River ​in the Galaxy (Inner Universe 1.) 1 csillagozás

Natalie Kelda: River in the Galaxy

When Merlon's parents disappeared, his world fell apart. When his best friend died, he lost the ability to enjoy life.

For Captain Merlon Ricosta, Lanier's death, two years prior, feels like yesterday. But when a map from his parents is discovered, he decides to push aside his grief to get closure and follow the route they vanished along eighteen years ago.
Despite political trouble, Merlon leads his crew into the unknowns of strange galaxies in his quest to find out why his parents never returned.

In River in the Galaxy Merlon fights to keep his crew alive and suppress his prolonged grief and depression. But he must face his own struggles in order to protect the ship and the people aboard.

>!
422 oldal · ASIN: B0BT8GSJ6C
>!
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781739301606

Kiemelt értékelések

Helyna I>!
Natalie Kelda: River in the Galaxy

Úgy mentem bele ebbe a könyvbe, hogy nem tudtam sokat, csak az íróról hogy egy jófej ember és hogy nagyon shiny a borító. De a végére a múlt évem egyik legjobb sorozata lett ez.

Nem túl gyakran olvasok science fantasyt vagy space fantasyt, nálam ez általában vagy sci-fi vagy fantasy, szóval először kicsit nehéz volt belehelyezkedni a világba. Meg mivel szakmám, ezért alapból is érzékenyebb vagyok rá, hogy jól használjuk a csillagászati kifejezéseket, vagy legalábbis nem teljesen rosszul. Na itt, kavarodás van teljesen, azaz…az univerzum általunk ismert dolgokból áll össze, de teljesen máshogy. Emberek a Treasure Planethez hasonlítják, én azt nem láttam még (shame on me) de basically lebegő szigetek vannak, ezeknek csoportosulásait (néha egyet-egyet is) hívjuk galaxisoknak, bolygók mint olyanok ritkák…furcsa, na. Ja és rendes tengeri hajókkal hajózunk közöttük meg folyó is van (ami inkább ilyen…mozgó nebula). De elég hamar azért túlestem a kezdeti zavaron szerencsére.

A könyv egy hajóskapitány, Merlon története, aki útnak indul, hogy megkeresse a szüleit, végighajózva ugyanazt a veszélyes „folyót”, amin ők anno eltűntek. Ennek során megismerjük a legénységet, várt és váratlan útitársakkal, részletes, izgalmas leírások vannak róla hogy hogyan működik egy ilyen hajó és a világról is többet megtudunk ahogy a karakterek szembenéznek mindenféle veszélyekkel (repülő krokodilok meg miegymás lol). A történet eleje kicsit szedett-vedett, bele vagyunk dobva a küldetésbe kevés körítéssel, de elég hamar kisimul és jó ütemben, világépítéssel folyik.

De a könyv magja Merlon: az ő múltja, traumái, érzelmei, kapcsolatai. Van kaland meg feszültség, de alapjában ez egy lassú könyv. Merlon depressziós és ezt elég élethűen be is mutatja az író. Iszik, mogorva, makacs, néha az ágyból sem tud felkelni és sokat hibázik, de közben jószívű, hűséges, megértő és nagyon is szerethető (egy pillanatig sem idegesített). Nagyon megszerettem őt, Tarát, a navigátort, Adrient az első tisztet és még csomó embert a legénységből: diverz, szórakoztató csapat a maguk konfliktusaival, és ezek a kapcsolatok változnak, nőnek is, amit szuper volt nézni.

Az utolsó harmad pedig elképesztően izgi! Újabbnál újabb dolgok derülnek ki, folyamatosan veszélyben vagyunk onnantól kezdve, hogy megtalálunk egy nagyon furcsa várost nagyon furcsa lakókkal, akik Dolgokat Titkolnak Merlon szüleiről. Nem minden válaszolódik meg, de maradjon cucc a folytatásokra, persze. Az biztos, hogy alig vártam a folytatást mikor befejeztem.


A sorozat következő kötete

Inner Universe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Abnett: Traitor General
Dan Abnett: I Am Slaughter
Mitchel Scanlon: Descent of Angels
Sherrilyn Kenyon: Acheron
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Nalini Singh: Kiss of Snow
Ilona Andrews: Magic Bleeds
Ilona Andrews: Wildfire
Brandon Sanderson: Words of Radiance
George R. R. Martin: A Storm of Swords