30. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
!

Vonzódás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 1.) 603 csillagozás

Nalini Singh: Vonzódás
Book24 · 3.999 Ft –16% 3.359 Ft
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sascha ​Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.

Figyelem: felnőtteknek szóló tartalom!

Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas… (tovább)

Eredeti mű: Nalini Singh: Slave to Sensation

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636298203 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Hawke Snow · Judd Lauren · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Brenna Shane Kincaid · Sienna Lauren · Tamsyn Ryder · Nathan Ryder (Nate) · Mentálok (mint faj) · Nikita Duncan


Hirdetés

Kedvencelte 178

Most olvassa 25

Várólistára tette 280

Kívánságlistára tette 255

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
Nalini Singh: Vonzódás

Kezdem azzal, hogy az ilyen típusú „ponyvákat” általában tévénézés közben szoktam olvasni, mert egyik sem követel tőlem annyit, hogy ne tudnék figyelni a másikra is ugyanúgy, hát ezzel a könyvvel nem így volt, ki kellet kapcsolnom a tévét, mert nagyon kellett figyelnem, hogy megértsem.
A világ, ami a szemem elé tárult, nagyon komplex, és szerteágazó volt, le a kalappal Singh előtt, hogy ezt így összerakta. Az is tetszett, hogy amint kb rájöttem, hogy nem értem ezt a mentálhálós ötletet, bedobta példának az internetet, hogy megértesse, és be is jött, utána nem okozott gondot. Sajnáltam viszont, hogy tényleges alakváltás ennyire kevés volt benne. A kicsiket imádtam, tök kis cukik voltak. Lucas is kedvelhető volt, de ami a legjobban megfogott, az Sascha harca volt önmagával, mennyire durva lehet már, (az Equlibrium c. film jutott az eszembe róla, ott az érzelem bűn volt) felnősz, és tudod, hogy hibás vagy, tudod, hogy bármikor beáldozhatnak a tökéletesek, aztán kiderül, hogy nem hibás vagy, hanem egyedi, egyedüli, és ezt akarták elnyomni benned, méghozzá az anyád, akiről egyébként azt hitted valamennyire is számítasz neki, de kiderül, hogy ez is hazugság volt, de inkább önáltatás.
Nagyon tetszett! Nagyon szerettem! Köszönöm @xoxo_ivett, hogy ajánlottad, imádtam, ha nem mondod, lehet, h a következő százba nem került volna bele…

3 hozzászólás
>!
BreeS P
Nalini Singh: Vonzódás

Nalini könyvei mindig elérik a maximum szintet. Csodásan kidolgozott történet. Komolyan ez a mentálhálós dolog valami elképesztő! Imádom azt a világot, amibe a könyv vezet. Lucas és Sacha története pedig még mindig az egyik kedvencem a sorozat köteteiből. :)

>!
sarahangel P
Nalini Singh: Vonzódás

Ha nem egy kihíváshoz olvasom a könyvet, valószínű még jó darabig nem nyúltam volna hozzá, mert nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog. Szerencsére tévedtem. Igaz, nem olvasok túl sok paranormális jellegű könyvet, mert nem mindegyik az én ízlésemnek való, de ez tetszett.

Mentálokról én még nem hallottam és nem olvastam soha, nem tudom, hogy Nalini saját találmánya-e, vagy már „létező” fikciós szereplőkről van szó. Mindenesetre érdekes volt a felépített világ, és tetszett a két különböző faj, a hideg és érzelemmentes mentálok és az életerőtől duzzadó, szenvedélyes alakváltók szembeállítása, a romantikus szál behozása. A két főhős szimpatikus, ahogy a mellékszereplők is. Sascha változása fokozatos és hiteles ahhoz képest, hogy nem ölel fel túl sok időt a történet. A spoiler kiléte egy kissé kiszámítható volt ugyan, de sebaj, pont ezért meglepődtem rajta. ;)

Jó bevezető része volt a sorozatnak, így előbb-utóbb szerintem folytatni fogom. :)

27 hozzászólás
>!
Vivi_
Nalini Singh: Vonzódás

Istenem! Oh, istenem! :D
Ki hitte volna, hogy nekem ennyire tetszeni fog ez a könyv?
Nalinitől eddig csak egy könyvet olvastam, az angyalos sorozat első részét. Azonban nem hagyott bennem akkora nyomot, hogy folytassam is a sorozatot.
De, ez! Úgy megszerettem a két kis leopárdkölyköt, olyan kis aranyosak voltak…
Szívesen megszeretgettem volna őket én is.
Az eleje még nem is fogott meg, de amikor először találkozunk Tamsynnal és a két kis kölyökkel, na, onnantól én faltam a sorokat.
Sajnos el kellett intéznem pár dolgot, így abba hagytam pár óráig a könyvet. Áh, ne tudjátok meg mennyire vártam, hogy újra olvassam… Kiváncsi voltam mi fog történni Saschával és Lucassal.
Az írónő itt is különleges világot alakított ki, a mentálok és alakváltók világát. Néhol zavaros volt ez a mentálháló-dolog, de lehet csak nekem.
A két főszereplő nekem tökéletes volt, nem volt semmi felesleges hiszti, sem nyafogás mert nem lehetnek egymáséi, csak kellő mennyiségű.
Jaj, nagyon megkedveltem az egészet! :)) Csak lennének a kezemben a következő kötetek is, s ha azok is ilyen jók lesznek, lehet új kedvenc sorozatot avatok.
A borító kicsit érdekes, de elmegy kategória. Khm… a rajta lévő félmeztelen test egyátalán nem befolyásolt, hogy belekezdjek.

5 hozzászólás
>!
Blackfire
Nalini Singh: Vonzódás

Az igazat megvallva,nem volt rossz,cseppet sem volt rossz,de mégis vannak benne olyan kidolgozatlan részek,amik nekem hiányosak és ezzel párhuzamban voltak olyan részek amik meg annyira kidolgozottak voltak,hogy az írónő akarva,akaratlanul,úgy összezavart,hogy azutan a rész után azt se tudtam mit olvasok :DD
Tetszik a fanatasy világ ami ki lett alakitva.Szinte falkatagnak éreztem magam benne.Köszönöm az élményt,Nalini Singh.
Élveztem Sasha karakter vlátozásának végigkísérését.Olyan jó volt,olvasni,hogy egy begyepesedett,mindig félénk,de erős lány,hogy lett egyik pillanatról a másikra egy erős,független,szabad,fellélegzett ,nő.Mintha anyukámék mondanák,most a következőket :DD de olyan könnyen felnőnek *könnyes szem* érzésem van :D
Lucas ,ahw én nagy vadmacskám,örültem a karakterének,egy igazi vadállat,férfi,ember.Imádtam a védelmező ösztönét,nem tudom,hogy a valőságba létezik-e ilyen hímnemű egyed,mint ez a mintapéldány :D de ha létezel,kedves Mister.Tökéletes pasi,az számom +360454545437586498 ,nyugodtan hivj ha lenne kedved találkozni,eme fenséges lénynel aki szerény személyem :D <3
A többiek,hát szerintem mind a leopárd,mind a farkas falka tagjait.Egyenesen imádtam őket.És igen tudom veszélyesek meg minden,meg ne huzzak velük ujjat értem én de akkor is mindegyikükbe volt valami megállithatatlan szenvedély,szeretet,ami megakadűlyozta azt ,hogy bármelyiküket is utáljam mondjuk nem mintha lett volna okom őket utlni ,cs úgy mondom :DD
Megérte elolvasni,hisz nem vsztettem vele semmit :D de azért a töri tanárom idézve ismét „Ez se egy Jókai” :D hát nem,tehát jó kikapcsolódás,de sajnálatos módon semmi tanulság nem mintha mondjuk számitottam volna rá

2 hozzászólás
>!
K_A_Hikari P
Nalini Singh: Vonzódás

Azt kell mondanom, hogy sokkal jobb történetet kaptam, mint számítottam rá. Izgalmas volt, alaposan kidolgozott világgal, szuper szereplőkkel, kellő romantikával (bár van benne néhány +18as jelenet).
Nagyon hamar magába szippantott a történet, és addig nem nyugodtam, még a végére nem értem.
Pozitívum, hogy önálló kötetként is teljes és érthető.
Ennek ellenére kiváncsi vagyok a többi kötetre és falkatagra.

Bővebben:http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/01/nalini-singh-…

1 hozzászólás
>!
Trice29 P
Nalini Singh: Vonzódás

Ezt hívják úgy, hogy szerelem első látásra. Hihetetlen jó a történet, izgalmasak a szereplők. Sascha jellemfejlődése lenyűgözött, Lucas kedvenc pasi lett. Nalini világa bonyorult, mégis csodálatos, nagyon várom a folytatást! :o)

8 hozzászólás
>!
kiruu 
Nalini Singh: Vonzódás

Apu! Apu! Apuuuuu! Kérek kis leopárdot. Mooooost. Kölyök leopárdokat akarok.
Istenem ez hihetetlenül édes volt! :)))
Az összes falka tagot imádom, ezért le sem írom külön a véleményemet róluk.
Lucas keeeeeell nekem. Ilyen helyes kis feketepárducot szeretnék. :D
Sascha helyében rég kinyírtam volna, azt a tanácstagot és a saját anyámat is. Ez így durván hangzik, de igazságos lenne. Tökéletesen illik Lucashoz. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
Nagyon bánom, hogy csak most szántam rá magam, hogy neki álljak ennek a sorozatnak. Az Angyali vadász részeit is imádtam, de mivel Illium volt a kedvencem nem tudtam annyira élvezni, csak amikor Illium k*rva szép kék szárnyairól volt szó mivel ő nem sokat szerepelt benne, de ettől függetlenül az is nagyon jó, viszont ez jobb.
Egy idő után megunom az alakváltókat, de Nalini olyan édesen írta le, hogy lehetetlen volt megunni. Végig izgultam az egész könyvet, és remegve vártam, hogy mi fog történni. Nem is tudom mit írjak, mert annyira tetszett, hogy csak azt tudnám írni, hogy imádom. :D Ja és, hogy vicces volt.
Kellenek Tamsyn fiai. Beleőrültem a leopárdkölykökbe.
Ui: A könyv fénypontja:
– Péppé változtathatnám az agyad, ha akarnám.
– De akkor ki nyalna az orgazmusig?

2 hozzászólás
>!
Lanore P
Nalini Singh: Vonzódás

Igen, ez bizony 4 csillag, és én lepődtem meg a legjobban, hogy ennyire tetszett, mert ez a fajta paranormális-romantikus műfaj igencsak távol áll tőlem. Az elején még furcsa volt az alakváltók, és a mentálok világa, nehezen tudtam magam elé képzelni, de maga az alapötlet, ez az egész mentálhálós megoldás nagyon tetszett. Ami, ill. aki a legnagyobb pozitív csalódást okozta, az a főszereplő Sascha, én ezt a lányt imádtam! Minden gondolatával, tettével azonosulni tudtam, igazán megszerettem! Lucas pedig… nos igen, néha már túl tökéletes férfi volt, de hát ez már csak így szokott lenni az álompasiknál :) Az írónő stílusa nagyon jó, olvastatta magát a könyv, és teljes kikapcsolódást tudott nyújtani. Jöhet a folytatás!

16 hozzászólás
>!
Madridista
Nalini Singh: Vonzódás

*Na akkor most próbálja megkeresni a megfelelő szavakat*
Ez a könyv hihetetlen…:) Számomra egy teljesen új világot festett le, új lényekkel, nem a szokásos vámpírokkal… :) Nagyszerűen megvan alkotva, fel van építve. Csak gratulálni tudok az írónak mind a könyv, mind pedig a szereplők miatt. :)
Azt hiszem a következő állomás a sorozat második része.. :)

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sunshine

– Nagyon rossz az emlékezeted.
– Csak azt felejtem el, amire nem akarok emlékezni.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Sunshine

– Azta…
– Tudom. Én vagyok a legszebb lény, akit valaha láttál.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
RavenS

– Ezt Marlee-ért és Tobyért teszem, nem a te kedvedért – fordult dacosan Hawke felé a tini.
Az alfahím gúnyosan tisztelgett a lánynak.
– Isten ments, hogy bármit megcsinálj, amire én kértelek!

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Sienna Lauren
2 hozzászólás
>!
Vivi_

– Hogyan párosodhatnék több leopárddal?
– Sehogy – csattant fel Lucas önkéntelenül. – Te az enyém vagy. Ennyi.
(…)
– Ezt én is tudom, uram, királyom!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Vicky3

– Nincs szívetek, nincs lelkiismeretetek, nincsenek érzéseitek. Ez a pszichopaták meghatározása, nem?!

Kapcsolódó szócikkek: Mentálok (mint faj)
>!
Vivi_

A logika és a szeretet néha nem illenek össze.

>!
Judyth3

Ez a határozott parancs összezavarta Saschát, nem értette pontosan a szobában tartózkodók hierarchiáját.
– Azt hittem, Lucas itt az alfa.
A férfi felnevetett.
– Na igen, de ez itt Tamsyn konyhája. Szóval inkább üljünk le, mielőtt hozzánk vág egy fazekat.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder
>!
dor_i

Aznap majdnem megértette, miért ölték ki magukból a mentálok az érzelmeket. Ha nem érzett volna, nem kellett volna emlékeznie. Ha nem érzett volna, nem gyászolt volna. Ha nem érzett volna, nem kellett volna elviselni a fájdalmat, amely nagyon is emberi szívének minden egyes dobbanásakor beléhasított.

117. oldal

2 hozzászólás
>!
Sunshine

– Te már soha nem leszel egyedül. Te már hozzánk tartozol. A falkához. – A lány kezére tette a kezét. – Ne félj elengedni a mentálhálót. Mi elkapunk.

Kapcsolódó szócikkek: Tamsyn Ryder
>!
Vivi_

Sascha óvatosan beleharapott a sütibe. Éppen, hogy meg tudta állni, hogy sírva ne fakadjon. Nem csoda, hogy az egyház valaha az ördög csábításának nevezte a csokoládét. Legszívesebben az egész tányért maga elé vette volna, de mérsékelte magát, és szépen lassan elfogyasztotta a sütit.


A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Éjsötét szerető
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Charlaine Harris: Vérszag
Darynda Jones: Harmadik sírhant
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
J. L. Armentrout: Origin