Ezüst ​Álom (Köztesvilág trilógia 2.) 24 csillagozás

Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

A ​tizenhat éves Joey Harker az imént mentette meg az Altiverzumot – azt a dimenziót, amelyben az összes lehetséges Föld megtalálható – a teljes pusztulástól. Miután sikerült elsajátítania a dimenziók közötti átjárás képességét, társaival, a Köztesvilág szabadságharcosaival küldetésre indul, hogy közös erővel fenntartsák az egymással versengő mágia és a természettudomány egyensúlyát, melyek képviselői az összes világ felett át akarják venni a hatalmat.

Amikor egy Acacia nevű idegen lány Joey után lopakodik a Köztesvilág bázisára, minden a feje tetejére áll. Senki nem tudja, ki ez a különös idegen, és honnan származik, valamint azt sem, hogy honnan tud ilyen sokat a Köztesvilágról. Hőseink veszélyes pillanatok elé néznek, és Joey szokás szerint nem számíthat másra, csak a saját találékonyságára – és végső esetben, de tényleg csak a legvégső esetben, talán Acaciára is.

Az Ezüst Álom csupa izgalmas dimenzióközi csata és szemkápráztató utazás a világok között,… (tovább)

Eredeti mű: Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: The Silver Dream

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
208 oldal · ISBN: 9789634192619 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634192602 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
deen
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Eltelt egy kis idő az első rész végéhez képest, Joey immár több küldetést is maga mögött tudhat, jobban megismerte csapatát, és Bázisvárosban élő számtalan változatát. Eseménydús életében harcol a HEX és a Binárisok univerzumot uralni akaró csapatai ellen, kisebb-nagyobb sikerrel. Ezúttal azonban új világjárókat kell kézre kerítenie, ami persze nem megy simán, így Joey kénytelen megismerkedni egy új helyzettel, ahol kivételesen nem önmagával találkozik, hanem egy lánnyal, Acacia-val. Joey kettőt sem pislog és az eddig is necces élete még tovább bonyolódik, immáron nem csak a világokkal, de az idővel is meg kell birkóznia. Az eddig is kivételesen megalkotott világ most még érdekesebb, még izgalmasabb, kalandosabb és Joey-nak minden erejére szüksége van, hogy kievickéljen a gödörből. Nekem jobban tetszett ez a rész, mint az első, sokkal összeszedettebb, letisztultabb. Kíváncsian várom a befejezést.

>!
ViraMors P
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Azt hiszem, leginkább azt szeretem ebben a sorozatban, hogy nem próbál meg másnak látszani, mint ami. Ez egy ifjúsági kalandregény, és pontosan úgy viselkedik, ahogy egy ifjúsági kalandregénynek kell.
Joey – szólítsatok Joe-nak – Harker tizenhat – majdnem tizenhét – éves. Kíváncsi, önfejű, próbálgatja, meddig mehet el, néha pofára esik, néha meg nem. Az, hogy mindeközben egy párhuzamos világok között bóklászó nagyjából katonai szervezet tagja, ráadásul hajlamos térben spoiler elkódorogni, már igazán csak hab a tortán.
Szeretem ezt a sorozatot. Nagyrészt vicces, laza, lendületes és szórakoztató. Amikor meg mégsem, akkor sem műdrámát csinál, a tragédiának, meg a szereplők képébe csapódó öntött vas ajtónak súlya van.
Persze nem tökéletes, a karakterek továbbra sem túl mélyek, és az első részhez hasonlóan most is sokszor éreztem, hogy annyira nagyon szeretném, ha alaposabban lenne megírva, és kevesebb lenne a kiszámítható fordulat. Az érzelmi ábrázolás viszont jobban sikerült, mint korábban, a stílus igazán kellemes, a könyv olvastatja magát, én meg jól szórakoztam.
Tekintettel arra, hogy ez egy középső kötet, kicsit tartottam a végétől. spoiler
Már csak egy kérdésem maradt: Hol a harmadik rész?

>!
lilla_csanyi P
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Awww, úgy akartam kezdeni, hogy FIIIIIIIRSTTT!!!!, de megelőztél, @ViraMors! :D

Az a jó abban, ha szuper kreatív emberek írnak egyszerű, de nagyszerű történeteket, hogy nem érezzük azt az izzadságszagot, amit a trilógiáknál gyakran előfordul: amikor az író kínkeservesen szenved, hogy összekösse az ötletes első kötetet és az epic befejezést.
Itt pedig egy szuper kreatív team felelt a dologért: a Köztesvilág-univerzum számtalan lehetőséget ad az íróknak, hogy kibontakozzanak, simán lehetne belőle hosszabb sorozatot is kreálni, mert bőven van miről mesélni. Az Ezüst álom remekül viszi tovább az első rész szálait, miközben bővíti az ismereteinket erről az egyébként szerintem tényleg nagyon ütős és izgalmas világról.
Az egyedüli furcsaság számomra az volt, hogy Gaimanék remekül ádadták azt, hogy milyen érzés Joeynak több száz önmagával szembesülni (ami ugye 100% fikció), de az, amit a való életben is átélhettek mindannyian, azaz hogy milyen érzés egy ellenkező neműhöz közeledni kamaszként, az totál esetlen volt. Ebből fakadóan Akácia Jones (én kérek elnézést, de nem tudtam nem így látni egy idő után ezt a lányt) pedig lehetett volna sokkal érdekesebb személy is.
Minden esetre megint könnyedén magába szippantott a Köztesvilág, Színest még mindig imádom, és már megint nem tudom, hogy fogom kibírni a következő részig. :D

3 hozzászólás
>!
Buzánszky_Vírus_Dávid
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Ok, alakul ez.
Ez már több. Ráadásul jó is. Bővült az oldalszám is, meg minden.
Tökéletes ifjúsági fantáziadús kalandregény. Nekem ad valamiért nosztalgia faktor is, mint pl. a Stranger Things, csak horror nélkül. Bár nem tudom miért. Talán mert olyan kúl az egész.
Hozza a várt színvonalat, akinek az első tetszett ez szerintem jobban fog.
Ráadásul lehet várni a következőt is, mert egész érdekes, izgalmas felvezetést kaptunk.

>!
kvzs P
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Szerencsére ez a könyv nem lett alibiző töltelék kötet, hanem az izgalmakat tekintve tökéletesen illeszkedik az előző részhez. Jó olvasni egy ilyen ifjúsági sorozatot, ami egyrészt eléggé fantasztikus meg izgalmas, másrészt finoman foglalkozik az olyan komolyabb témákkal is, mint a kirekesztettség, vagy a felelősség.
A történet filmszerűen pörgős, a szereplők pedig eléggé hasonlóak, de kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas a könyv.

>!
wolfsteps
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Őszintén meglepődtem és kellemeset csalódtam a második részben. Az első része a trilógiának nem fogott meg, sőt kifejezetten nem tetszett, nekem túl sok volt és közben túl kevés (ezután a könyv után már én is igy beszélek , azért remélem van értelme :D. Ez viszont! Na ez tetszett. Sokkal eseménydúsabb és kalandosabb volt az egész, pörögtek a világjárások és harcok, állandóan történtek az események nem voltak hatalmas leíró szünetek amikor nem tudtam magammal mit kezdeni. Illetve a vége miatt most végre tényleg azt érzem, hogy elszeretném olvasni az utolsó részt is :D

>!
joey0119
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Jobb volt, mint az első rész. Sokkal izgalmasabb és bővelkedett meglepetésekben. Könnyed, szórakoztató és gyorsan kiolvasható. Kíváncsi vagyok a 3 részre meglepett a vége…

>!
Molymacska P
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Az első részben, mire megértettem, mi van, örültem neki, ez nem lesz bonyolultabb. Ahha… de..
Most a térbe belekeverték az időt is, ami egyrészről jó, de új ellenségekkel is jár (akiket még nem láttunk szóval harmadik kötet… mit is tartogatsz?) és feltűnnek a régi gonoszaink (na harmadik kötet, mikor jössz már?)
Lényegében nem volt rossz, de eléggé sötét és baljóslatú lett a vége, valahogy nem ideillő, és nem olyan, amit vártunk ettől a könyvtől. Az meg teljes mértékben idegesít, hogy függővége van.

>!
bdusi
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Nekem az első rész is tetszett, de ez még jobban. Olyan volt, mintha a NatGeo írta volna azért, hogy a gyerekeknek bemutassa a multiverzum-elméleteket. :D Sőt ebben a részbe már az időt is belekeverték, szóval még jobban bonyolította a dolgokat. Én amúgy simán el tudom képzelni, hogy a világ így működhet, jó kis alternativa lenne. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a trilógiára, mert imádom ezt a témát és jó volt ebből az univerzumból is olvasni :) és nem csak a varázsló, mágia és természetfeletti lényes könyveket A könyvnek elég hirtelen vége lett és nem is a jó fajta, szóval kíváncsi vagyok a folytatásra.

>!
Hajnalka_Ferencsák
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom

Nos, vegyesek az érzéseim. A sztori nagyon tetszik, a különböző Joey, és Acacia karakterét is hamar megkedveltem. De még mindig nehezen találom az egyensúlyt: nem hosszú könyv – ezért némi hiányérzetem van néhány helyen – pl. scifisebb részek, másik oldalról pedig az, hogy nagyon hamar történik rengeteg minden, és csak kapkodom a fejem, és néha belezavarodom – mégsem tudtam vele gyorsan haladni.
A történet kicsit nyitva maradt, de hát ez várható volt egy trilógiánál. Sajnos nem lesz kedvencem, sem újraolvasós, de Gaiman életműve miatt a harmadik részt is kézbe fogom venni :)


Népszerű idézetek

>!
bdusi P

– A tanács így döntött.
– Maga tagja a tanácsnak?
– Nem.
– Kik a tagjai?
– A tanácstagok.

165. oldal

>!
Chöpp P

A könyvtár szekcióban szereztünk könyveket a különböző tantárgyainkhoz, bár Jaroux a legszigorúbb könyvtáros, akit valaha ismertem. Morbid humora van, és boldogan cseveg órákig bármilyen témáról, de semmilyen kifogást nem fogad el, ha valaki késve visz vissza egy könyvet – vagy ami még rosszabb, megrongálva.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvtáros
>!
Molymacska

Ha Színes is velünk jött volna erre a küldetésre, talán másképp alakultak volna a dolgok, de a kis multidimenziós szöcske nagyon hasonlít egy macskára: néha hetekre eltűnik.

15. oldal

>!
Molymacska

Bár a legtöbb világjáró tartózkodással vagy gyanakvással kezelte Színest, néhányan összebarátkoztak vele. Jenoh is közéjük tartozott, bár gyanítom, hogy legnagyobbrészt a saját macskaszerű természete és Színes erősen pamutgombolyagszerű jellege miatt.

106. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rick Riordan: A vörös piramis
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Vampires, Scones, and Edmund Herondale
Richelle Mead: Iniţierea
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké
Rick Riordan: Neptunus fia