!

The ​Graveyard Book 43 csillagozás

Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book
Amazon
1 2
Book Depository
Régikönyvek.hu · 4.300 Ft –10% 3.870 Ft
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

When a baby escapes a murderer intent on killing the entire family, who would have thought it would find safety and security in the local graveyard?
Brought up by the resident ghosts, ghouls and spectres, Bod has an eccentric childhood learning about life from the dead. But for Bod there is also the danger of the murderer still looking for him — after all, he is the last remaining member of the family.
A stunningly original novel deftly constructed over eight chapters, featuring every second year of Bod’s life, from babyhood to adolescence. Will Bod survive to be a man?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
HarperCollins, London, 2015
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062380654 · Illusztrálta: Chris Riddell
>!
Bloomsbury, London, 2009
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780747594802 · Illusztrálta: Chris Riddell
>!
HarperCollins, London, 2008
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780061712821

Hirdetés

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Izolda +SP
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Ez remek. Még meg is könnyeztem a végét. Talán a negyedik fejezet volt, ami a legjobban megragadott elsőre, az utolsó kettőt meg végre egyben elolvastam, Bradbury kihívás ide vagy oda. Kár, hogy ilyen lassan ment, de ez úgyis újraolvasós lesz.

<3

6 hozzászólás
>!
Banditaa P
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Nagyon szerethető könyv, de ha gyerekként olvastam volna, valószínűleg a frász kerülgetett volna. De így felnőttként jó volt ez. Különösen így ősszel, amikor a halotta(in)k mintha egy kicsivel közelebb lennének hozzánk. Szeretem Gaimant, amikor mesél.

>!
Papusz SP
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Az elején csak élveztem a világot, nem nagyon értettem, hogyan is függnek össze a történetek, de a végén persze minden a helyére került, és kifejezetten tetszett a kicsit keserédes befejezés. A hangoskönyv meg úgy zseniális, ahogy van.

>!
kaen
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Én élveztem: modern Maugli-történet temetővel és holtakkal, igen hasonló kalandokkal és védelmezőkkel, jellegzetes gaimanes stílusban. Nem a legjobb könyv, amit eddig olvastam tőle, de a jobbak között van: nagyon hangulatos (szinte kiált a megfilmesítésért), és az epizodikus történetszövés szerintem jobban is megy Gaimannek.

>!
Ametiszt21
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Az első Gaiman könyvem, az első angol könyvem.
Azt hiszem, remekül választottam.
Magával ragadott. Misztikus, titokzatos, izgalmas és tűnődő regény. Egy csöppet kiszámítható, de sebaj.
Ó, és azok a gyönyörűséges illusztrációk!

>!
blankaveronika IP
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Neil Gaiman-nel valahogy úgy vagyok, hogy imádom, és ha kezembe fogom a könyveit, akkor sosem tudom, hogy mire számítsak persze a legjobb értelemben. Aztán elkezdem olvasni, kellemes, borzongató, mégsem letehetetlen. Van mikor le is kell tennem, de mindig visszatalálok hozzá, mert nem hagy nyugodni, és a végén olyan dolgokat művel, hogy csak ámulok.
Ez a könyv jó volt. Az írói kommentárban meg is említi, hogy köszönet Rudyard Kiplingnek a Dzsungel Könyvéért, de valójában csak az alapsztori stimmel. Nagyon szerettem a könyvbeli karaktereket. Még mindig nem tudom, Gaiman hogy csinálta, hogy hátborzongató legyen és mégse legyen félelmetes, de megcsinálta. És ezért nagyon szeretem!

>!
nominion
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Ha az olvasóban a recens filmkultúra ellenére még félelmet keltenek a vámpírok és szörnyetegek, esetleg már inkább a gyermekeit szeretné rávenni a sötétben alvásra, csak ajánlani tudom ezt a remek kis könyvet. Nyelvtanulási szempontból sem utolsó. Nem árthat hamar elkezdeni az idegennyelven olvasást, főleg ha az a tudáson kívül még nyugalmat is hoz. Valószínűleg a 11-12 évesek tagadják ha megijednek valamitől, de ha ez igaz lenne, nem állnának túl jól anyagilag a horrorfilm rendezők. Bájos és izgalmas könyv ami rávilágít arra mi is az amire igazán oda kell figyelni, és mi az ami valójában félelmetes.

>!
Arianrhod MP
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Az értékelést a magyar nyelvű kiadásnál adtam meg, de ez az egyik Gaiman-mű, ami a legjobban elvarázsolt.

>!
Amethyst
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Nem mondanám, hogy nagy reményeket fűztem a történethez, mégis csalódottnak érzem magam az olvasottak után. Kreatív alapötlettel indít, ki ne lenne rá kíváncsi, hogyan nevelnek fel egy csecsemőt a temető szellemei? – és lényegében szinte ennyiben ki is merül az egész. Túl sok a fölösleges jelenet meg az időhúzás, a karakterek többsége irritált, a vége pedig olyan összecsapott, hogy azt se tudtam, hova kapjam a fejemet. Végig az volt az érzésem, hogy az író fejében megfogant egy szituáció, de nem kapott elég ihletet ahhoz, hogy korrekt módon kifejtse, vagy legalább is érdekesebbé tegye.
Nem igazán győzött meg Neil Gaiman, talán valamikor adok neki még egy esélyt, de egész biztosan nem a közeljövőben.

>!
Gulo_gulo
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Szerintem Neil Gaiman egyik legjobb, ha nem a legjobb könyve.


Népszerű idézetek

>!
judkacag

Sleep my little baby-oh
Sleep until you waken
When you're grown you'll see the world
If I'm not mistaken.
Kiss a lover,
Dance a measure,
Find your name
and buried treasure…

>!
SophieOswald

     'Name the different kind of people,' said Miss Lupescu. 'Now.'
     Bod thought for a moment. 'The living,' he said. 'Er. The dead.' He stopped. Then, '… Cats?'

63. oldal

>!
SophieOswald

Mr. Pennyworth despaired.
     'I do believe,' he announced, scratching his dusty moustache, 'that you are getting, if anything, worse. You are not Fading. You are obvious, boy. You are difficult to miss. If you came to me in company with a purple lion, a green elephant, and a scarlet unicorn astride which was the King of England in his Royal Robes, I do believe that it is you and you alone that people would stare at, dismissing the others as minor irrelevancies.'

103.-104. oldal

>!
Ametiszt21

'What's Particle Physics?' asked Bod.
Scarlett shrugged. 'Well,' she said. 'There's atoms, which is things that is too small to see, that's what we're all made of. And there's things that's smaller than atoms, and that's Particle Physics.'
Bod nodded and decided that Scarlett's father was probably interested in imaginary things.

43-44. oldal

>!
SophieOswald

     'About fifteen, I think. Though I still feel the same as I always did,' Bod said, but Mother Slaughter interrupted, 'And I still feels like I done when I was a tiny slip of a thing, making daisy chains in the old pasture. You're always you, and that don't change, and you're always changing, and there's nothing you can do about it.'

280. oldal

>!
u_san

(…) she had told Scarlett to be back in half an hour, and to get some exercise, and not to get into trouble or talk strangers.
„I'm a stranger,” pointed out Bod.
„You're not,” she said, definitely. „You're a little boy.” And then she said, „And you're my friend. So you can't be a stranger.”

>!
SophieOswald

     The next night, Silas appeared at the front of the Owenses' cosy tomb carrying three large books – two of them brightly coloured alphabet books ('A is for Apple, B is for Ball') and a copy of The Cat in the Hat. He also had paper, and a packet of wax crayons.

33. oldal

>!
SophieOswald

'Gracious lady, this I pray: join me in the Macabray.'

147. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Goudge: Holdhercegnő
C. S. Lewis: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Alan Alexander Milne: Once On A Time
Angie Sage: Flyte
Jasmine Jones: Enchanted
Katherine Paterson – John Paterson: The Flint Heart
Norton Juster: The Phantom Tollbooth
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma