Seveneves 13 csillagozás

Neal Stephenson: Seveneves Neal Stephenson: Seveneves Neal Stephenson: Seveneves Neal Stephenson: Seveneves

What ​would happen if the world were ending?
A catastrophic event renders the Earth a ticking time bomb. In a feverish race against the inevitable, nations around the globe band together to devise an ambitious plan to ensure the survival of humanity far beyond our atmosphere, in outer space.
But the complexities and unpredictability of human nature coupled with unforeseen challenges and dangers threaten the intrepid pioneers, until only a handful of survivors remain . . .
Five thousand years later, their progeny—seven distinct races now three billion strong—embark on yet another audacious journey into the unknown . . . to an alien world utterly transformed by cataclysm and time: Earth.
A writer of dazzling genius and imaginative vision, Neal Stephenson combines science, philosophy, technology, psychology, and literature in a magnificent work of speculative fiction that offers a portrait of a future that is both extraordinary and eerily recognizable. As he… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
The Borough Press, London, 2016
868 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008132545
>!
William Morrow, New York, 2015
880 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062190413
>!
William Morrow, New York, 2015
880 oldal · ISBN: 0062190415

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Bori_L>!
Neal Stephenson: Seveneves

Kissé bajban vagyok a csillagozással, mivel azt hiszem nagyon rosszkor sikerült elolvasnom. Ez már csak abból is látszik, hogy meglehetősen változó intenzitással olvastam végig a könyvet, majdnem két hónap kellett, hogy befejezzem. Sokszor nehéz volt a történetre (főleg a műszaki leírásokra) koncentrálnom, de amikor sikerült, akkor is voltak fenntartásaim a realitásával szemben. Főleg az elején. Szeretném azt hinni, hogy az emberiség tényleg ilyen egységesen és logikusan reagálna, ha valami hasonló katasztrófa kihalásra ítélné fajunkat és bolygónkat, de valahogy nem tudom elhinni. Persze, tudom, írói szabadság meg optimizmus meg minden, szóval ezen nem is akadtam fenn nagyon, az utána következő, űrben játszódó rész pedig ebből a szempontból már sokkal reálisabbnak tűnt (és emiatt a falra is másztam tőle). A harmadik résszel megint csak félig-meddig voltam kibékülve. Egyrészt a második rész szerintem remek helyen lett abbahagyva (általában nem szeretem a cliffhangereket, de ennek a történetnek a végére pont illett volna), másrészt pedig ebben a formában nekem nem volt elég. spoiler A végével kapcsolatban is kettős érzéseim vannak: egyrészt kicsit összecsapott érzetet keltett bennem, másrészt viszont jó volt, hogy nem nyúlt tovább a rétestészta, és azért maradt még valami a képzeletnek, hogy döntse el az olvasó, hogy mi történt a továbbiakban.

Mafia I>!
Neal Stephenson: Seveneves

Vissza-visszagondolok erre a könyvre; hibái ellenére is (túl hosszú egy könyvnek, a harmadik részt jobban ki lehetett volna bontani) úgy érzem, hogy ez volt a legnagyobb hatású sci-fi amit hosszú ideje olvastam.

Bartalos_Nikoletta>!
Neal Stephenson: Seveneves

Nagyon erősen kezdett a könyv és ezt a színvonalat úgy a kétharmadáig tudta is tartani. Ott viszont valami történt és megtört a varázs. Az író először a részletekbe veszett bele, aztán pedig eszelős tempóban próbálta lezárni a történetet.
Kár érte, mert volt/van benne potenciál.

A hibáival együtt is nagyon szerettem. Ha kijön a magyar kiadás egy vevője már biztosan van. :)

iquexy P>!
Neal Stephenson: Seveneves

Izgalmas gondolatkísérlet, még ha abszurd is, hogy mi lenne, ha a Hold hirtelen darabokra szakadna.

>!
The Borough Press, London, 2016
868 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008132545

Népszerű idézetek

Vladi>!

The Moon blew up without warning and for no apparent reason.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Adrian Tchaikovsky: Children of Time
T. J. Klune: Withered + Sere
William R. Forstchen: One Second After
Marissa Meyer: Cress (angol)
Hugh Howey: Wool Omnibus
Pierce Brown: Golden Son
Justin Cronin: The City of Mirrors
Andy Weir: Project Hail Mary
Suzanne Collins: The Hunger Games
Octavia E. Butler: Parable of the Sower