Trigger ​Warning 8 csillagozás

Short Fictions and Disturbances
Neil Gaiman: Trigger Warning Neil Gaiman: Trigger Warning Neil Gaiman: Trigger Warning Neil Gaiman: Trigger Warning Neil Gaiman: Trigger Warning

Multiple ​award winning, #1 New York Times bestselling author Neil Gaiman returns to dazzle, captivate, haunt, and entertain with this third collection of short fiction following Smoke and Mirrors and Fragile Things—which includes a never-before published American Gods story, “Black Dog,” written exclusively for this volume.

In this new anthology, Neil Gaiman pierces the veil of reality to reveal the enigmatic, shadowy world that lies beneath. Trigger Warning includes previously published pieces of short fiction—stories, verse, and a very special Doctor Who story that was written for the fiftieth anniversary of the beloved series in 2013—as well “Black Dog,” a new tale that revisits the world of American Gods, exclusive to this collection.

Trigger Warning explores the masks we all wear and the people we are beneath them to reveal our vulnerabilities and our truest selves. Here is a rich cornucopia of horror and ghosts stories, science fiction and fairy tales,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Headline, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781472234889
>!
Headline, London, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781472217721

4 további kiadás


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Papusz SP
Neil Gaiman: Trigger Warning

Neil Gaiman: Trigger Warning Short Fictions and Disturbances

Magasan a legjobb Gaiman novelláskötetei közül.

>!
Banditaa
Neil Gaiman: Trigger Warning

Neil Gaiman: Trigger Warning Short Fictions and Disturbances

Jajj, Neil Gaiman, mi volt ez?
A kötet elején Gaiman végigveszi a legtöbb novella háttértörténetét és azt is leírja, hogy melyik történet milyen díjat kapott, mire jelölték, hol jelent meg, stb. Azt gondolnánk, hogy ezek után csupa fantasztikus történet bújik meg a lapok közt. De nem… Sajnos nem. A legtöbbre már most nem emlékszem, hogy újraolvastam csak a címeket (Down to a Sunless Sea pl.), és a többi se hagyott maradandó emlékeket bennem. Két történet van, ami kiemelkedik, az egyik a Doctor Whos történet, a másik meg az American Gods főszereplőjének egy újabb története. Szóval csak azok éltek igazán, amikor már meglévő, jól felépített világban játszódnak vagy ahhoz köthetőek. Gaiman valamiért ebben a terjedelemben számomra nem tud semmi maradandót felépíteni, ami nagy csalódás, mert a regényeit szeretem. Nem tudom, a régebbi novelláskötetei jobbak-e, csak az ötletekből fogyott ki vagy tényleg a műfaj nem fekszik neki… De ennél jobbat vártam. Sokkal jobbat.

>!
varjunkcsak
Neil Gaiman: Trigger Warning

Neil Gaiman: Trigger Warning Short Fictions and Disturbances

Neil Gaiman ismét hozza, amit novellás köteteiben tőle megszoktunk: meglehetősen sötét képet fest a világról, és – ahogy arra a címen (Trigger Warning / a magyar fordításban Felkavaró tartalom lett) túl az előszóban is utal, a legtöbb történetben bizony nagyon pórul jár valaki, és elég gyakran a szimpatikusabb figurák azok. A kötet legjobb sztorija szerintem a The Thing About Cassandra, nem is mondok róla többet, olvassátok el! Másfelől bevallom, hogy – azon túl, hogy Gaiman az egyik kedvencem – két sztori miatt sem bírtam megvárni a magyar fordítást, és megvettem az eredeti, angol kiadást. Az egyik egy Sherlock Holmes-történet, méghozzá a nyomozó világától meglepően fantasztikus elemekkel átszőtt darab; a másik pedig egy Doctor Who novella (Nothing O'Clock), amit a sorozat 50. évfordulójára írt Gaiman, és ami Matt Smith első évadának legelején játszódik (némileg csalódás, hogy a tv-sorozatban is ellőtt poénokat is újrahasznosított, ráadásul a történetben szereplő börtön koncepcióját Douglas Adams már felhasználta).

Nem tudok mást mondani, mint hogy Neil Gaiman neve a döntő tényező: aki szereti, most sem fog csalódni, aki viszont kevésbé kedveli, annak szerintem nem ez lesz az a darab, amit elolvasva közelebb kerülhet az íróhoz.


Népszerű idézetek

>!
Banditaa

There. Consider yourself warned. There are so many little triggers out there, being squeezed in the darkness even as I write this. This book is correctly labeled. Now all we have to worry about is all the other books, and, of course, life, which is huge and complicated and will not warn you before it hurts you.

Neil Gaiman: Trigger Warning Short Fictions and Disturbances

>!
Banditaa

There are things you cannot throw away, things you cannot leave for your loved ones to find when you are gone. Things you have to burn.

Neil Gaiman: Trigger Warning Short Fictions and Disturbances

>!
infinitedreams I

And what we learn about ourselves in those moments, where the trigger has been squeezed, is this: the past is not dead. There are things that wait for us, patiently, in the dark corridors of our lives. We think we have moved on, put them out of mind, left them to desiccate and shrivel and blow away; but we are wrong. They have been waiting there in the darkness, working out, practising their most vicious blows, their sharp hard thoughtless punches into the gut, killing time until we came back that way.

Neil Gaiman: Trigger Warning Short Fictions and Disturbances

>!
infinitedreams I

I wonder, Are fictions safe places? And then I ask myself, Should they be safe places?

Neil Gaiman: Trigger Warning Short Fictions and Disturbances


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Opposition
Becca Fitzpatrick: Silence
Julie Kagawa: Iron's Prophecy
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: What Really Happened in Peru
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Maggie Stiefvater: Sinner
Gail Carriger: Soulless
Brigid Kemmerer: Storm
Laurell K. Hamilton: Danse Macabre
Kendra Leigh Castle: Wild Highland Magic