Farkasok ​a falban 269 csillagozás

Neil Gaiman: Farkasok a falban

Lucy biztos benne, hogy farkasok élnek a házuk falában, és ahogy mindenki mondja: ha a farkasok egyszer kijönnek a falból, akkor vége. A családja azonban nem hisz neki… amíg egy nap a farkasok tényleg ki nem jönnek a falból.

De itt még nincs vége. Sőt, Lucy harca a farkasokkal csak most kezdődik. Egy kellemesen ijesztő, furcsa és féktelen történet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, Dave McKean különleges rajzaival.

Eredeti mű: Neil Gaiman: The Wolves in the Walls

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
56 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049200 · Fordította: Pék Zoltán · Illusztrálta: Dave McKean

Enciklopédia 6


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bíró_Júlia P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Jó volt ez. Bedtime story, problémakezelős parabola, amit adott esetben szívesen olvasnék ismerős kölyköknek. Biztos vagyok benne, hogy jóval kevesebb szemöldököt ráncolnának, mint a bejáratott Gaiman-rajongók, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ezt most az előbbieknek írta. Vigyázat, az illusztrációk ezen a ponton megtévesztőek! Bocs.
Szóval szerintem ez egy szorongásmese, meg problémamegoldós mese, semmiből-kirobbanással fenyegető titokkal, a semmiből nem is, mert a falból kirobbanó már-nem-titkos rémséggel, meneküléssel, mentőakcióval, eszképizmussal, megoldáskereséssel, Melanézia királynőjével aki beugrott segíteni kertészkedni, személyes térbe vágó veszteségekkel spoiler és végül a szembenézéssel és a megoldással. Remek lenne önmagában is, de az utolsó oldalak spoiler még hozzátesznek valamit, amit szívesen elolvastatnék a happy end megrögzött rajongóival.
Ja igen, az illusztrációk egészen csodásak, bár a szorongós kisgyerekek szülei kedvéért én is erősen támogatnék egy Chris Riddell-féle változatot. Kár lenne, ha lemaradnának róla csak azért, mert anyuék szerint a rajzok félelmetesek.
Én meg most megyek, olvasok egy kis Amerikai istenek et.

6 hozzászólás
>!
Riszperidon P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Az első, amibe szerelmes lettem a könyvet füzetkét átlapozva, azok a rajzok. Zseniálisan betegek!
Igazából nem vártam semmit az irománytól, a kifejezés nem rossz értelmében. Láttam figyeltjeimnél, és így, hogy az Agave akció keretében sikerült 790 Ft-ért lecsapni rá, be is szereztem. Be kell valljam, az eredeti árat soha nem fizettem volna ki érte, Gaiman ide vagy oda.
Gaiman pár könyvén túl, azt hittem kicsit felnőttebb mese lesz, de igazából simán adnám a gyerekem kezébe is. Bár hozzá kell tennem, én ebből a szempontból elég beteg lelkületű vagyok. :D Rövid volt, egyedi hangulatú és a maga módján groteszk is, a befejezés pedig nagyon tetszik. Pár helyen mosolyt csalt az arcomra, de nem bántam volna, ha kicsit hosszabb.

6 hozzászólás
>!
ancsee
Neil Gaiman: Farkasok a falban

A rajzok gyönyörűek, nagyon szép a kivitelezése. Ez volt az első Neil Gaiman könyvem, de nem az utolsó – főleg, hogy ott csücsül tőle más is a polcon! Levontam egy csillagot, mert túl rövid és nem volt annyira jól kidolgozott számomra, éreztem benne némi anomáliát, de megérte akciósan megvenni – a teljes ára túlzás, még úgy is, hogy gazdagon illusztrált, szinte képregény. :)

>!
Nikymeria P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

A történet nem bonyolult. Inkább gyerekeknek való kis mese. De az illusztrációk, a képek nagyon tetszenek. Ezért 4-est adok neki. :)

>!
Briggan
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Érdekes képzelettársításai vannak a fickónak. Nekem mindenesetre tetszett, nevettem egy jót. Gyerekeknek csak felolvasnám, mert az illusztrációk egy kicsit ijesztőek voltak.

>!
moszat
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Szeretnék olyan híres író lenni, hogy ha másnaposan ráesem a billentyűzetre, akkor az ebből származó pár száz random karaktert kiadják még egy jelentéktelen közép-kelet európai országban is.

El is kezdtem írni egy hasonlót. A címe az lesz: A falra hányt borsó.

12 hozzászólás
>!
imma A+P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Meg kell, hogy mondjam, magamtól nem olvastam volna el – csak rá kell nézni, ez bizony ronda. És belülről se sokkal jobb ám a helyzet. Aztán meg ez az unalmas kezdet, hogy van egy kislány, akinek a béna családja semmit nem hisz el… jajj, nem tudom, ki hogy van vele, de én már nagyon unom a béna családokat.
De aztán beindult. Összeállt az egész. A képek meg a szöveg. És nagyon vigyorogtam. És nagyon meg voltam elégedve.

>!
meseanyu MP
Neil Gaiman: Farkasok a falban

A történet önmagában nem rossz, de ezekkel az illusztrációkkal nagyon sötét, nagyon ijesztő. Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy a félelmet oldjuk valami aranyossal, és ez a szövegben jól meg is valósul, de képileg engem még az idilli helyzetek ábrázolásától is kirázott a hideg. Sokkal inkább el tudtam volna képzelni mondjuk Chris Riddell képeivel.

3 hozzászólás
>!
viharmacska
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Egész jó, fura, hogy a molyon mindenki imádja Gaimant rajtam kívül, ez mégis így le van százalékolva, fordítva lehetek bekötve. Rövid és jók a képek, mi kell még, csak arra nem derült fény, hogy Lucy miért nem megy iskolába, ha már az öccse is jár. Biztosan rókákat hallott neszezni a tábla mögött, azt' hazaküldték.

8 hozzászólás
>!
KingucK P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

A beégett és értelmét vesztett hiedelem megelevenedik, a farkasok kijönnek a falból és mindennek vége… Azért nem eszik ennyire forrón :)
Arra kíváncsi vagyok, hogy ha tényleg létezik valahol ez a legenda, akkor ott mit szólnak a kis meséhez :)
Az illusztrációk valóban egyediek, megadják a hangulatot, bár például az anyukának azt hittem, h ő az apuka. :D


Népszerű idézetek

>!
atalant I

– Micsoda? – mondta apa.
– Micsoda? – mondta anya.
– Micsoda? – mondta öcsike.
– Micsoda? – mondta Melanézia királynője, aki beugrott, hogy segítsen kertészkedni.

3 hozzászólás
>!
Natasha

– Denevérek, tudom! […] Este kinn hagyom a nyakam a paplan alól, hátha van köztük vámpírdenevér. Akkor, ha megharap, tudok majd repülni, és koporsóban aludni, és sose kell többet nappal iskolába mennem.

>!
Rémálom 

– Farkasok vannak a falban – mondta az öcsikéjének.
– Hangyák – felelte az.
– Szerinted hangyák vannak benne? – kérdezte Lucy.
– Nem – felelte az öcsikéje. – Szerintem a fejedben vannak hangyák!
És sokáig nevetett a saját viccén, pedig nem volt egy különösebben jól sikerült darab.

>!
patricia

A farkasok énekeltek és táncoltak és vicceket meséltek.

1 hozzászólás
>!
Brigi007 

Hallotta a farkasokat a falban, farkasos terveket szőttek, farkasos ármányt forraltak.

>!
Cheril

– Te is tudod, mit mondanak… Ha a farkasok kijönnek a falból, akkor vége.
– Minek van vége? – kérdezte Lucy.
– Annak – mondta az édesanyja.

>!
kkata76 P

– Élhetnénk egy űrállomáson, aminek a falai fémből vannak, azon lámpák villognak, és millió mérföldön belül nincs más, csak fuzmukik és nyüszmörgők.
– Mi az a fuzmuki? Mi az a nyüszmörgő?
– Űrizé – felelte. – Jó sok lábuk van. Persze nem a nyüszmörgőknek, azoknak egyáltalán nincs is lábuk, de azért barátságosak.

>!
Cheril

– Élhetnénk egy űrállomáson, aminek fémfalai vannak, azon lámpák pislognak és villognak, és millió mérföldön belül nincs más csak fuzmukik és nyüszmörgők.

>!
BallaNóci P

Éjnek évadján, amikor minden elcsendesedett, hallotta a kaparászást és rágcsálást, harapdálást és civakodást. Hallotta a farkasokat a falban, farkasos terveket szőttek, farkasos ármányt forraltak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Riddell: Ottolina és a Sárga Macska
Laár András: A Csőevő Duhajka meséi
Roald Dahl: Szofi és a HABÓ
Lewis Carroll: Alice Csodaországban / Alice Tükörországban
Ursula Jones: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma
Ursula Jones: A királykisasszony, aki nem mehetett el a bálba
Michael Bond: Paddington, itt és most
Jacqueline Wilson: Nagy kaland kistányéron
Roald Dahl: Charlie és a csokigyár
Roald Dahl: Matilda