A ​csillagos, nagy ég alatt 9 csillagozás

Nancy Horan: A csillagos, nagy ég alatt

A harmincöt éves, gyönyörű Fannyt szörnyű családi tragédia éri. Franciaország festői szépségű vidékén, művészek között próbál kilábalni mély depressziójából. Itt találkozik az életvidám, energikus skót fiatalemberrel, a nála tíz évvel fiatalabb Louisszal, aki első látásra beleszeret a független, határozott amerikai asszonyba.
Fanny eleinte nem igazán vonzódik a nyúlánk, fiatal ügyvédhez, akinek minden vágya, hogy az írásnak szentelhesse az életét. Louis ellenállhatatlan charme-jának azonban idővel képtelen ellenállni, és szenvedélyes viszonyba bonyolódik vele. Mindeközben végig kétségek között vergődik: el merje-e engedni boldogtalan, ámde jól megszokott életét, hogy fejest ugorjon a bizonytalan jövőbe?

Nancy Horan gyönyörű regénye egy valószerűtlen, mégis igaz szerelem története, amely A kincses sziget, valamint a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete híres írója, Robert Louis Stevenson és Fanny Van de Grift Osbourne között szövődött, és egészen a sírig tartott.

Eredeti mű: Nancy Horan: Under the Wide and Starry Sky

>!
General Press, Budapest, 2014
472 oldal · ISBN: 9789636437398 · Fordította: Bánki Vera
>!
General Press, Budapest, 2014
472 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636437220 · Fordította: Bánki Vera

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
pieta4
Nancy Horan: A csillagos, nagy ég alatt

Bevallom, Robert Louis Stevenson neve nekem semmit nem jelentett. Sose vonzottak a kalóztörténetek, így A kincses sziget is kimaradt az olvasmányaim közül. Az író életútja is elég kalandosra sikeredett, annak ellenére, hogy sok időt kellett ágyban töltenie tüdőbetegsége miatt.
Ez nem egy giccses szerelmi történet. Stevenson életének állomásait követi, de a valódi főszereplő a felesége, Fanny, aki maga is művészi ambíciókat dédelgetett.

2 hozzászólás
>!
Renáta_Farkas_2
Nancy Horan: A csillagos, nagy ég alatt

Nagyon erdekes tortenetnek indult, a szereplok a maguk kis hibaival emberive valtak, de aztan annyira elaposodott minden,h rengeteg ujraprobalkozas utan sajnos befejeztem az olvasasat. Egyszeruen unalmassa valt, esemeny nelkulive.

>!
Bellefleur
Nancy Horan: A csillagos, nagy ég alatt

Érdekes történet, érdekes főhősökkel, totálisan unalmasan és vontatottan megírva. Igazán sajnálom, de félbehagyom a könyvet, időpocsékolás lenne folytatni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Henryk Sienkiewicz: Tűzzel-vassal
Alessandro Manzoni: A jegyesek
Alexandre Dumas: A fekete tulipán
Kemény Zsigmond: Özvegy és leánya
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Libba Bray: Az az édes, távoli harang