Egy ​csipetnyi varázslat 6 csillagozás

Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Kovász Beatrix Borókának van egy különleges képessége: szavakat gyűjt – látja, hogy a körülötte lévő emberek épp mire gondolnak, vagy mire vágyakoznak. Az előbukkanó szavaknak néha szárnyuk van, de lehetnek zebracsíkosak is éppen. Beatrix rengeteg helyen élt már, de van egy szó, amit még soha nem látott: otthon.
A tizenegy éves lány már belefáradt a sok utazásba. Nehéz úgy barátokat találni, ha állandóan úton van az ember. Ám amikor a család zöldesbarna kocsija begördül Éjegyházára, főhősünk úgy érzi, talán most megváltozhat valami. Hiszen ez a titokzatos hely a mendemondák szerint egykor tele volt varázslattal. Aztán egy átok száműzte a csodát.
Legalábbis a többség így gondolja.

10 éven felülieknek ajánljuk
Beatrix azonban biztos benne, hogy Éjegyházán maradt még egy csipetnyi varázslat. Nem tűnt el teljesen, csupán elrejtőzött, és arra vár, hogy a lány megtalálja a megfelelő szavakat, amik megtörik az átkot.

Eredeti mű: Natalie Lloyd: A Snicker of Magic

>!
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033400 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé P
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Ez egy nagyon kedves és bájos regény az apró varázslatokkal és a fagyigombócokkal együtt, bár néha úgy éreztem, túl sok mindent akar belesűríteni az írónő a fejezetekbe. Noha nem tökéletes könyv, a történet mondanivalója mégis szépen átjön: a szeretet és a család fontos.
Valamint a megbocsájtás… ha egy kapcsolat csorbát szenved, azt rendbe lehet tenni, de ahhoz szavakra lesz szükség, melyeket mernünk kell kimondani.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/07/12/natalie_lloyd_egy_…

7 hozzászólás
>!
Oláh_Zita P
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Nagyon szép történet a szeretetről, és önmagunk félelmeinek leküzdéséről, tele szeretettel, és ahogy a cím is mondja egy csipetnyi varázslattal. Lélekmelengető volt végigolvasni ezt a könyvet, Beatrixról és szeretteiről, a körülötte lévő emberekről, akik bohókásak, esendőek, szerethetőek. spoiler Pöpecli az egész, úgy, ahogyvan!

>!
Sicc
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Nagyon jó hangulata van ennek a bájos történetnek. Szerettem olvasni, és engem a nevek sem zavartak. Jobban zavart volna, ha nem fordítják le. (bár lehet, hogy másként vélekednék, ha angolul olvastam volna először..:)


Népszerű idézetek

>!
Oláh_Zita P

Lehetetlen elfelejteni azt, akit szeretsz. Az olyan lenne, mint elfelejteni, hogyan lélegezz!

210. oldal

>!
timcsigirl 

(…) „Nem lehet úgy élni, hogy mások történeteiben merülsz el, és sohasem találod meg a sajátodat”.

152. oldal

>!
ReniK

Szerintem a világ egyik legjobb érzése, amikor tudod, a neved biztonságban van a másik ajkán. Amikor tudod, hogy sohasem fogja úgy ordibálni, mintha káromkodna, hanem inkább „egyszer volt, hol nem volt”-ként suttogja.

89. oldal, 9. (Manó Könyvek, 2017)

>!
timcsigirl 

(…) attól, hogy ezren csinálnak valamit, még nem lesz az helyénvaló.

87. oldal

>!
Oláh_Zita P

Mert ahová viharvert szívünk tartozik, az az otthonunk.

56. oldal

>!
timcsigirl 

De az egész világ sem ér fel azokkal, akiket szeret az ember.

162. oldal

>!
timcsigirl 

Erre jöttem rá eddig a csodákkal kapcsolatban: néha gyorsan megtalálnak, máskor pedig szép komótosan érnek utol. Egyiket sem könnyű felismerni, mert a csoda sohasem úgy néz ki, mint amilyennek elképzeled. Akad közöttük hatalmas és csillogó, de egyszerű és aranyos is. Van amelyiktől legszívesebben kiabálnál, és olyan is, amelyiktől dalra fakadnál.

104. oldal

>!
timcsigirl 

Nem baj, ha futni kell, de csak akkor, ha valami csoda felé futhatok. Annak sosem láttam értelmét, hogy valami elől fussak.

127. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Csodácska
Rick Riordan: Az elveszett hős
Linda Sue Park: Viharjelzés
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Eleanor H. Porter: Az élet játéka
Theodore Taylor: A homokzátony
Scott Westerfeld: Behemót
Laura Ingalls Wilder: A Szilva-patak partján
Mary Pope Osborne: Dinoszauruszok földjén