Utolsó ​reggeli Párizsban 4 csillagozás

Kedvenc francia süteményreceptjeim
Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban

Náray Tamás, aki a divatszalonokban és a konyhában egyaránt otthonosan mozog, első szakácskönyvében megmutatja milyenek a hamisítatlan francia sütemények. De hogyan lehet az haute cuisine-t és az haute couture-t egy könyvben említeni? Franciás könnyedséggel. Míg a sikkes nyári almás pite, az elegáns csokoládékrémes királyi Charlotte vagy a stílusos gesztenye- és vaníliakrémes Bourbontorta receptjét olvasgatjuk, és az ínycsiklandó fotókban gyönyörködünk, a szerző, Az utolsó reggel Párizsban című kötetének részleteiből izgalmas ízelítőt kapunk abból is, milyen a világhírű francia divat világa. A közel 50 francia édességhez bónuszként jár három recept Náray Tamás magyar kedvencei közül is. Vigyázat: az édesség és az olvasás függőséget okoz!

>!
Boook, Budapest, 2020
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155417566

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

eperlany>!
Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban Kedvenc francia süteményreceptjeim

Kiolvastam. Mint egy könyvet. Ez az én mániám. Hozzánéztem a YouTube videókat is. Nem gluténmentes recepteket is búzamentesre konvertáltam belőle sikeresen. Nagyon igényes süteményes könyv.


Népszerű idézetek

Könyveslány P>!

Ma már persze azt mondják, a fehér csokoládé nem is csokoládé. Meglehet. Azonban az élvezeti értékéből semmit sem von le, hogy ki, mit állít róla.

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban Kedvenc francia süteményreceptjeim

Könyveslány P>!

A csokoládé annyira ellenállhatatlan, szinte nincs, aki ne engedne a csábításnak, hacsak egyetlen darabka erejéig is. A csokoládéból soha nem lehet elég!

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban Kedvenc francia süteményreceptjeim

Könyveslány P>!

Nagyszüleimnél, Túristvándiban valósággal kéklett a határ a méltán híres szatmári szilvafák roskadozó ágain mosolygó, hamvas gyümölcsöktől. A szüretelésük persze már korántsem volt ennyire romantikus, de az üstökben sötét, kékeslilán fortyogó mézédes cibere, egy szelet friss kenyérre kenve, feledtette a megpróbáltatásokat.

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban Kedvenc francia süteményreceptjeim


Hasonló könyvek címkék alapján

Aurélia Beaupommier: Varázslatos sütemények és más fantasztikus desszertek
Pierre-Olivier Lenormand: Kekszek
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Gabula András – Halmos Monika – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Nagy Süteménykönyv
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Déri Szilvia: Kovászkaland
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve