A ​kupolaváros titka (Lars, Don és Ariel kalandjai 2.) 92 csillagozás

Nemere István: A kupolaváros titka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ki ne emlékeznék a Műkincsrablók a kisbolygón című fantasztikus regény három kis hősére, Donra, Larsra és Arielre? A jókedvű, egymást folyton ugrató, nagy tettekre is kész jó barátok ezúttal izgalmas feladat elõtt állnak. Saját maguk vezette űrhajón egy űrhajósképző tanfolyam felvételi vizsgájára utaznak. Az időt persze izgatott tanulással töltik – de nem sokáig. Engedelmeskedniük kell a meteorriadóban elhangzó parancsnak. Szálljanak le a Mars felszínére, ahol a kupolavárosban találnak majd védelmet… A három fiú engedelmeskedik a parancsnak, s ezzel kezdetét veszi a félelmetes, titokzatos, lélegzetelállítóan izgalmas események sora! A regényről tudni kell még, hogy a Műkincsrablók a kisbolygón című regény önállóan is olvasható folytatása.

Eredeti megjelenés éve: 1982

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Adamo Books, 2013
ISBN: 9786155408618
>!
Móra, Budapest, 1982
226 oldal · ISBN: 963112617X

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Ifjúkoromban nem olvastam a könyvet. Egy a XXIV. században játszódó fantasztikus történet három fiatalról, akik űrhajós-felvételi vizsgára készülve kerülnek váratlanul különleges helyzetbe… Jó ötlet, logikusan végigvitt történet, izgalmas cselekmény, váratlan megoldás. Jó könyv fiataloknak, van tanulságos üzenete is. Érdeklődésre késztetett, tetszett

3 hozzászólás
Eltiron>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Kezdő sci-fi őrült voltam, amikor 10 évesen ez a kezembe került. Atyám, hogy fostam rajta! Titokzatos robotrákok! Intelligens óriáspatkányok! Vááá! Ennek köszönhetően lettem Nemere-mániás, ezt úgy 15-16 éves koromban nőttem ki. Amúgy Nemere tök jó ifjúsági könyveket írt, tényleg. Bárcsak ne próbálkozott volna mással is…

1 hozzászólás
Jesper_Olsen>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Fiatalabb koromban olvasva még jobban tetszett volna. Most már menet közben rájöttem a „poénra”, de azért így sem volt rossz. Szívesen olvasnám a többi részt is, de nincs a közelben.

erkkrey>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Ugyanolyan jó volt mint az előző. Tetszik hogy a srácok mindig egy új ismeretlen fajjal próbálnak meg kapcsolatba lépni és mindig pofára esnek. Olyan aranyosan lelkesek. Ám most egészen furcsa kalandba bonyolódnak miközben a vizsgájukra tartanak a Holdra. Sajnos az első kötet óta a fiúk semmit nem fejlődtek spoiler. Ezzel magukra maradnak a marsi kupolavárosba, a Lanitán. Ugyan a kötet során hamar rá lehet jönni, hogy mindez nem volt véletlen, azért tetszett ahogyan a srácok helytálltak. Arielt továbbra sem szerettem meg, ezért külön örültem spoiler. Kétségkívül a kedvencem Hieronimusz, a patkány volt, jót nevettem rajta mikor megnövelték.

pat P>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Ha ezt nem olvastam 30-szor kiskoromban, akkor egyszer sem. Így természetesen emlékeztem is a megoldásra, nem is rágtam a körmömet izgalmamban, de azért jólesett olvasni.

Greywind>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Nagyon érződik rajta az idő, de nem ez volt vele a problémám. Lars, Don és Ariel párbeszédei inkább voltak oktatófilmbe illő sorok, mint valódi emberek valódi beszélgetései, és a reakcióikat sem mindig éreztem helyénvalónak (bár igaz, ami igaz, sosem ragadtam még a Marson egy lakatlan kupolavárosban). És lehet, hogy túl vén vagyok már, de megakadt a szemem egy-két bakin is. Ha valaki ezek fölött hajlandó szemet hunyni, akkor egy lendületes kölyök sci-fi kalandregényt kap egy kis retro-feelinggel megspékelve.

HMariska>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Gyerekkorom egyik nagy kedvenc olvasmánya a sorozat többi tagjával együtt. Én is el akartam menni arra a vizsgára, aztán az iskolába. Szegény édesapám alig tudott meggyőzni, hogy ez csak mese:-)

JoPiTi>!
Nemere István: A kupolaváros titka

A fiúk előző történetét olvastam gyerekkoromban, de ezt csak képregényben. Valahol a történet közepe felé kezdett beugrani, hogy mi a megoldás, mi is lesz a történet vége.
Bár nem ma íródott, mégis remekül szórakoztam rajta még most is. Bár a fiúk szóhasználatai, mondatai néha kicsit fárasztóak, túlzóak voltak, mégis nagyon tetszett.

valszi>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Imádtam gyerekkoromban! Jó lenne egyszer újraolvasni! :(

Gáborr_Nagy>!
Nemere István: A kupolaváros titka

Nekem ez a könyv rendben van, hozzátéve, hogy ifjúsági regény, nem nekem szól. Amit nagyon nem bírtam benne viszont: az állandó erőltetett párbeszédek, egymás állandó vizsgáztatása és az örökös szivatása. Bosszantó és fárasztó volt.


Népszerű idézetek

csillagka P>!

Hogy az a hétrétegű, nikkelfejű, négyballábas, bányasöprögető bádogrobot verje szét […] !

61. oldal (Móra, 1982)

Jesper_Olsen>!

„A legfőbb dolog – emlékezett apja, az űrállomás parancsnoka szavaira –, hogy mindig megőrizd a józan ítélőképességedet. Erre pedig csak akkor vagy képes, ha a lehető legtöbb információt szerezted be arról a helyzetről, melybe kerültél.” No igen, de most egyszerre sok is meg rémisztően kevés is az információ, ami rendelkezésre áll.

203. oldal

1 hozzászólás
Jesper_Olsen>!

A kupolavárosokban szerfelett ritkán zuhog az eső.

53. oldal


A sorozat következő kötete

Lars, Don és Ariel kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Erzsi: A küldetés
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Thea Beckman: Keresztes hadjárat farmerban
Scott Westerfeld: Behemót
Christopher Black: Az elvarázsolt űr-kastély
Berg Judit: Rumini kapitány
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Böszörményi Gyula: Árnyvadászok
Mészöly Ágnes: A királyné violája