What would you do if a child you saved grew up to be a monster? An ice-cold killer is on the loose, and Dr. Kenzo Tenma is the only one who can stop him! Tenma, a brilliant neurosurgeon with a promising future, risks his career to save the life of a critically wounded young boy named Johan. When the boy, now a coldhearted and charismatic young man, reappears nine years later in the midst of a string of unusual serial murders, Tenma must go on the run from the police, who suspect him to be the killer, to find Johan and stop the monster he set loose upon the world. Conspiracies, serial murders, and secret government experiments set against the grim backdrop of the formerly communist Eastern Europe are masterfully woven together in this compelling work of suspense.
Monster 1. (Monster 1.) 14 csillagozás

Naoki Urasawa: Monster 1. 96% Herr Dr. Tenma
Anno ezt még végig olvastam, de azóta sok víz lefolyt a Niagarán. Sok részletet el is mosott az emlékezetemből. Így van ez örök érvényű művekkel is. Időnként nem árt újraolvasni. Ugyanúgy fogod élvezni a minőségit.

Naoki Urasawa: Monster 1. 96% Herr Dr. Tenma
Szinte már most ki merem jelenteni, hogy ebből kedvenc sorozat lesz. Először is ott a minőségi brutalitás (másképpen nem tudom megfogalmazni), amit imádok; aztán a gyönyörűen felépülő történet; és végül a hihetetlenül érdekes karakterek. Csillagos ötös és öt csillag. Nem tudok belekötni. off

Naoki Urasawa: Monster 1. 96% Herr Dr. Tenma
Hat ezen meglepodtem..teljesen masra gondoltam :) Kicsit leneztem ezt a mangat, foleg ahogy kezdodik az elso fejezet, de igazabol nagyon jo. A grafika egesz jo es a tortenet nagyon izgalmas. Nem igazan szoktam korhazos/doktoros torteneteket olvasni vagy nezni, kerulom a temat, de ez egeszen jo. De biztosan a gyilkossagok miatt :D

Naoki Urasawa: Monster 1. 96% Herr Dr. Tenma
Jó erősen kezd a manga. És nem a gyilkosságok vannak benne a központban, hanem inkább a lélektan. Ha nem akarsz semmilyen spoilert, akkor a fülszöveget se olvasd el, mert minden le van írva benne, és ezt se olvasd tovább, bár csak olyat írok le, ami a fülszövegből is kiderül.
spoiler

Naoki Urasawa: Monster 1. 96% Herr Dr. Tenma
Főszereplőnk, Dr. Tenma úr egyszerűen túl érdekes karakter ahhoz, hogy már az első kötetben kiismerjük. Eleinte megvan benne a karrierjük elején járó szakemberek naivitása, aztán rá kell jönnie, hogy a rendszer nem egészen a Hippokratészi eskü szerint működik. Ráadásul mindezt egy idegen országban éli át, ahol nincs biztonsági háló, amire támaszkodhatna. Tehát az életének olyan pontján találkozunk vele, ahol bármerre billenhetne a mérleg: alávetheti magát a korrupt egészségügyi rendszer malomköveinek, vagy megmakacsolhatná magát, és hátat fordíthatna Németországnak egy hitelesebb munkakörnyezet reményében. Ekkor viszont megesik az a bizonyos incidens a súlyos fejsérülést szenvedett fiúcskával, ami lök egyet az önbizalmán, és ennek hála újra biztosnak érzi a talajt a lába alatt. De sajnos ez az idilli belső béke nem tarthat örökké, sőt még a kötet végéig sem… rég találkoztam ilyen egyszerűen kivitelezett, mégis profi jellemfejlődéssel.
Ez fantasztikus élmény – lesz. Tele van feszültséggel, balsejtelemmel és az emberiség egészére vonatkozó bizalmatlansággal. Hiszen senki sem láthatja előre, milyen következményekkel járnak a tettei, legyenek bármilyen jó szándékúak is. Tökéletes dilemma egy hosszútávú sorozathoz.

Naoki Urasawa: Monster 1. 96% Herr Dr. Tenma
Izgalmas és érdekes témát boncolgat! Igaz én még nem éreztem annyira izgalmasnak, de ez biztos változni fog, legalább a karakterek változatossága és fejlődése már most érezhető, amit nagyon szimpatikusnak találok (plusz szeretem, ha a manga realisztikusan és nem csak japánra kiterjedően mutatja be a dolgokat :D )
Várom, hogy olvashassam tovább! :)

Naoki Urasawa: Monster 1. 96% Herr Dr. Tenma
Nem szoktam doktoros mangákat olvasni, de ez tetszett. Tetszett Tenma fejlődése, embersége… Csak szomorú belegondolni, hogy mi van, ha a valóságban is ilyen rendszer van… "Nem minden ember élete egyenértékű'… Ez olyan gondolat, amitől forr bennem az indulat. Tenma beintett ennek a felfogásnak, és fogalma sem volt arról, hogy minek lesz az elindítója. Olvasni fogom a folytatást.
![]() | Naoki Urasawa: Monster 2. Surprise Party |