A ​babiloni biblia – Jézus tizedik küldetése 8 csillagozás

Nemere Da Vinci kódja
Nemere István: A babiloni biblia – Jézus tizedik küldetése Nemere István: A babiloni biblia – Jézus tizedik küldetése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

2010-ben tizenkét éves lesz egy kislány, aki ma már valahol itt él közöttünk. Angelának hívják. A titok tudói szerint az igazi neve Jessa és immár tizedik alkalommal született újjá emberként. Testi valójában az összes alkalommal Jézus jött el ismét a Földre: kilencszer férfiként, tizedszer nőként. A titok kipattant és attól kezdve félelmetes versenyfutás indul különféle intézmények, szervezetek, egyházak között Jessáért. A legtöbben el akarják őt pusztítani, élén a Vatikánnal, amely nem habozik sem egy fanatikus szektát, sem az iszlám terroristákat felbérelni, öljék meg Jessát. De halálát tervezik a sátánisták is. A kislányt csak az Újjászületés Rendje nevű, ezernyolcszáz esztendeje létező titkos szervezet védelmezi amely a múltban is, kétszázhuszonkét évenként gyakorta megtalálta, felnevelte és védelmezte Jézus akkori megtestesüléseit.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Csengőkert, Kistarcsa, 2017
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155612695
>!
Duna, Budapest, 2006
266 oldal · ISBN: 9639684031

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
gazibla P
Nemere István: A babiloni biblia – Jézus tizedik küldetése

Érdekes és fordulatos fikció. :) Kedvenc idézetem a könyvből, mely egyben a könyv alap kérdése is: „TÉNYLEG JÓ EMBEREK VAGYTOK…?”

>!
Zolesz P
Nemere István: A babiloni biblia – Jézus tizedik küldetése

Nemerétől már jó pár könyvet elolvastam de a regényeiből még egyet sem. Most itt volt az ideje, hogy ezekből is megismerjek egyet. A több száz könyvből – amit ezidáig megírt –, A babiloni bibliára esett a választásom, mert szeretem a misztikus, vallásos sztorikat és a hasonlóakat mint amilyenek a Dan Brown féle regények. A moly-on keresgélve bukkantam a könyvre és azonnal felcsigázott ezért nekivágtam. A borító szerintem borzasztó, – én nem értem sok esetben a kiadókat, hogy tudnak rábólintani a sok, néha szedett-vedett, innen-onnan összekapart tervekre –, az pedig, hogy ez Nemere Da Vinci kódja lenne, hát egyenesen megmosolyogtató. Stílusilag talán lehet valamiféle párhuzamot állítani közöttük, de bármiféle összehasonlítás felesleges és botor dolog lenne. A regény nekem meglehetősen tetszett, bár azt el kell mondanom, hogy a sok-sok jelenet közötti átváltás – szinte állandó jelleggel- sokszor az idegeimre ment. A végétől féltem igazán, hogy annyi sok más regényhez hasonlóan majd ez is összecsapott lesz, de én ezt itt nem éreztem, az utolsó pár sor pedig nagyon ötletesnek bizonyult. Viszont sajnos végig az volt az érzésem, hogy bár a sztori nagyon jó, de valami hiányzik belőle. Én itt most nem írnám azt, hogy Nemerénél jobb írónak kellet volna ezt papírra vetnie, (a történet ennél többet is érdemelne), mert ki vagyok én, hogy ilyet mondjak, de mint olvasó nyilván kifejthetem azon véleményemet, hogy lehetett volna ezt sokkal jobban is. A könyv utolsó harmada viszont számomra letehetetlen volt.

Befejezésként azt tudom mondani, hogy aki szereti az e fajta történeteket annak érdemes lehet elolvasnia, de még véletlenül se hasonlítgassa vagy állítsa párhuzamba Brown vagy Berry könyveivel.


Népszerű idézetek

>!
gazibla P

Igen, az emberek olyan könnyedén bánnak – bánnak el – az idejükkel, mintha az valami kínos teher lenne, amitől meg kell szabadulni.

66. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jack London: Kóbor csillag
Philip K. Dick: Timothy Archer lélekvándorlása
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Kim Lancehagen: Isten hajói
Hosszú Ferenc: A másik Írás
Stuart Herrington: A te országod
Anthony Sheenard: Sötétség előtt
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál