The ​Kindly Ones (The Sandman 9.) 29 csillagozás

Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Distraught by the kidnapping and presumed death of her son, and believing Morpheus to be responsible, Lyta Hall calls the ancient wrath of the Furies down upon him. A former superheroine blames Morpheus for the death of her child and summons an ancient curse of vengeance against the Lord of Dream. The „kindly ones” enter his realm and force a sacrifice that will change the Dreaming forever.

Eredeti megjelenés éve: 1994

Tartalomjegyzék

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Loki · Odin


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones

Erősen bajban vagyok a csillagozással.
Egyrészt a történet, a történetvezetés, a mesélés módja egyszerűen zseniális. Rengeteg dráma, tragédia, áskálódás és félreértés, minden eddiginél megrázóbb és felkavaróbb befejezéssel, még úgy is, hogy erre (de legalábbis valami hasonlóra) már kötetek óta lehetett számítani. Ha csak ezen múlna mehetne rá az öt csillag.
Másrészt a képi világ… az előző nyolc kötet rajzait néha furcsának éreztem, néha kifejezetten tetszett, de a világhoz és a történethez nagyon jó volt. Ebben a kötetben… hát nem tudom… maradjunk annyiban, hogy nem volt jó.

Banditaa P>!
Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones

Újabb összefüggő történet. Szeretem, hogy a végére lassan minden szál összefut és nem minden volt véletlen. De az út, ami felé megyünk, na, az nem tetszik annyira…

littlelinda P>!
Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones

Ez a befejezés… Azonnal kezdem a következő kötetet, mert tudnom kell mi történt Morpheusszal. Nagyon tetszett egyébként a kötet felépítése, szépen lassan gyűlt a feszültség, ahogy egyre több szálon haladtak az események, majd a végére úgy ahogy összeértek – gondolom a következő kötetben ezek ugyanúgy haladnak tovább, míg majd az összes történetszál összeér. Érdekesek és izgalmasak voltak történetek, sok régebbi szereplő is felbukkant újra, Matthewt pedig egészen megszerettem :D A Kindly Ones kifejezetten ijesztő hármas volt: spoiler, az már hivatalosan is félelmetes :D Remélem a következő kötet nem úgy ér véget, ahogy gondolom…

ujhelyiz P>!
Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones

Amikor azt hiszem, hogy kezdem átlátni a Sandman világát, újból egy meglepetéssel találkozom. Ebben a kötetben például azzal, hogy a korábbi részek különálló szálait egy egységes egésszé formálta össze, amelyet egy tényleg epikus befejezés követett, ehhez mérhető érzelmi töltettel. A könyv nagy erénye a párhuzamos szálak kezelése – egyszerre nagyon sok minden történik, mégis elég jól követhetőek a történések, és nincs sok ellentmondás közben.

Egy dolog volt, ami számomra megnehezítette az események követését: a kötetre megváltozott a rajzok stílusa – az egyes szereplők természetesen továbbra is felismerhetőek, de ha valakit kötetekkel ezelőtt láttunk utoljára, ez megnehezíti a ránézésre történő azonosításukat. Olyan szempontból nincs bajom az új stílussal, hogy nem illik az eseményekhez, vagy nincsenek benne a mélyebb, szimbolikus elemek, de jelentősen eltért az előzményektől.

A történet a sorozathoz illő: istenek, tündék, boszorkányok és rengeteg mitológiai szereplő hat az álmok és történetek urára, akinek korábbi döntéseinek súlyát kell elviselnie, és kiutat találnia. Ha mindeközben még azon is elgondolkozunk, hogy mit jelentenek nekünk, embereknek, az álmok, az még mélyebb súlyt ad a történetnek. És emiatt lesz érdemes pár év múlva újra végigolvasni az egészet, mert ahogy az ember változik, a történet értékelése is alakulhat. Elvégre az álmok végtelenek…

Morn>!
Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones

Ez valami iszonyatosan jó volt! Nagyon szerettem, hogy ennyi régi arcot ilyen szépen előcsalogatunk az árnyékból, adunk egy kerettörténetet nekik, és mindenki beleillik. Senkit sem éreztem kirívónak, csak inkább azt, hogy ez még csak a kezdet, lesz még itt valami, vagy éppenséggel végső búcsút vettünk tőlük, mert nem szerettek volna belefolyni Morpheus életébe. Egyedül az első részek rajzaival volt problémám, de utána előszedtek jobb grafikusokat is szerencsére.

Robberator>!
Neil Gaiman: The Sandman 9. – The Kindly Ones

Libabőr. Kis híján minden eddigi szál összeért ebben a hatalmas történetben. Egyszerűen gyönyörűre sikerült. Bravó.


Népszerű idézetek

mokata I>!

Who are you?
I am the mother to Odin's stallion, Sleipnir. I am the father of Fenrir Sun-eater and of Hel Half-rotted and of Jormungund the World-Serpent. I am Loki Scar-Lip, Loki Skywalker, Loki Giant's Child, Loki Lie-Smith. I am Loki who is fire and wit and hate. I am Loki. And I will be under an obligation to no one.

Kapcsolódó szócikkek: Jörmungandr · Loki · Odin
mokata I>!

I've been making a list of the things they don't teach you at school.
They don't teach you how to love somebody.
They don't teach you how to be famous.
They don't teach you how to be rich, or how to be poor.
They don't teach you how to walk away from someone you don't love any longer.
They don't teach you how to know what's going on in someone else's mind.
They don't teach you what to say to someone who is dying.
They don't teach you anything worth knowing.

mokata I>!

You got any ideas what that wuz all about?
Uh-huh. I think the one who broke Jerry's face, she was like, a robot space alien. An' the other one, she was mebbe FBI or somep'n. An' that taxi wasn't no taxi. It was a camouflaged guv'mint spaceship.
You believe any a'that shit comin' outta your mouth?
Hell, no.

ujhelyiz P>!

I stay awake the whole way, this time, while Jack does the conversation thing that the English do so well, where they talk forever and never tell you a thing.

Part Six (Vertigo, 2012)

mokata I>!

As for who I am? I am called Grim, the Death-Blinder, the High One, the Gallows-God. I am called Gondlir, the Wand-Bearer, and I am Grimnir the Hooded One, the Terrible, the Wakeful.You know me: I am Odin, Bor's son.And your master has done me a great wrong.

Kapcsolódó szócikkek: Odin
Morn>!

– Love… Have you ever been in love?
– You might say that.
– Horrible, isn't it?
– In what way?
– It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens your heart and it means someone can get inside you and mess you up. You build up all these defenses. You build up this whole armor, for years, so nothing can hurt you, then one stupid person, no different from any other stupid person, wanders into your stupid life… You give them a piece of you. They don't ask for it. They do something dumb one day like kiss you, or smile at you, and then your life isn't your own anymore. Love takes hostages. It gets inside you. It eats you out and leaves you crying in the darkness, so a simple phrase like „maybe we should just be friends” or „how very perceptive” turns into a glass splinter working its way into your heart. It hurts. Not just in the imagination. Not just in the mind. It's a soul-hurt, a body-hurt, a real gets-inside-you-and-rips-you-apart pain. Nothing should be able to do that. Especially not love. I hate love.

7-8. oldal, The Kindly Ones 9 - 65

mokata I>!

What the hell do they do in bed in this country, anyway? (I asked Jack, and he said they have hot water bottles.)

mokata I>!

Did you dream of your father?
I never knew my father.
Ah. Probably a God. They never seemed to care where they spurt their seed. Not keen on their responsibilities as fathers, Gods.


A sorozat következő kötete

The Sandman sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Head Games
Stephen King – Owen King – Rio Youers: Sleeping Beauties 1.
Scott Snyder: American Vampire 2.
Tim Seeley: Hack/Slash Omnibus 1.
Helen Mullane: Nicnevin and the Bloody Queen
Brian Wood: Caledonia
Mike Mignola: Hellboy – The Troll Witch and Other Stories
Simon Spurrier: John Constantine, Hellblazer 1. – Marks of Woe
Chris Roberson: UVampire
Jamie Delano: Hellblazer – The Devil You Know