A ​mi Múzsánk 4 csillagozás

Naszvadi Judith: A mi Múzsánk

Kiből ​lehet példakép? Bárkiből. És kiből lesz példakép? Csak nagyon kevesekből.
A mi Múzsánk lapjain tizenhét nem mindennapi ember fordulatos élettörténete, egyedi gondolatvilága elevenedik meg. Sztárok és hétköznapi jótevők kendőzetlen őszinteséggel mesélnek sikerekről, kudarcokról, belső tartalékokról és magáról az útról.
Miért dönt úgy az előadóművész, hogy feladva fényes karrierjét inkább bohócdoktorként szolgál tovább? Vajon lehetséges parakajakosként egy év felkészülés után világbajnokságot nyerni? Mit tesz az a kisfiú, aki mindenáron citerázni akar, de nem akad tanárra? Hogyan dönt a sorsáról a fiatal lány, mikor az orvos közli vele: már csak hónapjai vannak hátra? Miért lesz minden előadás ugyanaz, mégis minden este más a színpadon? Vagy hogyan telnek egy állatmentő fiatalember mindennapjai?
Naszvadi Judith ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ új könyvében. Beszélgetőpartnerei között van ünnepelt színész, látássérült szociális munkás,… (tovább)

>!
Ad Librum, 2017
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155686535
>!
Ad Librum, 2017
256 oldal · ISBN: 9786155686542

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Tünde_JLT I>!
Naszvadi Judith: A mi Múzsánk

Isten mindenkinek azért adott tehetséget, hogy próbára tegye. A kérdés az, hogy ehhez az ember hozzáteszi-e a tisztességet, alázatot és munkát.

Naszvadi Judith írókolléganőm tehetségét ismét bizonyította A mi Múzsánk című riportkönyvében. A riportokban olyan kivételes emberek gondolatait olvashatjuk, akik keményen dolgoznak a céljaikért, s mindent megtesznek azért, hogy önmaguk maradjanak. A gondolataikból erőt meríthetünk az életünk bármelyik pillanatában. De arra egész biztos megtanítanak, hogy nem szabad feladni. Ha mélypontra kerülünk, és úgy érezzük, hogy értelmetlen továbbküzdeni az álmainkért, akkor sem szabad elengedni őket, mert ha elég erősen hiszünk bennük és magunkban, akkor valóra válnak.

Bea_Könyvutca P>!
Naszvadi Judith: A mi Múzsánk

Most vettem észre, hogy egy régen (2017) olvasott könyvről nem írtam ide értékelést, és ezt mindenképpen szeretném pótolni, hiszen egy riportkönyv mindig aktuális.

A mi Múzsánk, a ma emberét mutatja meg nekünk. Ismert és egyáltalán nem közismert emberek mesélnek nekünk az életükről, kudarcaikról, sikereikről és hitvallásukról. Hogyan látják az életet, hogyan érték el a kitűzött céljaikat, és mit tartanak fontosnak a saját és környezetük életében.

Mindannyiunknak megvannak a magunk múzsái, életünk előremozgatói, mindannyian kivételesek vagyunk valamiben, vannak vágyaink és terveink, éppen ezért éreztem közel magamhoz ezt a riportkötetet. Mi, emberek rendelkezünk a kíváncsiság tulajdonságával, amely tulajdonság nem elítélendő, ha nem kóros, hanem egy egészséges szinten marad.

Ezzel a kíváncsisággal olvasom én az interjúkat, mert jó tudni, hogy más emberek ugyanúgy lehetnek bizonytalanok egyik nap, majd nagyon erősek a következőn, mint én, vagy bárki más. Ugyanúgy szeretnek és ugyanúgy szükségük van a szeretetre, mint nekem, vagy nekünk, ugyanúgy megküzdenek a démonjaikkal, a nehézségeikkel, mint mindenki, ha kell szembe mennek a széllel, de nem adják fel vágyaikat, céljaikat, töretlenül menetelnek előre.
A folytatást a blogon olvashatjátok: http://www.konyvutca.hu/2017/07/naszvadi-judith-mi-muzs…

Mike_Menders IP>!
Naszvadi Judith: A mi Múzsánk

Gondolkodtam, mit írjak a könyvről. A mondanivalójáról? Egyértelműen pozitív. A témájáról? A címbe van írva: a múzsa. Akkor mégis miről?

Judith könyve egy riportgyűjtemény, melyben nagyon sokféle embert ismerhetünk meg közelről. A múltjukat, jelenüket, terveiket a jövőre nézve. Igazán színes és változatos összeállítást olvashattam. Neves színészt, énekesnőt, írót, bohócot, állatmentőt és sportolót vagy sok más, az élet különböző területein élő embert ismerhettem meg a lapokon.

Nagyszerű és felemelő életutak nyílnak meg előttünk, emlékek, melyek megmutatják, milyen küzdelmek kísérik végig az embert, hogyan lehet továbblépni, mennyire szeszélyes a sors. Többféle tanulság is leszűrhető, tapasztalatgyűjtésre kiváló ez az összeállítás.

Igazán köszönöm ezt a tartalmas gyűjteményt, mindenkinek ajánlom!


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

A nevetéstől több oxigén kerül a vérébe, sokkal jobb lesz a vérkeringése – és ezt a gép is kimutatja.
A Tűzoltó utcai klinikán a nővérek már ott tartanak, hogy ha rosszabbul néz ki egy kis beteg, azzal vigasztalják, hogy „Mindjárt itt a Lala, és rendben leszel!”

Balogh László/Dr. Lala

21. oldal

5 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

A gyerekeim panaszkodtak, hogy nem tudják, hogy mik akarnak lenni. Erre azt mondtam nekik, hogy én huszonegy évesen pontosan tudtam, hogy mi akarok lenni. De nem az lettem. (nevet)

Gundel Takács Gábor

79. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Nemrég írta nekem az egyik kedves vevőm, hogy mennyire örül, hogy meg tudja venni ezeket a szépségeket. Az én üzletpolitikám az, hogy magamból indulok ki. Végiggondolom, hogy mi az az ár, amit még én is megengedhetnék magamnak, ezért nem adom drágán a portékáimat. A babáim árán nem látszik, hogy mennyi munkával és nem alvással készülnek. És persze szeretettel! Sokszor hajnalig a műhelyben dolgozom, de nem megyek úgy aludni, hogy meg nem simogatnám az új lányaim arcát.

Békési Edina Katalin, keramikus művész

25. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Egy bohócdoktor vagyok, aki jókor, jó helyen jót szeretne tenni. Nem is szeretnék mást. Nem vágyom hírnévre. Az elesett embert szeretném felemelni és segíteni. És soha nem akarok közömbös lenni!

Balogh László/Dr. Lala

23. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Komoly aggodalmaim vannak a családom gyerektagjait illetően. Mire nevelje őket az ember? Arra, hogy jó legyen, és adja oda a babát, ha a másik kéri? Vagy arra, hogy vegye el a babát, hogy neki legyen? Ez egy nagyon nehéz kérdés.

Várkonyi Attila

255. oldal

Bea_Könyvutca P>!

A kórházban döbbentem rá arra, hogy háromszáz gyereket könnyebb megnevettetni, mint egyet a betegágyán.

Balogh László/Dr. Lala

16. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Van olyan, hogy valaki tíz-tízenkét éves korában kórházba kerül és lekap a tíz körmömről azzal, hogy „Nem emlékszel rám?! Hároméves koromban adtál egy lufikardot, nem emlékszel rá?” Ilyenkor visszakérdezek: „Ó, csak ennyire emlékszel?” És folytatja, hogy "Nem, nem….

Balogh László/Dr. Lala

17. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Kicsit túlzásokba is esett már a világ. Azt látom, hogy a bulvár tolerancia küszöbe egyre magasabban van. Amikor a kilencvenes években elkezdtem Budapesten dolgozni, akkor az már hír volt, hogy van egy lemezem, vagy van egy klipünk. Behívtak a tévébe, rádióba, és meséltünk erről. Manapság már szinte csak az tűnik elég érdekesnek, ha mondjuk egy szervem kifolyik a hasamon. Ha felütöd a bulvárlapokat, ehhez hasonló hírekkel találkozol.

Várkonyi Attila

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: videóklip (klip)
Tünde_JLT I>!

Isten mindenkinek azért adott tehetséget, hogy próbára tegye. A kérdés az, hogy ehhez az ember hozzáteszi-e a tisztességet, alázatot és munkát.

Gundel Takács Gábor

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tehetség

Hasonló könyvek címkék alapján

Miklya Luzsányi Mónika: Gyere közénk
Fodor Sándor: Cseh Tamás
Karinthy Ferenc: Mélyvízi hal
Szentmártoni János: A katarzis nyomában
Kovács Imre: Andersen földjén
Rádics Károly: A múlt évgyűrűi
Kende Sándor: Fekete rapszódia
Kertész Magda: Mai házasságok?
Abádi Nagy Zoltán: Világregény – regényvilág
Borbáth Katalin: Törj ki a csendből