Egy ​csipetnyi varázslat 30 csillagozás

Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Kovász Beatrix Borókának van egy különleges képessége: szavakat gyűjt – látja, hogy a körülötte lévő emberek épp mire gondolnak, vagy mire vágyakoznak. Az előbukkanó szavaknak néha szárnyuk van, de lehetnek zebracsíkosak is éppen. Beatrix rengeteg helyen élt már, de van egy szó, amit még soha nem látott: otthon.
A tizenegy éves lány már belefáradt a sok utazásba. Nehéz úgy barátokat találni, ha állandóan úton van az ember. Ám amikor a család zöldesbarna kocsija begördül Éjegyházára, főhősünk úgy érzi, talán most megváltozhat valami. Hiszen ez a titokzatos hely a mendemondák szerint egykor tele volt varázslattal. Aztán egy átok száműzte a csodát.
Legalábbis a többség így gondolja.

10 éven felülieknek ajánljuk
Beatrix azonban biztos benne, hogy Éjegyházán maradt még egy csipetnyi varázslat. Nem tűnt el teljesen, csupán elrejtőzött, és arra vár, hogy a lány megtalálja a megfelelő szavakat, amik megtörik az átkot.

Kiadói ajánlás: 10 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033400 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Kovász Beatrix Boróka


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

KönyvParfé>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Ez egy nagyon kedves és bájos regény az apró varázslatokkal és a fagyigombócokkal együtt, bár néha úgy éreztem, túl sok mindent akar belesűríteni az írónő a fejezetekbe. Noha nem tökéletes könyv, a történet mondanivalója mégis szépen átjön: a szeretet és a család fontos.
Valamint a megbocsájtás… ha egy kapcsolat csorbát szenved, azt rendbe lehet tenni, de ahhoz szavakra lesz szükség, melyeket mernünk kell kimondani.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/07/12/natalie_lloyd_egy_…

5 hozzászólás
Ibanez P>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

„Lefogadom, hogy minden utcában van egy csipetnyi varázslat: minden épületben, minden összetört szívben és a történetek minden egyes szavában. Lehet, hogy rejtőzködik, és gondosan meg kell keresni. Vagy éppen ott van az orrod ellőtt, és semmi mást nem kell tenned, mint hinni benne.”

Nagyon tetszett ez a könyv, tökéletes délutáni olvasmány. Könnyen olvasható, hiszen ifjúsági regény, mégsem éreztem bugyutának, gyerekesnek. A főszereplő kislány is érdekes és kedvelhető figura, hála az égnek nem jelent meg a történetben semmi szerelmi vonal és plusz egy csillagos ötös Janiért, aki kerekesszékben tölti napjait! A névváltoztatással voltak bajaim, mert egyfelől jópofa, játékos – sokszor beszélő – nevek születtek a változással, magyarosabb lett a hangulat, viszont így zavaró volt, hogy néha bent maradtak olyan helyszínek, mint Kentucy, Seattle stb…. nehéz elképzelni az USA-ban egy Éjegyházát Őri Janival és a többiekkel :-D Akkor vagy következetesen Kentucy és Seattle helyett is valami kitalált helyek kellettek volna, vagy kevésbé magyarosítania a neveket, nem tudom.

A történet aranyos, szépen építkezik, persze van sok – felnőtteknek legalábbis – kitalálható elem, amit az írónő se húz sokáig, nem kell azon dühöngeni, hogy te jó ég, ott van az orra előtt a megoldás, de háromszáz oldalon keresztül nem jön rá spoiler. A legvége bitang jó volt, szerintem a spoiler. Olvasmányos, érdekes, varázslatos, jól szórakoztam!

Navi P>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Szívbe markoló és szívmelengető mese a család, a szeretet, a barátok és a megbocsátás erejéről.
Bizony-bizony megkönnyeztem …
Olyan gyönyörűen ír a gyermeki reményről és magányról, nagyon sajnáltam őket, de végül sikerült megtörni a családi átkot és nem mentek tovább.
Időnként jó lenne enni egy kicsit abból a fagyiból, talán több boldog ember lenne.
Őri Jani is nagyon aranyos és szerethető figura, az ő sajátos tudományával …
Örülök, hogy végül kezdtek jóra fordulni a dolgok, már csak Kovász Robi hiányzott :)
Tetszettek a nevek is, örültem, hogy le vannak fordítva.

Szimirza P>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Aranyos történet, mágikusan cuki :)) Kivételesen engem most zavart, hogy a nevek le lettek fordítva, de ettől eltekintve jó kis kikapcsolódást nyújt, és e mellett még értékes mondanivalója is van, a család, a szeretet, az összetartás a legfontosabb.

Lobo P>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Az Egy csipetnyi varázslat tényleg nagyon bájos regény, kezdve a beszélő nevekkel, fagylaltízekkel, a rengeteg mesével szóval a mágikus apróságokkal. Mert a városban azért mindenkinek van valami különleges képessége, csak hát jóval gyengébb, mint több generációval korábban, amikor még szabadon folyt a varázslás Éjegyházán. Néhol kicsit már túl sok is volt minden, itt-ott azért éreztem azt, hogy kevesebb több lenne. Volt amikor hirtelen olyan sok szereplőnk lett, hogy fogalmam se volt, ki kicsoda és mégis hogyan kapcsolódik a sztorija a fősodorba, de aztán kitisztult a kép, csak elsőre nagyon lehengerelt. Úgy gondolom, Natalie Lloyd egyszerre sok mindent szeretett volna megmutatni a tehetségéből, ezért esett itt-ott túlzásokba, de megbocsátottam neki, mert végülis az írása elérte a célját. Meséjével megmutatta, a családi kapcsolatokat szeretettel, megbocsátással rendbe lehet hozni, csak az kell, hogy ki merjük mondani a szavakat.
Részletek: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2017/07/10/natalie-l…

PikiKiki>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Borító : 5/5
Írónő : még új
Könyv : nekem tetszett. Főleg a jobbnál jobb idézetek. Kicsit „katyvasz” volt,de aranyos mese. A lényege, mint minden ilyen könyvnek :család, összetartás, barátság, remény, magány stb… Majdnem megkönnyeztem… De csak majdnem :-) ♥
Fagyi
Szereplőket kedveltem.

Kicsibogár>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Nagyon szép történet a szeretetről, és önmagunk félelmeinek leküzdéséről, tele szeretettel, és ahogy a cím is mondja egy csipetnyi varázslattal. Lélekmelengető volt végigolvasni ezt a könyvet, Beatrixról és szeretteiről, a körülötte lévő emberekről, akik bohókásak, esendőek, szerethetőek. spoiler Pöpecli az egész, úgy, ahogyvan!

Sicc>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Nagyon jó hangulata van ennek a bájos történetnek. Szerettem olvasni, és engem a nevek sem zavartak. Jobban zavart volna, ha nem fordítják le. (bár lehet, hogy másként vélekednék, ha angolul olvastam volna először..:)

Bookheadgirl>!
Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

Az elején azt lehetne hinni, hogy ez egy egyszerű mese de miközben az ember olvassa rajon, hogy rengeteg mondanivalója van.
Szerintem egy nagyon megható és tanulságos történet amit én bátran ajánlok mindenkinek.
Elvégre a hétköznapokban néha szükségünk van egy csipetnyi varázslatra ;)


Népszerű idézetek

Jagika>!

– Nem vagy egyedül. Én továbbra is itt leszek neked.

216. oldal

Kicsibogár>!

Lehetetlen elfelejteni azt, akit szeretsz. Az olyan lenne, mint elfelejteni, hogyan lélegezz!

210. oldal

ReniK P>!

Szerintem a világ egyik legjobb érzése, amikor tudod, a neved biztonságban van a másik ajkán. Amikor tudod, hogy sohasem fogja úgy ordibálni, mintha káromkodna, hanem inkább „egyszer volt, hol nem volt”-ként suttogja.

89. oldal, 9. (Manó Könyvek, 2017)

ReniK P>!

Emberek jönnek-mennek egész nap, elhaladnak egymás mellett. Sohasem tudhatod, ki fogja elrabolni a szíved. Sohasem tudhatod, hol lel otthonra a szíved. Csak annyit tehetsz, hogy nyitva tartod a szemed. És hiszel. És reménykedsz.

305. oldal, 27. (Manó Könyvek, 2017)

timcsigirl>!

[…] „Nem lehet úgy élni, hogy mások történeteiben merülsz el, és sohasem találod meg a sajátodat”.

152. oldal

timcsigirl>!

Erre jöttem rá eddig a csodákkal kapcsolatban: néha gyorsan megtalálnak, máskor pedig szép komótosan érnek utol. Egyiket sem könnyű felismerni, mert a csoda sohasem úgy néz ki, mint amilyennek elképzeled. Akad közöttük hatalmas és csillogó, de egyszerű és aranyos is. Van amelyiktől legszívesebben kiabálnál, és olyan is, amelyiktől dalra fakadnál.

104. oldal

timcsigirl>!

[…] attól, hogy ezren csinálnak valamit, még nem lesz az helyénvaló.

87. oldal

timcsigirl>!

[…] nagyon gyakran meg lehet állapítani, hogy egy ember mennyire szereti a másikat abból, ahogy kimondja a nevét. Szerintem a világ egyik legjobb érzése, amikor tudod, a neved biztonságban van a másik ajkán.

89. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Christopher Paul Curtis: Bud vagyok, uram!
Richard Atwater – Florence Atwater: Mr. Popper pingvinjei
Tom Angleberger: Hajt Vader visszavág
M. C. King: Szívzűrök
E. L. Konigsburg: Szavak nélkül
Herman Raucher: Kamaszkorom legszebb nyara
John Minahan: Jeremy