Don't ​Panic 4 csillagozás

Douglas Adams & The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Neil Gaiman: Don't Panic

'It's all devastatingly true – except the bits that are lies' Douglas Adams
Don't Panic celebrates the life of an ape-descended human called Douglas Adams who, in a field in Innsbruck in 1971, had an idea.
This is also the story of what that idea became: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy – the original radio series which started it all, and the five book 'trilogy', the TV series, almost-film, computer game, towel and website that followed.
Acclaimed author Neil Gaiman also tells the whole story of Liff, the Universe of Dirk Gently, and everything else Douglas ever worked on, including his posthumous collection The Salmon of Doubt. As Douglas himself said, it is 'certainly the most outstandingly brilliant book to have been written about The Hitchhiker's Guide to the Galaxy since this morning.'

Eredeti megjelenés éve: 1988

Róla szól: Douglas Adams

>!
Titan Books, London, 2005
256 oldal · ISBN: 1840237422

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Banditaa P>!
Neil Gaiman: Don't Panic

Neil Gaiman: Don't Panic Douglas Adams & The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Az az igazság, hogy ha nem Neil Gaiman írta volna ezt a könyvet, nem olvastam volna el. Pedig szeretem Douglas Adamst meg a Galaxis útikalauzt, de a háttértörténete nem izgatott. Pontosabban azt sem tudtam, hogy van egyáltalán története. Naivan azt gondoltam, hogy Adams egyszer csak leült és megírta, fogalmam sem volt, hogy eredetileg ez egy rádiójáték és kb minden műfajra előbb adaptálta Adams, mint könyvre. (Na jó, a film az egyetlen kivétel, az a könyv után jött.)
Szóval informatív és vicces a könyv és mivel sok dolog volt, amire már nem emlékeztem, ezért azt hiszem, itt lesz lassan az ideje újra elolvasni az öt részes trilógiát.

Jaina>!
Neil Gaiman: Don't Panic

Neil Gaiman: Don't Panic Douglas Adams & The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Nagyon szeretem Douglas Adams stílusát és a a Galaxis Útikalauzt, pedig nagyon-nagyon rég olvastam. A Don't panic! rajongóknak kötelező, bár én sokszor elvesztem a sok név meg adat között ("elviseltem volna" több történetet és jóval kevesebb adatot…). Voltak benne vicces anekdoták, sokszor jókat mosolyogtam, de sajnos a nevek többsége nagyon nem mondott nekem semmit…annak biztos sokkal élvezetesebb a könyv, aki képben van a 80-as évek brit médiaszakembereinek nevével.

mspepe P>!
Neil Gaiman: Don't Panic

Neil Gaiman: Don't Panic Douglas Adams & The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Nem volt ez kifejezetten rossz, de…
Gaiment szeretem, a Hitchhiker's-t szeretem, de együtt nem kifejezetten működtek. Igazából nem volt gaimenes, a nagyját nem is ő írta, hanem interjúkból ollózta össze, meg Adamstől idézett. Jó, ennyi emberrel interjúzni macerás meg sok munka, de akkor is. A végeredmény lehetett volna sokkal jobb is.
Talán ha úgy állok neki, hogy Adams-életrajz, akkor jobban tetszik, de mivel a Hitchhiker's-szel van reklámozva, mást vártam. Meg valószínűleg jobban élveztem volna, ha mondanak bármit a nevek, de fogalmam sincs a 70-80-as évek brit közéletéről meg comedy-világáról.
A könyv egy dologra volt igazán jó: meghozta a kedvemet, hogy Doctor Who-t nézzek off.


Népszerű idézetek

Macsfecs>!

I wanted to be the first person to have computer software burned in the Bible Belt, which I felt was a rite of passage that any young medium had to pass through.

21. Games with Computers (p. 153.)

Neil Gaiman: Don't Panic Douglas Adams & The Hitchhiker's Guide to the Galaxy


Hasonló könyvek címkék alapján

Douglas Adams: The Restaurant at the End of the Universe
Douglas Adams: Dirk Gently's Holistic Detective Agency
Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada (angol)
Douglas Adams: The Salmon of Doubt
Graham Chapman – John Cleese – Terry Gilliam – Eric Idle – Terry Jones – Michael Palin – Bob McCabe: The Pythons' Autobiography by the Pythons
Jodi Taylor: A Trail Through Time
Charles Stross: The Labyrinth Index
Gerald Durrell: My Family and Other Animals
James Herriot: Vets Might Fly
Matt Haig: The Humans