The ​Rise and Fall of D.O.D.O. (D.O.D.O. 1.) 8 csillagozás

Neal Stephenson – Nicole Galland: The Rise and Fall of D.O.D.O. Neal Stephenson – Nicole Galland: The Rise and Fall of D.O.D.O. Neal Stephenson – Nicole Galland: The Rise and Fall of D.O.D.O.

From ​bestselling author Neal Stephenson and critically acclaimed historical and contemporary commercial novelist Nicole Galland comes a captivating and complex near-future thriller combining history, science, magic, mystery, intrigue, and adventure that questions the very foundations of the modern world.

When Melisande Stokes, an expert in linguistics and languages, accidently meets military intelligence operator Tristan Lyons in a hallway at Harvard University, it is the beginning of a chain of events that will alter their lives and human history itself. The young man from a shadowy government entity approaches Mel, a low-level faculty member, with an incredible offer. The only condition: she must sign a nondisclosure agreement in return for the rather large sum of money.

Tristan needs Mel to translate some very old documents, which, if authentic, are earth-shattering. They prove that magic actually existed and was practiced for centuries. But the arrival of the… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
The Borough Press, London, 2018
750 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008132590
>!
750 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008132576
>!
William Morrow, New York, 2017
768 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062409164

4 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Pabu P>!
Neal Stephenson – Nicole Galland: The Rise and Fall of D.O.D.O.

Ez a könyv nem normális :D
Az alapsztori is elég beteg, nevezetesen, hogy építenek egy Schrödinger macskája dobozt, szereznek egy boszorkányt és elkezdenek időutazni. Ehhez társul egy remek stílus, amin helyenként hangosan nevetne az ember, váratlan és kevésbé váratlan fordulatok spoiler és nagyszerű szereplők. Mindenki annyira élő és szerethető, vagy épp utálható, zseniálisan alkották meg őket.
A sztori nagyon komplex, bár sokszor kifejezetten unalmas és fölösleges részekkel van tele. Máskor viszont annyira izgalmas, hogy abba se lehet hagyni. És azok a szövegek. Te jó ég, nem tudom, hogy nekem van alacsonyan az ingerszintem, vagy tényleg ennyire vicces, de annyira remekül adagolja a szarkazmust, a bürökratizmusból eredő, nem poénnak szánt vicces áthallásokat és túl PC megfogalmazásokat, hogy le a kalappal.
Ami miatt sajnos nem tudok neki öt csillagot adni, az a hossza, a fölösleges elemek és az, hogy a végén ezek után csak egy ilyen fél-lezárást kapunk.
Jah és nem akarom elhinni, hogy nem volt kéznél valaki, aki át tudta volna nézni azt az 5 darab magyar mondatot, hogy ne okozzon fizikai fájdalmat a googlefordítóból egy az egyben átvett mondatok olvasása…


Népszerű idézetek

Vladi>!

I asked Tristan was she happy, and he said not especially, but he thinks that is due to she's Hungarian and they're not a merry race. And he has a point.

303. oldal

Vladi>!

„I was young, and magic was waning, and it was a very turbulent time. My mother was in the service of Lajos Kossuth, and if you know anything about our history, you will realize her magic was often ineffective. I assisted her when she required it.”
Eyes still on Erszebet, Tristan signaled to me. „Lajos Kossuth,” I said, typing.
„With a j-” she said to me; I overlapped: „ A j, I know.”

114. oldal


A sorozat következő kötete

D.O.D.O. sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: A Storm of Swords
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Chloe Neill: Friday Night Bites
Claudia Gray: Spellcaster
Alice Hoffman: The Probable Future
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
Kurt Vonnegut: Slaughterhouse-Five
Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd / Slaughterhouse-Five
Robert Sheckley: Dimension of Miracles