Seafire ​– Lángoló tenger (Seafire trilógia 1.) 24 csillagozás

Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Caledonia ​Styxtől még fiatal lányként elvette a szüleit és az öccsét egy könyörtelen hadúr. Az ifjú kapitány most a bajtársnőivel hajózik a halálos Kartács-tengeren, készen arra, hogy visszavágjanak a rettegett zsarnoknak.

Mióta a hírhedt Aric Athair vérszomjas katonái, a kartácsok, végeztek a családjával, az elárvult Caledoniát csakis a bosszúvágy vezérli a veszélyes vizeken. Hajója, a Mors Navis legénységét csupa olyan lány és nő teszi ki, akik hozzá hasonlóan elveszítették a családjukat és az otthonukat Aric meg az emberei miatt. A küldetésük nem más, mint életben maradni, és legyőzni a kartácsok hadihajóinak gyilkos flottáját.

De miután Caledonia legjobb barátnőjének és elsőtisztjének életét megmenti egy dezertálni vágyó kartács, a kapitány kénytelen fontolóra venni, vajon hagyja-e a fiúnak, hogy a hajójukon maradjon. A jóképű idegen rögtön megdobogtatja Caledonia szívét. De tényleg épp egy kartács lenne a kulcsa, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljanak Aric… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990475 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2019
416 oldal · ISBN: 9789634991915 · Fordította: Komáromy Zsófia

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 132

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Bár akadnak benne laposabb részek, mégis szívesen sodródtam a Mors Navis csak csajokból álló legénységével, és folytatnám is ezt az utazást, hogy megtudjam, mi van a Hálón túl. Meg persze azért is, hogy megtudjam, mi történt a szívem csücskeivel! Remélem, hogy mielőbb nekiállunk flottát toborozni, és lenyomjuk Aric Athairt meg a kartácsait.

A történetmesélés a regény gyengesége…
Egyrészt úgy éreztem, hogy valami iszonyatosan hiányzik a regényből, másrészt akadtak benne olyan részek, amikor rettenetesen megült a sztori, és nehezen lendültem túl a mélyponton. spoiler

Ezekkel a felvázolt problémákkal együtt elképesztőnek tartom a történetet, és nagyon várom a folytatást, mert tele vagyok kérdésekkel. Egy-két karakter miatt fáj a szívem, de érdekel, hogy a többséggel mi a helyzet spoiler

Kedvenc részek: Oran és Vérfog közös részei. Hesperus király kiosztása (bár az egész szigetéért odáig voltam).

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/06/natalie-c…

>!
Maxim, Szeged, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990475 · Fordította: Komáromy Zsófia
5 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Ez a regény nálam magasan fog végezni az idei legjobb olvasmányok között. Egyszerűen imádtam minden sorát. A szerző egy csodálatos történetet alkotott a barátságról, a testvéri szeretetről, a bajtársiasságról, hősiességről, bátorságról és kitartásról, mindezt egy izgalmas kalandregénybe töltve, tengeri csatákkal, furfangos cselekkel fűszerezve. Éreztem a sós tengeri illatot, hallottam a hullámok csapódásait, mindez ebben a nyári melegben igazán jólesett.
A szerző elképesztő készséggel ír, ott terem minden a szemed előtt, a leírásai segítségével könnyedén elképzelsz mindent, a karakterektől a helyszíneken át a jelenetek legapróbb részleteit is. Egyszerűen csakis felsőfokban tudok erről a regényről beszélni.
Sajnos nem tudom öt mondatban kifejezni a rajongásomat, de a blogon kifejtettem:
http://www.kellylupiolvas.com/2019/06/natalie-c-parker-…

>!
Niitaa P
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/08/natalie-c-parke…

"Nagyon vártam már ezt a könyvet, így mindent félredobtam, mikor megérkezett. A nyaralásra készülve, a bőröndbe legelső elemként került be, véletlen se hagyjam otthon, hogy az aktuális olvasmány befejezése után rögvest nekikezdhessek. Két éjszaka – mivel nappal többnyire kirándultunk, kimozdultunk –, elegendő volt, hogy a végére érjek, s roppant elégedetten tettem le. Igazi élmény volt a tengerek sós levegőjét az arcomon érezni és részt venni több akcióban is. A könyv tartalmazott meglepő fordulatokat, de emellett a lelki fejlődést sem hanyagolta el. Illetve külön örülök, hogy nem hozta be központi témának a romantikát, így a megfelelő figyelmet a fontosabb események kapták. A vége pedig külön dicséretet érdemel: úgy érzem, jó helyen elvágva, még akkor is, hogyha szívem szerint azonnal szeretném folytatni. Izgalmas, erős döntéssel zárt regény, melynek hangulata pont úgy hullámzik, mint a tenger. Engem egy cseppet sem untatott, véleményem szerint egy kicsit sem laposodott el. Voltak nehezebb folyású események, de ezek is a történet szerves részeként jelentek meg, így jelenlétük vitathatatlanná vált.
A Seafire egy izgalmas, tengeren játszódó ifjúsági fantasy regény, melyet különleges hangulat leng körül. Élvezetes olvasmány, amely új kalandra invitálja az olvasót. Nem kalózsztori, de tartalmaz legalább annyi akciót."

>!
wzsuzsanna P
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Mindig megfogadom, hogy csak módjával vágok bele új sorozatokba, hiszen nagyon sokba belekezdtem már, és sokszor előfordul, hogy mire egy új kötet megjelenik, már csomó mindent elfelejtettem a cselekményből. Ettől függetlenül a friss megjelenések között több is volt, ami annyira csábított, hogy sorozat ide vagy oda, nem tudtam ellenállni nekik. Ilyen volt Natalie C. Parker Seafire trilógiájának nyitó kötete is, a Lángoló tenger. A belevaló hajóskapitány és női legénységének kalandosnak ígérkező története felkeltette az érdeklődésemet, és szerencsére többé-kevésbé be is váltotta a hozzá fűződő reményeimet.
A regény egy alternatív (disztópikus?) világban játszódik, ahol a lakott területek nagy részét víz borítja, így az emberek többsége hajókon, esetleg szigeteken tölti élete java részét. Az nem derül ki pontosan, hol járunk az „időben”, viszont a kisebb utalásokból megtudjuk, hogy valamikor volt egy régi, fejlett világ, mely pusztulása után kialakult ez az új. Főhősünk, Caledonia Styx is egy hajón élt szüleivel, testvérével, valamint legjobb barátnőjével és annak családjával, egészen addig, amíg a tengereket uraló kegyetlen hadúr, Aric Athair és harcra kiképzett kartácsai egy végzetes napon meg nem támadták őket. Caledonia azon a napon hozott egy döntést, ami olyan végzetesnek bizonyult, hogy barátnőjét, Pisciát leszámítva mindenkit elveszített, aki valaha fontos volt neki.A lányok azonban ahelyett, hogy megadták volna magukat a gyásznak és kétségbeesésnek, megmentették, ami hajójukból menthető volt, és a következő évek során komoly legénységet toboroztak olyan fiatal lányokból, akik hozzájuk hasonlóan a kartácsok miatt veszítették el a családjukat. A több, mint ötven főt számláló csapat sokkal több azonban puszta legénységnél: igazi bajtársnők, nővérek, akik vállt vállnak vetve küzdenek azért, hogy az ellenséges hajók megtámadásával valamelyest gyengítsék Aric hatalmát.(…)
Ez egy igazi, tökös, feminista regény, hiszen a középpontjában csupa erős, határozott, mindenre elszánt lány áll. A főbb szereplők, Caledonia és Piscia mellett számos másik karakter is a szívemhez nőtt, leginkább a szókimondó és bátor Vérfog, és a néma kislány, Hime, akit annak idején egy kartácshajóról menekített ki a Mors Navis legénysége. Caledonia figurája szerintem különösen jól sikerült: kapitányként sokszor kell komoly és nehéz döntéseket hoznia, ami miatt nagy felelősség nyomja a vállát, és minden keménysége ellenére jól ábrázolta az írónő, hogy tulajdonképpen mégis csak egy fiatal lányról van szó, aki tele van bizonytalansággal. Ennek ellenére- vagy talán pont ezért- az esetek többségében képes volt jó döntéseket hozni, és beismerte, ha valamiben hibázott. További erősségnek tartom a lányok testvériségének ábrázolását. Sokszor egészen megható volt, hogy a közös múlt, a sok fájdalom és veszteség hogyan kovácsolta őket igazi családdá, akik az életük árán is megvédelmezik egymást, ha kell. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/06/seafire-langolo…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Alapvetően szerettem olvasni a könyvet, mert jók voltak a karakterei, érdekes morális dilemmákat vetett fel az írónő, és az alaptörténete, meg pár ötlete is nagyon erős volt. Viszont a darabosság és az akció-hajhász üzemmód miatt nem lett akkora kedvenc, plusz nekem a vége is teljesen WTF volt.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/06/konyvkritika-natalie-c-p…

3 hozzászólás
>!
BBetti86 
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Kalandos, pörgős, kikapcsolódásra való regény.
A történet az elejétől a végéig pörög – egyik izgalmas esemény követi a másikat. Ám ennek megvan az a hátránya, hogy a világot részleteiben is alig ismerhetjük meg. Annyi kiderül, hogy a mi kultúránk bukása után járunk, van néhány eszközük, mely különben meghaladja azt a tudományos szintet, amin élnek. A leírásból egy középkori környezet bontakozik ki, csak éppenséggel napenergiát hasznosító vitorla van a hajón. Engem érdekelne több minden erről a világról, milyen is pontosan? Erre nem sok választ kaptam.
Az viszont tetszett, hogy Parker nem a romantika felé vitte el a cselekményt. A hősnője egy harcos, bűntudattal a lelkében, messze nem az a figura, aki egyelőre boldogságot tudna találni valakinek az oldalán. (Ez különben változhat, van a cselekményben egy fiú, aki a végre lehet a párja.)
Könnyű olvasni, érthető. Sok a párbeszéd, nem húzza az időt felesleges jelenetekkel.
Összességében tetszett, de többet szeretnék megtudni a világáról, a szereplőket is lehet még mélyíteni.

>!
NagyEdina96
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Először a borító fogott meg, majd a fülszöveg is. Bár az alapján teljesen másra számítottam, de nem csalódtam a könyvben.
Meglepett és megfogott.
A cselekmény végig pörgős és izgalmas. Az elején a múltba tekintünk vissza. Rögtön egy hihetetlen fordulat van a könyvben. Bár ennek köszönhetően lesz a főszereplőnk viselkedése néhol idegesítő. Igaz, ha engem is így átvernének s ilyen durva következményei lennének, többet nem hinnék a kartácsok szavában. Néha már túlzás volt ez a sok önostorozás és túlféltés a főszereplőtől.
A karaktereket imádtam. Fantasztikusak. Minden lány külön egyéniség, s saját akaratuk van. Nem követték elvakultan a parancsokat képesek józanul gondolkodni. Egy nagycsaládot alkotnak. Bármire képesek egymásért. Nem sok karaktert ismerhetünk meg jobban, de akiket bemutat az írónő azokról részletesen informál minket. Már annyira a szívemhez nőtt mindenki, hogy nem akarom a halálukat olvasni egyik részben sem majd. spoiler
A cselekmény végig annyira pörgős, hogy egyik gondból azonnal a másikba csöppennek. Nincs egy perc megállás sem. Teli van izgalommal és kalanddal. Sose lehet tudni ki az aki túléli s ki veszik oda egy rajtaütésen vagy egy csatába. Az ellenség mindenűt rájuk talált, bár ezt a spoiler sem könnyítette meg. Szerencsére azért pár „barátra” is szert tettek.
A szerelmi száll még kezdetlegesnek sem mondható. Emiatt kicsit csalódott voltam, mert sokkal több romantikus részre számítottam a leírás alapján, s mégsem kaptunk kb semmit. A végén az a spoiler jelenet meg értelmetlen és felesleges volt. Nem is értem egyáltalán miként és hogy szerethettek egymásba. Vagy ez csak a lány menekülésének egyik mondja volt? A fiú pedig egy nagyobb cél érdekében játssza meg magát? Vajon a következő részekben elárulja őket?
Abban reménykedek, hogy nem akar szerelmi háromszöget kialakítani majd a későbbiekben az írónő. Borzalmas lenne. Tuti azonnal abbahagynám, bármennyire is fantasztikusak a leírások és a történet.
A végével volt kicsit bajom. Miért kellett Caledonianak csak így a vesztébe rohannia? Eddig nagyjából le tudták beszélni a rossz döntéseiről, s azt reméltem most is sikerül. spoiler Volt elég idejük, megléphetett volna velük ő is.
Kíváncsi vagyok a következő kötetben egymásra találnak-e. Vissza kerül-e a Mors Wavis fedélzetére. Lesz-e egy új hajója. S végre rendes és értelmes bosszút tud-e állni? Rengeteg a kérdés…
Izgalmas folytatásra számítok. Remélem, hamar érkezik.

>!
Alosa
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Úgy vártam a könyvet, mint a Messiást, ezért amint lehetőségem volt rá olvastam, mint a kisangyal. Két dolog tűnt fel kapásból: 1. A borító kicsiben nekem jobban tetszett. 2. A belső borító pedig igazán nyálazni való és azonnal beleszerettem.
A fülszövegből arra lehet következtetni, hogy instant kémia alakul ki Cal és Oran között, de mivel ezt tagadni próbálják ezért rengeteg pattogós párbeszédben lehet részünk. Erre szerencsétlen kartács a fél könyvben nem is szerepel, és amikor végre beszélő szerepet is kap, több mint három mondatig, akkor sincsenek elnyomott érzelmek, hanem szépen lassan alakul ki a szerelem. Hiszen előbb meg kellett bízni Calnak Oranban, aztán barátság alakult ki köztük és csak utána lett szerelem, amit egyenlőre én inkább csak kezdetleges vonzalomnak nevezném, mert még mindig nincs olyan hatalmas nagy érzelgőség. Akkor viszont nagyon el fog csúszni a szerelmi szál, ha Piscia is belekerül, így alkotva egy szerelmi háromszöget.
Calt úgy tudnám leírni a legegyszerűbben, ahogy Piscia tette, Caledonia nem bízik senkiben, még magában sem. És ez teljességgel hihető ha hozzávesszük, hogy bűntudata van és hogy miért van bűntudata. Élvezet volt olvasni , ahogy a lányok milyen összetartóan viselkednek, és mekkora hűsséggel vannak egymás iránt, miközben igazán belevaló vagány csajok. És az is sokat hozzáadott és valóságosabbá tette, hogy a lányok körül érezhető egy nagyon halvány lmbtq+ szellő, ami tényleg csak az utalás szint alját verdesi.
Egy nagyon kalandos történetet kaptunk, de sokat el vett az izgalomból, amikor már huszadjára kerültek csapdába, de valahogy mindig kikerültek belőle. Sajnálom, hogy nem ismerhettük meg jobban a legénység összes tagját, páran ki voltak ugyan emelve, de én a többieket is sokkal jobban meg akartam volna ismerni. Van pár hibája a könyvnek, de egy abszolút jó könyvnek tartom, és örömmel várom a sorozat következő kötetét.
2019-09-18

>!
KAnita08 P
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Örültem hogy elolvastam ezt a kötetet. Először angolul futottam bele, hogy létezik ez a könyv, legközelebb meg már az a hír fogadott, hogy megjeleneik. Hullámokban éreztem erre szükséget. Volt amikor elgondolkodtam a beszerzésén, máskor valami visszahúzott. Végül egyszer csak a könyvmegjelenési hiányban (már ami nálam azt jelenti) megvettem. Nem bántam meg. Élveztem a Mors Navis legénységével tölteni az időt. Fantasztikus karakterek vanak a könyvben hihetetlen szeretettel a szívükben a családjuk, bajtársnőik, nővéreik és feladatuk iránt. Nem egy kifejezett sodró lendületű történet az igaz, ellenben a részletessége sem éppen untató. Érdekes egyensúlyt hozott ebben létre az írónő. Egyértelműen egy bevezető kötet nekem, valószínű a sok leírás és részletesség miatt, de vannak itt még kiaknázatlan lehetőségek és kíváncsi vagyok mit hoz ki ebből az írónő…
Mindenképp olvassátok el.
:)


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Csak azért, mert valaki mögött rossz dolgok vannak, még nem biztos, hogy a lelkében is csupa rossz lakozik.

75. oldal

>!
Niitaa P

Ne feledd, hogy ha bárki lekezelően bánik veled, csak azért, mert lány vagy, azzal valójában el akar hitetni rólad valamit saját magaddal. El akarja hitetni veled, hogy ő értékesebb nálad, hogy te kevesebbet számítasz, amiért ilyen testben élsz. De te is tudod, és én is tudom, hogy pontosan az vagy, aminek lenned kell.

280. oldal

>!
Niitaa P

A veszteség elkerülhetetlen. Egyes veszteségeket nehezebb lesz elviselni, mint másokat. Úgyhogy ne feledd: soha ne kockáztass többet, mint aminek az elvesztését ki tudod bírni.

118. oldal

>!
Picipötty

– Túl nagy a csönd. Nem tetszik ez nekem – mondta Caledonia.
Piscia mély levegőt vett, és könnyedén mosolyogva a másik lányra nézett.
– Ugyan, olyan békés ez, mintha az ember annyira mélyen lenne a víz alatt, hogy már nem is látja a felszínt.
– Azt úgy hívják, fulladás. Jellemző, hogy te még azt is képes lennél békésnek találni.

11. oldal

>!
Caledonia_Valley P

Caledonia a Szellem előfedélzetén hevert, az orrban elnyúlva bámult le a mélybe, miközben a hajó a fekete vizet hasította.

(első mondat)

>!
Caledonia_Valley P

– A kartács csak úgy jó…
– Ha halott! – kiabálták a lányok.

>!
Niitaa P

Azoknak, akiknek a vérében volt a tenger, nem tett jót a tétlenség, az egy helyben vesztegelés.

290. oldal

>!
Niitaa P

Nincs borzalmasabb annál, mint úgy kizsákmányolni egy népet, hogy saját maguknak kell elvégezniük a piszkos munkát egymással szemben, egy távoli zsarnok szolgálatában.

135. oldal

>!
BBetti86 

Igenis bízom bennetek. Csak a világban nem bízom. Ezért kellenek a szabályaink. Azok óvnak meg minket.

222. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
Marie Lu: Az Örökfa
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája
Rachel Vincent: Halott lelkek
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Dan Wells: Fragments – Töredékek