Fables ​& Reflections (The Sandman 6.) 37 csillagozás

Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The critically acclaimed THE SANDMAN: FABLES AND REFLECTIONS continues the fantastical epic of Morpheus, the King of Dreams, as he observes and interacts with an odd assortment of historical and fictional characters throughout time. Featuring tales of kings, explorers, spies, and werewolves, this book of myth and imagination delves into the dark dreams of Augustus Caesar, Marco Polo, Cain and Abel, Norton I, and Orpheus to illustrate the effects that these subconscious musings have had on the course of history and mankind.

Eredeti megjelenés éve: 1993

Tartalomjegyzék

>!
Vertigo, 2011
168 oldal · ISBN: 9781401231231
>!
DC Comics, New York, 1993
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 1563891050
>!
DC Comics, Kanada
264 oldal · ISBN: 9781563891052

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Halhatatlan Koscsej


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Banditaa P>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Nem összefüggő történetek, de attól még lenyűgözőek. A Ramadan meg annyira gyönyörű, hogy alig akartam lapozni benne, minden oldala egy csoda.

littlelinda P>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Ez a kötet már sokkal jobban tetszett – igaz Morpheus ezekben a történetekben sem szerepelt sokat, de valamilyen szerepe mindig volt bennük, valahogyan mindig kötődött a szereplőkhöz. Kivételesen nem volt most kedvencem, mert mindegyik történet magával ragadott és lenyűgözött valamilyen szinten, ha nem is egészében, de egy-egy része biztosan. Talán a történelmi visszaemlékezések és mítoszok feldolgozásai tetszettek a legjobban. Nagyon tetszett, hogy valamelyik történet izgalmas és eseménydús volt, valamelyiknek meg inkább az elmélkedés volt a középpontjában, de mindegyik történet gondolkodtatóba ejti az embert, ad valamit az olvasónak, amin a kötet befejezése után is tud gondolkodni.

ViraMors P>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Ismét egy vegyes kötet, 1-1 fejezetes történetekkel. Átírt, vagy talán inkább átálmodott történelemmel, mitológiával és legendákkal. Ismét előkerültek régebbi szereplők (Johanna Constantine, Káin és Ábel stb.), de természetesen rengetegen új karakter is volt. Némelyek története folytatódott, de voltak, akikre éppen csak pár szó utalt. Horror, irónia, humor, kaland és dráma váltogatták egymást a történetekben, és persze megint rengeteg-rengeteg tanulság.
Összességében tetszett, bár maradt bennem némi hiányérzet, amit egyelőre nem tudok jobban körülírni.
A gargoyle-ok viszont még mindig cukik és Halál szövege egyszerűen zseniális.

Morn>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Vegyes érzésekkel tettem le a kötetet. Vannak benne jó történetek, csodálatos rajzok, de valahogy nem éreztem most úgy át, mint az eddigieket. A válogatás valahogy túlságosan szélsőséges volt, azt hiszem. Bár itt jobban felsejlett Morpheus alakja, hogy ott van, részt vesz, hozzá kapcsolódik, de mégsem olyan hirtelen csöppen a sztori közepébe.
Mindenesetre örülök, hogy Orpheusról is olvashattunk (tetszett az ő külön története), illetve hogy néhány régi szereplő is visszaköszön (Daniel, Cain & Abel). A kis bébi vízköpőért pedig odáig vagyok, én is szeretném!

syil>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Sok kisebb történet, amelyekben az Álomúr inkább kisebb szerepet játszik. A történetek vegyesek, mind korra, mind hangulatra és a képi megformálás is sokszínű. spoiler A kedvencem a Ramadan megrajzolása volt, illetve Abel meséjében a karakterek „cuki” változata. Tetszett, hogy újra találkozhattunk régi ismerősökkel, Fiddler's Green felbukkanásának nagyon örültem.

negoti P>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Engem ezek a történetek most nem nagyon fogtak meg, de ha választani kellene közülük egyet ami jobban tetszett a többinél, az a Convergence lenne, amiben egy kisbaba álmán keresztül pillanthatunk bele a másik világba.

Robberator>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Tetszettek ezek a történetek. Morhpeus kapcsolata a fiával, fogadások, alkuk. Változó a minőség, de ez a történetek változatosságával együtt jön, úgyhogy úgy érzem végül megérte, igazi gyöngyszemeket lehet itt találni.

ujhelyiz P>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Két összefüggő történet után a Sandman sorozat most egy rakás rövid történettel folytatódik. Ezen történetek a görög mitológiától a római császárság születésén és a francia forradalmon keresztül napjainkig tart, amely során betekinthetünk királyok, istenek és hétköznapi emberek és az álmok határmezejébe.

Számomra a három érdekesebb történet közül az első Amerika Uralkodójának az életét mutatja be, ahol az álmok és a beteljesülő élet szerepét fejtegeti. A másik két kedvencem is a hétköznap és az álmok világát ütközteti: az egyikben Augustus császár viszonyát láthatjuk a saját és a Római Birodalom sorsával; a másikban pedig egy európai származású (feltehetőleg valami szláv országból jövő) nagyapa mesél gyermekkori élményeiről (spoiler) Amerikában született unokájának.

Persze a többi történet is érdekes, mint amikor egy kisbaba bekerül az álmok birodalmába vagy éppen a francia forradalom során látjuk Robespierre találkozását az álmokkal; de ezek nem keltettek bennem túl mély benyomást.

Juci P>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Ezek megint ilyen kis standalone történetek, amelyekben Morpheus különböző történelmi, fiktív és mitikus alakok életébe keveredik bele, de amennyire nem sikerült ez a Dream Country-ban, olyan jól működött itt.

Dorka57>!
Neil Gaiman: The Sandman 6. – Fables & Reflections

Azért szeretek Neil Gaimant olvasni (aki a kedvenc szerzőm), mert akármit ír, képregényt vagy novellát vagy regényt… elindul egy helyen és sosem tudom, hol fog kikötni. Tele van mitológiával és némelyiket még én sem ismerem; megmozgatja nem csak az agyamat, de el is gondolkodtat morális kérdéseken, amikre egyébként magamtól lehet nem gondolnék.

Az utolsó kettő most a kedvenc, a 'Three Septembers and a January' és a 'Ramadan'.


Népszerű idézetek

ViraMors P>!

– I don't believe in fairies.
– Of course you don't believe in fairies. You're fifteen. You think, I believed in fairies at fifteen? Took me until I was at least a hundred and forty. Hundred and fifty maybe.

littlelinda P>!

It is sometimes a mistake to climb; it is always a mistake never even to make an attempt.

mokata I>!

Dreams are composed of many things, my son. Of images and hopes, of fears and memories. Memories of the past and memories of the future.

Kapcsolódó szócikkek: álom
mokata I>!

This is the emerald heart of Koschei the Deathless. He kept his life in this heart, but a woman stole it, and he died.
This is the cloak of night. There is a country far in the North where day never breaks. This cloak was woven from the silk of black worms who feed on the leaves of dark trees in lightless caverns beneath that land.
This is the drum inescapable that Empusa crafted from the hide of a wyvern and the wood of Yggdrasil: if you beat this drum nothing can escape you…

Kapcsolódó szócikkek: Halhatatlan Koscsej · Yggdrasil
mokata I>!

According to popular report, Koschei the Deathless kept his heart in a duck egg; and it was destroyed by a young gallant, two hundred years ago.

>!

Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.


A sorozat következő kötete

The Sandman sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Head Games
Stephen King – Owen King – Rio Youers: Sleeping Beauties
Scott Snyder: American Vampire 2.
Tim Seeley: Hack/Slash Omnibus 1.
Helen Mullane: Nicnevin and the Bloody Queen
Brian Wood: Caledonia
Mike Mignola: Hellboy – The Troll Witch and Other Stories
Simon Spurrier: John Constantine, Hellblazer 1. – Marks of Woe
Chris Roberson: UVampire
Jamie Delano: Hellblazer – The Devil You Know