Ki ​nem mondott szavak 19 csillagozás

Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Helena ​állatok tucatjait segítette át könyörületességből a túlvilágra állatorvosként. Most, hogy maga is meghalt, nem képes továbblépni élet és halál határmezsgyéjéről – ideláncolják el nem végzett feladatai, jóvá nem tett bűnei, rettegése a büntetéstől, és egy elfecsérelt, kisszerű élet rémképe. Lelke odaszegődik egykori élete legfontosabb szereplői mellé – sikeres ügyvéd férje, David mellé; egykori kutatótársa, Jaycee mellé, aki a főemlősök kommunikációs képességét vizsgálja, és különös kapcsolatot alakított ki egy Cindy nevű csimpánzzal, aki – Jayce állítása szerint – egy négyéves gyermek értelmi szintjén képes az emberi kommunikációra.
Amikor Jaycee kutatását leállítják, és Cindyt az a veszély fenyegeti, hogy halálos kimenetelű, kegyetlen orvosbiológiai kísérletek alanya válik belőle, Helena túlvilági küldetése értelmet nyer David, Jaycee és még néhány humánus ember összefogásában. A Cindy megmentésére tett erőfeszítéseik választ adnak Helena kínzó kérdéseire a földi lét… (tovább)

>!
Pioneer Books, Budapest, 2016
ISBN: 9786155435171 · Fordította: Fehér Fatime
>!
Pioneer Books, Budapest, 2016
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155435157 · Fordította: Fehér Fatime

Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · Franciaország


Kedvencelte 4

Most olvassa 6

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Ez egy olyan könyv, amiben az állatok is teljes jogú szereplők, nem csak említés szintjén olvashatunk róluk. Ám mégsem ők a főszereplők, hanem az ember és állat szeretetteljes kapcsolata, szeretet, gyász, újrakezdés, az állatok jogai, és nagyon sok megható pillanat. Szerintem gyönyörű és megrázó történet.
Papírzsebkendőt készítsetek magatok mellé.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/08/neil-abramson-ki-n…

>!
Lisie87 P
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

@Riszperidon hívta fel a figyelmemet erre a könyvre és szégyellje magát, mert régen sírtam ennyit könyvön! :( :)
Az első 10-20 oldal után majdnem feladtam, mert rögtön egy szomorú kezdéssel indított. Nehezemre esik olvasni a halálról és a gyászról, a hátramaradottak tovább lépéséről. A másik téma, amit nem szeretek, az állatokkal szembeni kegyetlenség, és a haláluk.
De nem adtam fel és végigolvastam! Nagy hatással volt rám, tényleg sokat sírtam, mert olyan dolgokról ír, amik összefacsarják az ember lelkét, ugyanakkor reményt is adnak. Vagy éppen felnyitják a szemünket.
Egy kis személyes történet: Amikor megismerkedtem Párommal, nem igazán volt kutyás, és annak ellenére belement a kapcsolatba, hogy közöltem vele az elején, hogy Lisie szoba kutya, ő a legfontosabb számomra, és sose válok meg tőle. Persze nem alakult konfliktus mentesen a kettőjük kapcsolata. Sosem került kenyértörésre a sor, gondolom belül sejtette, hogy ha választanom kell, akkor ő húzná a rövidebbet. Aztán telt-múlt az idő, és Lisienek sikerült annyira belopnia magát Párom szívébe, hogy már ő akarta, hogy velünk aludjon és igazi szerelem lett kettőjük között, annyira, hogy azóta lett egy második kutyusunk is, akit imád.
Ő megváltozott, és már másképp viszonyul az állatokhoz, mint sok évvel ezelőtt. Talán…talán, ha az emberiség megéri eljut egy olyan szintre, ahol az állatokra másképp tekintünk, és nem gondoljuk azt, hogy mivel mi EMBEREK vagyunk, ezért bármit megtehetünk velük.
Összegezve, vigyázat ezt a könyvet csak sok zsepi mellett olvassátok! :)

10 hozzászólás
>!
cirmilla
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Szívem legkedvesebb könyve. Sok kérdésemre kaptam választ. Ajánlom mindenkinek , aki fanatikus állatszerető és védő. Azoknak is , akik nem. Talán megnyitja a lelküket, hogy ne csak tárgyakként szeressék az állatokat, hanem érző lényekként. Vannak határvonalak, mikor egy kis lökés hiányzik az átbillenéshez, én megkaptam. Bizonyos dolgok fanatizmusnak és értelmetlennek, feleslegesnek tűnhetnek mások szemében, de nincs ezzel semmi baj. Lényeg, hogy az enyémben nem azok.

1 hozzászólás
>!
Lovebooks
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

A szeretet, szerelem, kötődés, ragaszkodás és a segítségnyújtás erejéről őszintén szól e lapokon keresztül a szerző. A történetet egy nemrégiben elhunyt nő „szájából” hallhatjuk.

>!
vargvani
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Ez a könyv összetöri az ember szívét. Egyedi, csodálatos módon megírt történet a veszteségről, a gyászról, a szeretetről és az állatokról. Arról, hogy az állatok nem tulajdontárgyak, hanem érző élőlények, akikkel tisztelettel és szeretettel kell bánni. Nem tudom szavakba önteni, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlem mindez. Ritkán sírok könyvön, de akkor nagyon. Ez a könyv pedig kegyetlenül megríkatott és összetört.

„– A férjem egyszer azt mondta, hogy az állatok azért teremtettek erre a világra, hogy segítsenek nekünk megtalálni a megváltást – mondja. – Ez kemény munka lehet, de ők soha nem hagynak cserben bennünket.”

>!
Könyvek_szava
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Nagyon szívhez szóló könyv. Rengeteg olyan esemény van benne, ami által elérzékenyül az olvasó. Számomra voltak kevésébé izgalmasabb jelenetek, párbeszédek (ezért is adtam 4,5 csillagot), de a vége az nagyon ütött. Nem tudtam lerakni a könyvet az éjszaka közepén, mert annyira szívbemarkoló volt, és muszály voltam olvasni a könnyeimmel harcolva. Ehhez képest kicsit lassan haladtam az olvassásal, de bátran merem ajánlani sokaknak. Azoknak, akik szeretik az állatokat, és azoknak is, akik nem, mert ezután biztosan megváltozik róluk a véleményük.

>!
pipacs181
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Érdekes volt az ember és az állatok kapcsolatáról olvasni. Persze Helena nem egy átlagos ember volt ilyen szempontból.
Itt-ott igencsak elgondolkodtatott.
Ugyanakkor nem volt számomra világos miért is kellett Helenának maradnia

1 hozzászólás
>!
Tünde_Fekete P
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Cirmilla moly a hibás abban, hogy megvettem ez a könyvet, amiért örök hálával tartozom neki. Ez a könyv szomorú és gyönyörü egyben. A témát nem lehet szavakkal értékelni, ezt olvasni kell és érezni….és ha megfelelöen érzünk a szivünk kinyilik a többi élölény felé, melyek körbevesznek minket, de azt a sok visszáságot is meglátjuk, melyeket az úgynevezett legfejlettebb faj, az ember – melyböl már rég kiveszett minden emberség – tesz velük és ezzel a gyönyörü világgal. Szivszorító….remélem sokan el fogják olvasni……és utána másképpen látják majd egyedülálló, értékes élölény-társainkat.

>!
Lene
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Tizenöt évnyi (több)kutyás lét után nem volt kérdés számomra, hogy hatással lesz rám, de a vártnál jobban megfacsarta a szívemet. A fülszöveget olvasva nemcsak a téma , hanem a különleges aspektus is vonzott a könyvhöz, így a kosaramban landolt és a kedvencem lett. Sok kérdésemre megadta a választ, és amíg képes vagyok gondoskodni az állatokról, mindig lesz néhány körülöttem.

>!
kai
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Szomorú, de mégis reménykeltő, nagyszerű olvasmány. Nem könnyű könyv, de mégis, mindenkinek csak ajánlani tudom.

bővebben: http://konyvesbetufuggo.blogspot.com/2019/02/neil-abram…


Népszerű idézetek

>!
Bea_Könyvutca P

A kutyák imádják a nevetést; azt hiszem, hogy az ő fülükben ez a biztonság és az elfogadás hangja.

107. oldal

1 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P

– Mi a fene ez a szag?
– A macskák levizelték a cipőmet – feleli David.
– És ennek ellenére képes voltál felvenni?
– Az összes cipőmet lepisilték.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: macska
>!
Bea_Könyvutca P

Az ijedt emberek ijesztő dolgokat művelnek, a kutyák pedig nem szeretnek ijedt emberek társaságában lenni.

107. oldal

3 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P

Minden élőlény meghal egyszer. Ezzel nincs mit tenni.

9. oldal, első két mondat

>!
Bea_Könyvutca P

– A férjem egyszer azt mondta, hogy az állatok azért teremttettek erre a világra, hogy segítsenek nekünk megtalálni a megváltást – mondja. – Ez kemény munka lehet, de ők soha nem hagynak cserben bennünket.

45. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

– Ez a bor ezerkilencszázharmincöt földjében termett. Túléltünk már egy világháborút, és kezdtünk jobban lenni. De a szelek egy még nagyobb sötétség előjeleit hozták egy idegen országból. Féltünk, de magabiztosak voltunk. Hittük, hogy képesek leszünk túltenni magunkat a gyászon, és bármin, ami eléri határainkat. Mindig lesz újabb nyár, még több fény, lehetőség, hogy megbocsátást keressünk és leljünk, és hogy szeressünk.
Azt hiszem, amit érzel a borban, nem más, mint a remény íze.

170. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

– Ez is csak Párizsban történhet meg. Macskák, akik szeretik a bort.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Franciaország · macska · Párizs
>!
Bea_Könyvutca P

A hat macskám közül egyik sem finnyás típus – mind kóbor állatok voltak, akik korábban kénytelenek voltak megtapasztalni az emberi kegyetlenséget vagy közönyt. Úgy hiszem, hálásak a meleg, kényelmes otthonért, bár időnként muszáj figyelmeztetniük a kutyákat, hogy kik is vannak feljebb a ranglétrán.

91. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Jaycee elmondása szerint néhány csimpánz, akiket megtanítottak az emberi nyelv bizonyos szókincsének jelelésére, miután pénz vagy érdeklődés hiányában véget értek a velük folytatott kísérletek, visszakerült a fogságban tartott többi csimpánz közé. Szűk ketrecekbe zárták őket, hideg laboratóriumok mélyén, kísérleteztek velük, megműtötték őket, vagy megfertőzték különböző betegségekkel. Ezek az állatok életük végéig folytatták a jelelést, olyan szavakat mutattak, mint kulcs, ne, abbahagy, fáj de új fogvatartóikat és ketrecbe zárt társaikat nem tanították meg arra, hogy megértsék őket, így könyörgésük szó szerint süket fülekre talált.

35. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Mivel Colette a sertések családjába tartozik, genetikailag hajlamos a zabálásra. Soha nem mutatta szemernyi jelét sem az önuralomnak, vagy akár csak halvány szándékot, hogy ellenálljon genetikusan kódolt programjának. Colette számára az ennivaló nem pusztán csábító kísértés, hanem maga a beteljesült Kánaán. Bár Davidnek mindig is minimális kapcsolata volt Colette-tel, tudom, hogy ennyit még ő is sejt róla.

63. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stacey O'Brien: Wesley, kedvesem
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Gerald Durrell: Istenek kertje
Csingiz Ajtmatov: A versenyló halála
Gerald Durrell: Életem értelme
Homonnay Gergely: Az elnökasszony
Gerald Durrell: Állatkert a poggyászomban
Lauren Brooke: Vihar után
Gerald Durrell: Noé bárkáján
Jane Ayres: Két jómadár