Season ​of Mists (The Sandman 4.) 37 csillagozás

Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lucifer has grown tired of being the lord of Hell. He kicks out the demons and the damned alike, closes up shop, and gives the key to Hell to Morpheus. Beings from all the world's mythologies converge on the lord of Dream to seize this instrument of power.

Eredeti megjelenés éve: 1990

Tartalomjegyzék

>!
DC Comics, New York, 2010
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401230425 · Illusztrálta: Sam Kieth, Kelley Jones, Mike Dringenberg, Malcolm Jones, Matt Wagner, Dick Giordano, George Pratt, P. Craig Russell

2 további kiadás


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

littlelinda>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Az első rész óta talán ez az a kötet, ami a legjobban tetszett (eddig), mert nagyon jól összehozta a különböző mitológiákat és vallásokat, miközben maga a történet is végig érdekes maradt. Az elején nagyon tetszett, hogy volt egy kis bemutatás az Endless család minden tagjáról, csak még valósabbá tették őket a leírások. Nagyon jó volt, hogy most ennyire összefüggő volt a történet, és nem ugrált időben sokfelé, és nem is több, kisebb történet volt a kötetben, hanem egy hosszú és egybefüggő. Kíváncsi vagyok mi lett Luciferrel, miután elhagyta a Poklot, és hogy vajon vissza fog-e még térni (remélem igen). A kedvenc részem a Morpheus kastélyában tartott bankett volt, és az utána következő beszélgetések, ahogy mindenki felajánlotta mit adna cserébe a Pokol kulcsáért – a kislány a piros lufival szép húzás volt :') A megoldás is érdekes volt, nem erre számítottam ugyan, mert érdekelt volna Morpheus választása. A végére kicsit abszurd lett, hogy a Poklot spoiler

Banditaa P>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Teljesen rendben volt. Nagyon tetszett Lucifer karaktere és a Pokolért folyó küzdelem, na meg a sok istenség és mitológiai lény (kis American Gods feeling). Kíváncsi vagyok, mit tartogat a következő kötet.

ViraMors P>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Érdekes kötet, érdekes problémakörrel és elképesztően sok – régi és új – szereplővel. Alapvetően tetszett, de ami a Poklot illeti, kissé egyszerűnek érzem a megoldást. A többi viszont egyszerűen fenomenális volt. Külön kedvencem volt a Végtelenek családi összeröffenése és Lucien könyvtára. Egy könyvtár a soha meg nem írt/be nem fejezett könyveknek/történeteknek. Mennyi-mennyi finomság lehet ott…? Azt viszont nem igazán tudom megszokni, hogy időről időre más a rajzoló…

kacago_Morfinista I>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Igazság szerint jóval fifikásabb megoldásokra számítottam Gaiman-től ebben a kötetben. Annak fényében különösen, amit belengetett. Nehéz úgy olvasnom, hogy tudom, Lucifer Morningstar azóta spin-off sorozatot kapott Mike Carey jóvoltából, illetve sorozat is készült már a kalandjaiból.
Bibliofilként tapsikoltam Gaiman azon ötletén, amelyben a meg-nem-írt és be-nem-fejezett könyveket mutatja meg olvasójának, ha csak egy pillantás erejéig is.
Öröm volt olvasni, hogy az emberiség kultúrkincsét egybegereblyézte és ízlése, valamint szüksége szerint szemezgetett belőle.
Furcsa, ugyanakkor remek atmoszférát teremtett az egyik füzetke, amiben döntőek a horror elemek és az egész egy iskolában játszódik.
Természetesen folytatom a sorozatot! :)

Juci P>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Na erről van szó, basszus! Ilyen egy rendes Sandman-kötet :) Egybegyúr mitológiát, teológiát, filozófiát, horrort, humort, mindent. És ott áll középen ez a figura, néha egy rettenetes hatalom letéteményese, néha meg csak egy lepattant pasi, a maga büszkeségével, nemességével, erejével, hibáival, haragjával, együttérzésével és kegyetlenségével. Egyszerre idegen és emberien esendő. És kifejezetten jó, hogy a különböző rajzolók keze alatt mindig egy kicsit más arcot kap.
Egyébként nem irigylem azokat, akik az eredeti megjelenés idején kéthavonta jutottak hozzá egy-egy epizódhoz. Asszem megőrültem volna, ezt csak habzsolni lehet :) Ja, és nagyon jók az előszók, de totál spoileresek, úgyhogy csak utószóként szabad elolvasni őket.

ujhelyiz P>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Ez a kötet egy egyszerűen zseniális ötletet fejt ki: mi a szerepe a pokolnak, és milyen módon kell, ill. lehet megváltoztatni. És ehhez a témához pedig a sorozathoz méltóan kapunk „vendégszereplőket”, egészen pontosan különböző panteonok isteneit, démonjait és angyalait.

A mű legnagyobb előnye, ahogy ezeket a szereplőket ütközteti, ezzel szemléltetve a különböző kultúrák elképzeléseit, filozófiáját és történeteit. És jó érzékkel tart a közepén egy kis szünetet, bemutatva egy kapcsolódó, de mégis független történetet egy brit bentlakásos fiúiskoláról, ill. az élet és halál viszonyáról.

A kötet engem teljesen megfogott, egy zseniális ötletet valósít meg nagyon szépen; számomra ez az egy rész indokolja a teljes sorozatot. Egyetlen „problémám” van: a hátralevő köteteknek most már nagyon magas lécet kell átugornia.

Morn>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Muszáj volt pénteken meló közben bedarálom a maradékot, annyira érdekelt Sandman döntése. Nagyon tetszett az egész sztoriszál, a felsorakoztatott személyek (a Káoszt majd' megzabáltam a kis lufijával!), a kitekintés a világra, most, hogy az elkárhozott lelkek spoiler. Jól összerakott egy kötet volt ez! Arra azért kíváncsi vagyok, hogy spoiler
A történet kezdi magát belopni szívem egyik sötét kis bugyrába (pedig rá kell jönnöm, hogy nem jó dolog képregényeket szeretni, legalábbis a pénztárcám szerint). Egyedül az nem tetszik, hogy váltogatják a rajzolókat. Egy egységes Sandman mennyivel jobb lenne!

Robberator>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Végre! A Sandman eddig is lenyűgözött esztétikájával, fogalmazásával, furcsa helyzeteivel, de végre társul az egészhez egy sokkal követhetőbb történet! Morpheus itt valóban főszereplő, és jelen van egyet kivéve minden részben. A cselekmény pedig, habár egyszerűbb, de részletekben (és jelentésben) annyira gazdag és élvezetes, hogy messze kiemelkedik nekem az előző kötetekhez képest.

Fool>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Hogy őszinte legyek, nehezen indult a kapcsolatom a Sandman képregényekkel. Lehet túl nagyok voltak az elvárásaim, de az első három kötet elolvasása után sem éreztem azt, hogy ez nekem való lenne, bármennyire is tetszett az alap ötlet.
Aztán kezembe vettem a Season of Mists-t és minden megváltozott.
Mindig is rajongtam az olyan ötletekért, amik nem feltétlenül követik a hétköznapok egyhangúságát és nem félnek attól, hogy egy már megszokott, kényelmes dolgot teljesen más színben tüntessenek fel. Ebben a részben, ez a nem hétköznapi dolog a Pokol bezárása. Szinte láttam magam előtt, hogy hány ember háborodott fel ezen és éppen ez volt benne a szép.
Na meg persze az, hogy a különböző kultúrák panteonjaiból az Álomvilágban gyűltek össze az istenek. Álomért a nehéz kezdés ellenére is rajongtam és akkor itt még megkapom mellé Lokit, Mindenek Atyja Odint, az angyalokat és a démonokat. Lenyűgözött.
Utólag sikerült befejeznem a Sandman sorozatot, de egyik későbbi kötet sem érte el nálam azt, amit a Párák évszaka.
Azóta bárkinek is ajánlom a sorozatot, mindig ebből a részből emelek ki fontosabb pillanatokat, hogy meggyőzzem őket. :)

syil>!
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists

Az egyik legerősebb Sandman-történet, amit eddig olvastam! Hihetetlen ötletek vannak benne! Családtalálkozó: bemutatkoznak az elnemmúlók, Morpheusnak nehéz döntéseket kell meghoznia, és rengeteg kísértést legyőznie. Tanulság: ne húzz ujjat az álom urával saját országában.


Népszerű idézetek

infinitedreams IP>!

I think hell’s something you carry around with you. Not somewhere you go.

Chapter 4.

Rémálom P>!

Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spend my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. „The Devil made me do it.” I have never made one of them do anything. Never. They live their own tiny lives. I do not live their lives for them. And then they die, and they come here (having transgressed against what they believed to be right), and expect us to fulfill their desire for pain and retribution. I don't make them come here. They talk of me going around and buying souls, like a fishwife come market day, never stopping to ask themselves why. I need no souls. And how can anyone own a soul? No. They belong to themselves, they just hate to have to face up to it.

Chapter 2.

littlelinda>!

The poet Coleridge claimed to have known her [Delirium] intimately, but the man was an inveterate liar, and in this, as in so much, we must doubt his word.

Prologue

ujhelyiz P>!

Neil Gaiman – writer

To set certain popular misconceptions to rest once and for all:
1) He was not found wandering the sewers of London as a child during the winter of 1864, unable to say anything more than „Powerful big rats, gentleman.”
2) He was never exhibited in public houses to the curious; only briefly in July, 1865, to selected gentleman of standing from the scientific and literary community.
3) He did not have a vestigial tail.
4) He did indeed have what most people would commonly understand as „eyes”.
5) He was not actually a pilot of the Zeppelin, although he did disappear for good following the explosion.
6) There is quite obviously no „underground kingdom beneath London inhabited by huge, intelligent rodents”. And even if there were, any suggestion of Neil's involvement in the mazy territorial negotiations between Londons Above and Below can be considered a joke, and in poor taste at that.
7) He was afraid of neither mirrors nor street conjurers.
8) There were no tooth-marks on the bones.

Biographies

Szelén>!

But I think, any god that can do sunsets like that, a different one every night… 'strewth, well, you've got to respect the old bastard, haven't you?

Chapter 7


A sorozat következő kötete

The Sandman sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Welcome to Lovecraft
Scott Snyder: American Vampire 2.
Christopher Golden – Thomas E. Sniegoski – Christian Zanier: Buffy the Vampire Slayer / Angel: Past Lives
Andi Watson – Cliff Richards – Joe Pimente: Buffy the Vampire Slayer: Crash Test Demons
Jeremy Lambert: Buffy the Vampire Slayer 9. – Forget Me Not
Casey Gilly: Buffy the Last Vampire Slayer
Stephen King – Owen King – Rio Youers: Sleeping Beauties 1.
Tim Seeley: Hack/Slash Omnibus 1.
Marco B. Bucci: Total Eclipse of the Heart
Helen Mullane: Nicnevin and the Bloody Queen