The ​Absolute Death (Death of the Endless 1-2.) 5 csillagozás

Neil Gaiman: The Absolute Death

From the pages of Newbery Medal winner Neil Gaiman's THE SANDMAN comes fan-favorite character Death in a new deluxe hardcover edition collecting her solo adventures!The first story introduces the young, pale, perky, and genuinely likable Death. One day in every century, Death walks the Earth to better understand those to whom she will be the final visitor. Today is that day. As a young mortal girl named Didi, Death befriends a teenager and helps a 250-year old homeless woman find her missing heart. What follows is a sincere musing on love, life and (of course) death.

In the second story, a rising star of the music world wrestles with revealing her true sexual orientation just as her lover is lured into the realm of Death that Death herself should make an appearance. A practical, honest, and intelligent story that illuminates „the miracle of death.”

This new hardcover collects the DEATH: THE HIGH COST OF LIVING and DEATH: THE TIME OF YOUR LIFE miniseries, a must have for any fan.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Vertigo, 2020
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401295578
>!
Vertigo, 2009
360 oldal · ISBN: 9781401224639 · Illusztrálta: Chris Bachalo, Mark Buckingham

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Neil Gaiman: The Absolute Death

Ha teljes Sandman sorozatból egyetlen kedvencet kell választanom, akkor az egyértelműen Halál. És nem csak azért, mert alapvetően szeressem a kaszás típusú karaktereket. Közvetlen, pimasz nőszemély, remek dumával, aki jobban tudja értékelni az életet, mint az élők közül sokan. Sem jellemre, sem pedig megjelenésre nem egy szokványos halál-karakter.
Ebben a kötetben helyet kap három korábbi története, a The Sound of Her Wings és a Facade a Sandmanből és a Death and Venice az Endless Nights-ból, két rövidebb és két hosszabb saját történet, ahol felbukkannak egyes, a sorozatból már megismert szereplők, egy illusztráció gyűjtemény Halálról, végül egy rövid – nekem meglehetősen furcsa – Aids-ellenes szösszenet.
Nagyon tudom ajánlani bárkinek, aki szereti a Sandman sorozatot és/vagy a fantasy-t, és/vagy az elgondolkodtató történeteket, mert ez olyasmi, amit tényleg érdemes elolvasni. Tetszett mindaz, amit felvetett az élettel, élni akarással, halállal, halni akarással és az emberek egymáshoz való viszonyával kapcsolatban. Remekül visszahozta a Sandman hangulatát, az összes történetet élveztem az első képkockáktól az utolsóig.

A záró, felvilágosító szösszenet viszont nekem erősen kilóg. Tudom, hogy ez anno egy önálló brossúra vagy mi a szösz volt, de sehogyan sem passzol semmihez, sem a kötetben, sem a sorozatban. Arról nem is beszélve, hogy az előadásmód kissé erőltetettre sikeredett, a grafika meg összecsapottnak hat.

Ezt az apró keserűséget leszámítva, ez egy remek kötet, 5/5, megy a kedvencek közé.


Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Head Games
Mike Mignola: Hellboy – Strange Places
Sang-Sun Park: The Tarot Café 1.
Cassandra Clare: The Mortal Instruments – The Graphic Novel 1.
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Stranger And Stranger
Ben Aaronovitch – Andrew Cartmel – Lee Sullivan: Rivers of London – Black Mould
Mike Carey: The Unwritten – Orpheus in the Underworlds
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
J. K. Rowling: Fantastic Beasts and Where to Find Them