Hófehérkének ​meg kell halnia 26 csillagozás

Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

1997 ​szeptemberében két kamasz lány eltűnik egy Frankfurt melletti, álmos faluból. Bár sohasem találják meg a holttestüket, a gyanú a barátjukra terelődik. Tobias hiába bizonygatja, hogy semmire sem emlékszik a végzetes estéből, mégis elítélik kettős gyilkosság miatt. Vajon tényleg megölte Stefanie-t és Laurát, vagy egy szörnyű összeesküvés áldozata lett?
A férfi tizenegy év múlva szabadul a börtönből, és visszatér a szülei otthonába, hogy új életet kezdjen, és megpróbálja tisztára mosni a nevét. A falubeliek azonban nem titkolják az iránta érzett gyűlöletüket, és mindent megtesznek, hogy elűzzék a településről. Amikor a környéken egyre szaporodnak a gyanús esetek, a rendőrség nyomozni kezd, és hamarosan még több kérdés merül fel a szörnyű esettel kapcsolatban. Valaki azonban nem szeretné, ha fény derülne a több mint tízéves titokra, és ezért bármeddig hajlandó elmenni. Akár még arra is képes, hogy újra gyilkoljon…

Nele Neuhaus letehetetlenül fordulatos regénye igazi… (tovább)

Eredeti mű: Nele Neuhaus: Schneewittchen muss sterben

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
General Press, Budapest, 2017
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520757 · Fordította: Csősz Róbert
>!
General Press, Budapest, 2017
468 oldal · ISBN: 9789634520764 · Fordította: Csősz Róbert

Enciklopédia 1


Most olvassa 4

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Mese nincs, Hófehérke nem menekülhet…
Izgalmas történet az első bekezdéstől az utolsóig. Készüljön fel az olvasó egy érzelmi hullámvasútra, sodró és váratlan, sokszor megdöbbentő fordulatra.
https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/12/hofeherkenek-meg-…

1 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Az biztos, hogy sorozat, mert utánanéztem, de azt nem tudtam kideríteni, hogy első vagy második rész. Szerintem inkább második, mert a nyomozók magánéletére vannak olyan utalások, amik esetlegesen egy előző részben történtek. De az tuti, hogy van még három része.
Egyébként egész jó könyv, csak annyian szerepelnek benne, hogy képtelenség volt fejben tartani őket. Aztán csavargatta rendesen a sztorit az írónő, talán már túl sok is lett a végére. De azért érdekes volt, ha megjelenik a többi része, elolvasom.

6 hozzászólás
>!
mate55 
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Tipikusan az a könyv, amit nem lehet utálni, viszont soha nem lesz a kedvencem. Nincs benne akkora plusz, hogy a legjobb krimik listájára felírjam, de mégse tudok rosszat mondani rá. Nele Neuhaus jó munkát végzett és egy ügyesen összerakott romantikus krimit adott nekünk. Az írónő úgy érezte, hogy a történetben a drámaiságot nem lassú körítéssel kell éreztetnie, hanem a jól bevált hatásvadász eszközökkel. A rövid és gyors felvezetés után nem tökölt a karakterdrámákkal, hanem rátért a falusi élet mindennapjaira, ahol kaptunk mindenből egy jókora adaggal. Az emberek olyannyira szimbiózisban élnek és annyira ellenségesnek mutatják magukat a külvilágnak, hogy az már-már ijesztő. Pont azért ijesztő, mert a látszat mindig hazugság, rengeteg pletyka, titok, gyűlölködés, sérelem és kavarás van a cukormáz mögött. A karakterek megjelenését, cselekedeteit jól rakosgatta egymás mellé, ezáltal, végig jól muzsikált, és egyáltalán nem ült le a befejezésig. Azt mindenképpen el kell, hogy mondjam, eleinte volt egy kis gondom a történetbe „belépni”, az első fejezetekbe bekerülő „száz” szereplő neve miatt. Amíg megtanultam őket, és sikerült magam egyenesbe hozni, eléggé elvesztem. Később aztán mikor kellően helyrebillentem, élvezhető krimit kaptam, amiben a mohóság, az árulás, a félelem és az önmegtartóztatás eszközei ösztönözik egymást, hogy egy többrétegű történetet hozzanak létre. Elkezdesz gyanakodni, és lassan az összetett csavarásokon keresztül felfedezed, hogy ez csak egy hazugságok hatalmas hálózata. A hazájában töretlen népszerűségnek örvendő írónő izgalmasan tárja elénk a mai emberek kapcsolatát, a szeretetre vágyó és az élet értelmét kereső falusi lakók tragikus történetét. Népszerűségének egyik titka, hogy kiválóan ötvözi egymással a politikai cselszövéseket, a titokzatos gyilkosságokat és az érzelmi kötelékeket. Nem volt rossz egyáltalán, bár azért az érzés, hogy olvastam már hasonlót ott téblábol bennem.

2 hozzászólás
>!
smetalin
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Szövevényes, sok szereplős, bonyodalom-bonyodalom hátán.
Elég sokáig öt körül mozgott, még annak ellenére is, hogy a sztori eléggé „elcsépelt”. 10 éve két lányt megölnek egy igen pirinyó faluban, van tettes, nincs holttest. 10 év után szabadul a gyanúsított vagy elkövető? hát végül is őt csukták le. Visszatér e pirinyó kis faluba és szembesül az ott élők rosszindulatával és szülei problémáival. Mindenki gyanús, mindenki hazudik, na de ki ölte meg a lányokat? Mi is történt azon a végzetes napon? Mindenki olvasott már ilyen könyvet, ez sem más mint a többi, de kik ezt a műfajt szeretik annak tetszeni fog. Kicsit azért mintha hosszúra nyúlt volna és talán kevesebb szereplő sem ártott volna a sztorinak, na ennyi csak a nyűgöm vele.

>!
Kókuszka 
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Sok szálon futó, sok szereplős. Kisváros, ahol mindenki mindenkit ismer, rokoni vagy egyéb szálakkal kötődnek egymáshoz. Néha már nehéz követni. A cselekmény drámai, gyilkosságok beteges, gyerekes féltékenység, sértett hiúság miatt. Visszataszító összefonódások, hivatali visszaélések. Nálam egy-két dolog kiverte a biztosítékot. Neuhaus több oldalon keresztül mindenre rávilágít, fokozatosan tárva fel az okokat, elvarratlan szálakat nem hagy. Becsukva a könyvet mégis inkább a fáradtság tört rám.

>!
Lanore P
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Ahhoz képest, hogy az első kb. 40 oldal után fel akartam adni, a végére igencsak feltornázta magát ez a történet. Az elején borzasztóan zavart a rengeteg szereplő, a szerteágazó, látszólag összefüggéstelen szálak, de aztán szép lassan kibontakozott előttem egy brutális emberi fertő, egy igazi spoiler. A Vaskabátok c. film jutott róla eszembe, csak persze humor nélkül, mert Tobias sztorijában bizony semmi nem volt vicces. A legtöbb szereplőt utáltam és megvetettem, mindenki védte a saját maga igazát, családját, vagyonát, amiért bárkin képesek voltak átgázolni, és ez az összefogás az emberek közt valami hihetetlenül undorító és visszataszító volt. Az öreg Sartoriust nagyon megszerettem, ő volt az a karakter, akinek szinte a teljes élettörténete megelevenedett előttem spoiler. Apró lépésenként mindenkiről lehullt az álarc, volt bőven meglepetés, le a kalappal az írónő előtt, hogy képes volt így megcsavarni a dolgokat.

>!
Kiss_Csillag_Mackólány P
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Most a kedvenc.
Bár meglehetősen hosszúra sikeredett, mégsem volt ez most zavaró. Igaz, ez a rengeteg szereplő el sem fért volna kevesebb oldalon.
Mégsem éreztem a káosz-jelleget, mindig pontosan lehetett követni, ki kivel van, pontosabban ki kinek az ellensége.
de azért az borzasztó, hogy ennyi ember ennyire masszívan össze tudjon fogni, még akkor is, ha az összefogás alapja nem a szeretet, hanem a megfélemlítés.
Persze, mint semmi sem, ez a kötelék sem tart örökké, a sok vihar azért megtépázza a szálakat, egyszer elszakadnak, akkor aztán elszabadul a pokol.
Csöndben jegyzem meg, hogy hiteles jellemzőket találtam az autizmusról, végre.
Tobias tetszik, Thiesért odavagyok, de a legerősebbnek mégis Tobias apját érzem.
A végére kicsinykét túlcsordul a romantika, de még ez is belefér, annyira megszerettem.

>!
Zanit
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Tipikusan az a könyv, ahol listát kellett volna vezetnem a szereplőkről. Ezt sajnos kihagytam, így néha elég rendesen gondban voltam, hogy ki kicsoda. Az első 50-60 oldal után kételkedni kezdtem benne, hogy végig tudom olvasni, mert annyira untatott. Ez sajnos a történet végéig kitartott, szinte zéró érdeklődéssel toltam végig az egész könyvet. Voltak benne érdekes részek, de összességében nem tudott lekötni.

>!
kratas P
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Ez jó volt. Izgalmas, hús-vér szereplők, jól visszaadott érzések, szóval járna az öt csillag is akár, egy felet azért vontam le, mert borzalmasan hosszú volt és mert ennek a hosszúságnak köszönhetően most egy kicsit elvette a kedvemet a krimi műfajtól a szerző. (na jó, nem csak az ő hibája, de most komolyan, kilóra fizetik az írókat, vagy mi van már, hogy úgy kell húzni mindent, mint a rétestészta?)

>!
Lobelin
Nele Neuhaus: Hófehérkének meg kell halnia

Azta! Nekem nagyon tetszett, olvastatta magát az első mondattól az utolsóig… kb. a felétől gyanakodtam valakire, félig-meddig bejött-)


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Állam bácsi ezt szereti a legjobban. Az ember végiggürizi az életét, amíg be nem tölti a hatvanötöt, aztán irány a koporsó!

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: koporsó
>!
Lénaanyukája P

Milyen erősek az olyan emberek, akik minden reggel felkelnek, és tovább folytatják az életüket, miközben semmi reményük nincs rá, hogy jobbra forduljanak a dolgok? Vajon van-e még bármi ennek a nőnek az életében, ami örömet okoz neki?

>!
robinson P

Annyi mindent akartak mondani egymásnak, mégis felesleges volt minden szó.

>!
Lénaanyukája P

Az iskolában volt egy barátom, aki szakított velem. A legszívesebben megöltem volna, annyira boldogtalan voltam. A barátnőm elrángatott egy buliba, ahol összefutottam egy vadidegen figurával. Egész este csak bókokat kaptam tőle. No, igen. Utána sokkal jobban éreztem magam. Más anyáknak is vannak szép fiaik.

>!
robinson P

A világaikat szakadékok választják el egymástól. Mi az ördögöt akar tőle ez a nő?

>!
mate55 

A gazdagoknak is megvan a maguk baja a gyerekeikkel.

198. oldal

>!
robinson P

A lelke mélyén a büszkeség vad harcot vívott a józan ésszel, és végül az utóbbi győzött.

>!
robinson P

A múlt romokban hevert a háta mögött, és a jövő sem tűnt sokkal rózsásabbnak.

>!
robinson P

A repülőtér bezárása óta a természet meggyőzően bebizonyította, hogy bármilyen ember által alkotott akadályt képes legyőzni.

>!
robinson P

A nő ott feküdt a keskeny ágyon, némán és gyönyörűen, a kezét összekulcsolta a hasán, a hosszú haja fekete legyezőként terült szét a feje körül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Karen Rose: Sikíts értem
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
J. D. Robb: Halálos híresség
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Réti László: Kaméleon
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Nalini Singh: Vonzódás
Janet Evanovich: A négy fejvadász