Nancy A. Collins (szerk.) · Edward E. Kramer (szerk.) · Martin H. Greenberg (szerk.)

Sötét ​szerelem 14 csillagozás

Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem

Nincs biztos hely ebben a képzelt arénában, ahol az égő szenvedély és a sötét borzalom csap össze egymással, ahol az eksztázis az égő vággyal keveredik, az Erósz és a sátán frigyéből rémisztő ivadék jön a világra. A hátborzongató irodalom huszonkét mesterének köszönhetően új értelmet nyer az a kifejezés, hogy valaki őrülten szerelmes.

Helyet kapott az antológiában Stephen King, legrémisztőbb formáját mutatva, hogy egy még soha meg nem jelent elbeszélésével meginvitáljon bennünket a szenvedély lakomájára, mely azután fájdalmas fordulatot vesz – egy étterembe, ahol a hely specialitását véresen tálalják.

Eredeti mű: Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Dark Love

Eredeti megjelenés éve: 1995

A művek szerzői: Nancy A. Collins, Karl Edward Wagner, Ed Gorman, John Shirley, Richard Laymon, Wendy Webb, Stuart Kaminsky, Ramsey Campbell, Robert Weinberg, David J. Schow, John Lutz, Kathe Koja, Michael O'Donoghue, Stephen King

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 1996
448 oldal · ISBN: 9633671558 · Fordította: Cserna György

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem

Tudtam, hogy jól írnak (már akit ismertem), tudtam, hogy ösztönös tehetségűek, a legjobb értelemben vett szórakoztató jelenségek, de vajon mit kezdenek magukkal egy olyan egyirányú utcában, ahol novellákat kell írni. 22 történet, amely „ha nagyobb a sodrás beljebb visz majd Téged is, mint engem a megfelelő örvény torkába.” Sajnos a társadalom torzulásának bemutatása reális, valóságos jelenség. Megismerkedhetünk gátlástalan emberekkel, „betegesekkel”, rendkívül különös lélektani területekkel, a félelem gyökerével (ami nem más, mint a másiktól való félelem), véres, romantikus rémtörténettel, szexuális aktusok leírásával, különleges pszichológiai területekkel. Nincs tabu, nincs jóízlés, ellenben van sokkolás van pajzán humor, (még ha fekete is). Ezzel párhuzamosan szemtanúi lehetünk: emberi kapcsolatoknak, a szerelem és az erőszak elválaszthatatlan viszonyának, amelyek nem a tisztességen, nem az egymás iránti tiszteleten, és nem az őszinteségen és a becsületességen alapszanak. A sebezhetőség félelmetes. A szeretet és a szerelem ilyen módon való bemutatása mély érzelmet váltott ki belőlem, hisz ez nem mindennapi része az életemnek. Összegzésképpen, amit elmondhatok: a kötet első fele lényegesen erősebb, mint a második. A történet között nem egy olyat találtam, ami hangulatában közel ugyanazt nyújtotta, mint egy másik, vagy egy harmadik novella. Ez azért fájó, mert mivel különböző íróktól származnak az alkotások, az olvasó joggal várhat színesebb, sokfélébb témákat. Legtöbbször úgy éreztem, kevés az ötlet, kevés az egyéni fantázia. Én azt ajánlom mindenkinek, hogy inkább olvasson King-et (igaz tőle is van egy hitvány novella) vagy bármi mást. Aki életében háromnál több horror könyvet olvasott, egy percig sem fog izgulni, maximum unatkozni, vagy dühöngeni, mint én azon, hogy egy ilyen nevetséges ripacskodás hogy készülhetett.

>!
Light_House
Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem

Inkább a Beteg történetek címet adtam volna ennek az antológiának. Bár közel sem volt olyan rémisztő vagy horrorisztikus, ahogy a fülszöveg sugallta. Volt néhány nagyon beteg sztori, meg voltak olyanok, amiknél nem tudtam, miért is került ide…

>!
Roszka 
Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem

Volt pár novella benne, ami nagyon jól sikerült, de volt, ami nélkül tudtam volna tovább is létezni!

>!
Nikoletta_Fiedler
Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem

Van benne néhány jó történet, és van ami inkább zavaró vagy kiszámítható. De el lehet vele tölteni az időt.

>!
atr0p0sz
Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem

Rég olvastam. Újra kell olvasnom, mert az emlékek megfakultak, de két műre emlékszem és mindkettő nagyon jól sikerült. Stephen King – Ebéd a Gotham Cafeban, Richard Laymon – A tó szűze. A többi most nem rémlik, de arra emlékszem, hogy volt még benne jó írás.

>!
aliggaz
Nancy A. Collins – Edward E. Kramer – Martin H. Greenberg (szerk.): Sötét szerelem

Két napos korházi vizsgálataim alatt kiolvastam. Vanak benne jó történetek, de azért a félelmetestől messze áll. Stephen King irt már jobb sztorit is. De összességében 4. csillag.


Népszerű idézetek

>!
Light_House

A szerelem pusztít. Bolondot és rabszolgát csinál mindnyájunkból.
De egyedül lenni, szeretet nélkül, még rosszabb.

Nancy A. Collins - Vékony falak

>!
Nikoletta_Fiedler

Az ezt követő tíz nap – az a periódus, amikor a nikotinmegvonás legszörnyűbb fizikai megnyilvánulásain mentem keresztül – nehéz és gyakran kellemetlen időszak volt, de talán nem annyira rossz, mint gondoltam volna. És bár több tucat – nem, több száz – alkalommal a rágyújtás szélén álltam, mégsem tettem meg soha. Voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, rögtön megőrülök, ha nem gyújthatok rá, és amikor elment mellettem az utcán egy dohányzó ember, úgy éreztem, hogy mindjárt felüvöltök: add oda azt a cigit, te szemétláda, az az enyém!, de nem tettem.

22. oldal, Stephen King: Ebéd a Gotham Caféban


Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Stephen King: Tortúra
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
Peter Straub: Tudom, ki vagy
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Kate Bennett: Megkarcolt élet
Gaál Viktor: Battleground Zero
Edgar Allan Poe: Elbeszélések