Az ​örökkévalóság kereke (Köztesvilág trilógia 3.) 6 csillagozás

Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Az örökkévalóság kereke

A népszerű Köztesvilág-trilógia befejező része

Joey Harker soha nem akart vezető lenni. De most, hogy a Dereséj a küszöbön áll, mindenki tőle várja a megoldást, ezért muszáj a sarkára állnia, ha meg akarja menteni a Köztesvilágot, a Multiverzumot és minden egyebet is a kettő között.

Az örökkévalóság kereke a Köztesvilág-trilógia fordulatos és letehetetlen befejezése, benne idő- és térugrásokkal, mágiával, természettudománnyal és egy fiatal fiú átalakulásával, akinek gyermekből férfivá kell válnia ahhoz, hogy beteljesítse a végzetét.

Eredeti mű: Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Eternity's Wheel

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
240 oldal · ISBN: 9789634194446 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634194439 · Fordította: Farkas Veronika

Most olvassa 3

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

>!
Csöre P
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Az örökkévalóság kereke

Hát, elérkezett ennek a sorozatnak is az utolsó része… nem mondom, hogy tűkön ülve vártam, de azért izgatott, mire fut ki a történet.
Talán a korábbi részeknél leírtam, de ha nem, akkor most megteszem: ami tetszik ebben a sorozatban, az a párhuzamos világok kezelése: a rendszer, ahogy felfűzi a tudomány és a mágia közötti ívre, ezzel számtalan lehetőséget teremtve arra, hogy a szereplők párhuzamos valóit különböző tulajdonságokkal ruházza fel, és ezt nyilván ki is használja.
Ami még érdekes, az a párhuzamos világok közötti tér. Biztos, hogy lenne még mit olvasnom a témában, de ilyen jellegű „átkötéssel” még nem találkoztam máshol: a párhuzamos világok között feszülő „átmenet”, a maga izgalmas lehetőségeivel, a „seholsem”, ami még a fentieken is túl feszül.
Ez a rész igazából folytatja a történetet ott, ahol abbahagytuk az előző részben. Amivel mégis több, az két dolog: egyrészt: utazás az időben spoiler, illetve a „seholsem”-ben zajló események: képet kapunk a világ azon részéről, ami eddig csak említés szinten szerepelt.
A történet annyira összecsapott, egyszerű, kiszámítható volt, hogy igazából nem bánom, hogy nem tartott tovább. Ennek ellenére nem sajnálom, hogy elolvastam: egy érdekes világ, izgalmas lehetőségekkel, közepes megvalósítással.

>!
Dorka50 P
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Az örökkévalóság kereke

Ez egyszerűen fantasztikus volt!! Imádom ezt a könyvet, az egész sorozatot, a sztorit, a szereplőket mindent! Azt sajnálom csak hogy 3 részes a sorozat és nem 100. Olvastam volna még. De a befejezés nagyon szuper lett. Nincs elrontva, nincs túlgondolva. Érthető volt és szerethető. Úgy gondolom pár év múlva újra fogom olvasni!! Addig meg reménykedem, hogy Gaiman ír még ehhez hasonló könyveket! :)


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Obszidián
Marissa Meyer: Cinder
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Amy Kathleen Ryan: Láng
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Melissa Landers: Elválasztva
James Patterson: Világmegmentés és más extrém sportok
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep – Hosszú álom