Holtak ​harca / Játszma tízmilliárdért 49 csillagozás

Nemere István: Holtak harca / Játszma tízmilliárdért

Két kisregényt találunk a kötetben. A Holtak harca igazi sci-fi krimi. A terroristaparancsnok hibernáltatja magát, hogy a rendőrök elől meneküljön. Ismét életre kelve folytatja bűnöző életmódját. Hamarosan azonban tapasztalnia kell, hogy egyvalakit nem sikerült leráznia. Vincent nyomozó ugyanis annak idején szintén hibernáltatta magát… A Játszma tízmilliárdért – drámai katasztrófatörténet. Meteor száguld a Föld felé, az összeesküvés a földi civilizáció végét jelentené. A Földet kormányzó testület ekkor speciális űrhajót és különös csapatot vezényel a kozmoszba. Feladatuk, hogy a Pallas bolygót a meteor elé taszítsák…

Eredeti megjelenés éve: 1986

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kozmosz Fantasztikus Könyvek

>!
Kozmosz Könyvek, Budapest, 1986
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632116763

Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

nikolett_z>!
Nemere István: Holtak harca / Játszma tízmilliárdért

HOLTAK HARCA:
Uhh, nagyon jó!
Azt hiszem, még soha nem olvastam sci-fit, valamiért idegenkedtem tőle. Ajándékba kaptam ezt a könyvet pár hónapja, most úgy döntöttem, ideje elolvasni. És milyen jó döntés volt!
A Holtak harcában egy rendőrfelügyelő és egy terrorista kegyetlen, izgalmas, időn átívelő csatájáról olvashatunk. Az írói stílus mellett nagyon tetszett az is, ahogy Nemere István a jövőt ábrázolta. Legtöbbször ezek a próbálkozások gagyinak tűnnek számomra, de az általa alkotott jövőkép egyáltalán nem tűnik hihetetlennek. Sőt… van olyan is, ami a könyv megjelenésekor jövőnek számított, ma viszont már jelen. A befejezés is szuper!
Ha lehetne, 10 csillagot adnék! :)

JÁTSZMA TÍZMILLIÁRDÉRT
Na jó, most lettem sci-fi és Nemere István rajongó. :D
Végig nagyon izgalmas történet. Szakképzett emberek és elítéltek kis csoportja indul a Föld megmentésére. Ők erről eleinte nem is tudnak, a feladat szigorúan titkos. Jól felépített karakterek lelkében lezajló folyamatokat követhetünk végig, miközben drukkolhatunk, hogy a küldetés sikerrel járjon. A cselekmény két szálon fut: egyik az űrben, a másik pedig a Földön, ahol az elnök és emberei próbálják felkészíteni a Föld lakosságát, kialakítani a menedékhelyeket, hogy legalább néhányan esélyt kapjanak a túlélésre.
Hogy sikerrel járnak-e? Nem mondom meg, nyenyenye. :D Olvassátok el, nagyon jó! :)

Eta IP>!
Nemere István: Holtak harca / Játszma tízmilliárdért

Mindkét kisregény jó. Hihetetlen (edit: mármint Nemerét ismerve hihetetlen), de újraolvasva is élvezetesek maradtak. :-)

Müge>!
Nemere István: Holtak harca / Játszma tízmilliárdért

Mind a két regény tetszett, és különösen, hogy mindekettő kapott egy hollywoodi feldolgozást is :)

Hastings>!
Nemere István: Holtak harca / Játszma tízmilliárdért

E régi, poros könyvecskét egy „Közhasznú könyvterjesztés” szekérnél vettem. Két remek sci-fi regényt takar. Állítólag a Holtak Harcából készült az A pusztító c. Stallone-film is.

nandras>!
Nemere István: Holtak harca / Játszma tízmilliárdért

Akárcsak a Terrát ezt is valamikor tizenévesen olvastam először majd huszas éveim elején újra és mindkétszer tetszett.

Andris87>!
Nemere István: Holtak harca / Játszma tízmilliárdért

A Holtak harca filmben nem tetszene, azonban annál izgalmasabb volt olvasni magát a történetet. Érezni rajta, hogy lehetne jobb is, de mivel először olvasok ilyen témájú sci-fit, elég rendben volt.

A Játszma tízmilliárdért esetében teljesen más hangnem csapta meg agytekervényeim füleit. Minden oldal képe ott pergett előttem, akárcsak a filmvásznon. Jobb Armageddon-megelőző sci-fit még filmben sem láttam. Oscarra jelölném az alkotást. Az izgalom fejezetről-fejezetre, oldalról-oldalra fokozódik. Sok motívumra ráismertem, amit manapság a hollywoodista rendezők alkalmaznak hasonló témájú filmekben. Ám a könyv felemelő. Ajánlom mindekinek.

Péter_Szombati>!
Nemere István: Holtak harca / Játszma tízmilliárdért

Erős közepesek ezek a kisregények, van bennük pár jó ötlet, de Nemerétől olvastunk jobbakat már! A Pusztítót egy jó 7 évvel előzte meg a h ibernált bűnözőről és az őt üldöző rendőrről szóló Holtak harca :-))


Hasonló könyvek címkék alapján

Marco Caldera: Szin markában
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Blake Crouch: Sötét anyag
Douglas Adams: Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája
Richard Morgan: Valós halál
Ben H. Winters: Az igazság határán
Michael Chabon: Jiddis rendőrök szövetsége
Marcus Sakey: Briliánsok
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Cathrin Smith: Teremtők