Egy ​ágyban az ellenséggel 37 csillagozás

Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Laura csapdába került: egy kegyetlen, pusztító házasságba. Egy lidérces börtönbe, melyet egy férfi uralt, akinek feltűnően jó külseje mögött kegyetlen természet rejtezik… Kétségbeesésében bármire képes, hogy megmeneküljön kínzójától. Még arra is, hogy megjátssza saját halálát, új személyazonosságot vegyen fel és örökre elmeneküljön. Most, egy új életben, egy új szerelemmel boldog lehetne. Csakhogy gyötri a félelem… A férfi, aki eleinte halottnak hitte, üldözi, a férfi, aki beleőrült a szenvedélyes bosszúállásba, aki egykor annyira szerette… Inkább megöli, semhogy másé lehessen…

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1991
318 oldal · ISBN: 9637457100 · Fordította: Nemes István

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Zanit>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

A filmet sokszor láttam, szeretem is, így a könyvvel is magas elvárásaim voltak.
Hiába… Nem tudom, elve így lett-e megírva, vagy csak a fordítás rossz, de rettenetes volt olvasni. Mintha a mondatok összekeveredtek volna egy-egy bekezdésen belül. Kínlódás volt így az egész könyv.
Nagyon sajnálom, mert maga a történet nagyon tetszett volna, de nem ebben a formában.

Lulu88 I>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Imádtam, csak úgy, mint a filmet! Nagyjából le sem tettem, majdnem egy szuszra ment, egész nap csak olvastam és olvastam… hála a szabadidőnek és a hóm ofisznak. :)
A regény épp olyan lehengerlően izgalmas, mint az általam már tucatszor látott film: hamisítatlan, ’80-as évek Amerikája, egy olyan erotikus thriller, amilyet ma már nem tudnak írni vagy forgatni. Megvan a saját, különleges hangulata, a romantikája, a színei, illatai, utcaképei és alakjai. Az írónő csodásan használja a szavakat, és formázza meg belőlük a már előbb említett hangulatot, minden érzékszervnek maga a gyönyör. Olyan élettel tölti meg a szereplőit és a körülöttük, bennük lévő világot, amely által szinte a könyv olvasott engem… Egy egyszerű tojásos-baconös reggelinél halottam a bacon ropogását, éreztem az ízét, a közös főzés élményét, láttam, ahogy a napfény átszűrődik a lombokon, és arannyal festi a frissen mázolt, festék szagú szobát, feltört bennem a szabadság érzése, ahogy az ember új életet kezd, a maga ura lesz, és egy bérelt, kertvárosi házikó a világot jelentheti, miközben rám nehezedett a bujkálás és rettegés súlya, stb. Végig ilyen, amitől a könyv minden lapja élt és lélegzett.
Kíváncsi voltam – mint általában ilyenkor –, hogy a film és a könyv mennyire fedik egymást. Alapjában véve nem volt nagyon zavaró eltérés, talán csak a karakterek külseje, ami megnehezítette a dolgom, mert belém vésődött Julia Roberts, Kevin Anderson és Patrick Bergin zseniális alakítása és külleme. Akadt néhány logikai, kisebb részletekben feltűnő hiba, mint a filmeknél is elő szokott fordulni, kb. figyelmetlenségből, de nem volt igazán hatással a történetre. A regényben néhány dolog másképpen zajlik spoiler, ami így is teljesen helyén volt mindkét műfajban. Nyilván olyan részletek is vannak a könyvben, amiket a filmből kihagytak, de a könyv gazdagabb lett tőle spoiler.
Összességében nagyon élveztem, mert kikapcsolt, beszippantott és megmozgatott.

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1991
318 oldal · ISBN: 9637457100 · Fordította: Nemes István
KBCsilla P>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Hétvégén egy álmatlan éjszakán láttam sokadszor a filmet a tévében, és eszembe jutott, hogy a könyv a polcomon hever, így nekiálltam elolvasni.
Néhány – gondolom nehezebben megvalósítható – részletben eltér a film és a könyv egymástól, de alapvetően nem sok a különbség.
Fantasztikus volt Laura állhatatossága, ahogyan hosszú-hosszú időn keresztül titkolózott a férje előtt, előre kitervelt szökési szándékát előkészítve. Ahogyan minden részletet pontosan, aprólékosan megtervezett, eltekintve néhány hibától.
Ben szimpatikus fiatalember volt, nagyon szurkoltam nekik, hogy kiteljesedjen jól megérdemelt szerelmük.
A férj: nos, csak rosszakat és csúnyákat tudnék róla mondani, de az őrült kifejezés úgy érzem tökéletesen fedi a valóságot róla.
Mindenképpen érdemes elolvasni, nyilván más a film után, mint nélküle lenne, de így is végig tudtam izgulni és rettegni az egészet.

Magdileona>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Kedvenc könyv lett belőle. Sokkal régebben elkezdtem olvasni, de nem sajátom volt a könyv és egyharmadánál jártam, mikor elvitték előlem. Mindig sajnáltam, hogy így jártam, de tudtam, hogy nem lesz ez így mindig.
A filmet valahányszor látom, mindig vérfagyasztó – hiába, nekem ez a téma nagyon bejön. A testi-lelki terror nálam ugyanis olyan szinten átélhető, hogy amikor az ember szünetet tart az olvasásban, mindenért hálás a saját életében csupán amiatt, hogy nem Laura életét kell élnie…
A könyvet most megszereztem és végre elolvashattam – nem csalódtam, pedig elég jelentős eltérések vannak a cselekményben film és könyv szempontjából, ám külön-külön mindkét kategória szuper, élvezhető élmény. Újra és újra rettegett, végigizgulható téma számomra.

1 hozzászólás
tündérrózsa>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Szeretem a filmet és most kezembe akadt a könyv is. Azt hiszem, nagyon-nagyon-nagyon ritka dolog, de most inkább maradnék a filmnél. Nem volt ez rossz könyv, de sokszor untam. Olyan volt, mintha csupán egy forgatókönyvet olvasnék. Lehet csak azért, mert a filmet már többször láttam, nem tudom. Arról nem beszélve, hogy a sok nyomda- és tördelési hiba miatt élvezhetetlen volt. Biztos csak nekem sikerült ilyen példányt kifogni, de volt, hogy a lap teteje üres volt, alul meg hiányzott több sor a szövegből. Mindez oldalakon keresztül. Számomra egyszer olvasós.

Julikaa>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Ez olyan kis egyszerű. Nem rossz, csak egy thrillertől az ember több csavart is elvárhatna.

serengeti P>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 3,5
Stílus (írói): 3,5
Ötlet (eredetiség): 3
Tartalom (mondanivaló): 3
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3
Érzelmek (ábrázolása): 4
Izgalom: 4

Egy vérfagyasztó történet a családon belüli erőszakról, még abból az időből, amikor ez a téma még nem volt ilyen széles körben kibeszélhető, inkább csak így, regényen keresztül. Ugyanakkor a mondanivaló nem „jött át” számomra elég erőteljesen, inkább a krimi-vonal dominált a könyvben.

Andru P>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Könnyed délutáni sztori. Nem túl mélyenszántó, bár aki szeretne gondolatokat találni benne, az megteheti. Nem túl élénken, nem előtérbe tolva, hanem finoman a háttérben.
Egyszerű a stílus és nem túl bonyolult a történet. Kissé sablonos is, de nem elcsépelt. A szereplők nem túl mélyek, de azért még viszonylag kidolgozottak. Van benne némi akció, némi érzelmesség, kissé még érzelgősnek is mondanám.
Összességében egy könnyed kikapcsolódásnak nem rossz.

Leilaa>!
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel

Még nem láttam a filmet, pedig szeretem Julia Roberts-t. A könyv felkeltette az érdeklődésemet. Az elején nem tetszett a stílusa, a közepén belezavarodtam, aztán a végére megszerettem. ha jobban belegondolunk, mindennapi eset… Sajnáltam Laurát.


Népszerű idézetek

tündérrózsa>!

Ha az Úr gondolt volna arra, hogy a kismacskák fára fognak mászni, a másik végükre tette volna a fejüket.

79. oldal

1 hozzászólás
Chillingó>!

– Undok kisfiúk – mondta. – A legtöbbjük. Összeverik a feleségeiket, utasítgatják őket, kimosatják az alsóneműjüket, magukat meg nagyra tartják… Mindenhová odapisilnek, csak a vécébe nem. Amikor az első férjem meghalt, és a barátaim kérdezték, nem akarok-e újra férjhez menni, azt feleltem: Okos ember nem követi el kétszer ugyanazt a hibát, így aztán egyedül élek a saját tiszta vécémmel és a saját alsóneműmet mosóm. Nem hiszem, hogy túlságosan vidáman hangzik önnek, de így volt. És még mindig így van.

Kapcsolódó szócikkek: pisilés
Leilaa>!

Nem akarom, hogy rám hajts! Hogy megkapj! Gyötrődöm!

dokijano >!

Egy nappal azelőtt, hogy Martin Burney elvesztette a feleségét, Laurát, nézte, mint távolodik tőle, mint emelgeti hosszú haját az Atlanti-óceán szele.

(első mondat)

Lulu88 I>!

A könyv világa volt az a világ, amiben hitt.

101. oldal

Lulu88 I>!

A napfényben, a fűszálak erdejének árnyékában apró élőlények metropolisza állt.

104. oldal

Leilaa>!

Azt hisszük, az életünk jóra fog fordulni anélkül is, hogy bármit tennénk érte, akárcsak a filmekben.

Chillingó>!

– Mindketten könyvbolondok vagyunk… bennük élünk, a fejünkben hordozzuk a részleteiket. Megszállottak vagyunk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Carrie
Stephen King: A boszorkánylány
Amanda Silver: A kéz, amely a bölcsőt ringatja
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Stephen King: Dolores
Danielle Girard: Kihantolt múlt
Stephen King: 11.22.63
Stephen King: 11/22/63