A ​teljes Beszélgetések Istennel 26 csillagozás

Neale Donald Walsch: A teljes Beszélgetések Istennel

„Meglehet, ​kételkedtek benne, hogy Isten szavait adom tovább, de számomra ennek nincs jelentősége. Csak az a fontos, hogy van-e értéke az anyagnak, érthetőbbé tesz-e dolgokat, hozzásegít-e a megvilágosodáshoz, felébreszti-e a vágyakat, és hogy okoz-e valamilyen gyümölcsöző változást a mindennapjainkban. Pedig eleinte kifejezetten meg voltam rémülve. Felötlött bennem, hogy bolondnak fognak tartani, vagy feltűnési viszketegségben szenvedő őrültnek. Aggódtam, hátha tévedés mindaz, amit leírtam. Aztán sorra érkeztek a levelek. Levelek a világ minden tájáról. És akkor megéreztem, hogy így helyes, hogy pontosan ez az, amit a világnak hallania kell. Természetesen, nincsen ’helyes’ és ’helytelen’, ’igaz’ vagy ’téves’, csupán létünk viszonylagosságában. A könyv tehát abból a szempontból ’helyes’, hogy Kik és Mik Akarunk Lenni ezen a bolygón.”

"Az első lépés ahhoz, hogy rájöjjünk, soha nem szakadhatunk el Istentől, hogy rájöjjünk, nem szakadtunk el egymástól. Míg nem ébredünk rá, és… (tovább)

Eredeti cím: The Complete Conversations with God

>!
Édesvíz, Budapest, 2016
860 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635291755
>!
Édesvíz, Budapest, 2013
860 oldal · ISBN: 9789635291755
>!
Édesvíz, Budapest, 2005
730 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635290291 · Fordította: Ambrose Montanus

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Guillaume Apollinaire


Kedvencelte 10

Most olvassa 13

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
libapásztor
Neale Donald Walsch: A teljes Beszélgetések Istennel

Elviselhetetlen az amerikai propaganda, ami süt a könyvből… a nyelvezettel is problémáim vannak.. úgy értem semmiféle könyvnek nem árt ha irodalmi nyelven, szépen íródott… kissé szájbarágósnak is tartom.. számomra nem hiteles.

1 hozzászólás
>!
Vyanna
Neale Donald Walsch: A teljes Beszélgetések Istennel

Annyira megtetszett, hogy alig győztem kivárni, hogy egybe kiadják….mennyi intellektuális kaland és mennyi szép emberség…tetszik.

>!
Sajtos_Pogácsa
Neale Donald Walsch: A teljes Beszélgetések Istennel

„I do not love "good” more than I love „bad.” Hitler went to heaven. When you understand this, you will understand God."

>!
koandi
Neale Donald Walsch: A teljes Beszélgetések Istennel

Azt hiszem sok mindenre választ ad! Igen, vannak benne ismétlések, de pont azért, hogy megértsük végre a lényeget, hiszen sokszor-sokféleképpen hallottuk már, de MÉGSEM ÉRTJÜK! Pedig pofon egyszerű és talán pont azért nem látjuk, mert kiszúrja a szemünket!!
Akinek nem tetszett, annak csak azt tudom mondani, hogy olvassa el később, mikor már felnőtt hozzá, mikor lelkileg már a megfelelő állapotban lesz hozzá.

>!
welsie
Neale Donald Walsch: A teljes Beszélgetések Istennel

A kedvenc könyvem. Rengetegszer olvastam, értékes és elgondolkodtató tapasztalatokat szereztem az olvasása közben. Teljesen más megközelítésbe helyezi Istent és a legszuperebb az egészben az, hogy Ő bennünk van és mi mindannyian egyek vagyunk! Imádom. :) Tulajdonképpen, minden ember beszélget vele, de sajnos nem mindenki szokta Őt meghallgatni. Én is beszélgetek vele, a blogom írása közben is van, hogy az ő szavait írom. Ez ennyire egyszerű. Mert tulajdonképpen Isten nem más, mint a bennünk élő belső hang, aki mindig tudja hogy mit és hogyan kell tenni, de nem mindig hallgatunk a sugallatainkra.

>!
robi0628
Neale Donald Walsch: A teljes Beszélgetések Istennel

Ez volt AZ A könyv amit több, mint 40 évig kerestem. Megtaláltam benne magamat.


Népszerű idézetek

>!
fowler P

A szavak jelentik a legkevésbé hatékony közlési módot. Könnyen félremagyarázhatók, és szinte mindig félreértik őket.

1.

>!
bookmonster12

– Gyertek el a peremig!
– Nem merünk. Félünk.
– Gyertek el a peremig!
– Nem merünk. Leesünk.
– Gyertek el a peremig!

És eljöttek.
És lelökte őket.

Ők meg repültek.

Kapcsolódó szócikkek: Guillaume Apollinaire
>!
K_Maria P

Halkan szólj, különben azt fogják hinni, hogy csak figyelmet követelsz. Gyengéden szólj, hogy mindenki megismerje a szeretetet. Nyíltan beszélj, különben azt fogják hinni, hogy rejtegetnivalód van. Őszintén szólj, hogy senki se érthessen félre. Gyakran szólj, hogy szavaid eljussanak mindenkihez. Tiszteletteljesen szólj, hogy senki se fosztassék meg a tisztelettől. Szeretetteljesen szólj, hogy minden szavad gyógyíthasson. Énrólam szólj minden szavaddal. Tedd egész életedet ajándékká. Soha ne feledd, te magad vagy az ajándék. Légy ajándéka mindenkinek, aki életedbe lép, és akinek életébe te belépsz. Óvakodj attól, hogy bárkinek az életébe lépj, ha nem lehetsz ajándéka is egyben.

>!
K_Maria P

Amikor az vagy, ami nem vagy, akkor ami te vagy, az nem te vagy

>!
K_Maria P

Egyáltalán mi az a „jónak lenni”? Ki az, aki kimondhatja erről a végső szót? Ki állítja fel az irányelveket? Ki alkotja meg a szabályokat?
Bizony mondom: te magad szabod meg a szabályokat. Te magad állítod fel az irányelveket, és te magad döntöd el, jól cselekedtél-e; hogy jól cselekszel-e. Te vagy az egyetlen, aki eldönti, Ki és Mi Vagy Valójában és Ki akarsz Lenni. És te vagy az egyetlen, aki megítélheti, jól cselekszel-e.

2 hozzászólás
>!
fowler P

Akkor is figyelnünk kellene Istenre, ha helytelennek tűnik, amit mond ? Különösen olyankor. Ha azt hiszed, hogy mindenben igazad van, akkor mi szükség volna beszélgetni Istennel ?

1.

>!
trixy72

Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy mi után vágyakozol, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, azaz az akarást hozod létre a valóságodban. A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája. Ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét – gyakorlatilag. A hála így a legerőteljesebb nyilatkozat Isten számára; megerősítése annak, hogy megadtam a választ, mielőtt még kérdeztél volna. Úgyhogy soha ne könyörögj. Határozz, hogy úgy legyen!

>!
해바라기_예지

Én mindenkivel beszélgetek. Egyfolytában. nem is az a kérdés, hogy én kivel beszélgetek, hanem, hogy ki hall meg?
..Felébredt a kíváncsiságom, és megkértem Istent, fejtse ki részletesebben. És így szólt Isten:
Először is , hadd helyettesítsem a beszélgetést szót a közlés szóval. Ez sokkal pontosabb, sokkal teljesebb és kifejezőbb az előzőnél. Ha beszélgetni próbálunk egymással – Én veled és te Velem, akkor megköt a szavak hihetetlen korlátozottsága. Úgyhogy Én nem csak szavak útján közlök. Ami azt illeti, meglehetősen ritkán szánom el magam erre a lépésre. Közléseim leggyakrabban az érzelmeken keresztül jelentkeznek.
Az érzelmek jelentik a lélek nyelvét.
Ha tudni akarod, valójában mit jelent számodra valami, figyeld meg, milyen érzéseket kelt benned.
Az értelmeket olykor nagyon nehéz felfedezni – és gyakran még nehezebb tudomásul venni. Ám éppen a legrejtettebb, legmélyebb érzelmeidben rejlik a legmagasztosabb igazságod.
El kell jutni ezekhez az érzelmekhez. Meg fogom mutatni, miként. Újra. Ha te is akarod.

19. oldal 1.fejezet

>!
해바라기_예지

Valóban választ kívánsz a kérdéseidre, vagy csak a haragodat akartad kitölteni?
….Hát persze, ki kellett adnom a mérgemet, de ha van válasz ezekre a kérdésekre, akkor olyan biztos, mint a pokol, hogy hallani akarom!…
Biztos, mint a pokol…. Nem volna inkább kedvedre való az a változat, hogy… biztos, mint a menny?…

17.-18. oldal, 1. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

E. G. White: Az angyalok velünk vannak
Doreen Virtue: Angyal Terápia
Don Richard Riso – Russ Hudson: Az enneagram bölcsessége
Betty J. Eadie: Átölel a Fény
Rákos Péter: Láthatatlan dimenziók
Lise Bourbeau: Az öt sérülés mely megakadályozza, hogy önmagad légy
Deepak Chopra: A varázsló mágiája
Kurt Tepperwein: Életcélok
Szabó Judit: Sophia – A női bölcsesség
Kurt Tepperwein: Itt és most élj!