A ​mi Múzsánk 3 csillagozás

Naszvadi Judith: A mi Múzsánk

Kiből ​lehet példakép? Bárkiből. És kiből lesz példakép? Csak nagyon kevesekből.
A mi Múzsánk lapjain tizenhét nem mindennapi ember fordulatos élettörténete, egyedi gondolatvilága elevenedik meg. Sztárok és hétköznapi jótevők kendőzetlen őszinteséggel mesélnek sikerekről, kudarcokról, belső tartalékokról és magáról az útról.
Miért dönt úgy az előadóművész, hogy feladva fényes karrierjét inkább bohócdoktorként szolgál tovább? Vajon lehetséges parakajakosként egy év felkészülés után világbajnokságot nyerni? Mit tesz az a kisfiú, aki mindenáron citerázni akar, de nem akad tanárra? Hogyan dönt a sorsáról a fiatal lány, mikor az orvos közli vele: már csak hónapjai vannak hátra? Miért lesz minden előadás ugyanaz, mégis minden este más a színpadon? Vagy hogyan telnek egy állatmentő fiatalember mindennapjai?
Naszvadi Judith ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ új könyvében. Beszélgetőpartnerei között van ünnepelt színész, látássérült szociális munkás,… (tovább)

>!
Ad Librum, 2017
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155686535
>!
Ad Librum, 2017
256 oldal · ISBN: 9786155686542

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Tünde_JLT IP
Naszvadi Judith: A mi Múzsánk

Isten mindenkinek azért adott tehetséget, hogy próbára tegye. A kérdés az, hogy ehhez az ember hozzáteszi-e a tisztességet, alázatot és munkát.

Naszvadi Judith írókolléganőm tehetségét ismét bizonyította A mi Múzsánk című riportkönyvében. A riportokban olyan kivételes emberek gondolatait olvashatjuk, akik keményen dolgoznak a céljaikért, s mindent megtesznek azért, hogy önmaguk maradjanak. A gondolataikból erőt meríthetünk az életünk bármelyik pillanatában. De arra egész biztos megtanítanak, hogy nem szabad feladni. Ha mélypontra kerülünk, és úgy érezzük, hogy értelmetlen továbbküzdeni az álmainkért, akkor sem szabad elengedni őket, mert ha elég erősen hiszünk bennük és magunkban, akkor valóra válnak.

>!
Mike_Menders IP
Naszvadi Judith: A mi Múzsánk

Gondolkodtam, mit írjak a könyvről. A mondanivalójáról? Egyértelműen pozitív. A témájáról? A címbe van írva: a múzsa. Akkor mégis miről?

Judith könyve egy riportgyűjtemény, melyben nagyon sokféle embert ismerhetünk meg közelről. A múltjukat, jelenüket, terveiket a jövőre nézve. Igazán színes és változatos összeállítást olvashattam. Neves színészt, énekesnőt, írót, bohócot, állatmentőt és sportolót vagy sok más, az élet különböző területein élő embert ismerhettem meg a lapokon.

Nagyszerű és felemelő életutak nyílnak meg előttünk, emlékek, melyek megmutatják, milyen küzdelmek kísérik végig az embert, hogyan lehet továbblépni, mennyire szeszélyes a sors. Többféle tanulság is leszűrhető, tapasztalatgyűjtésre kiváló ez az összeállítás.

Igazán köszönöm ezt a tartalmas gyűjteményt, mindenkinek ajánlom!


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

A nevetéstől több oxigén kerül a vérébe, sokkal jobb lesz a vérkeringése – és ezt a gép is kimutatja.
A Tűzoltó utcai klinikán a nővérek már ott tartanak, hogy ha rosszabbul néz ki egy kis beteg, azzal vigasztalják, hogy „Mindjárt itt a Lala, és rendben leszel!”

Balogh László/Dr. Lala

21. oldal

5 hozzászólás
>!
Zsófi_és_Bea P

A gyerekeim panaszkodtak, hogy nem tudják, hogy mik akarnak lenni. Erre azt mondtam nekik, hogy én huszonegy évesen pontosan tudtam, hogy mi akarok lenni. De nem az lettem. (nevet)

Gundel Takács Gábor

79. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Nemrég írta nekem az egyik kedves vevőm, hogy mennyire örül, hogy meg tudja venni ezeket a szépségeket. Az én üzletpolitikám az, hogy magamból indulok ki. Végiggondolom, hogy mi az az ár, amit még én is megengedhetnék magamnak, ezért nem adom drágán a portékáimat. A babáim árán nem látszik, hogy mennyi munkával és nem alvással készülnek. És persze szeretettel! Sokszor hajnalig a műhelyben dolgozom, de nem megyek úgy aludni, hogy meg nem simogatnám az új lányaim arcát.

Békési Edina Katalin, keramikus művész

25. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Egy bohócdoktor vagyok, aki jókor, jó helyen jót szeretne tenni. Nem is szeretnék mást. Nem vágyom hírnévre. Az elesett embert szeretném felemelni és segíteni. És soha nem akarok közömbös lenni!

Balogh László/Dr. Lala

23. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Komoly aggodalmaim vannak a családom gyerektagjait illetően. Mire nevelje őket az ember? Arra, hogy jó legyen, és adja oda a babát, ha a másik kéri? Vagy arra, hogy vegye el a babát, hogy neki legyen? Ez egy nagyon nehéz kérdés.

Várkonyi Attila

255. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

A kórházban döbbentem rá arra, hogy háromszáz gyereket könnyebb megnevettetni, mint egyet a betegágyán.

Balogh László/Dr. Lala

16. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Van olyan, hogy valaki tíz-tízenkét éves korában kórházba kerül és lekap a tíz körmömről azzal, hogy „Nem emlékszel rám?! Hároméves koromban adtál egy lufikardot, nem emlékszel rá?” Ilyenkor visszakérdezek: „Ó, csak ennyire emlékszel?” És folytatja, hogy "Nem, nem….

Balogh László/Dr. Lala

17. oldal

>!
Tünde_JLT IP

Isten mindenkinek azért adott tehetséget, hogy próbára tegye. A kérdés az, hogy ehhez az ember hozzáteszi-e a tisztességet, alázatot és munkát.

Gundel Takács Gábor

79. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Kicsit túlzásokba is esett már a világ. Azt látom, hogy a bulvár tolerancia küszöbe egyre magasabban van. Amikor a kilencvenes években elkezdtem Budapesten dolgozni, akkor az már hír volt, hogy van egy lemezem, vagy van egy klipünk. Behívtak a tévébe, rádióba, és meséltünk erről. Manapság már szinte csak az tűnik elég érdekesnek, ha mondjuk egy szervem kifolyik a hasamon. Ha felütöd a bulvárlapokat, ehhez hasonló hírekkel találkozol.

Várkonyi Attila

240. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tábori Zoltán: Nagyvadak
Primo Levi: Ember ez? / Fegyvernyugvás
Truman Capote: Hidegvérrel
Ram Oren: Gertruda esküje
Gerald Clarke: Capote
Patrick Modiano: Dora Bruder
Moldova György: A szent tehén
Lukáts György: Mesél a pesti taxi
Héctor Tobar: A sötét mélyben
Vitéz Csikós György: Atombomba a bőröndben