42. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Vonzódás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 1.) 688 csillagozás

Nalini Singh: Vonzódás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sascha ​Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.

Figyelem: felnőtteknek szóló tartalom!

Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas… (tovább)

Eredeti mű: Nalini Singh: Slave to Sensation

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636298203 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Hawke Snow · Judd Lauren · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Brenna Shane Kincaid · Sienna Lauren · Tamsyn Ryder · Nathan Ryder (Nate) · Mentálok (mint faj) · Nikita Duncan


Kedvencelte 199

Most olvassa 25

Várólistára tette 307

Kívánságlistára tette 261

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Nalini Singh: Vonzódás

Nalinit már az angyalos sorozatával a szívembe zártam és egyhamar a kedvenceim közé került. Úgy gondoltam, teszek egy próbát az „alakváltós-mentálos” sorozatával is. Most jön(ne) az a közhely, hogy teljesen másra számítottam. Volt némi sci-fibe való áthajlás, de szerencsére nem lépte át a fantasy műfajt. Ráadásul arra gondoltam, hogy biztos valami civilizálatlan társadalmon belül zajlódnak az események. Mivel Nalini-ről van szó, nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Még nem egészen tiszta, de ilyen egy remek sorozatindító. A világ eléggé jól ki van dolgozva. A cselekmény pörgős, átgondolt, jól nyomon követhető. Egy csapásra megszerettette a falkát, és lenyűgözött a mentál társadalmi lét. Noha ez most Lucas-nak nem igazán sikerült. spoiler már előre érzem, hogy ebből a sorozatból is sok kedvencet fogok avatni. Eddig Hawke a legesélyesebb kedvenc.

28 hozzászólás
>!
BreeS
Nalini Singh: Vonzódás

Nalini könyvei mindig elérik a maximum szintet. Csodásan kidolgozott történet. Komolyan ez a mentálhálós dolog valami elképesztő! Imádom azt a világot, amibe a könyv vezet. Lucas és Sacha története pedig még mindig az egyik kedvencem a sorozat köteteiből. :)
Blog: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/09/nalini-si…

1 hozzászólás
>!
Orsi999
Nalini Singh: Vonzódás

Pozitívan csalódtam ebben a könyvben. Valamiért rosszabbra számítottam, de nagyon jó volt. Teljesen lekötötte a figyelmemet és amint volt egy kis szabad időm rögtön olvastam.
Nagyon különleges és érdekes ez a világ, amit Nalini Singh létrehozott. Saschan karaktere érdekes, de igazából nem is az ő személyisége miatt olvastam, hanem az ő világa miatt, amiben felnőtt. A mentálháló teljesen lenyűgözött. Lucas karaktere az elején még nem volt annyira szimpatikus, de ahogy haladtunk előre a történetben egyre jobban megkedveltem. Az ő világában inkább a szokások voltak azok, amik felkeltették a kíváncsiságomat.
Egy idő után már kezdtem sejteni, hogy ki lehet a gyilkos, de ettől még ugyan úgy kíváncsi voltam a könyv befejezésére. Az biztos, hogy amint megszerzem a folytatást rögtön neki is kezdek.

5 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Nalini Singh: Vonzódás

Ó, te szent ég! *-*
Teljesen elvarázsolt ez a világ. Már most, az első résszel kedvenc sorozattá vált.
És kell nekem egy cica! Egy nagyon nagy cica! Természetesen egy nagyon nagy FIÚ cica! Mondjuk egy leopárd pont megtenné! ;)
spoiler

22 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Nalini Singh: Vonzódás

Kezdem azzal, hogy az ilyen típusú „ponyvákat” általában tévénézés közben szoktam olvasni, mert egyik sem követel tőlem annyit, hogy ne tudnék figyelni a másikra is ugyanúgy, hát ezzel a könyvvel nem így volt, ki kellet kapcsolnom a tévét, mert nagyon kellett figyelnem, hogy megértsem.
A világ, ami a szemem elé tárult, nagyon komplex, és szerteágazó volt, le a kalappal Singh előtt, hogy ezt így összerakta. Az is tetszett, hogy amint kb rájöttem, hogy nem értem ezt a mentálhálós ötletet, bedobta példának az internetet, hogy megértesse, és be is jött, utána nem okozott gondot. Sajnáltam viszont, hogy tényleges alakváltás ennyire kevés volt benne. A kicsiket imádtam, tök kis cukik voltak. Lucas is kedvelhető volt, de ami a legjobban megfogott, az Sascha harca volt önmagával, mennyire durva lehet már, (az Equlibrium c. film jutott az eszembe róla, ott az érzelem bűn volt) felnősz, és tudod, hogy hibás vagy, tudod, hogy bármikor beáldozhatnak a tökéletesek, aztán kiderül, hogy nem hibás vagy, hanem egyedi, egyedüli, és ezt akarták elnyomni benned, méghozzá az anyád, akiről egyébként azt hitted valamennyire is számítasz neki, de kiderül, hogy ez is hazugság volt, de inkább önáltatás.
Nagyon tetszett! Nagyon szerettem! Köszönöm @xoxo_ivett, hogy ajánlottad, imádtam, ha nem mondod, lehet, h a következő százba nem került volna bele…

3 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Nalini Singh: Vonzódás

Ez volt az első Nalini Singh könyvem (hogy én miért nem olvastam tőle semmit ezelőtt?!!!), de az biztos, hogy nem ez lesz az utolsó!
Egy kis fantasy, egy kis sci-fi, egy kis romantika – minden benne van ebben a könyvben, amit szeretek! Zseniális és egyedi ez a világ, a mentálháló és alakváltó kombináció a történetben pedig egy nyerő téma – remélem ez az irányvonal a további kötetekben sem okoz csalódást.
Ejnye-bejnye, hogy nekem ez eddig nem került a kezembe… sebaj, pótolom a következő kötettel, amint lehet! :)

21 hozzászólás
>!
J_Evie_Lina
Nalini Singh: Vonzódás

Eddig kétszer olvastam el ezt a könyvet.❤

Túl hoszzú értékelést nem szeretnék, és nem is tudnék róla írni. Nem lelem a szavakat:)
Számomra ez a legkedvesebb fantasy-krimi-romantikus hangulatú könyv, amit eddig valaha olvastam.

A két faj ellentéte az érzelmeket tekintve remek hangvételt adott a könyvnek!
Szuper párosítás szerintem az alakváltók és a mentálok!
Mert nagyszerűen ki lehetett fejezni az érzelmek fontosságát.
Míg a mentálok érzelem mentesen éltek, az alakváltók nevükhöz híven kifejezetten szerették kimutatni minden gondolatukat. A saját falkájuk összetartozását, területeik, egyéb saját birtokukban lévő dolgok/személyek iránti kisajátításukat.
Gyönyörű szerelmet hoztak ki ebből az adott két fajból, imádom, imádom, imádom!❤
És emellett tökéletesen beleszabtak a történetbe egy krimi ágat.

Tartalmas, Izgalmas, Fordulatos, Iszonyatosan Szenvedélyes!!❤

Fantasztikus egy könyv, biztos vagyok benne, hogy nem utoljára olvastam ki :)
❤Lucas Hunter❤

4 hozzászólás
>!
sarahangel P
Nalini Singh: Vonzódás

Ha nem egy kihíváshoz olvasom a könyvet, valószínű még jó darabig nem nyúltam volna hozzá, mert nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog. Szerencsére tévedtem. Igaz, nem olvasok túl sok paranormális jellegű könyvet, mert nem mindegyik az én ízlésemnek való, de ez tetszett.

Mentálokról én még nem hallottam és nem olvastam soha, nem tudom, hogy Nalini saját találmánya-e, vagy már „létező” fikciós szereplőkről van szó. Mindenesetre érdekes volt a felépített világ, és tetszett a két különböző faj, a hideg és érzelemmentes mentálok és az életerőtől duzzadó, szenvedélyes alakváltók szembeállítása, a romantikus szál behozása. A két főhős szimpatikus, ahogy a mellékszereplők is. Sascha változása fokozatos és hiteles ahhoz képest, hogy nem ölel fel túl sok időt a történet. A spoiler kiléte egy kissé kiszámítható volt ugyan, de sebaj, pont ezért meglepődtem rajta. ;)

Jó bevezető része volt a sorozatnak, így előbb-utóbb szerintem folytatni fogom. :)

27 hozzászólás
>!
Blackfire
Nalini Singh: Vonzódás

Az igazat megvallva,nem volt rossz,cseppet sem volt rossz,de mégis vannak benne olyan kidolgozatlan részek,amik nekem hiányosak és ezzel párhuzamban voltak olyan részek amik meg annyira kidolgozottak voltak,hogy az írónő akarva,akaratlanul,úgy összezavart,hogy azutan a rész után azt se tudtam mit olvasok :DD
Tetszik a fanatasy világ ami ki lett alakitva.Szinte falkatagnak éreztem magam benne.Köszönöm az élményt,Nalini Singh.
Élveztem Sasha karakter vlátozásának végigkísérését.Olyan jó volt,olvasni,hogy egy begyepesedett,mindig félénk,de erős lány,hogy lett egyik pillanatról a másikra egy erős,független,szabad,fellélegzett ,nő.Mintha anyukámék mondanák,most a következőket :DD de olyan könnyen felnőnek *könnyes szem* érzésem van :D
Lucas ,ahw én nagy vadmacskám,örültem a karakterének,egy igazi vadállat,férfi,ember.Imádtam a védelmező ösztönét,nem tudom,hogy a valőságba létezik-e ilyen hímnemű egyed,mint ez a mintapéldány :D de ha létezel,kedves Mister.Tökéletes pasi,az számom +360454545437586498 ,nyugodtan hivj ha lenne kedved találkozni,eme fenséges lénynel aki szerény személyem :D <3
A többiek,hát szerintem mind a leopárd,mind a farkas falka tagjait.Egyenesen imádtam őket.És igen tudom veszélyesek meg minden,meg ne huzzak velük ujjat értem én de akkor is mindegyikükbe volt valami megállithatatlan szenvedély,szeretet,ami megakadűlyozta azt ,hogy bármelyiküket is utáljam mondjuk nem mintha lett volna okom őket utlni ,cs úgy mondom :DD
Megérte elolvasni,hisz nem vsztettem vele semmit :D de azért a töri tanárom idézve ismét „Ez se egy Jókai” :D hát nem,tehát jó kikapcsolódás,de sajnálatos módon semmi tanulság nem mintha mondjuk számitottam volna rá

2 hozzászólás
>!
Vivi_
Nalini Singh: Vonzódás

Istenem! Oh, istenem! :D
Ki hitte volna, hogy nekem ennyire tetszeni fog ez a könyv?
Nalinitől eddig csak egy könyvet olvastam, az angyalos sorozat első részét. Azonban nem hagyott bennem akkora nyomot, hogy folytassam is a sorozatot.
De, ez! Úgy megszerettem a két kis leopárdkölyköt, olyan kis aranyosak voltak…
Szívesen megszeretgettem volna őket én is.
Az eleje még nem is fogott meg, de amikor először találkozunk Tamsynnal és a két kis kölyökkel, na, onnantól én faltam a sorokat.
Sajnos el kellett intéznem pár dolgot, így abba hagytam pár óráig a könyvet. Áh, ne tudjátok meg mennyire vártam, hogy újra olvassam… Kiváncsi voltam mi fog történni Saschával és Lucassal.
Az írónő itt is különleges világot alakított ki, a mentálok és alakváltók világát. Néhol zavaros volt ez a mentálháló-dolog, de lehet csak nekem.
A két főszereplő nekem tökéletes volt, nem volt semmi felesleges hiszti, sem nyafogás mert nem lehetnek egymáséi, csak kellő mennyiségű.
Jaj, nagyon megkedveltem az egészet! :)) Csak lennének a kezemben a következő kötetek is, s ha azok is ilyen jók lesznek, lehet új kedvenc sorozatot avatok.
A borító kicsit érdekes, de elmegy kategória. Khm… a rajta lévő félmeztelen test egyátalán nem befolyásolt, hogy belekezdjek.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sunshine

– Nagyon rossz az emlékezeted.
– Csak azt felejtem el, amire nem akarok emlékezni.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
RavenS

– Ezt Marlee-ért és Tobyért teszem, nem a te kedvedért – fordult dacosan Hawke felé a tini.
Az alfahím gúnyosan tisztelgett a lánynak.
– Isten ments, hogy bármit megcsinálj, amire én kértelek!

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Sienna Lauren
2 hozzászólás
>!
Sunshine

– Azta…
– Tudom. Én vagyok a legszebb lény, akit valaha láttál.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Vivi_

– Hogyan párosodhatnék több leopárddal?
– Sehogy – csattant fel Lucas önkéntelenül. – Te az enyém vagy. Ennyi.
(…)
– Ezt én is tudom, uram, királyom!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Vivi_

A logika és a szeretet néha nem illenek össze.

>!
Vicky3

– Nincs szívetek, nincs lelkiismeretetek, nincsenek érzéseitek. Ez a pszichopaták meghatározása, nem?!

Kapcsolódó szócikkek: Mentálok (mint faj)
>!
Judyth3

Ez a határozott parancs összezavarta Saschát, nem értette pontosan a szobában tartózkodók hierarchiáját.
– Azt hittem, Lucas itt az alfa.
A férfi felnevetett.
– Na igen, de ez itt Tamsyn konyhája. Szóval inkább üljünk le, mielőtt hozzánk vág egy fazekat.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder
>!
Sunshine

– Te már soha nem leszel egyedül. Te már hozzánk tartozol. A falkához. – A lány kezére tette a kezét. – Ne félj elengedni a mentálhálót. Mi elkapunk.

Kapcsolódó szócikkek: Tamsyn Ryder
>!
Vivi_

Sascha óvatosan beleharapott a sütibe. Éppen, hogy meg tudta állni, hogy sírva ne fakadjon. Nem csoda, hogy az egyház valaha az ördög csábításának nevezte a csokoládét. Legszívesebben az egész tányért maga elé vette volna, de mérsékelte magát, és szépen lassan elfogyasztotta a sütit.

>!
dor_i

Aznap majdnem megértette, miért ölték ki magukból a mentálok az érzelmeket. Ha nem érzett volna, nem kellett volna emlékeznie. Ha nem érzett volna, nem gyászolt volna. Ha nem érzett volna, nem kellett volna elviselni a fájdalmat, amely nagyon is emberi szívének minden egyes dobbanásakor beléhasított.

117. oldal

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Marissa Meyer: Scarlet
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát
Peter Clines: 14
Gena Showalter: Éjsötét csók
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda
J. R. Ward: A király
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés