Holnap ​kezdődik az élet 10 csillagozás

Nemere István: Holnap kezdődik az élet

A napjainkban játszódó modern regény ötvözi a mélyebb pszichológiát az eseménydús cselekménnyel – az írótól megszokott olvasmányos stílusban.
A főszereplő egy magyar házaspár. Tizenöt év után úgy érzik, házasságuk csődbe jutott. Nem segített az egyiptomi közös kirándulás sem, ahonnan most térnek haza, A kairói repülőtéren már tudatában vannak, hogy el fognak válni. Nem értik meg egymást, nem vonzódnak egymáshoz, Talán a gyerek hiánya, a sok munka, az egymásra nem figyelés az oka…? Magukban elemzik a kudarc okait, amikor a gép a levegőbe emelkedik…
És váratlanul álarcosok bukkannnak föl, a gépet elrabolják. A Földközi-tenger fölött irányt változtatnak, a terroristák az utasokat előbb megfélemlítik, majd egyiküket – később még egy utast – meg is ölik.
A magyar házaspár később úrrá lesz rémületén, mindketten saját életükért rettegnek előbb aztán fokozatosan megértik, hogy egymásért is tenniük kell valamint.

Eredeti megjelenés éve: 1989

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Híres könyvek Népszava

>!
Népszava, Budapest, 1989
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633228387

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ChEebor>!
Nemere István: Holnap kezdődik az élet

Elég érdekes ötlet, egy házastársi dráma keverése egy izgalmas terroristás thrillerrel. A cselekmény lassú, a terror voltaképp lehetőség a válófélben lévő és már nem is együtt utazó férjnek és feleségnek, hogy reflektáljanak önmagukra és pozitívan átértékeljék a dolgokat. Mindeközben maga az ügy elég feszült, és a viszonylag egyszerű cselekményvezetése ellenére is várjuk a végét. A fülszöveg sajnos kicsit túl sokat árul el a cselekményből.


Népszerű idézetek

Beja>!

Eszter megállt a korlátnál, és körülnézett.

(első mondat)

Beja>!

– Nyugalom. Addigra megváltozik a helyzet – felelte szilárd hangon. Eszébe jutott utolsó beszélgetésük Abuval. A többiek már útra készen ültek a mikrobuszban, amikor az öreg még elhívatta őt. Senki sem hallotta beszélgetésüket. Abu mégis halkan beszélt. Húsznál több éve lapul teljes illegalitásban, tán már nem is tudna hangosan szólni. Sejti, mindenütt vannak érzékeny és jól megfizetett fülek. A hallgatózok fajtája soha nem hal ki.

Sansa I>!

Már gyerekkorában is az volt a vágya, hogy keménynek lássák. Nem is annyira keménynek lenni, mint annak láttatni magát. Elhitetni a világgal…

18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Réti László: Budapest Boulevard
Vavyan Fable: A halál zsoldjában
Kolozsi László: A bejrúti járat
Vavyan Fable: Halálnak halálával
P. Adams: A Birodalom
Réti László: Célpont Párizsban
Paul J. Frost: Elcserélt elmék
Frei Tamás: Bábel
C. C. Kicker: Johanna és a médium
T. O. Teas: Gyilkosság négy lépésben