Coraline 13 csillagozás

Neil Gaiman – P. Craig Russell: Coraline

Coraline discovered the door a little after they moved into the house.

When Coraline steps through a door in her family's new house, she finds another house strangely similar to her own (only better). But there's another mother there and another father, and they want her to stay and be their little girl. They want to change her and never let her go.

Acclaimed artist P. Craig Russell brings Neil Gaiman's enchanting, nationally bestselling children's book Coraline to new life in this gorgeously illustrated graphic novel adaptation.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperAlley, 2015
192 oldal · ASIN: B01767Z16M · Illusztrálta: P. Craig Russell
>!
HarperCollins, London, 2008
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 006082543X · Illusztrálta: P. Craig Russell

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Brigi007>!
Neil Gaiman – P. Craig Russell: Coraline

Érdekes, hogy amikor régen olvastam a Coralinet, úgy értékeltem, hogy emiatt kezdett Gaiman munkássága érdekelni, meg hogy nagyon tetszett. Ma mégis úgy emlékszem rá, hogy akkora durranás azért nem volt. Lehet azért, mert azóta olvastam az igazán nagy klasszik Gaimaneket, mint Az amerikai isteneket és az Elveszett próféciákat, meg a saját örök kedvencemet a Soseholt. Összességében most azt mondanám, hogy a Coraline sztorija jó, csak nem kiemelkedően jó. A grafika viszont nekem jobban bejött, mint más Coraline ábrázolások, amiket eddig láttam. A macska karakterét pedig most tanultam meg értékelni.

Morn >!
Neil Gaiman – P. Craig Russell: Coraline

Sokkal jobban tetszett, mint a (mese)regény és a rajzfilm. Coraline ugyan itt is néha furcsa, pl. ahogy hidegen hagyja, hogy a szülei nincsenek sehol és kész tényként kezeli a másik anyát és a másik világot. Ha még óvodás lenne, azt mondom, persze, de iskolásként azért na, nehogy már ne tűnjön fel neki, hogy itt valami nem stimmel!
Az alapsztori azonban továbbra is kellően borzongató (azok a gombszemek, pfej! egyik unokatesómat azóta is ezzel ijesztgetjük, ha együtt alszunk, hogy reggelre gombok lesznek a szeme helyén), megvan a maga titokzatossága, hat a gyermek felfedező vágyára, és érezhető is, hogy ő egy rémült, egyedül lévő kislány, aki próbál bátornak mutatkozni. Ez a varázslatos történet kicsit párhuzamba vonható nálam azzal is, hogy a hétköznapjai így telnek, elvégre már a történet elején azt látjuk, hogy mindkét szülője lerázza magáról, hogy találja fel magát, de őt hagyja békén. Szomorú… spoiler Lehet, hogy ennek a jelképe akar lenni. Vagy túl sokat gondolok Gaimanről. Hm.
Egyszóval kellemes kikapcsolódás ez a kis rémisztő gyerekregény, ami mesékhez hasonlóan alakul spoiler. Nem is kell tőle túl sokat várni. Tetszett (legalábbis képregényként).

>!
HarperCollins, London, 2008
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 006082543X · Illusztrálta: P. Craig Russell
2 hozzászólás
Fearzone>!
Neil Gaiman – P. Craig Russell: Coraline

Ujraolvasas. Ez volt az egyik legelso kepregenyem, es igen a filmet lattam eloszor, de ezen film utan donotten ugy, hogy Gaimant kell olvasnom. Ez is egy csodas masik vilag….es hiaba mese, a Masik Anyutol konkretan kiraz a hideg.

Gulo_gulo>!
Neil Gaiman – P. Craig Russell: Coraline

Azt kell, hogy mondjam, jobban tetszett a regénynél, nagyon jók az illusztrációk és a szövegből pontz az maradt meg, ami jó. És ajánlom az animációs filmet is, kicsit más stílusú, de az is nagyon jó.

budaijoci>!
Neil Gaiman – P. Craig Russell: Coraline

A képregénnyel találkoztam előbb, így ezt olvastam elsőnek. Nagyon jó, kedves gyakran igen félelmetes történet, a rajzok is jól eltaláltak. Nagyon tetszett, ajánlom azoknak is akik már könyvben olvasták vagy látták az animációs filmet :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabetta Gnone: W.I.T.C.H.: The Graphic Novel 1. – The Twelve Portals 1.
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry
Jeff Smith: Bone – The Great Cow Race
Max Brallier: The Last Kids on Earth and the Doomsday Race
Simon Furman: Dragons: Riders of Berk 5. – The Legend of Ragnarok
Simon Furman: Dragons: Defenders of Berk 1. – The Endless Night
Shannon Hale – Dean Hale: Diana: Princess of the Amazons
Sara Varon: Robot Dreams
Katie O'Neill: Aquicorn Cove
Lorena Alvarez: Nightlights