Ki ​nem mondott szavak 30 csillagozás

Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Helena ​állatok tucatjait segítette át könyörületességből a túlvilágra állatorvosként. Most, hogy maga is meghalt, nem képes továbblépni élet és halál határmezsgyéjéről – ideláncolják el nem végzett feladatai, jóvá nem tett bűnei, rettegése a büntetéstől, és egy elfecsérelt, kisszerű élet rémképe. Lelke odaszegődik egykori élete legfontosabb szereplői mellé – sikeres ügyvéd férje, David mellé; egykori kutatótársa, Jaycee mellé, aki a főemlősök kommunikációs képességét vizsgálja, és különös kapcsolatot alakított ki egy Cindy nevű csimpánzzal, aki – Jayce állítása szerint – egy négyéves gyermek értelmi szintjén képes az emberi kommunikációra.
Amikor Jaycee kutatását leállítják, és Cindyt az a veszély fenyegeti, hogy halálos kimenetelű, kegyetlen orvosbiológiai kísérletek alanya válik belőle, Helena túlvilági küldetése értelmet nyer David, Jaycee és még néhány humánus ember összefogásában. A Cindy megmentésére tett erőfeszítéseik választ adnak Helena kínzó kérdéseire a földi lét… (tovább)

>!
Pioneer Books, Budapest, 2016
288 oldal · ISBN: 9786155435171 · Fordította: Fehér Fatime
>!
Pioneer Books, Budapest, 2016
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155435157 · Fordította: Fehér Fatime

Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · Franciaország


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Ez egy olyan könyv, amiben az állatok is teljes jogú szereplők, nem csak említés szintjén olvashatunk róluk. Ám mégsem ők a főszereplők, hanem az ember és állat szeretetteljes kapcsolata, szeretet, gyász, újrakezdés, az állatok jogai, és nagyon sok megható pillanat. Szerintem gyönyörű és megrázó történet.
Papírzsebkendőt készítsetek magatok mellé.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/08/neil-abramson-ki-n…

Lisie87 P>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

@Riszperidon hívta fel a figyelmemet erre a könyvre és szégyellje magát, mert régen sírtam ennyit könyvön! :( :)
Az első 10-20 oldal után majdnem feladtam, mert rögtön egy szomorú kezdéssel indított. Nehezemre esik olvasni a halálról és a gyászról, a hátramaradottak tovább lépéséről. A másik téma, amit nem szeretek, az állatokkal szembeni kegyetlenség, és a haláluk.
De nem adtam fel és végigolvastam! Nagy hatással volt rám, tényleg sokat sírtam, mert olyan dolgokról ír, amik összefacsarják az ember lelkét, ugyanakkor reményt is adnak. Vagy éppen felnyitják a szemünket.
Egy kis személyes történet: Amikor megismerkedtem Párommal, nem igazán volt kutyás, és annak ellenére belement a kapcsolatba, hogy közöltem vele az elején, hogy Lisie szoba kutya, ő a legfontosabb számomra, és sose válok meg tőle. Persze nem alakult konfliktus mentesen a kettőjük kapcsolata. Sosem került kenyértörésre a sor, gondolom belül sejtette, hogy ha választanom kell, akkor ő húzná a rövidebbet. Aztán telt-múlt az idő, és Lisienek sikerült annyira belopnia magát Párom szívébe, hogy már ő akarta, hogy velünk aludjon és igazi szerelem lett kettőjük között, annyira, hogy azóta lett egy második kutyusunk is, akit imád.
Ő megváltozott, és már másképp viszonyul az állatokhoz, mint sok évvel ezelőtt. Talán…talán, ha az emberiség megéri eljut egy olyan szintre, ahol az állatokra másképp tekintünk, és nem gondoljuk azt, hogy mivel mi EMBEREK vagyunk, ezért bármit megtehetünk velük.
Összegezve, vigyázat ezt a könyvet csak sok zsepi mellett olvassátok! :)

10 hozzászólás
cirmilla>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Szívem legkedvesebb könyve. Sok kérdésemre kaptam választ. Ajánlom mindenkinek , aki fanatikus állatszerető és védő. Azoknak is , akik nem. Talán megnyitja a lelküket, hogy ne csak tárgyakként szeressék az állatokat, hanem érző lényekként. Vannak határvonalak, mikor egy kis lökés hiányzik az átbillenéshez, én megkaptam. Bizonyos dolgok fanatizmusnak és értelmetlennek, feleslegesnek tűnhetnek mások szemében, de nincs ezzel semmi baj. Lényeg, hogy az enyémben nem azok.

1 hozzászólás
Könyvek_szava>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Nagyon szívhez szóló könyv. Rengeteg olyan esemény van benne, ami által elérzékenyül az olvasó. Számomra voltak kevésébé izgalmasabb jelenetek, párbeszédek (ezért is adtam 4,5 csillagot), de a vége az nagyon ütött. Nem tudtam lerakni a könyvet az éjszaka közepén, mert annyira szívbemarkoló volt, és muszály voltam olvasni a könnyeimmel harcolva. Ehhez képest kicsit lassan haladtam az olvassásal, de bátran merem ajánlani sokaknak. Azoknak, akik szeretik az állatokat, és azoknak is, akik nem, mert ezután biztosan megváltozik róluk a véleményük.

Lovebooks>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

A szeretet, szerelem, kötődés, ragaszkodás és a segítségnyújtás erejéről őszintén szól e lapokon keresztül a szerző. A történetet egy nemrégiben elhunyt nő „szájából” hallhatjuk.

vargvani>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Ez a könyv összetöri az ember szívét. Egyedi, csodálatos módon megírt történet a veszteségről, a gyászról, a szeretetről és az állatokról. Arról, hogy az állatok nem tulajdontárgyak, hanem érző élőlények, akikkel tisztelettel és szeretettel kell bánni. Nem tudom szavakba önteni, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlem mindez. Ritkán sírok könyvön, de akkor nagyon. Ez a könyv pedig kegyetlenül megríkatott és összetört.

„– A férjem egyszer azt mondta, hogy az állatok azért teremtettek erre a világra, hogy segítsenek nekünk megtalálni a megváltást – mondja. – Ez kemény munka lehet, de ők soha nem hagynak cserben bennünket.”

Széni>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

nagyon tetszett. a Ki nem mondott szavak egy egyedi, különleges könyv. nehéz, megrázó történet, de a szöveg egyszerű stílusa miatt olvasmányos, gyorsan lehetett vele haladni (a könyv nem szokványos mérete ellenére is). személyes élmények, történések miatt nagyon megérintett, átjöttek az érzések, a válaszra váró kérdések, a gondolatok. teljesen más perspektívából ismerhetjük meg a halál utáni életet (mint az elhunyt, mint az életben maradottakra vonatkozóan). ez a könyv garantáltan megcsavarja a szívet, attól függetlenül, hogy volt-e már állatod, vegán vagy-e, temetted-e már el kedvencedet vagy esetleg egy szerettedet. ha van szíved, lelked és lelkiismereted ez a regény le fog hozni az életről, hogy aztán visszatérhess (talán jobb emberként).

pipacs181>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Érdekes volt az ember és az állatok kapcsolatáról olvasni. Persze Helena nem egy átlagos ember volt ilyen szempontból.
Itt-ott igencsak elgondolkodtatott.
Ugyanakkor nem volt számomra világos miért is kellett Helenának maradnia

1 hozzászólás
Tünde_Fekete P>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Cirmilla moly a hibás abban, hogy megvettem ez a könyvet, amiért örök hálával tartozom neki. Ez a könyv szomorú és gyönyörü egyben. A témát nem lehet szavakkal értékelni, ezt olvasni kell és érezni….és ha megfelelöen érzünk a szivünk kinyilik a többi élölény felé, melyek körbevesznek minket, de azt a sok visszáságot is meglátjuk, melyeket az úgynevezett legfejlettebb faj, az ember – melyböl már rég kiveszett minden emberség – tesz velük és ezzel a gyönyörü világgal. Szivszorító….remélem sokan el fogják olvasni……és utána másképpen látják majd egyedülálló, értékes élölény-társainkat.

Lene>!
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Tizenöt évnyi (több)kutyás lét után nem volt kérdés számomra, hogy hatással lesz rám, de a vártnál jobban megfacsarta a szívemet. A fülszöveget olvasva nemcsak a téma , hanem a különleges aspektus is vonzott a könyvhöz, így a kosaramban landolt és a kedvencem lett. Sok kérdésemre megadta a választ, és amíg képes vagyok gondoskodni az állatokról, mindig lesz néhány körülöttem.


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

A kutyák imádják a nevetést; azt hiszem, hogy az ő fülükben ez a biztonság és az elfogadás hangja.

107. oldal

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

– Mi a fene ez a szag?
– A macskák levizelték a cipőmet – feleli David.
– És ennek ellenére képes voltál felvenni?
– Az összes cipőmet lepisilték.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: macska
Bea_Könyvutca P>!

Az ijedt emberek ijesztő dolgokat művelnek, a kutyák pedig nem szeretnek ijedt emberek társaságában lenni.

107. oldal

3 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

Minden élőlény meghal egyszer. Ezzel nincs mit tenni.

9. oldal, első két mondat

Bea_Könyvutca P>!

– A férjem egyszer azt mondta, hogy az állatok azért teremttettek erre a világra, hogy segítsenek nekünk megtalálni a megváltást – mondja. – Ez kemény munka lehet, de ők soha nem hagynak cserben bennünket.

45. oldal

Bea_Könyvutca P>!

– Ez a bor ezerkilencszázharmincöt földjében termett. Túléltünk már egy világháborút, és kezdtünk jobban lenni. De a szelek egy még nagyobb sötétség előjeleit hozták egy idegen országból. Féltünk, de magabiztosak voltunk. Hittük, hogy képesek leszünk túltenni magunkat a gyászon, és bármin, ami eléri határainkat. Mindig lesz újabb nyár, még több fény, lehetőség, hogy megbocsátást keressünk és leljünk, és hogy szeressünk.
Azt hiszem, amit érzel a borban, nem más, mint a remény íze.

170. oldal

Bea_Könyvutca P>!

– Ez is csak Párizsban történhet meg. Macskák, akik szeretik a bort.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Franciaország · macska · Párizs
Bea_Könyvutca P>!

Jaycee elmondása szerint néhány csimpánz, akiket megtanítottak az emberi nyelv bizonyos szókincsének jelelésére, miután pénz vagy érdeklődés hiányában véget értek a velük folytatott kísérletek, visszakerült a fogságban tartott többi csimpánz közé. Szűk ketrecekbe zárták őket, hideg laboratóriumok mélyén, kísérleteztek velük, megműtötték őket, vagy megfertőzték különböző betegségekkel. Ezek az állatok életük végéig folytatták a jelelést, olyan szavakat mutattak, mint kulcs, ne, abbahagy, fáj de új fogvatartóikat és ketrecbe zárt társaikat nem tanították meg arra, hogy megértsék őket, így könyörgésük szó szerint süket fülekre talált.

35. oldal

Bea_Könyvutca P>!

A hat macskám közül egyik sem finnyás típus – mind kóbor állatok voltak, akik korábban kénytelenek voltak megtapasztalni az emberi kegyetlenséget vagy közönyt. Úgy hiszem, hálásak a meleg, kényelmes otthonért, bár időnként muszáj figyelmeztetniük a kutyákat, hogy kik is vannak feljebb a ranglétrán.

91. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Mivel Colette a sertések családjába tartozik, genetikailag hajlamos a zabálásra. Soha nem mutatta szemernyi jelét sem az önuralomnak, vagy akár csak halvány szándékot, hogy ellenálljon genetikusan kódolt programjának. Colette számára az ennivaló nem pusztán csábító kísértés, hanem maga a beteljesült Kánaán. Bár Davidnek mindig is minimális kapcsolata volt Colette-tel, tudom, hogy ennyit még ő is sejt róla.

63. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Találj rám!
Jodi Picoult: Apró csodák
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Jodi Picoult: Gyere haza
Jodi Picoult: Elrabolt az apám
Michael Crichton: Az elveszett világ
Bill Clegg: Volt valaha családod
Stacey O'Brien: Wesley, kedvesem
Sara Pennypacker: Pax