Hófehérkének ​meg kell halnia (Kirchhoff és Bodenstein 4.) 69 csillagozás

Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

1997 ​szeptemberében két kamasz lány eltűnik egy Frankfurt melletti, álmos faluból. Bár sohasem találják meg a holttestüket, a gyanú a barátjukra terelődik. Tobias hiába bizonygatja, hogy semmire sem emlékszik a végzetes estéből, mégis elítélik kettős gyilkosság miatt. Vajon tényleg megölte Stefanie-t és Laurát, vagy egy szörnyű összeesküvés áldozata lett?
A férfi tizenegy év múlva szabadul a börtönből, és visszatér a szülei otthonába, hogy új életet kezdjen, és megpróbálja tisztára mosni a nevét. A falubeliek azonban nem titkolják az iránta érzett gyűlöletüket, és mindent megtesznek, hogy elűzzék a településről. Amikor a környéken egyre szaporodnak a gyanús esetek, a rendőrség nyomozni kezd, és hamarosan még több kérdés merül fel a szörnyű esettel kapcsolatban. Valaki azonban nem szeretné, ha fény derülne a több mint tízéves titokra, és ezért bármeddig hajlandó elmenni. Akár még arra is képes, hogy újra gyilkoljon…

Nele Neuhaus letehetetlenül fordulatos regénye igazi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
General Press, Budapest, 2017
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520757 · Fordította: Csősz Róbert
>!
General Press, Budapest, 2017
468 oldal · ISBN: 9789634520764 · Fordította: Csősz Róbert

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Mese nincs, Hófehérke nem menekülhet…
Izgalmas történet az első bekezdéstől az utolsóig. Készüljön fel az olvasó egy érzelmi hullámvasútra, sodró és váratlan, sokszor megdöbbentő fordulatra.
https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/12/hofeherkenek-meg-…

1 hozzászólás
EssentialHencsi P>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Az biztos, hogy sorozat, mert utánanéztem, de azt nem tudtam kideríteni, hogy első vagy második rész. Szerintem inkább második, mert a nyomozók magánéletére vannak olyan utalások, amik esetlegesen egy előző részben történtek. De az tuti, hogy van még három része.
Egyébként egész jó könyv, csak annyian szerepelnek benne, hogy képtelenség volt fejben tartani őket. Aztán csavargatta rendesen a sztorit az írónő, talán már túl sok is lett a végére. De azért érdekes volt, ha megjelenik a többi része, elolvasom.

6 hozzászólás
mate55 P>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Tipikusan az a könyv, amit nem lehet utálni, viszont soha nem lesz a kedvencem. Nincs benne akkora plusz, hogy a legjobb krimik listájára felírjam, de mégse tudok rosszat mondani rá. Nele Neuhaus jó munkát végzett és egy ügyesen összerakott romantikus krimit adott nekünk. Az írónő úgy érezte, hogy a történetben a drámaiságot nem lassú körítéssel kell éreztetnie, hanem a jól bevált hatásvadász eszközökkel. A rövid és gyors felvezetés után nem tökölt a karakterdrámákkal, hanem rátért a falusi élet mindennapjaira, ahol kaptunk mindenből egy jókora adaggal. Az emberek olyannyira szimbiózisban élnek és annyira ellenségesnek mutatják magukat a külvilágnak, hogy az már-már ijesztő. Pont azért ijesztő, mert a látszat mindig hazugság, rengeteg pletyka, titok, gyűlölködés, sérelem és kavarás van a cukormáz mögött. A karakterek megjelenését, cselekedeteit jól rakosgatta egymás mellé, ezáltal, végig jól muzsikált, és egyáltalán nem ült le a befejezésig. Azt mindenképpen el kell, hogy mondjam, eleinte volt egy kis gondom a történetbe „belépni”, az első fejezetekbe bekerülő „száz” szereplő neve miatt. Amíg megtanultam őket, és sikerült magam egyenesbe hozni, eléggé elvesztem. Később aztán mikor kellően helyrebillentem, élvezhető krimit kaptam, amiben a mohóság, az árulás, a félelem és az önmegtartóztatás eszközei ösztönözik egymást, hogy egy többrétegű történetet hozzanak létre. Elkezdesz gyanakodni, és lassan az összetett csavarásokon keresztül felfedezed, hogy ez csak egy hazugságok hatalmas hálózata. A hazájában töretlen népszerűségnek örvendő írónő izgalmasan tárja elénk a mai emberek kapcsolatát, a szeretetre vágyó és az élet értelmét kereső falusi lakók tragikus történetét. Népszerűségének egyik titka, hogy kiválóan ötvözi egymással a politikai cselszövéseket, a titokzatos gyilkosságokat és az érzelmi kötelékeket. Nem volt rossz egyáltalán, bár azért az érzés, hogy olvastam már hasonlót ott téblábol bennem.

2 hozzászólás
dagikám>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Nekem nagyon bejött ez a sztori, a nyomozástól kezdve, az indokokig minden. SZövevényes volt, azt meg kell hagyni. Mint minden regényben itt is gyanakodtam szinte mindenkire, mert mindenkinek volt indoka a kettős gyilkosságra. Szerintem egy jól felépített és kidolgozott történet lett, végig izgatottan olvastam, egy percre se lehetett unatkozni, amikor sorra derültek ki a falu lakóiról a szörnyű titkok. Elképesztő volt, hogy mi mindenre képesek az emberek, hogy fedezzék magukat vagy a hozzájuk közel állókat. Nagyon jó könyv volt, csak ajánlani tudom.

smetalin>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Szövevényes, sok szereplős, bonyodalom-bonyodalom hátán.
Elég sokáig öt körül mozgott, még annak ellenére is, hogy a sztori eléggé „elcsépelt”. 10 éve két lányt megölnek egy igen pirinyó faluban, van tettes, nincs holttest. 10 év után szabadul a gyanúsított vagy elkövető? hát végül is őt csukták le. Visszatér e pirinyó kis faluba és szembesül az ott élők rosszindulatával és szülei problémáival. Mindenki gyanús, mindenki hazudik, na de ki ölte meg a lányokat? Mi is történt azon a végzetes napon? Mindenki olvasott már ilyen könyvet, ez sem más mint a többi, de kik ezt a műfajt szeretik annak tetszeni fog. Kicsit azért mintha hosszúra nyúlt volna és talán kevesebb szereplő sem ártott volna a sztorinak, na ennyi csak a nyűgöm vele.

PRicsmond>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Az idei év nagyon kellemes meglepetése Nele Neuhaus sorozata. Igaz én a következő rész olvasásával ismerkedtem meg a sorozattal ami nagyon tetszett, de ezt a kötetet is megéri elolvasni minden krimi kedvelőnek. Mivel az első 3 rész nem jelent meg nálunk izgultam, hogy a magánéleti szálak előismerete nélkül mennyire követhető a történet, de szerencsére önmagában is olvashatóak a könyvek, bár jó lenne ha az első részek is eljutnának az olvasókhoz.
Akár skandináv szerző is lehetne Nele, annyi szereplővel dolgozik, hogy igencsak figyelni kell olvasás közben, hogy ki-kivel is van és emellett folyamatosan csavar a történeten is. A könyv Tobias szabadulásával indul, aki több mint tíz év után szabadul, ugyanis elítélték két lány meggyilkolása miatt, akik holtteste nem is került elő, de a gyilkosság éjszakája Tobias számára teljesen kiesett mai napig nem emlékszik a történtekre. Miután hazatér folyamatos támadások érik, ugyanis a kis közösség nem felejt és kezdetben még csak el akarják üldözni a fiút, később viszont egyértelmű jeleket küldenek számára, ha tovább marad az élete is veszélybe kerül. Ám egy valakit nagyon érdekel a rejtélyes történet, így titkos nyomozásba kezd Tobiassal majd újabb fiatal lány tűnik el a faluból, az első számú gyanúsított pedig ismét Tobias lesz. Kirchhoff és Bodenstein nyomozók versenyt futnak az idővel, hogy időben megtalálják az igazi tettest aki régi gyilkosságok elkövetője volt és így még időben megmenthessék az újabb eltűnt lányt.
Őszintén nem vártam ennyi fordulatot ebben a könyvben, az írónő ismét kitett magáért, habár szerintem a vége talán már kicsit túl is lett írva, de ettől eltekintve szépen elvarrta a szálakat.

Kókuszka>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Sok szálon futó, sok szereplős. Kisváros, ahol mindenki mindenkit ismer, rokoni vagy egyéb szálakkal kötődnek egymáshoz. Néha már nehéz követni. A cselekmény drámai, gyilkosságok beteges, gyerekes féltékenység, sértett hiúság miatt. Visszataszító összefonódások, hivatali visszaélések. Nálam egy-két dolog kiverte a biztosítékot. Neuhaus több oldalon keresztül mindenre rávilágít, fokozatosan tárva fel az okokat, elvarratlan szálakat nem hagy. Becsukva a könyvet mégis inkább a fáradtság tört rám.

Iustitia>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Kicsit túlírt, voltak fölösleges nagy fordulatok, de ettől függetlenül tetszett. Az elején minden teketória nélkül nyakamba aggatott rengeteg szereplő miatt kezdetben nehéz volt megjegyeznem, ki kivel van. Gyakorlatilag rögtön egy minimum kétgenerációs falut kapunk karakterkörnek, ahol mindenkinek megvan a maga jelentősége, mindenki hozzátesz valamit a fő szálhoz, a cselekmény igazi lényegéhez. A kevésbé jelentősek sem mellékszereplők nekem, mert mindenki életébe behatol ez a tragédia, csak kiről többet tudunk meg, kiről kevesebbet. A fantáziámban közben ugyanúgy léteztek; attól, hogy nem tudjuk, mit csinál egyik ismerősünk, még él és mozog. Ilyen volt nekem ez a falukörnyezet, ami akár idilli is lehetett volna. Hiszen szép dolog az összetartás egy gyilkossal szemben, ha tőlük, a közösségtől vett el tagokat, nemde? Nem. Mert mindenről van szó, csak épp erről nem, valójában mindenkinek vagy félnie kell valamitől vagy titkolnia valamit, és a szálak egy kézben előbb-utóbb összefutnak, mígnem rájövünk, hogy egy-két ember személyes motivációi hogyan gyakorolhatnak hatást egy egész halom emberre.

Lanore P>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Ahhoz képest, hogy az első kb. 40 oldal után fel akartam adni, a végére igencsak feltornázta magát ez a történet. Az elején borzasztóan zavart a rengeteg szereplő, a szerteágazó, látszólag összefüggéstelen szálak, de aztán szép lassan kibontakozott előttem egy brutális emberi fertő, egy igazi spoiler. A Vaskabátok c. film jutott róla eszembe, csak persze humor nélkül, mert Tobias sztorijában bizony semmi nem volt vicces. A legtöbb szereplőt utáltam és megvetettem, mindenki védte a saját maga igazát, családját, vagyonát, amiért bárkin képesek voltak átgázolni, és ez az összefogás az emberek közt valami hihetetlenül undorító és visszataszító volt. Az öreg Sartoriust nagyon megszerettem, ő volt az a karakter, akinek szinte a teljes élettörténete megelevenedett előttem spoiler. Apró lépésenként mindenkiről lehullt az álarc, volt bőven meglepetés, le a kalappal az írónő előtt, hogy képes volt így megcsavarni a dolgokat.

KBCsilla P>!
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Most a kedvenc.
Bár meglehetősen hosszúra sikeredett, mégsem volt ez most zavaró. Igaz, ez a rengeteg szereplő el sem fért volna kevesebb oldalon.
Mégsem éreztem a káosz-jelleget, mindig pontosan lehetett követni, ki kivel van, pontosabban ki kinek az ellensége.
de azért az borzasztó, hogy ennyi ember ennyire masszívan össze tudjon fogni, még akkor is, ha az összefogás alapja nem a szeretet, hanem a megfélemlítés.
Persze, mint semmi sem, ez a kötelék sem tart örökké, a sok vihar azért megtépázza a szálakat, egyszer elszakadnak, akkor aztán elszabadul a pokol.
Csöndben jegyzem meg, hogy hiteles jellemzőket találtam az autizmusról, végre.
Tobias tetszik, Thiesért odavagyok, de a legerősebbnek mégis Tobias apját érzem.
A végére kicsinykét túlcsordul a romantika, de még ez is belefér, annyira megszerettem.


Népszerű idézetek

mate55>!

Állam bácsi ezt szereti a legjobban. Az ember végiggürizi az életét, amíg be nem tölti a hatvanötöt, aztán irány a koporsó!

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: koporsó
EssentialHencsi P>!

Milyen erősek az olyan emberek, akik minden reggel felkelnek, és tovább folytatják az életüket, miközben semmi reményük nincs rá, hogy jobbra forduljanak a dolgok? Vajon van-e még bármi ennek a nőnek az életében, ami örömet okoz neki?

167. oldal

EssentialHencsi P>!

Az iskolában volt egy barátom, aki szakított velem. A legszívesebben megöltem volna, annyira boldogtalan voltam. A barátnőm elrángatott egy buliba, ahol összefutottam egy vadidegen figurával. Egész este csak bókokat kaptam tőle. No, igen. Utána sokkal jobban éreztem magam. Más anyáknak is vannak szép fiaik.

307. oldal

robinson P>!

Annyi mindent akartak mondani egymásnak, mégis felesleges volt minden szó.

18. oldal

robinson P>!

A világaikat szakadékok választják el egymástól. Mi az ördögöt akar tőle ez a nő?

84. oldal

_Katie_ P>!

Érdekes, hogy az ember több időt tölt el a munkatársaival, mint a saját párjával, mégsem tud semmit a másikról. Miért van ez így?

455. oldal

mate55>!

A gazdagoknak is megvan a maguk baja a gyerekeikkel.

198. oldal

robinson P>!

A múlt romokban hevert a háta mögött, és a jövő sem tűnt sokkal rózsásabbnak.

402. oldal

robinson P>!

A repülőtér bezárása óta a természet meggyőzően bebizonyította, hogy bármilyen ember által alkotott akadályt képes legyőzni.

14. oldal

robinson P>!

A nő ott feküdt a keskeny ágyon, némán és gyönyörűen, a kezét összekulcsolta a hasán, a hosszú haja fekete legyezőként terült szét a feje körül.

9. oldal


A sorozat következő kötete

Kirchhoff és Bodenstein sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Charlotte Link: Figyelő szemek
Réti László: Kaméleon
Donato Carrisi: Démoni suttogás
J. D. Robb: Halálos testvériség
Chris Carter: Vadász
Angela Marsons: Ördögi játszmák
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Michael Connelly: Az Echo Park titka
Stephen King: Aki kapja, marja
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a tökéletes oldalborda