Seafire ​– Lángoló tenger (Seafire trilógia 1.) 58 csillagozás

Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Caledonia ​Styxtől még fiatal lányként elvette a szüleit és az öccsét egy könyörtelen hadúr. Az ifjú kapitány most a bajtársnőivel hajózik a halálos Kartács-tengeren, készen arra, hogy visszavágjanak a rettegett zsarnoknak.

Mióta a hírhedt Aric Athair vérszomjas katonái, a kartácsok, végeztek a családjával, az elárvult Caledoniát csakis a bosszúvágy vezérli a veszélyes vizeken. Hajója, a Mors Navis legénységét csupa olyan lány és nő teszi ki, akik hozzá hasonlóan elveszítették a családjukat és az otthonukat Aric meg az emberei miatt. A küldetésük nem más, mint életben maradni, és legyőzni a kartácsok hadihajóinak gyilkos flottáját.

De miután Caledonia legjobb barátnőjének és elsőtisztjének életét megmenti egy dezertálni vágyó kartács, a kapitány kénytelen fontolóra venni, vajon hagyja-e a fiúnak, hogy a hajójukon maradjon. A jóképű idegen rögtön megdobogtatja Caledonia szívét. De tényleg épp egy kartács lenne a kulcsa, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljanak Aric… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990475 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2019
416 oldal · ISBN: 9789634991915 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Caledonia Styx · Lir · Piscia · Vérfog · Oran


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Ne higyjetek az alacsony százaléknak! Ez egy teljesen korrekt és izgalmas könyv volt!
Néha, ugyan picit sok volt már Caledonia nyafogása, de így pár héttel az olvasás után már csak halovány puffogás van vele kapcsolatban, szóval megtartjuk.
Ekönyvben leptem meg magam ezzel, remek volt a szerkesztés és őszintén mondom: annyira jó volt olvasni ezt a könyvet, hogy nincs elütés, rossz, magyartalan mondat. Köszönöm ♥

A történetet egyébként azoknak mindenképp ajánlom, akiknek tetszett A kalózkirály lánya, mert hasonló a tematika, de kicsit posztapokaliptikus, kicsit elvont. Mondjuk a borító túl jó a történethez, legalábbis én végig vártam, hogy így képzeljem el az egyik csatát, csak nem jött össze. Imádtam a legénységet, imádtam, hogy nem volt meseszerű, spoiler, és imádtam, hogy felbukkant egy ellenkező nemű és megkavarta az állóvizet. Örültem, hogy nem ment el erőltetett, kötelező romantika felé a mű és pláne, hogy minden cselekvésnek megvolt a maga eredménye és izgalmasan sodródtunk a tengeren.

Köszi-köszi-köszi, várom a folytatást nagyon! ♥

4 hozzászólás
AniTiger P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Bár akadnak benne laposabb részek, mégis szívesen sodródtam a Mors Navis csak csajokból álló legénységével, és folytatnám is ezt az utazást, hogy megtudjam, mi van a Hálón túl. Meg persze azért is, hogy megtudjam, mi történt a szívem csücskeivel! Remélem, hogy mielőbb nekiállunk flottát toborozni, és lenyomjuk Aric Athairt meg a kartácsait.

A történetmesélés a regény gyengesége…
Egyrészt úgy éreztem, hogy valami iszonyatosan hiányzik a regényből, másrészt akadtak benne olyan részek, amikor rettenetesen megült a sztori, és nehezen lendültem túl a mélyponton. spoiler

Ezekkel a felvázolt problémákkal együtt elképesztőnek tartom a történetet, és nagyon várom a folytatást, mert tele vagyok kérdésekkel. Egy-két karakter miatt fáj a szívem, de érdekel, hogy a többséggel mi a helyzet spoiler

Kedvenc részek: Oran és Vérfog közös részei. Hesperus király kiosztása (bár az egész szigetéért odáig voltam).

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/06/natalie-c…

>!
Maxim, Szeged, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990475 · Fordította: Komáromy Zsófia
5 hozzászólás
kellyolvas P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Ez a regény nálam magasan fog végezni az idei legjobb olvasmányok között. Egyszerűen imádtam minden sorát. A szerző egy csodálatos történetet alkotott a barátságról, a testvéri szeretetről, a bajtársiasságról, hősiességről, bátorságról és kitartásról, mindezt egy izgalmas kalandregénybe töltve, tengeri csatákkal, furfangos cselekkel fűszerezve. Éreztem a sós tengeri illatot, hallottam a hullámok csapódásait, mindez ebben a nyári melegben igazán jólesett.
A szerző elképesztő készséggel ír, ott terem minden a szemed előtt, a leírásai segítségével könnyedén elképzelsz mindent, a karakterektől a helyszíneken át a jelenetek legapróbb részleteit is. Egyszerűen csakis felsőfokban tudok erről a regényről beszélni.
Sajnos nem tudom öt mondatban kifejezni a rajongásomat, de a blogon kifejtettem:
http://www.kellylupiolvas.com/2019/06/natalie-c-parker-…

Niitaa P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/08/natalie-c-parke…

"Nagyon vártam már ezt a könyvet, így mindent félredobtam, mikor megérkezett. A nyaralásra készülve, a bőröndbe legelső elemként került be, véletlen se hagyjam otthon, hogy az aktuális olvasmány befejezése után rögvest nekikezdhessek. Két éjszaka – mivel nappal többnyire kirándultunk, kimozdultunk –, elegendő volt, hogy a végére érjek, s roppant elégedetten tettem le. Igazi élmény volt a tengerek sós levegőjét az arcomon érezni és részt venni több akcióban is. A könyv tartalmazott meglepő fordulatokat, de emellett a lelki fejlődést sem hanyagolta el. Illetve külön örülök, hogy nem hozta be központi témának a romantikát, így a megfelelő figyelmet a fontosabb események kapták. A vége pedig külön dicséretet érdemel: úgy érzem, jó helyen elvágva, még akkor is, hogyha szívem szerint azonnal szeretném folytatni. Izgalmas, erős döntéssel zárt regény, melynek hangulata pont úgy hullámzik, mint a tenger. Engem egy cseppet sem untatott, véleményem szerint egy kicsit sem laposodott el. Voltak nehezebb folyású események, de ezek is a történet szerves részeként jelentek meg, így jelenlétük vitathatatlanná vált.
A Seafire egy izgalmas, tengeren játszódó ifjúsági fantasy regény, melyet különleges hangulat leng körül. Élvezetes olvasmány, amely új kalandra invitálja az olvasót. Nem kalózsztori, de tartalmaz legalább annyi akciót."

wzsuzsanna P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Mindig megfogadom, hogy csak módjával vágok bele új sorozatokba, hiszen nagyon sokba belekezdtem már, és sokszor előfordul, hogy mire egy új kötet megjelenik, már csomó mindent elfelejtettem a cselekményből. Ettől függetlenül a friss megjelenések között több is volt, ami annyira csábított, hogy sorozat ide vagy oda, nem tudtam ellenállni nekik. Ilyen volt Natalie C. Parker Seafire trilógiájának nyitó kötete is, a Lángoló tenger. A belevaló hajóskapitány és női legénységének kalandosnak ígérkező története felkeltette az érdeklődésemet, és szerencsére többé-kevésbé be is váltotta a hozzá fűződő reményeimet.
A regény egy alternatív (disztópikus?) világban játszódik, ahol a lakott területek nagy részét víz borítja, így az emberek többsége hajókon, esetleg szigeteken tölti élete java részét. Az nem derül ki pontosan, hol járunk az „időben”, viszont a kisebb utalásokból megtudjuk, hogy valamikor volt egy régi, fejlett világ, mely pusztulása után kialakult ez az új. Főhősünk, Caledonia Styx is egy hajón élt szüleivel, testvérével, valamint legjobb barátnőjével és annak családjával, egészen addig, amíg a tengereket uraló kegyetlen hadúr, Aric Athair és harcra kiképzett kartácsai egy végzetes napon meg nem támadták őket. Caledonia azon a napon hozott egy döntést, ami olyan végzetesnek bizonyult, hogy barátnőjét, Pisciát leszámítva mindenkit elveszített, aki valaha fontos volt neki.A lányok azonban ahelyett, hogy megadták volna magukat a gyásznak és kétségbeesésnek, megmentették, ami hajójukból menthető volt, és a következő évek során komoly legénységet toboroztak olyan fiatal lányokból, akik hozzájuk hasonlóan a kartácsok miatt veszítették el a családjukat. A több, mint ötven főt számláló csapat sokkal több azonban puszta legénységnél: igazi bajtársnők, nővérek, akik vállt vállnak vetve küzdenek azért, hogy az ellenséges hajók megtámadásával valamelyest gyengítsék Aric hatalmát.(…)
Ez egy igazi, tökös, feminista regény, hiszen a középpontjában csupa erős, határozott, mindenre elszánt lány áll. A főbb szereplők, Caledonia és Piscia mellett számos másik karakter is a szívemhez nőtt, leginkább a szókimondó és bátor Vérfog, és a néma kislány, Hime, akit annak idején egy kartácshajóról menekített ki a Mors Navis legénysége. Caledonia figurája szerintem különösen jól sikerült: kapitányként sokszor kell komoly és nehéz döntéseket hoznia, ami miatt nagy felelősség nyomja a vállát, és minden keménysége ellenére jól ábrázolta az írónő, hogy tulajdonképpen mégis csak egy fiatal lányról van szó, aki tele van bizonytalansággal. Ennek ellenére- vagy talán pont ezért- az esetek többségében képes volt jó döntéseket hozni, és beismerte, ha valamiben hibázott. További erősségnek tartom a lányok testvériségének ábrázolását. Sokszor egészen megható volt, hogy a közös múlt, a sok fájdalom és veszteség hogyan kovácsolta őket igazi családdá, akik az életük árán is megvédelmezik egymást, ha kell. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/06/seafire-langolo…

perpetua P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Idén még pont nem, de tavaly két kalózos történetet is sikerült olvasnom, és mindkettőt nagyon szerettem. Viszont azért elgondolkodtam, hogy az ilyen könyvekben kötelező, hogy a főhősnőnek vörös haja legyen? :D Nincs vele bajom, csak na. :D
Fülszöveget, adatlapot nem olvasván, meglepetésként ért, hogy nem klasszikus kalózos légkör vesz körül, hanem disztópiás elemek is felbukkantak, de nagyon örültem neki, mert ezzel kiemelkedett az utóbbiak sorából. Már a kezdőjelenet tetszett, megalapozta Caledonia későbbi motivációját és láthattuk a történet során miért feszül benne ilyen gyűlölet. Tetszett a lányokból álló legénység, megmutatták milyen rátermettek ők is, nem kell félteni őket.
Azt viszont ez a könyv is bebizonyította, hogy ne olvassak fülszövegeket, mert csak félrevezetnek. :D Most is vártam a nagy románcot, a távolságtartó kapitány és az ellenséges kartács között, de nem bontakozott itt még ki semmi. Jeleket is csak nagyon elvétve szórt el az írónő. Mivel amúgy is fontos számomra a romantikus vonal, így kicsit csalódásnak éltem meg, hogy ennyire aprócska volt, de tulajdonképpen csak ebbe tudok belekötni a könyv kapcsán. Mindenképp kíváncsian várom a folytatást.

Cync P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Nagyon szerettem!
Mindig imádtam a tengeren játszódó történeteket, és örülök, hogy nem kellett csalódnom a könyvben.
Egy unalmas pillanata se volt számomra, tele van tengeri csatákkal, sok-sok izgalommal, fordulattal. Bár megvolt rá a lehetőség, és ifjúsági könyv lévén nem is csodálkoztam volna, ha így alakul, de örülök, hogy nem kanyarodott el a történet romantikus irányba, hanem a lényegesebb eseményeken volt a hangsúly az egész könyv alatt.
Elképesztő, ahogy a környezetet az írónő az olvasó elé tárja. Az ilyen szemléletes leírások miatt vágyom én is ebbe a közegbe. Nem beszélve arról, ahogy megalkotta a legénységet, család, barátság, bajtársiasság, mind fontos szerepet kapnak.
A világ miatt volt egy kis hiányérzetem az elején. Nem sok derül ki róla, viszont a rengeteg esemény mellett végül nem is hiányoltam már annyira. Persze nem bánnám, ha a későbbiekben részletesebben is bemutatásra kerülne, de pillanatnyilag sokkal kíváncsibb vagyok, hogyan folytatódik a történet.
Voltak-e még apróbb hibái? Igen. Néha jól megráztam volna egy-egy karaktert? Persze. De egyáltalán nem vettek el abból, hogy élvezni tudjam a könyvet.
Honnan tudom biztosan, hogy tetszett egy könyv? Legszívesebben azonnal olvasnám a következő részét.. ahogy most is!

josageszter>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Kaland történet a jövőben, egy csapat lánnyal. Nagyon YA-nak hangzik, de igazából meg van az oka, hogy csak lányok vannak a hajón. Ebből kifolyólag én sok nyavalygást és rinyálást, pletykálást és egymás hátba szúrását vártam. Szerencsére ez a könyv nem ilyen. Összetartó banda, tisztelik és szeretik egymást, mindenkinek meg van a feladata és a végsőkig harcolnak egymásért. Caledónia néha szenvedett, de mint kapitány nagyon nagy rajta a nyomás. Valakinek ez a könyvben sok lehet, de szerintem más sem tudná jobban kezelni a helyzetet – főleg nem 19 évesen – hiszen bármilyen döntést hoz, minden következmény az ő lelkét fogja nyomni. Ráadásul a legtöbb esetben nincs jó döntés, és sokszor kockáztatnia kell a legénysége életét is. Szeremli szál szerencsére nincs benne, amennyi mégis volt nekem az sem hiányzott. Bár ezt nem nevezném szerelmi szálnak, inkább a könyv végén egy jelenet, hogy a YA szerelmeseinek is meglegyen az örömük.. Izgalmas, pörgös, tengeren utazós sztori, steampunk elemekkel, háborúval, lázadással és egy függővéggel (szerencsére nekem nem olyan erős a függővég, igy simán alszok továbbra is). Várom a folytatást.

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Egy kissé gyerekes…

Mikor lesz mar végre tényleg olyan kalózos könyv, amiben nem visítozó kislányokról olvashatok és a kapitány is legálabb elmúlt már 18? Néha mar tényleg nevetséges volt az egész, ahogy átment valami féle vattacukor regénybe, legfőbbképpen a lányok és a nagy „CSALÁD”, miatt. A legénység és a kapitány is vicc tárgyát képezte, hiába voltak egyébként jól megírt szereplők. Mindegyiknek megvolt a maga háttér története karizmája, kisugárzása, feladata, de egyik sem volt annyira kifejtve, hogy bármilyen hatást is gyakoroljon rám, beleértve a kapitányt és az elsőtisztet is. Itt jön a képbe a túl sok szereplő, akiket mind ki akarunk fejteni, be akarunk mutatni, mert mindegyiknek van külön háttér story-a, de ha mindegyiket kifejtenénk, akkor az igazából egy felsorolás lenne és azt ugye nem szeretnénk. Itt jön a képbe az, hogy egyik szereplőt sem fejtik ki túlságosan, de nagy szerepet szánnak neki. Így összejön egy olyan kis összevisszaság, hogy egy fontos szereplőről, akik majdnem az egész legénység, szinte semmit nem tudunk meg, azon kívül, hogy valami érdekes neve van és éppen mit dolgozik a hajón. Szóval sajnos egyik lány sem nőtt igazán a szívemhez és nem szorult el túlságosan a szívem, amikor valamelyik meghalt.

A kapitány számomra egy eléggé idegesítő személy volt, akit érdekes, hogy a könyv legelején nagyon megkedveltem, a végére azonban eléggé ellenséges lett számomra mert egyáltalán nem éreztem annak az igazan erős személyiségnek, aki nem képes elvezetni egy egész legénységet, főlegnem egy egész flottát. Még gyerek Istenem…
Az egyetlen karakter, akit egy kicsit megkedveltem az Vérfog volt. Ő neki elég erős volt a személyisége és kiválóan meg volt írva, mint karakter. Róla szívesebben olvastam volna, mint kapitány, nem, mint mesterlövész. Valamint a kartácsról, aki pimasz volt és nagyon szórakoztató. Ők ketten üde kis színfoltok voltak számomra
A másik nagy foghúzás az a szerelmi szál beleerőltetés volt. Mert persze ez egy romantikus, kaland könyv, hát akkor legyen is benne. De ez annyira erőltetett lett, hogy nekem fájt. Nem lehet tudni, hogyan alakul ki kettőjük között a vonzalom és annyira tipikus ez a, gyűlöltem az elején, a végére meg már az ölébe ülnék. Szóval már sírhatnékom volt miatta.

Ez a lányos kis csapat pedig eléggé az idegeimre ment. Esküszöm olyanok voltak, mint akik egy alomvilágban élnek es ez a fogjunk össze a világ ellen nővéreim szöveg, már nagyon elcsépelt lett a végére.

Pedig a végére olyan jól felpörgött az egész cselekmény, végre valami igazi tűz volt benne.

Tovább a véleményemet itt olvashatjátok:
https://mertolvasnimindigjo.com/2020/09/20/langolo-tenger/

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Alapvetően szerettem olvasni a könyvet, mert jók voltak a karakterei, érdekes morális dilemmákat vetett fel az írónő, és az alaptörténete, meg pár ötlete is nagyon erős volt. Viszont a darabosság és az akció-hajhász üzemmód miatt nem lett akkora kedvenc, plusz nekem a vége is teljesen WTF volt.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/06/konyvkritika-natalie-c-p…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Niitaa P>!

Csak azért, mert valaki mögött rossz dolgok vannak, még nem biztos, hogy a lelkében is csupa rossz lakozik.

75. oldal

Niitaa P>!

Ne feledd, hogy ha bárki lekezelően bánik veled, csak azért, mert lány vagy, azzal valójában el akar hitetni rólad valamit saját magaddal. El akarja hitetni veled, hogy ő értékesebb nálad, hogy te kevesebbet számítasz, amiért ilyen testben élsz. De te is tudod, és én is tudom, hogy pontosan az vagy, aminek lenned kell.

280. oldal

Niitaa P>!

A veszteség elkerülhetetlen. Egyes veszteségeket nehezebb lesz elviselni, mint másokat. Úgyhogy ne feledd: soha ne kockáztass többet, mint aminek az elvesztését ki tudod bírni.

118. oldal

Picipötty>!

– Túl nagy a csönd. Nem tetszik ez nekem – mondta Caledonia.
Piscia mély levegőt vett, és könnyedén mosolyogva a másik lányra nézett.
– Ugyan, olyan békés ez, mintha az ember annyira mélyen lenne a víz alatt, hogy már nem is látja a felszínt.
– Azt úgy hívják, fulladás. Jellemző, hogy te még azt is képes lennél békésnek találni.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caledonia Styx · Piscia
Caledonia_Valley P>!

Caledonia a Szellem előfedélzetén hevert, az orrban elnyúlva bámult le a mélybe, miközben a hajó a fekete vizet hasította.

(első mondat)

Caledonia_Valley P>!

– A kartács csak úgy jó…
– Ha halott! – kiabálták a lányok.

Kapcsolódó szócikkek: Caledonia Styx
Niitaa P>!

Azoknak, akiknek a vérében volt a tenger, nem tett jót a tétlenség, az egy helyben vesztegelés.

290. oldal

Niitaa P>!

Nincs borzalmasabb annál, mint úgy kizsákmányolni egy népet, hogy saját maguknak kell elvégezniük a piszkos munkát egymással szemben, egy távoli zsarnok szolgálatában.

135. oldal

BBetti86 >!

Igenis bízom bennetek. Csak a világban nem bízom. Ezért kellenek a szabályaink. Azok óvnak meg minket.

222. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Sara Raasch: Hó mint hamu
Suzanne Collins: Futótűz
Katharine McGee: Az ezredik emelet
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Patrick Ness: Háború a békéért
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Rick Riordan: A titán átka
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra