Sophie, ​Sissi lázadó húga 30 csillagozás

Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sophie a „magyarok királynőjének”, Sissinek a legfiatalabb és talán a legkedvesebb húga volt. A vadóc, életvidám teremtés, frissítően hatott egész környezetére. Kérője szép számmal akadt, fényes királyi udvarokból érkeztek. De Sophie szívét egy közrendű polgár, egy müncheni fotográfus nyerte el. Szerelmük azonban tragikus fordulatot vett…
Az izgalmas regény élvezetes stílusban, színesen eleveníti meg a bajor udvar légkörét, s a kötöttségek ellen lázadó Sophie megrendítő sorsát.

>!
K.u.K., Budapest, 2011
270 oldal · ISBN: 9789639887596 · Fordította: Vásárhelyi Zsolt

Enciklopédia 3


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

pieta4>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Fordulatos, romantikus történet, bár a történelmi hűségre nem törekszik. Aki szereti a Sissy filmeket, annak tetszeni fog.

adroszler>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Érdekes korrajz a 19. századi bajor udvarról. Zsófia hercegnő eleve kalandos életét kissé romantikusabbá és drámaibbá írta Natalie Scharf. Az alaptörténet követi a valóságot, a romantikus azonban szál az írónő fantáziája. Ezen a szálon érződött számomra, hogy nem korhű (például kizártnak tartom, hogy abban a korban egy titkos első randevún szenvedélyes erdei szeretkezésbe keveredett volna egy hercegnő). Ettől függetlenül nagyon tetszett, izgalmas és fordulatos történelmi regény.

Dorku I>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Nem volt rossz, hiszen regényes volt, gyorsan olvasható, de azért maradéktalanul elégedett sem voltam vele. A valóság talán érdekesebb lett volna.

Bővebben: http://dorkuci-olvas.blogspot.com/2011/11/es-mar-masodi…

Niki_>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Szépen összehozott történet, olvastam volna még tovább is. Sajnáltam, hogy nem követte nyomon az írónő haláláig a hercegnő életét, kíváncsi lettem volna a „folytatásra” is.

anni_olvas>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Kár a sok kitalált sallangért. A valóság sokkal regényesebb.

Elhaym>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Könyv elolvasása előtt jó tudni, hogy a cselekmény csak félig követi a valós történelmi eseményeket, de ez nem von le semmit a könyv értékéből, így is egy csodálatos, szívszorító romantikus drámát kapunk. Sophie jegyessége, házassága és minden fontos évszám hiteles történelmi adat, szerelmi szál viszont kitaláció, Edgar sem létezett a valóságban. Ez nem is baj, így legalább sok meglepetést tartogat a történet, nem tudhatjuk előre, hogy alakul a két szerelmes élete. Tragédiával végződik, vagy boldogság vár rájuk a sok szenvedés után?

Könyv hangulata hamar megfogott, jó volt hercegnőkről, hercegekről, királyokról olvasni, ahol a szereplőket felségnek, úrnőnek szólítják. Történet nem volt tele unalmas bálokkal, nem volt benne időhúzás sem, mindig történt valami fontos. Eleinte a vidéki élet békés hétköznapjait ismerhettük meg, később viszont a háború borzalmaiba is bepillantást nyerhettünk.
Szereplőkért megszakadt a szívem, sajnáltam Sophiet, sajnáltam Edgart, izgultam értük, vártam, hogy az élet újra összehozza őket, hogy boldogok legyenek. Bennem mély nyomot hagyott a történet, nem bírtam letenni a könyvet. Aki hozzám hasonlóan nagyon szereti a szívszorító történelmi szerelmes drámákat, az semmiképp ne hagyja ki ezt a kötetet.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/06/06/natalie-scharf-s…

2 hozzászólás
csilla0923>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Miközben olvastam jöttem rá, hogy ja én ezt láttam :D De örülök neki, hogy a film ilyen hitelesen visszaadta a könyvet :O
De azért a könyvben találtam némi kivetnivalót. A könyv címe az, hogy Sophie, Sissi lázadó húga. A könyvben meg hol Zsófia, hol Sophie néven szerepel. Igen, ahol megszólítják Sophie, ahol meg nem Zsófia. Szerintem hagyniuk kellett volna a Sophie-t. Én bevallom őszintén kicsit ciki, de amikot a hátulján olvastam, hogy miről szól a könyv és ott Zsófia szerepelt, azthittem Zsófia főhercegnő is benne lesz. Néztem is nagyokat. Aztán leesett, de szerintem ez akkoris elég következetlen megoldás.
A történet tetszett, ha nem ismerném az igazi sztorit, aztmondanám jó könyv, nagyon tetszik. De így, hogy nélkülözi a valóságot, így csak jó könyv, ami kevéssé tükrözi a valóságot.

LibrariAnne>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Érdekes volt a könyv, de így utólag utánaolvasva a történelmi tényeknek, sok minden nem volt hiteles benne, kicsit túl volt dramatizálva, hogy regényesebb legyen, mint ahogy a valóságban volt.

kratas P>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Hát helló! Hol a vége a könyvnek? Írom-írom, aztán megunom és három mondatban lezárom? Pfff….

Thaliavilaga>!
Natalie Scharf: Sophie, Sissi lázadó húga

Nem volt ez rossz, olvasmányos kis mese volt, viszonylag kevés történelmi hűséggel. Az egy csillag levonás azért van, mert a háború utáni rész ritkán összecsapott volt, főleg az eleje vontatottságához képest. Állítólag film is van belőle, érdekes, azzal még nem találkoztam, meg fogom keresni. Akárhogyis, én ezért a korért rajongok, teljesen el tudok merülni benne, Sophie pedig igazán szeretetreméltó főhősnő volt az összes hibájával együtt. (A nővéreivel való hűvös viszony ábrázolásán viszont meglepődtem.)


Népszerű idézetek

janka0416>!

A jelent élvezd, a jövőt ne firtasd. Ami bánat sújt, mosolyogva tűrd el. E világon még sose volt halandó boldog egészen.

269. oldal

6 hozzászólás
KoŁibri>!

Zsófia haját konyakkal és tojással mosták meg, majd almaecettel öblítették, végül bedörzsölték hernyóselyemmel, hogy gyönyörűen ragyogjon. A hercegnő karjáról és lábáról Ludovika horzsakővel távolította el a finom pihéket. Nadia vagy egy tucatszor bekente úrnője nyakát és arcát Wilson kenőccsel, mely egy brit bőrgyógyászról kapta a nevét. A cink-oxidból, glicerinből és faggyúból álló készítményről azt tartották, serkenti a vérkeringést, és élénk, rózsaszínű pírt kölcsönöz a bőrnek. Ludovika tej- és mézfürdőt is készített a lányának, majd miután Zsófia kiszállt a kádból, Nadia illatos ibolyaolajat locsolt a tenyerére, és bedörzsölte vele úrnője hátát, és vállait.

71-72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: almaecet · konyak · tojás
janka0416>!

Amikor a zenekar játszani kezdett, Zsófia és Lajos tekintete találkozott, de a király csak odabólintott neki, majd táncra kérte a külügyminiszter feleségét.
– Sophie! – ismételte meg hangosabban Max.
– Semmi kedvem táncolni – felelte bosszúsan Zsófia.
– Hogy fogadhatnék el valakit, aki így viselkedik velem?! – súgta vissza felháborodva Zsófia majd anyjára pillantott, aki az osztrák nagykövettel táncolt.

75. oldal

ilovemycoffee>!

Edgar számos fényképet készített a darvakról, melyek a Yarlung-Zangpo folyó partján a mocsaras zöldben fenségesen lépdeltek hosszú lábaikon. Már majdnem nyolc hónapja Kínában volt. Egy kínai ismerősétől megtudta, hogy a darvak miután megtalálták a társukat, egy életen át hűségesek hozzá. Ha az egyik madár elpusztul, legtöbbször a párja is hamarosan követi.

18. fejezet

KoŁibri>!

Bárcsak majdan az én gyerekeim is ilyen körülmények között nőhetnének fel! – sóhajtott fel Nadia halkan, és előhalászott egy Rouyer-kötetet köpenye mély zsebéből. Ludovika hercegnő szabad estét engedélyezett számára, márpedig ő minden másodpercet kihasznált, hogy olvasson, tanuljon és élesítse elméjét. Ebben látta ugyanis az egyetlen lehetőséget, hogy egyszer felhívja magára egy jómódú férfi figyelmét.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alfred Amenda: Eroica
Bíró Zsuzsa: Mallarmé macskái
Barabás Ábel: Goethe
Dimitrij Szergejevics Mereskovszkij: Örök útitársaink
Lewes György Henrik: Gőthe élete I-II.
Dániel Anna: Schiller világa
Gottfried Keller: Zöld Henrik
Art Spiegelman: A teljes Maus
Christiane F.: A végállomás gyermekei
Anette E. Dumbach – Jud Newborn: Sophie Scholl és a Fehér Rózsa