Slash (Fanfik 2.) 1 csillagozás

Natalia Osińska: Slash

Czy ​kiedykolwiek musieliście stoczyć prawdziwą bitwę o to, by pozostać sobą?
Leon i Tosiek to szczególna para, nie tylko ze względu na łączącą ich skomplikowaną relację emocjonalną, ale dlatego, że Tosiek jeszcze niedawno był… Antoniną.
Charyzmatyczny i towarzyski Tosiek chodzi własnymi drogami i ma 100 pomysłów na minutę. Skryty Leon okopał się w sobie i nie potrafi wyznać Tośkowi, co czuje, tak jak nie umie zdradzić mu sekretów z przeszłości, przez które musiał zmienić szkołę i odejść z domu. Prawda z pewnością zbliżyłaby ich do siebie, ale czy obaj są gotowi na szczerą rozmowę? Jak zareagują znajomi i rodzina, gdy dowiedzą się prawdy o nich samych i ich relacji?
Wszyscy mówią, że liceum to najlepszy czas życia, ale czy tak jest naprawdę? Niezapomniana książka o potrzebie przyjaźni, zaufania i miłości, które tak trudno zbudować, gdy jest się innym niż wszyscy.
Wasi dziadkowie mieli Siesicką, rodzice – Musierowicz, dla Was jest Osińska z pełną humoru i… (tovább)

>!
Agora SA, Warszawa, 2017
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788326825422
>!
Agora SA, Warszawa, 2017
320 oldal · ISBN: 9788326820472,9788326820489

Kiemelt értékelések

Fairymysz>!
Natalia Osińska: Slash

A könyv pár hónappal az előző vége után folytatódik.
Tosiek és Leon elkezdik utolsó évüket a gimiben, mindenki fél az érettségitől.
Azonban nekik ezen kívül még elég sok egyéb bajuk is van: többek között egy se veled, se nélküled kapcsolat. Ráadásul mindketten mélyen elrejtik magukban az érzéseiket és titkolóznak a másik előtt. Leonnak pedig ott van a múltja, amiről nem hajlandó beszélni. Próbálják átvészelni az iskolai nehézségeket, miközben próbálják a kapcsolatukat is menteni, ahogy csak lehet.
Azonban míg Tosiek beleveti magát az LMBTQ világba és nem érdekli, hogy ki mit mond róla, addig Leon mindenképp meg akarja őrizni a titkait és nem akarja, hogy bárki is megtudja, a fiúkhoz vonzódik. Csak épp nem veszi észre, hogy már mindenki tudja.
Tosieknek pedig meg kell azzal is birkóznia, hogy bár ő férfiként él és férfiként gondol magára, a társadalom és a biológia szemében ő bizony nő.

Mikor aztán Leon múltjára és titkaira fény derül, mindkettejüknek rá kell döbbenniük arra, hogy vannak dolgok, amiket meg kell beszélni és el kell dönteniük hogyan tovább.

Az írónő stílusa még mindig fantasztikus, a történet pedig lenyűgöző. Ez alkalommal Leon szemszögéből olvashattam a történéseket és ennek nagyon örülök, mert így az ő gondolataiba, lelkivilágába is beláthattam.
Sem Tosiek, sem Leon nem tökéletes. Megcsinálják a maguk hülyeségeit – néha túl nagyot is – próbálják átvészelni a kamaszéveket, de közben ott vannak egymásnak. Veszekszenek, néha megbántják a másikat, de amikor igazán szükségük van a másikra, az ott van.
Mert bár a felnőttek azt mondják, hogy a kamaszévek a legszebbek, azok tele vannak fájdalommal, könnyel, de ez kell a felnőtté váláshoz. Csak nem mindegy, hogy milyen felnőtté válunk.

Natalia Osińska azt mondta egy interjúban, hogy egy életszagú könyvet akart a másságról és a kamaszokról, de mindenképpen happy enddel, mert olyan kevés a jól végződő LMBTQ könyv. Azt kell mondanom, nagyon jól sikerült neki.
És nagyon-nagyon-nagyon bízom benne, hogy Leon és Tosiek történetének mégsincs itt vége és, hogy Natalia Osińska ír még róluk.


A sorozat következő kötete

Fanfik sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Weronika Bronowska: Śnieg w czerwcu
Jacek Melchior: Kochanek
Melissa Darwood: Larista
Agnieszka Lingas-Łoniewska: Łatwopalni
Agnieszka Lingas-Łoniewska: Kiedy zniknę
Alicja Sinicka: Oczy wilka
Agnieszka Lingas-Łoniewska: Boys from Hell
Ewa Pirce: Zapisane w pamięci
Alicja Sinicka: Winna