!

Csillagpor 1156 csillagozás

Neil Gaiman: Csillagpor Neil Gaiman: Csillagpor
Agave Könyvek · 2.880 Ft –25% 2.160 Ft
Bookline · 3.180 Ft –15% 2.703 Ft
1 2
Régikönyvek.hu 2.703 Ft-tól
DiBook · 1.880 Ft –25% 1.410 Ft
Book and Walk 1.880 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Neil Gaiman könyve is úgy kezdődik, ahogyan a legjobb történetek általában: egy fiúval, egy lánnyal meg egy beteljesületlen szerelemmel. De aztán egyáltalán nem úgy folytatódik, ahogyan a mesék folytatódni szoktak. Neil Gaiman ezzel a regényével is bebizonyítja, hogy nem véletlenül tartják őt a modern fantasy egyik legnagyobb alakjának.

Falva falva egy aprócska település Angliában. Arról a falról kapta a nevét, amely a falu határában húzódik, és elválasztja az emberi világot a varázslatok birodalmától. Egy hűvös októberi estén a fiatal Tristran Thorn hullócsillagot lát a falon túl a földre zuhanni, és hogy elnyerje a gyönyörűséges Victoria kezét, megígéri a lánynak: elhozza neki a lehullott csillagot. Tristran elindul hát élete nagy kalandjára a falon túli varázslatos világba, amelyet a legfurcsább teremtmények és soha nem látott lények népesítenek be. Hűséges társak, halálos ellenségek várják, és ha Tristran elég kitartó, olyasmit találhat meg, amire egyáltalán nem számított.

Eredeti mű: Neil Gaiman: Stardust

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
224 oldal · ISBN: 9789634191346 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634191339 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2013
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155272493 · Fordította: Pék Zoltán

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Neil Gaiman

231 tag · 140 karc · Utolsó karc: 2017. február 22., 00:18 · Bővebben


Enciklopédia 63

Szereplők népszerűség szerint

Tristran Thorn · Yvaine · Victoria Forester · Brevis · Bridget Comfrey · Daisy Hempstock · Dunstan Thorn · Louisa Thorn · Megbűvölt · Mrs. Hempstock · Mrs. Thorn · Primus · Tertius · Tommy Forester

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia · Viharvár · Brit-szigetek · Falva falva · Monday és Brown · Ősök Csarnoka · Tündefölde


Hirdetés

Kedvencelte 183

Most olvassa 48

Várólistára tette 472

Kívánságlistára tette 434

Kölcsönkérné 16

Elcserélné vagy eladná

>!
1.600 Ft ★★★★★ Eladó
Ria23 könyve Neil Gaiman: Csillagpor

Kiemelt értékelések

+
>!
vicomte MP
Neil Gaiman: Csillagpor

Tökéletes kikapcsolódás, a lelket is megérintő fajtából.
Ismerős elemekből építkező mese a szerelemről, ami nem perzsel, nem hivalkodik, mégis mindent legyőz.
A szerelemről, aminek a legfontosabb tulajdonsága, hogy elfogadod azt, akivel együtt vagy.
S arról a régi népmesei igazságról, hogy akkor vagy biztonságban, ha a legdrágább kincsedet elajándékozod.
Arról, hogy az, aki gonosz, vagy rosszindulatú, végül a saját életét is megkeseríti.
És hogy a szokásos: "boldogan éltek, amíg meg nem haltak" befejezésből a boldogan éltek a fontos, mert az emlékek örökre megmaradnak.
S hogy többet ér valamit megélni, és elveszíteni, mint meg sem élni.

6 hozzászólás
+
>!
Bíró_Júlia
Neil Gaiman: Csillagpor

Már megint szeretnék egy tágas, gyertyákkal és tűzhelyparázzsal legfeljebb ha félig bevilágítható konyhát, hogy ott… újraolvassam? Továbbmeséljem? Átbeszélgessük, megmosolyogjuk és elszomorkodjuk? Hogyhogy kivel, természetesen a húggal. Ez a mese családba való. Mindezt egyszerre, csak össze kell még ütni hozzá valami sütit, amire a vásáros meg a fogadós részeknél rá lehet járni.
Egy este alatt végezni lehet vele, talán még a kapcsolódó töprengeni valók egy-két szeletével is. Több is van, de ahhoz már újra kell olvasni. Olvasásonként egy-két kérdés, ismételd végtelenszer. Ja, valami forrót is érdemes inni mellé, mert olyan tiszta, hideg fényt áraszt egyik-másik fejezet, hogy máskülönben átfázol.

2 hozzászólás
+
>!
AniTiger MP
Neil Gaiman: Csillagpor

Élvezetes, nagyon jól felépített és kitalált sztori. Imádtam Tristran történetének kezdetét, az útját a Falon túlra és a találkozását a titokzatos „kis, szőrös alakkal”. Igazából a csillaggal való találkozás, a 81. uralkodó halálának felvezetésével elinduló harc a trónért és még a Lilim boszorkányok története is tetszett. Aztán jött egy pont, ahol a mese kegyetlen lett… a 7. és 8. fejezetek során szegény unikornissal olyan dolgokat tettek, hogy fájt a szívem érte.

Ezek után végre megérkezett a filmbéli kedvenc jelenetem: Johannes Alberic kapitány (a filmben Shakespeare kapitány?!) és Perdita Szabadhajóval és… sajnálatra méltóan rövid volt, illetve elkeserítően MÁS. Amíg a Tündeföldi vásárok, a bő lére eresztett utazás és Tristran apjának a története a fiú anyjával érdekesek és hosszan elregéltek voltak, addig a szintén érdekes villámvadászó expedíció semmiség volt…

A regény a vége felé ismét mesésebb, ám egyszerűbb, kisebb volumenű – lezárásában a Sosehol egyszerűségét idézte –, de én kifejezetten szépnek tartom. (A legvégéig, ami viszont a filmverzióban sokkalta jobb volt!) Szerintem a könyv ismerete még jobbá, élvezetesebbé teszi a filmet, amit sokadszorra is szívesen nézek meg mind ahányszor megy a tévében, de a könyv nem lesz újraolvasós nálam, de jobban tetszett, mint a többi Gaiman-mű.

Bővebben (film és könyv): http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/03/neilgaiman-…

+
>!
Algernon +SP
Neil Gaiman: Csillagpor

Itt szerettem bele Gaimanba végérvényesen.
Ez volt az első könyv, amit sulis ösztöndíjból vettem, hosszú évek után, és nem kötelező olvasmány volt. Magával ragadott a film, miközben az Amerikai isteneket olvastam akkoriban, ami azóta is egyik kedvencem.
És ez is az lett.
Elvesztem, mert igazi csillagporos, hamisítatlan mesét adott nekem Gaiman, ahol a jók győznek, a szerelemért világok mozdulnak, és a kalandok mindennaposak.
Ahol a "boldogan éltek" a legfontosabb rész, mert együtt lehetnek.
Szívet melengető történet ez, mert bátorságot ad, hitet, és valamit, amiről azt hitted, már régen nem létezik.
Bár kicsit hamar ért véget a könyv, a mai napig elmosolyodom, ha egy hullócsillagot látok. Legtöbbször még kívánok is valamit.
Aztán felnézek az Esthajnalcsillagra, és még mindig mosolygok.
Hiszen boldogan élnek.

1 hozzászólás
+
>!
fióka P
Neil Gaiman: Csillagpor

Klasszikus, mindenkori mese az egyszeri legényről, aki sokszor nem is annyira egyszeri, mint gondolná, szóval, a legényről, aki azt hiszi, hogy szerelmes lett, de a kiválasztott nyilván egy tipikus mesei, állapotfelmérő fehérnép, akinek muszáj legyen valamilyen, a rációt abszolút nélkülöző, viszont a koncepciót tekintve nagyon is racionális kívánsága, amit az egyszeri (vagy nem is annyira stb.) legénynek teljesítenie kell s akkor az övé a lány keze + a fele királyság s amit még akartok. Ez gaimani szinten nyilván kicsit bonyolultabb és sokkal érdekesebb is, mint a klasszikus verzió, noha egy idő után már kicsit a túlzás felé hajlónak éreztem a mindenféle lények tobzódását. Az akadályokét nem, de pl. minek kellett oda egy unikornis is? Unikornisrajongók, figyelem, itt van egy unikornis :)!
Jó mese, noha a befejezés (a leges-leges-legvége) kicsit, csak egy nagyon icipicit kilógott a sorból. De hát azért jó, mert kilóg. A sorból.

25 hozzászólás
+
>!
Deziréé
Neil Gaiman: Csillagpor

Nekem tetszett bárki bármit mond, nem annyira, mint vártam, de azért tetszett.
Bár néha lassan haladtam vele, de volt olyan, hogy csak úgy repültek az oldalak.
Nem erre számítottam, de kellemesen csalódtam. Jó volt olvasni. Tetszett benne minden. Nem a legizgalmasabb történet, amit eddig olvastam, de egyszer mindenképpen megérte elolvasni.

+
>!
Briggan
Neil Gaiman: Csillagpor

Tulajdonképpen szép kis tündérmese volt, amit csak néha szakítanak meg brutális gyilkosságok spoiler.
Előbb láttam a filmet, sajnos-nem sajnos, így nagyon kellett kontrollálnom magam, hogy ne hasonlítgassam össze őket egyfolytában.
Összességében tetszett, jól szórakoztam rajta. Elvarázsolt, megmelengetett, megríkatott, megkacagtatott sokszor.

És most leírom, amit le kell írnom: előbb fogom újranézni a filmet, mint újraolvasni a könyvet. Ez nem kicsinylés akar lenni, de jobban át tudta adni a film a karaktereket, sokkal jobban kifejtett részeket, mint a könyv. Ez van srácok.

+
>!
Szimirza P
Neil Gaiman: Csillagpor

Varázslatos, elbűvölő, csak elég rövid. Nekem hiányérzetem volt a végén, valahogy kerek egész, de mégis néhol el tudtam volna viselni egy kis pluszt, kicsivel több "izgalmat".

+
>!
Fairy
Neil Gaiman: Csillagpor

Először a filmet láttam aztán olvastam a könyvet.
Ez az első könyv amit Gaiman-tól olvastam.Tetszett de valahogy olyan gyorsan a végére értem és még olvastam volna.Az alap történet nagyon jó de szerintem lehetett volna hosszabb is, egy-két csavarral a végén, nagyon rövid könyv.

31 hozzászólás
+
>!
PzZoll
Neil Gaiman: Csillagpor

Szép történet volt, szerettem. :) (Különösen a tündérmesét megszakító naturalisztikusan leírt gyilkosságokat, melyek kizökkentettek néha pár perce, egy WTF? erejéig. :D Na de hát, ezért is szeretem Gaimant).

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
tataijucc

– De csak azért – közölte Tristran –, mert minden szerelmes a szívében őrült, a fejében pedig trubadúr.

37. oldal, Négy

Kapcsolódó szócikkek: Tristran Thorn
+
>!
Cardamon

Jól tudom, hogy a szerelem feltétlen, de azt is tudom, hogy lehet kiszámíthatatlan, páratlan, irányíthatatlan is, és elviselhetetlen, és könnyen összekeverhető a gyűlölettel. Olyan, mintha a szívem nem férne meg a mellkasomban, mintha már nem is az én részem lenne, hanem már a tiéd, és hogyha szeretnéd, én nem kérnék cserébe semmit. Nem kell ajándék vagy bizonyíték az érzéseidre, csak az, hogy tudjam, hogy szeretsz. A szíved kell az én szívemért.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
+
>!
Algernon +SP

Egyszer egy filozófus azt kérdezte: azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?

+
>!
Valcsa

– A mókus még nem találta meg azt a makkot, amiből az a tölgyfa nő, amelyet kivágva kifaragják annak a bölcsőjét, aki engem majd megöl.

Öt

1 hozzászólás
+
>!
Cheril

Nem nehéz birtokolni valamit. Vagy mindent. Csak tudnod kell, hogy a tiéd, aztán önként elengedni.

124. oldal

+
>!
Cheril

A kalandoknak megvan a maguk helye és ideje, vélte, de sok minden szól a rendszeres étkezés és fájdalommentes élet mellett.

156. oldal

2 hozzászólás
+
>!
FruzsinaRacz

Ismertem egy embert Paflagóniában, aki minden reggel, amikor felkelt, lenyelt egy élő kígyót. Azt szokta mondani, hogy egyvalamiben biztos: aznap már rosszabb nem történhetik vele. Igaz, mielőtt felakasztották, megetettek vele egy tál szőrös százlábút, úgyhogy szerintem egy kicsit elbizakodta magát.

73. oldal

+
>!
Könyvmolykisasszony

Csak hinned kell benne. Különben nem fog megtörténni.

157. oldal

+
>!
tataijucc

Hébe-hóba halljuk, hogy éppolyan könnyű nem észrevenni azt, ami nagy és nyilvánvaló, mint ami kicsi és jelentéktelen, és hogy az észre nem vett nagy dolgok gyakran okoznak problémát.

183. oldal, Tíz

+
>!
Cheril

– Nos, nem tudom, erdei nimfának milyen volt, hölgyem, de fának pompás.
A fa nem válaszolt azonnal, levelei azonban csintalanul zörögtek.
– Nimfának is szép voltam – ismerte el szemérmesen.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: nimfa

Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
William Goldman: A herceg menyasszonya
Gwyneth Rees: Tündéri álmok
Lakatos István: Dobozváros
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
Elizabeth Goudge: Holdhercegnő
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Michael Ende: A Végtelen Történet
Bökös Borbála: Szmirkó
Pista Izabella: Az erdő krónikája