A ​Teljes gondolkodj és gazdagodj 6 csillagozás

Napoleon Hill: A Teljes gondolkodj és gazdagodj

A ​legismertebb és legnagyobb hatású könyv, amelyet valaha a sikerről írtak.
Napoleon Hill negyed évszázadon át kutatta sikeres emberek életútját kora leggazdagabb iparmágnása, Andrew Carnegie irányításával. Ebben az időtlen klasszikusban lerántja a leplet az elsöprő siker titkáról, és megosztja velünk a kipróbált módszert is, amely lehetővé teszi, hogy elérjük hőn áhított céljainkat. Elengedhetetlen kalauz azok számára, akik nagy dolgot akarnak véghezvinni. Ez a könyv megmutatja, hogyan gazdagodhatunk meg – a szó minden értelmében.
„Napoleon Hill meggyőző tanácsai napjainkban legalább annyira helytállóak, mint amikor azok íródtak.” Donald R. Keough, a Coca-Cola volt elnöke
Napoleon Hill műve már számos változatban napvilágot látott, ám ez a kiadás hűen követi az eredeti mestermű szerkezetét és tartalmát. Fontos ismereteket oszt meg arról, hogyan vészeljünk át nehéz gazdasági helyzeteket. Az újabb kiadásokból ezek a részek hiányoztak, ám napjainkban ismét… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2016
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635296231 · Fordította: Dobosi Beáta

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
invincible
Napoleon Hill: A Teljes gondolkodj és gazdagodj

Ez a könyv a hit, a gondolatok, vagy olyan nehezen megfogható fogalmak erejéről szól, mint pl. a vágy, vagy az akarat. Először szkeptikusan álltam hozzá, de aztán mégis arra jutottam, hogy működik. Ez a könyv hipnotizál, gondolatokat ültet el – nagyon is jó gondolatokat.

Szerintem nagyon meghatározó az, hogy mit hiszünk a világról – ugyanis ez meghatározza azt, hogy mire fókuszálunk. A világról és saját magunkról alkotott hiedelmeink torzítják a gondolkodásunkat, és ez lehet ránk negatív vagy pozitív hatással is.

Van egy fontos alapszabály, amit igaznak tartok: csak is akkor vagyunk képesek erőfeszítéseket tenni, ha hiszünk a pozitív kimenetelben. Az elménk ugyanis nem szeret energiát pazarolni.

Hogy érhető legyen: aki abban hisz, hogy képes megvalósítani a céljait és jobbá változtatni a jövőjét, az ennek fényében fog cselekedni. Mivel ez az alapvető hiedelme, így az olyan mozzanatokra, történésekre fog fókuszálni, amelyek ezt MEGERŐSÍTIK. Nem nehéz belátni, hogy ez egy pozitív, öngerjesztő folyamat. Így a hit által az egyén tényleg elérheti az álmait, megvalósíthatja a céljait.

A negatív hit is létezik, amikor egy ember azt gondolja, hogy ő nem képes valamire, hogy valamit nem érhet el. Ilyenkor értelemszerűen nem is fog eredményeket elérni, mert bele sem vág, vagy közben folyamatosan SZABOTÁLJA majd saját magát.

>!
Kameko
Napoleon Hill: A Teljes gondolkodj és gazdagodj

Számomra kicsit túl hosszú volt, és egy kicsit érzékelhető benne a régi kor, de megdöbbentő, mennyi sikeres ember kerl említésre a könyvben úgy, hogy a hitükön és kitartásukon kívül semmi másuk nem volt, és ez sokszor elégnek bizonyult a sikerhez.

Tetszettek a felsorolások, klönböző szempontok, egy viszonylag hossz jegyzetet is készítettem, hogy a számomra legrelevánsabb részek bármikor rendelkezésemre álljanak.

Motiváló volt, hogy mind olyan emberek százait emelte ki Hill, akik azelőtt nem voltak se gazdagok, se sikeresek.

Ami pedig még szerethetőbbé tette azok a rövid kis történetek voltak szintén a hitről, amik mind azt szolgálják, hogy ha azt hiszed minden a legrosszabb, akkor is fordítsd át, gondolkodj el és rájössz, hogy egyáltalán nem olyan rossz, mint azelőtt gondoltad.

Szóval összességében tetszett, fogok még Hilltől olvasni, és a jegyzetem is előkerül még:)


Népszerű idézetek

>!
invincible

Számos ember – kicsi és nagy – hagyja, hogy a rokonai tönkretegyék az életét a „csak jót akarok” jegyében, mert félnek a bírálattól.

187. oldal

>!
invincible

Aki az iskola befejezése után abbahagyja a tanulást, örökre középszerűségre lesz kárhoztatva, mindegy, mi a hivatása. A siker útja a folyamatos ismeretszerzés.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: siker
>!
invincible

Ha egy gondolati késztetés ismételten átjárja a tudattalant, a tudattalan végül elfogadja, és ez alapján fog cselekedni, ami ahhoz vezet, hogy a gondolat a lehető leggyakorlatiasabb módon megvalósul.

64. oldal

>!
invincible

A hajók, a vonatok, a repülőgépek és a teherautók hálózata nem a földből nő ki, és nem működik magától. A társadalom igényei hívják őket életre, találékony, jó szervezőkészséggel megáldott, dolgozó emberek munkája teremti meg őket, akiknek van képzelőerejük, hitük, lelkesedésük, kitartásuk, és akik döntéseket hoznak! Ezek az emberek a tőkések.

157. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Tracy: Önerőből milliomos
Lawrence A. Cuningham (szerk.) – Warren Buffett: Warren Buffett jelenti
Faragó József: Tőzsdejátszmák
Don Failla – Nancy Failla: Gyakran feltett kérdések és világos válaszok a Network Marketingről
Gilyén Ágnes: Amit a lakáscélú megtakarításokról tudni kell
Varga Géza: Menj biztosra!
Peter Stanyer: Befektetés
Brian Tracy: Határ a csillagos ég
James G. March: Bevezetés a döntéshozatalba
András György: Részvény ETF termékek az amerikai tőzsdén