Pretty ​Guardian Sailor Moon 1. (Sailor Moon 1.) 67 csillagozás

Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Usagi Tsukino is a normal girl until she meets up with Luna, a talking cat, who tells her that she is Sailor Moon. As Sailor Moon, Usagi must fight evils and enforce justice, in the name of the Moon and the mysterious Moon Princess. She meets other girls destined to be Sailor Senshi (Sailor Scouts), and together, they fight the forces of evil!

This version of Sailor Moon will be completely true to original.

Kiadói ajánlás: 13 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kodansha Comics, New York, 2011
240 oldal · ISBN: 9781935429746

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

„My hobbies are eating, sleeping, and taking the easy way out.”

Mikor megláttam, hogy megvan mangában, majdnem elsírtam magam örömömben……
Mert ciki vagy sem, én 30 éves fejjel is imádom.
Annyira jó volt olvasni, eszembe jutott a régi idő, mikor alig vártam, hogy haza érjek a suliból és nézhessem a tv -ben az animét,(persze utána edzésről rendszeresen elkéstem, de kit érdekelt mikor imádtam)….aztán sajnos eltűnt a képernyőről.
Bár azóta többször is megnéztem és be is vallom két- három évente végig futok rajta, azért olvasni teljesen más élmény volt, valahogy még szerethetőbbek a karakterek, a rajzok csodásak és bizony ehhez a mangához kell egy bizonyos látásmód és hangulat.

Hatalmas kedvenc ♥♥♥

4 hozzászólás
Lahara IP>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Sokkal szebb a manga, mit az anime. Ráadásul az animebeli Usagi nagyon hasonlít az általános iskolás énemre, a mangabeli meg akár példakép is lehet.
Nagyon szeretném, ha egyszer megjelenne magyar is a manga. Szerintem nem én lennék az egyetlen vásárlója.

25 hozzászólás
Chriss P>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Életem első mangája, amit teljesen végigolvastam. Persze még csak az első kötet, de annyira megszerettem ezt a világot, hogy biztosan végigolvasom. Először a Sailor Moon Crystal feldolgozását láttam, utána néztem csak meg a hagyományos animét. Nos, nem tudom, sokan miért vannak kiakadva a Crystalra, hiszen majdnem egy az egyben a mangán alapul. A lényegre korlátozódik és a töltelék részeket kihagyja. Az első rész jelen esetben négy Sailor harcost és az álarcost mutatja be. Várom már, hogy Sailor V is megjelenjen :) Ma el is kezdem a második kötetet. Így az angolom is fejlődni fog :)

1 hozzászólás
Sárkánybaby>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Bár régen sokat animéztem és mangáztam spoiler, valahogy gyerekkorom legmeghatározóbb élménye, a Sailor Moon kimaradt a szórásból. A mangába bele-bele néztem, az animét viszont nem voltam hajlandó megnézni.
Öreg hiba.
A Sailor Moon messze elkerüli az általam oly nagyon utált romantikus kliséket. A csajok belevalók és aranyosak, a történet gőzerővel robog előre, a sztorival járó standard párkapcsolati helyzeten túl nincs benne felesleges bonyodalom.
Persze lehetne ütlegelni a történet felgöngyölítése és a gonosz karakterek miatt, de felesleges: ennek a mangának máshol vannak a prioritásai.
Pár szó a grafikáról: még nem gurult el Takeuchi-san gyógyszere (spoiler), de ettől függetlenül ez egy igen nagyon hagyományos shoujo. Vad panelhasználat, filterek, virágok, fodrok, és Usagi haja mindenfelé. Aki hozzám hasonlóan a shounen/seinen vonalon érlelődött, annak türelmesnek kell lennie, de akinek sikerül ráhangolódnia, az sokat fog a mangában gyönyörködni (spoiler).
Aki szeretne egy kicsit nosztalgiázni annak mindenképpen ajánlom, hogy pár kötetet olvasson el belőle!

Röfipingvin P>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Közel harminc évesen az ember azért már látja a hibáit a mangának, nem egy és nem két helyen borzasztóan gyerekes, egyenesen fárasztó. Érthetetlen, hogy senki nem ismer fel senkit, hogy néha azért kételkedik az ember Sailor Mercury hatalmas IQ-ban, Sailor Mars hatodik érzékében. Sailor Jupiter egyenesen semmilyen, Sailor Moon meg… inkább hagyjuk.
És mégis! Szegényebb lett volna a gyerekkorom a manga, ill. az anime nélkül. Nem lettek volna izgatott percek a főcímdal felcsendülése előtt, a képregények csereberéje és indigóval történő átrajzolása, a szerepjáték az unokatesókkal, a képgyűjtemény,.. és még sorolhatnám.
Szóval nemes egyszerűséggel el tudom nézni neki minden hibáját, gyerekbetegségét. Mert egyrészt valóban nem én vagyok a célközönség, másrészt pedig kikapcsolódásának tökéletes, hisz még ha helyenként elborzaszt a bugyutaság simán gyönyörködhetek a képkockákban!

Asteria>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Óriási tartozás ez a gyerekkorom felé.

A gyerekkorra visszakacsintó beszélgetések egyik alapvetése hogy 'hát én imádtam a Holdtündért', de belegondolva a cselekményből csak azok az események maradtak meg amiből magazinos képregényem is volt (nem sok), meg pár emlékfoszlány, hogy szaladtam haza mert nagyon nehezen tudtam elkapni a tévében. Ja, meg hogy kisiskolásként azzal alapoztuk meg az osztályközösséget, hogy amikor farsangkor rajzfilmfigurának öltöztünk, mi kislányok majdnem megtéptük egymást mert mindegyik kis barnahajú gombóc a holdtündér akart lenni, aztán a végén senkinek sem stimmelt vagy a szín, vagy a kiegészítő, meg parókánk se volt, szóval mindenki Randomtündér volt. De azért még megvan a kis hold alakú gyöngy ami a ruhámra volt varrva.

Bocsánat hogy ilyen sokáig ülök a nosztalgiavonaton egy könyvértékelés közepén, de hát pont az a korosztály vagyok aki ha csörög hajnalban az óra még így elmormogja halkan hogy 'Lunáris Prizma hatalma változtass át engem', aztán amikor újra nem történik semmi, nagy nehezen bevonszolom a szakadt harisnyám meg a pattanásos fejem az áfabevallásaimhoz, lapátolni a GDPt. Nem így terveztem hat évesen, na.

Az animének annyiszor kezdtem már neki felnőtt fejjel hogy már én szégyellem, és sosem jutok a végére pedig párévente mindig nekivágok. Ami vicces, hogy most mosogatás mellé éppen azt tolom újra, és így tökéletes összehasonlítási alapom van ahhoz, amiből készült.

És hogy milyen is végül a manga? Hát nagyon nem olyan mint amire számítottam.

Mindenkelőtt ez a manga gyors. Nincs minden napra egy abszolút indokolatlan szörny, csak pislogok és már meg is találtunk négy senshit, spoiler és nem kell azon töprengenünk éjszakákon át hogy az a pici maszk tényleg ennyire ápol és eltakar-e vagy csak simán mindenki elmeroggyant. Nem ám, itt azért hamar levágja mindenki hogy hányadán állunk a dolgokkal. Csak kapkodja az ember lánya a fejét, néhol talán túlságosan is, el bírtam volna viselni még jópár panelt, már csak azért is, mert amúgy az egész gyönyörű. Mindenhol virágok, csipkék, gyönyörű hátterek, a képek csak úgy lebegnek az ember szeme előtt, öröm nézni, na.

A cselekményről nem látom értelmét írni, ez a múfajában klasszikus, végtelen másik történet épült ennek a sémájára, befogadom, sóhajtok néha hogy ja, öreg vagyok én már ehhez, de azért piszkosul élvezem és olvasom a következőt. Merthogy az első kötet mindennek a közepén fejeződött be, hát milyen dolog ez már?

schesztiஐ P>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Szóval az úgy volt, hogy nemrég megtudtam, hogy miután én Scooby-doo-t és Inspector Gadget-et néztem reggelente gimibe indulás előtt (on Sky 1 :D), a húgom Sailor Moon-t nézett, nélkülem. Nekem ez teljesen kimaradt és most megint úgy érzem magam, mint akinek eddig valami hatalmas űr tátongott az életében. :DD
Na de most aztán gyorsan pótolom ezt is! :D

Usagi nagyon kis cuki, könnyen megszerethető karakter és valószínűleg a sulis lányok hatalmas százaléka tud vele hihetetlenül könnyen azonosulni. :) A bája az esetlenségében van, természetesen, hiszen lusti, mindene az evés, de közben álmodozik és hát persze belekeveredik egy fantasztikus kalandba.
Én Luna cicát is imádom. :)

Rögtön találnak még három lányt, aki csatlakozik a hercegnőmegmentő akcióhoz és természetesen alakul a romantikus szál is, Tuxedo Mask-nek köszönhetően. :)
Mindenki nagyon édes, és a rajzok is egészen kedvemre valóak. :)

ZeiMinn>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Imádtam minden egyes oldalt. A rajzolás annyira gyönyörű, olvasás közben még hangokat is adok ki csodálkozásomban! Mielőtt újra elkezdem az animét, gondoltam elolvasom az összes mangát. Hasonlítási alapot annyira nem tudok adni, az animéből nem láttam valami sokat, de átérzem miért van ez a nagy felhajtás körülötte és én is szeretnék a részese lenni végre ennek a csodálatos Sailor Moon univerzumnak. Jó lenne végig megvenni a sorozatot!

Caledonia_Valley P>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

Olyan jó érzés volt visszarepülni a gyermekkoromba, és újra átélni a Sailor Moon varázslatos történetének kezdetét.
Elég régen olvastam ilyen hosszan angolul spoiler, így egy picit nehéz volt újra hozzászoktatni a fáradt agyamat a külföldi nyelvhez, és sajnos a szókincsem sem épp a legmegfelelőbb. Mindezek ellenére nagyon élveztem az olvasást, és többször is felnevettem a sok-sok csacskaságon. Különösen a Princess D rész legvége tetszett, mikor a lány leveszi a szemüvegét, és meglátjuk, milyen szép is valójában. Ezt követően főhőseink pedig elképzelik a hipnotizálós szemüveget viselő barátjuk arcát, hogy szemüveg nélkül talán ő is ilyen jóképű lehet?^^
Luna ábrázolása nagyon aranyos, míg Usagi és Mamoru kölcsönös vonzalma és rejtett szerelme olyan finoman van ábrázolva, hogy lényegesen jobban megfogott, mint évekkel ezelőtt. Lehetséges, hogy egyszer beszerezem az összes kötetet. :)

Borbála_Hantó>!
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.

I am the pretty sailor suited soldier of love and justice!
Sailor Moon!
Egy örök klasszikus, egy örök kedvenc. Az animét már rengetegszer végig néztem spoiler, úgyhogy ideje volt, hogy elolvassam a mangát is. Meglehet, Usagi tényleg egy bőgőmasina, akinek folyton az alváson és az evésen jár az esze, de annyira kedves, barátságos és tiszta szívű, hogy megbocsáthatónak tartom a hibáit. :)
Külön tetszik ebben a mangában, hogy gyorsan halad.
Nem kell három köteten át várni, hogy felbukkanjon egy újabb sailor harcos, vagy, hogy felpörögjenek az események. A rajzok természetesen gyönyörűek!❤❤❤
Jöhet a következő! :)


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Sailor Moon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Arina Tanemura: Kamikaze Kaito Jeanne 3.
Arina Tanemura: Mistress Fortune
Arina Tanemura: Full Moon O Sagashite 2.
Kyousuke Motomi: Dengeki Daisy 1.
Kanae Hazuki: Say I Love You. 1.
Io Sakisaka: Ao Haru Ride 6.
Julietta Suzuki: Kamisama Kiss 25.
Yoko Nogiri: That Wolf-Boy is Mine! 1.
Kyoko Hikawa: From Far Away 1.
Anashin: Waiting for Spring 1.