A ​kupolaváros titka (Lars, Don és Ariel kalandjai 2.) 77 csillagozás

Nemere István: A kupolaváros titka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ki ne emlékeznék a Műkincsrablók a kisbolygón című fantasztikus regény három kis hősére, Donra, Larsra és Arielre? A jókedvű, egymást folyton ugrató, nagy tettekre is kész jó barátok ezúttal izgalmas feladat elõtt állnak. Saját maguk vezette űrhajón egy űrhajósképző tanfolyam felvételi vizsgájára utaznak. Az időt persze izgatott tanulással töltik – de nem sokáig. Engedelmeskedniük kell a meteorriadóban elhangzó parancsnak. Szálljanak le a Mars felszínére, ahol a kupolavárosban találnak majd védelmet… A három fiú engedelmeskedik a parancsnak, s ezzel kezdetét veszi a félelmetes, titokzatos, lélegzetelállítóan izgalmas események sora! A regényről tudni kell még, hogy a Műkincsrablók a kisbolygón című regény önállóan is olvasható folytatása.

Eredeti megjelenés éve: 1982

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Adamo Books, 2013
ISBN: 9786155408618
>!
Móra, Budapest, 1982
226 oldal · ISBN: 963112617X

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Bla IP
Nemere István: A kupolaváros titka

Ifjúkoromban nem olvastam a könyvet. Egy a XXIV. században játszódó fantasztikus történet három fiatalról, akik űrhajós-felvételi vizsgára készülve kerülnek váratlanul különleges helyzetbe… Jó ötlet, logikusan végigvitt történet, izgalmas cselekmény, váratlan megoldás. Jó könyv fiataloknak, van tanulságos üzenete is. Érdeklődésre késztetett, tetszett

3 hozzászólás
>!
Eltiron
Nemere István: A kupolaváros titka

Kezdő sci-fi őrült voltam, amikor 10 évesen ez a kezembe került. Atyám, hogy fostam rajta! Titokzatos robotrákok! Intelligens óriáspatkányok! Vááá! Ennek köszönhetően lettem Nemere-mániás, ezt úgy 15-16 éves koromban nőttem ki. Amúgy Nemere tök jó ifjúsági könyveket írt, tényleg. Bárcsak ne próbálkozott volna mással is…

1 hozzászólás
>!
Greywind P
Nemere István: A kupolaváros titka

Nagyon érződik rajta az idő, de nem ez volt vele a problémám. Lars, Don és Ariel párbeszédei inkább voltak oktatófilmbe illő sorok, mint valódi emberek valódi beszélgetései, és a reakcióikat sem mindig éreztem helyénvalónak (bár igaz, ami igaz, sosem ragadtam még a Marson egy lakatlan kupolavárosban). És lehet, hogy túl vén vagyok már, de megakadt a szemem egy-két bakin is. Ha valaki ezek fölött hajlandó szemet hunyni, akkor egy lendületes kölyök sci-fi kalandregényt kap egy kis retro-feelinggel megspékelve.

>!
HMariska
Nemere István: A kupolaváros titka

Gyerekkorom egyik nagy kedvenc olvasmánya a sorozat többi tagjával együtt. Én is el akartam menni arra a vizsgára, aztán az iskolába. Szegény édesapám alig tudott meggyőzni, hogy ez csak mese:-)

>!
pat
Nemere István: A kupolaváros titka

Ha ezt nem olvastam 30-szor kiskoromban, akkor egyszer sem. Így természetesen emlékeztem is a megoldásra, nem is rágtam a körmömet izgalmamban, de azért jólesett olvasni.

>!
Umnapistim
Nemere István: A kupolaváros titka

Konkrétan ezen a könyvön tanultam meg folyékonyan olvasni! Valamikor ezerkilencszáznyolcvan akárhányban, a nyolcadik életévemben. :D A nosztalgiafaktor számomra verhetetlen, de nem olvasnám el megint. Az akkor nyolcéves önmagam számára a legjobb könyv volt a világon.

>!
valszi
Nemere István: A kupolaváros titka

Imádtam gyerekkoromban! Jó lenne egyszer újraolvasni! :(

>!
Gáborr_Nagy P
Nemere István: A kupolaváros titka

Nekem ez a könyv rendben van, hozzátéve, hogy ifjúsági regény, nem nekem szól. Amit nagyon nem bírtam benne viszont: az állandó erőltetett párbeszédek, egymás állandó vizsgáztatása és az örökös szivatása. Bosszantó és fárasztó volt.

>!
Péter_Szombati
Nemere István: A kupolaváros titka

Mestermű! Végig logikusan halad, az LDA-effektus talán itt a legjobb az összes kötet közül, az ötlet zseniális és annak kijáró gonddal valósítja meg Nemere.

Nem lehet belekötni.

>!
lokii
Nemere István: A kupolaváros titka

Régen imádtam ezt a sorozatot . Egyszer újra fogom olvasni ! :D


A sorozat következő kötete

Lars, Don és Ariel kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Kertész Erzsi: A küldetés
László Endre: Szíriusz kapitány és Csillaglány
Riley E. Raines: Chloe, a titokzatos
L. B. Paul: Digitelló Hómolypumpiában
Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai
Nagy Franciska: Űrbicikli
Kántor Zsuzsa: Hajszesz és bolondgomba
Tőke Péter: Óriásvilág
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből