Overture (The Sandman 0.) 15 csillagozás

Neil Gaiman: The Sandman – Overture Neil Gaiman: The Sandman – Overture

The armies of the night are gathering. The universe is beginning its final dance. Morpheus, far from home, walks the path of madness, accompanied only by himself.

>!
Vertigo, Burbank, 2019
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401294526 · Illusztrálta: J.H. Williams III
>!
DC Comics, Burbank, 2016
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401265199 · Illusztrálta: J. H. Williams III, Dave Stewart
>!
Vertigo, 2015
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401248963 · Illusztrálta: J. H. Williams III

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

fowler P>!
Neil Gaiman: The Sandman – Overture

Fontos! Ha még soha nem olvastad a Sandman sorozat utolsó 2 kötetét (amire magyarul a Fumax-féle Sandman-gyűjtemény negyedik kötetében lehet lehetőségünk), bármennyire is csábító, ne olvasd el ezt a kötetet! Akármekkora rajongó vagy is, akármekkora zsánervarázsló is Gaiman, és akármilyen csodás képi világot varázsolt is J. H. Williams III és Dave Stewart. NE! TEDD! Viszont ha megvolt a teljes Sandman, akkor meg kötelező. Így kell előzményt/eredetet írni fan-service-szel és egyben továbbgondolással vegyítve. Erre, így, ebben a formában megkockáztatom, hogy Gaimant leszámítva senki sem képes. Egy darabig még a hatása alatt leszek, azt hiszem.

littlelinda>!
Neil Gaiman: The Sandman – Overture

A képi világa valami eszméletlen ennek a képregénynek – csak ámultam minden oldalnál, hogy milyen gyönyörűek a képek, élénkek a színek és, ahogy egy-egy oldalnak mennyire hallucinogén, álomszerű megjelenése volt, helyenként abszurd és groteszk képekkel.
A történet nagyon gyorsan és érdekesen indul az elején, aztán kicsit lassabra vált az cselekmény ritmusa, de amennyi fura és néha érthetetlen esemény történik, ez csak előny, hogy könnyebben lehessen feldolgozni, mi is történik :D Gyakorlatilag Morpehus is belekerül a multiverzumba: miután egy alternatív világban meghal az egyik éne, fel kell kutatnia az okot, és spoiler ami az egész jelen események elindításához vezetett. A karakterek és a párbeszéd mind abszolút hozták az eredeti sorozat hangulatát, és az eredeti sorozat eseményeire tett utalások és előzmények is nagyon szépen illeszkedtek az egész történetbe.

ViraMors P>!
Neil Gaiman: The Sandman – Overture

Tökéletes kiegészítése a sorozatnak. Nagyrészt előzmény, egész kicsit folytatás, érdekes, kissé kaotikus történettel, és rengeteg utalással az eredeti tíz részre. A képi világ egész egyszerűen fantasztikus. Néhol döbbenetesen szuggesztív, nem kicsit tripes. Ahogy @Sárkánybaby is mondta, amikor megmutattam neki a második rész borítóját: Dalí boldog lenne.

Morn>!
Neil Gaiman: The Sandman – Overture

A sztoritól nem voltam elájulva, de a képi világa! Hát az valami eszméletlen! Gyönyörű, kreatív, zavaros, minden egyben és mégis tökéletesen illett hozzá. Imádtam elveszni bennük. Kár, hogy online kellett olvasnom, mert így folyton nagyítottam-kicsinyítettem, hogy a szöveg se vesszen el, de a vizuális élmény is teljes maradjon.
Hiába előzmény, én mégis az első 10 elolvasása után javaslom, ahogy én is tettem. Utalások vannak a következő részekre, ami nem lenne túl szerencsés annak, aki először ezt veszi a kezébe.


Népszerű idézetek

Sugee_Boogie>!

I did not die because I do not live. Not in any way that you understand.

And when my sister comes for me, it will not be here.

Chapeter three


A sorozat következő kötete

The Sandman sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sfé R. Monster – Taneka Stotts (szerk.): Beyond II: The Queer Post-Apocalyptic & Urban Fantasy Comic Anthology
Stephen King – Owen King – Rio Youers: Sleeping Beauties 2.
Brian K. Vaughan: Saga 2. (angol)
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Head Games
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile
Max Bemis: Lucy Dreaming
Gerard Way: The Umbrella Academy 1. – Apocalypse Suite
Kieron Gillen: Once & Future 1. – The King is Undead
S. A. Foxe: Cheat(er) Code
Scott Snyder: American Vampire 2.