Farkasok ​a falban 244 csillagozás

Neil Gaiman: Farkasok a falban

Lucy biztos benne, hogy farkasok élnek a házuk falában, és ahogy mindenki mondja: ha a farkasok egyszer kijönnek a falból, akkor vége. A családja azonban nem hisz neki… amíg egy nap a farkasok tényleg ki nem jönnek a falból.

De itt még nincs vége. Sőt, Lucy harca a farkasokkal csak most kezdődik. Egy kellemesen ijesztő, furcsa és féktelen történet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, Dave McKean különleges rajzaival.

Eredeti mű: Neil Gaiman: The Wolves in the Walls

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
56 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049200 · Fordította: Pék Zoltán · Illusztrálta: Dave McKean

Enciklopédia 6


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bíró_Júlia P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Jó volt ez. Bedtime story, problémakezelős parabola, amit adott esetben szívesen olvasnék ismerős kölyköknek. Biztos vagyok benne, hogy jóval kevesebb szemöldököt ráncolnának, mint a bejáratott Gaiman-rajongók, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ezt most az előbbieknek írta. Vigyázat, az illusztrációk ezen a ponton megtévesztőek! Bocs.
Szóval szerintem ez egy szorongásmese, meg problémamegoldós mese, semmiből-kirobbanással fenyegető titokkal, a semmiből nem is, mert a falból kirobbanó már-nem-titkos rémséggel, meneküléssel, mentőakcióval, eszképizmussal, megoldáskereséssel, Melanézia királynőjével aki beugrott segíteni kertészkedni, személyes térbe vágó veszteségekkel spoiler és végül a szembenézéssel és a megoldással. Remek lenne önmagában is, de az utolsó oldalak spoiler még hozzátesznek valamit, amit szívesen elolvastatnék a happy end megrögzött rajongóival.
Ja igen, az illusztrációk egészen csodásak, bár a szorongós kisgyerekek szülei kedvéért én is erősen támogatnék egy Chris Riddell-féle változatot. Kár lenne, ha lemaradnának róla csak azért, mert anyuék szerint a rajzok félelmetesek.
Én meg most megyek, olvasok egy kis Amerikai istenek et.

6 hozzászólás
>!
Riszperidon P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Az első, amibe szerelmes lettem a könyvet füzetkét átlapozva, azok a rajzok. Zseniálisan betegek!
Igazából nem vártam semmit az irománytól, a kifejezés nem rossz értelmében. Láttam figyeltjeimnél, és így, hogy az Agave akció keretében sikerült 790 Ft-ért lecsapni rá, be is szereztem. Be kell valljam, az eredeti árat soha nem fizettem volna ki érte, Gaiman ide vagy oda.
Gaiman pár könyvén túl, azt hittem kicsit felnőttebb mese lesz, de igazából simán adnám a gyerekem kezébe is. Rövid volt, egyedi hangulatú és a maga módján groteszk is, a befejezés pedig nagyon tetszik. Pár helyen mosolyt csalt az arcomra, de nem bántam volna, ha kicsit hosszabb.

>!
ancsee P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

A rajzok gyönyörűek, nagyon szép a kivitelezése. Ez volt az első Neil Gaiman könyvem, de nem az utolsó – főleg, hogy ott csücsül tőle más is a polcon! Levontam egy csillagot, mert túl rövid és nem volt annyira jól kidolgozott számomra, éreztem benne némi anomáliát, de megérte akciósan megvenni – a teljes ára túlzás, még úgy is, hogy gazdagon illusztrált, szinte képregény. :)

>!
Nikymeria P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

A történet nem bonyolult. Inkább gyerekeknek való kis mese. De az illusztrációk, a képek nagyon tetszenek. Ezért 4-est adok neki. :)

>!
Briggan
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Érdekes képzelettársításai vannak a fickónak. Nekem mindenesetre tetszett, nevettem egy jót. Gyerekeknek csak felolvasnám, mert az illusztrációk egy kicsit ijesztőek voltak.

>!
moszat
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Szeretnék olyan híres író lenni, hogy ha másnaposan ráesem a billentyűzetre, akkor az ebből származó pár száz random karaktert kiadják még egy jelentéktelen közép-kelet európai országban is.

El is kezdtem írni egy hasonlót. A címe az lesz: A falra hányt borsó.

12 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Neil Gaiman: Farkasok a falban

A történet önmagában nem rossz, de ezekkel az illusztrációkkal nagyon sötét, nagyon ijesztő. Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy a félelmet oldjuk valami aranyossal, és ez a szövegben jól meg is valósul, de képileg engem még az idilli helyzetek ábrázolásától is kirázott a hideg. Sokkal inkább el tudtam volna képzelni mondjuk Chris Riddell képeivel.

3 hozzászólás
>!
KingucK P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

A beégett és értelmét vesztett hiedelem megelevenedik, a farkasok kijönnek a falból és mindennek vége… Azért nem eszik ennyire forrón :)
Arra kíváncsi vagyok, hogy ha tényleg létezik valahol ez a legenda, akkor ott mit szólnak a kis meséhez :)
Az illusztrációk valóban egyediek, megadják a hangulatot, bár például az anyukának azt hittem, h ő az apuka. :D

>!
egy_ember
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Ugyan nem végeztem ki a teljes életművüket, de mindkettőtől olvastam már 3-4 könyvet, úgyhogy nyugodt lelkiismerettel jelenthetem ki, hogy Gaiman és Coelho nagyon kiélezett küzdelemben tudná csak eldönteni, melyikük a túlértékeltebb író.
Már bocs, de a tizenegy éves lányom különb sztorit ír ennél. A képek viszont nagyszerűek.

Csak ismételni tudnám magamat:
http://moly.hu/ertekelesek/475515
Megélhetési irodalom. A négy csillagot a rajzokra kapta. Mind a négyet.

29 hozzászólás
>!
gab001 P
Neil Gaiman: Farkasok a falban

Amikor végre a kezembe vettem és belelapoztam, akkor kicsit elbizonytalanodtam, hogy tényleg érdekel-e engem. Aztán belekezdtem, s már nem is borzasztottak annyira a képek, bár továbbra is hatással voltak rám, s elég érdekesnek találtam a hangulatát. Nem értettem, hogy mit is keresnek a farkasok a falban, így kicsit idegenkedtem a történettől is. A végén viszont összeálltak a dolgok, s bizony még mosolyogtam is. Sosem tudom, hogy mire számítsak, amikor Gaiman munkáit veszem a kezembe, de mindig elképeszt a fantáziája, s ez ezúttal sem volt másképp. Igen, ezúttal is meggyőzött.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
56 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049200 · Fordította: Pék Zoltán · Illusztrálta: Dave McKean
2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
atalant I

– Micsoda? – mondta apa.
– Micsoda? – mondta anya.
– Micsoda? – mondta öcsike.
– Micsoda? – mondta Melanézia királynője, aki beugrott, hogy segítsen kertészkedni.

3 hozzászólás
>!
Natasha

– Denevérek, tudom! […] Este kinn hagyom a nyakam a paplan alól, hátha van köztük vámpírdenevér. Akkor, ha megharap, tudok majd repülni, és koporsóban aludni, és sose kell többet nappal iskolába mennem.

>!
Rémálom 

– Farkasok vannak a falban – mondta az öcsikéjének.
– Hangyák – felelte az.
– Szerinted hangyák vannak benne? – kérdezte Lucy.
– Nem – felelte az öcsikéje. – Szerintem a fejedben vannak hangyák!
És sokáig nevetett a saját viccén, pedig nem volt egy különösebben jól sikerült darab.

>!
patricia

A farkasok énekeltek és táncoltak és vicceket meséltek.

1 hozzászólás
>!
Brigi007

Hallotta a farkasokat a falban, farkasos terveket szőttek, farkasos ármányt forraltak.

>!
Cheril

– Te is tudod, mit mondanak… Ha a farkasok kijönnek a falból, akkor vége.
– Minek van vége? – kérdezte Lucy.
– Annak – mondta az édesanyja.

>!
kkata76 P

– Élhetnénk egy űrállomáson, aminek a falai fémből vannak, azon lámpák villognak, és millió mérföldön belül nincs más, csak fuzmukik és nyüszmörgők.
– Mi az a fuzmuki? Mi az a nyüszmörgő?
– Űrizé – felelte. – Jó sok lábuk van. Persze nem a nyüszmörgőknek, azoknak egyáltalán nincs is lábuk, de azért barátságosak.

>!
Cheril

– Élhetnénk egy űrállomáson, aminek fémfalai vannak, azon lámpák pislognak és villognak, és millió mérföldön belül nincs más csak fuzmukik és nyüszmörgők.

>!
BallaNóci 

Éjnek évadján, amikor minden elcsendesedett, hallotta a kaparászást és rágcsálást, harapdálást és civakodást. Hallotta a farkasokat a falban, farkasos terveket szőttek, farkasos ármányt forraltak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Megyery-Pálfay Adrienn (szerk.): Beszélgetős könyv – Balaton
Emma Foster: A legédesebb hercegnős mesém
Zelk Zoltán: A három nyúl
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg
J. Z. Novák: A tücsök meg a hangyák
Rob Scotton: Russell, a bárány
Móra Ferenc: Zengő ABC
Walt Disney – Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában
Walt Disney – Pocahontas
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska