His ​Majesty's Dragon (Temeraire 1.) 4 csillagozás

Naomi Novik: His Majesty's Dragon Naomi Novik: His Majesty's Dragon Naomi Novik: His Majesty's Dragon Naomi Novik: His Majesty's Dragon Naomi Novik: His Majesty's Dragon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Aerial combat brings a thrilling new dimension to the Napoleonic Wars as valiant warriors rise to Britain’s defense by taking to the skies . . . not aboard aircraft but atop the mighty backs of fighting dragons.

When HMS Reliant captures a French frigate and seizes its precious cargo, an unhatched dragon egg, fate sweeps Capt. Will Laurence from his seafaring life into an uncertain future–and an unexpected kinship with a most extraordinary creature. Thrust into the rarified world of the Aerial Corps as master of the dragon Temeraire, he will face a crash course in the daring tactics of airborne battle. For as France’s own dragon-borne forces rally to breach British soil in Bonaparte’s boldest gambit, Laurence and Temeraire must soar into their own baptism of fire.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
HarperCollins, New York, 2009
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007318551
>!
HarperCollins, Great Britain, 2007
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007258710 · Illusztrálta: Andrew Davidson
>!
Del Rey, 2006
384 oldal · ISBN: 0345481283

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Temeraire · William Laurence


Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
shellycoat P
Naomi Novik: His Majesty's Dragon

Mivel történelmi fantasyra számítottam, az elején okozott némi csalódást; ez nem igazán történelmi és nem is annyira fantasy, inkább a kiskamaszlányoknak íródott kutyás-lovas könyvek megfelelője, csak éppen sárkányokkal és a háttérben némi háborúval. Hihetetlenül érzelgős, már előre vártam, mikor mond valami olyat Temeraire, amin elsírom magam spoiler; összességében azért én inkább éreztem kedvesen-szépen-meghatóan érzelgősnek, mint nyálasan-cukormázosan, szóval az én ízléshatáromon még belül volt, de simán megértem, ha valakinek már nem. Az mindenképpen nagyon tetszett, hogy mennyire szoros és intim kapcsolat alakul ki a sárkányok és gazdáik között, főleg ugye Temeraire és Laurence esetében, de más sárkány-ember kapcsolatról is jó volt olvasni. Lényegében ez adta a könyv gerincét, Temeraire és Laurence párbeszédeit a legromantikusabb szerelmes regény hősei is megirigyelhetnék spoiler, a legemlékezetesebb pillanatait is a könyvnek nekem az ő kapcsolatuk egy-egy különösen kedves momentuma adta, nem a plot twistek vagy akár a csaták. A cselekény felépítése amúgy elég egyszerű és kiszámítható, kicsit lassan is indul be, de bevezetőnek elmegy, a folytatások reményeim szerint már izgalmasabbak lesznek (bár azt el se tudom képzelni, hogyan lehet ezt még nyolc köteten át nyújtani).

A könyv gyakorlatilag egyetlen fantasy elemét, a sárkányok jelenlétét egész jól felépíti Novik, sokszor kitér a különböző fajok jellemzőinek leírására, a sárkányok általános bemutatására vagy adalék háttérinfókra a helyzetükről a világban; még így is rengeteg kérdés maradt bennem, de gondolom, a további kötetekből még kiderül jópár érdekesség. Azt viszont nagyon furcsa volt látni, hogy a “légierő” nincs annyira megbecsülve, mint a haditengerészet – ezt mugli könyvben értem, de hogy sárkánylovasnak lenni lenézendőbb, szégyellnivalóbb hivatás lenne, mint tengerésznek, azt nem nagyon tudtam megérteni. Annyiból nem bántam, hogy így van, hogy így (az addig ízig-vérig tengerész) Laurence kezdeti csalódottsága, ellentétes érzelmei és megbékélése a helyzetével szép ívet adott a történetnek.


Népszerű idézetek

>!
shellycoat P

“I suppose you are one of those hoarding creatures,” Laurence said, looking affectionately up at Temeraire; many dragons had an inborn fascination with jewels or precious metals. “I am afraid I am not rich enough a partner for you; I will not be able to give you a heap of gold to sleep on.”
“I should rather have you than a heap of gold, even if it were very comfortable to sleep on,” Temeraire said. “I do not mind the deck.”

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sárkány · Temeraire · William Laurence
>!
shellycoat P

“It seems to me that if you wish to apply laws to us, it were only reasonable to consult us on them, and from what you have read to me about Parliament, I do not think any dragons are invited to go there.”
“Next you will cry out against taxation without representation, and throw a basket of tea into the harbor,” Laurence said.

Kapcsolódó szócikkek: sárkány · Temeraire · William Laurence

A sorozat következő kötete

Temeraire sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raymond E. Feist: Magician
J. R. R. Tolkien: The Silmarillion
Ursula K. Le Guin: Tehanu (angol)
Robert Silverberg: Lord Valentine's Castle
James Lovegrove: The Age of Ra
Anthony Ryan: The Empire of Ashes
Miles Cameron: The Red Knight
Harry Turtledove: Rulers of the Darkness
Christopher Paolini: Inheritance
M. A. Larson: Pennyroyal Academy