Vonzódás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 1.) 920 csillagozás

Nalini Singh: Vonzódás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sascha ​Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.

Figyelem: felnőtteknek szóló tartalom!

Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636298203 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Hawke Snow · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Vaughn D'Angelo · Sienna Lauren · Brenna Shane Kincaid · Tamsyn Ryder · Nathan Ryder (Nate) · Mentálok (mint faj) · Nikita Duncan


Kedvencelte 228

Most olvassa 22

Várólistára tette 344

Kívánságlistára tette 308

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Nalini Singh: Vonzódás

„Aznap majdnem megértette, miért ölték ki magukból a mentálok az érzelmeket. Ha nem érzett volna, nem kellett volna emlékeznie. Ha nem érzett volna, nem gyászolt volna. Ha nem érzett volna, nem kellett volna elviselni a fájdalmat, amely nagyon is emberi szívének minden egyes dobbanásakor beléhasított.”

Hm…lehet nem kellene ebbe az állapotban értékelést írnom, de talán pont most van meg bennem a képesség arra, hogy igazán összefoglaljam, mit is éreztem a könyv olvasása közben.

Azt tudni érdemes rólam, hogy a kedvenc idézeteimet mindig pontossággal és hittel választom. Ami le van írva, az nagyon tetszik, vagy pontosan azt gondolom.
Tehát a fenti idézet is nyomos okkal került az értékelésem elejére.
Valamint hiszek abban, hogy egy adott történet MINDIG a megfelelő időpontban jut el hozzánk. Ahogy történt most velem is ismételten.
Most sokan felhúzhatjátok a szemöldökötöket, hogy ez egy paranormális erotikus töltetekkel megfűszerezett fantasy történet, amiben igazatok is van.
De, mint minden könyvnek van, – még ha szórakoztató is –, egy üzenete.
Ennek a történetnek az volt az mondanivalója, hogy merjek gyászolni. Merjek érezni és itt az ideje elengedni a falakat.
Lehet csak beleképzelem, de úgy gondolom, most nagyon sokat segített nekem.
Elkezdem feldolgozni az idei évet.

És akkor jöjjön a kötet értékelése.
Első könyv, bár az író nem ismeretlen a számomra, hisz az angyalos történetét párhuzamosan olvasom evvel.
Teljesen más a kettő, mégis megmutatkozik az író tehetsége, humora.
Mert igen is szarkazmus volt benne dögivel, sőt rejtetten fel is kacagtam.
Annyi érzés szorult ebbe az egy kötetbe, hogy sokszor fojtogatónak éreztem, de megértettem, hogy miért történik mindez.
Sascha nagyon erős teremtés, tele fájdalommal, sebekkel, mégis egy hatalmas harcos, csak tudat alatt teszi mind ezt. Nőként csábító, tele kíváncsisággal és mindezt megfűszerezve egy nagyon érdekes intelligenciával.
Fejlődése nagyon látványos, szinte vele együtt értem be én is.
Csodálatos volt részese lenni annak a világ ismerkedésnek, amihez foghatót rég nem olvastam.
Lucas igazi vezér egyéniség, szintén hordozza a maga hegeit, de büszke, tele szenvedéllyel, határtalan birtoklás vággyal és igen néhol kegyetlenséggel.
Valahogy így képzelem el a társ fogalmát, mert bár a történet kitaláció mégis az emberi ösztön és vágy megtestesítője.
Melyik nő ne vágyna biztonságra, szerelemre, szenvedélyre? Titkon mindannyiunkban ott a kívánság, csak ki megkapja ezt, ki még keresi és van aki megtagadja….bárhogy is van, nem volt nehéz beleélnem magam a történetbe. Csodálatos volt látni ezt az elsöprő szerelmet és igen én is féltem mikor kellett, és hagytam, hogy az érzelmeim túlcsorduljanak az események alakulása által.
Nagyon sok szereplőt megszerettem, minden Őrző tetszik. És nem tudok választani Dorian vagy Hawke között…tudom ízlések és pofonok…:)
Egy szó, mint száz kell a folytatás, nem érdekel milyen nehéz megvenni őket. És minél előbb természetesen.
Nagy kedvenc és köszönöm @Demise barátnőmnek, hogy felhívta rá a figyelmemet. Nélküled még mindig tudattalan lennék, de szerencsére vagy nekem és a síró pénztárcámnak. Még sok ilyen és ennél jobb könyveket kívánok magunknak .

Kedvenc! ♥

6 hozzászólás
Naiva P>!
Nalini Singh: Vonzódás

Nalinit már az angyalos sorozatával a szívembe zártam és egyhamar a kedvenceim közé került. Úgy gondoltam, teszek egy próbát az „alakváltós-mentálos” sorozatával is. Most jön(ne) az a közhely, hogy teljesen másra számítottam. Volt némi sci-fibe való áthajlás, de szerencsére nem lépte át a fantasy műfajt. Ráadásul arra gondoltam, hogy biztos valami civilizálatlan társadalmon belül zajlódnak az események. Mivel Nalini-ről van szó, nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Még nem egészen tiszta, de ilyen egy remek sorozatindító. A világ eléggé jól ki van dolgozva. A cselekmény pörgős, átgondolt, jól nyomon követhető. Egy csapásra megszerettette a falkát, és lenyűgözött a mentál társadalmi lét. Noha ez most Lucas-nak nem igazán sikerült. spoiler már előre érzem, hogy ebből a sorozatból is sok kedvencet fogok avatni. Eddig Hawke a legesélyesebb kedvenc.

28 hozzászólás
Bree_olvas>!
Nalini Singh: Vonzódás

Nalini könyvei mindig elérik a maximum szintet. Csodásan kidolgozott történet. Komolyan ez a mentálhálós dolog valami elképesztő! Imádom azt a világot, amibe a könyv vezet. Lucas és Sacha története pedig még mindig az egyik kedvencem a sorozat köteteiből. :)

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Nalini Singh: Vonzódás

Ó, te szent ég! *-*
Teljesen elvarázsolt ez a világ. Már most, az első résszel kedvenc sorozattá vált.
És kell nekem egy cica! Egy nagyon nagy cica! Természetesen egy nagyon nagy FIÚ cica! Mondjuk egy leopárd pont megtenné! ;)
spoiler

22 hozzászólás
Orsi999>!
Nalini Singh: Vonzódás

Pozitívan csalódtam ebben a könyvben. Valamiért rosszabbra számítottam, de nagyon jó volt. Teljesen lekötötte a figyelmemet és amint volt egy kis szabad időm rögtön olvastam.
Nagyon különleges és érdekes ez a világ, amit Nalini Singh létrehozott. Saschan karaktere érdekes, de igazából nem is az ő személyisége miatt olvastam, hanem az ő világa miatt, amiben felnőtt. A mentálháló teljesen lenyűgözött. Lucas karaktere az elején még nem volt annyira szimpatikus, de ahogy haladtunk előre a történetben egyre jobban megkedveltem. Az ő világában inkább a szokások voltak azok, amik felkeltették a kíváncsiságomat.
Egy idő után már kezdtem sejteni, hogy ki lehet a gyilkos, de ettől még ugyan úgy kíváncsi voltam a könyv befejezésére. Az biztos, hogy amint megszerzem a folytatást rögtön neki is kezdek.

5 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Nalini Singh: Vonzódás

Kezdem azzal, hogy az ilyen típusú „ponyvákat” általában tévénézés közben szoktam olvasni, mert egyik sem követel tőlem annyit, hogy ne tudnék figyelni a másikra is ugyanúgy, hát ezzel a könyvvel nem így volt, ki kellet kapcsolnom a tévét, mert nagyon kellett figyelnem, hogy megértsem.
A világ, ami a szemem elé tárult, nagyon komplex, és szerteágazó volt, le a kalappal Singh előtt, hogy ezt így összerakta. Az is tetszett, hogy amint kb rájöttem, hogy nem értem ezt a mentálhálós ötletet, bedobta példának az internetet, hogy megértesse, és be is jött, utána nem okozott gondot. Sajnáltam viszont, hogy tényleges alakváltás ennyire kevés volt benne. A kicsiket imádtam, tök kis cukik voltak. Lucas is kedvelhető volt, de ami a legjobban megfogott, az Sascha harca volt önmagával, mennyire durva lehet már, (az Equlibrium c. film jutott az eszembe róla, ott az érzelem bűn volt) felnősz, és tudod, hogy hibás vagy, tudod, hogy bármikor beáldozhatnak a tökéletesek, aztán kiderül, hogy nem hibás vagy, hanem egyedi, egyedüli, és ezt akarták elnyomni benned, méghozzá az anyád, akiről egyébként azt hitted valamennyire is számítasz neki, de kiderül, hogy ez is hazugság volt, de inkább önáltatás.
Nagyon tetszett! Nagyon szerettem! Köszönöm @xoxo_ivett, hogy ajánlottad, imádtam, ha nem mondod, lehet, h a következő százba nem került volna bele…

3 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Nalini Singh: Vonzódás

Ez volt az első Nalini Singh könyvem (hogy én miért nem olvastam tőle semmit ezelőtt?!!!), de az biztos, hogy nem ez lesz az utolsó!
Egy kis fantasy, egy kis sci-fi, egy kis romantika – minden benne van ebben a könyvben, amit szeretek! Zseniális és egyedi ez a világ, a mentálháló és alakváltó kombináció a történetben pedig egy nyerő téma – remélem ez az irányvonal a további kötetekben sem okoz csalódást.
Ejnye-bejnye, hogy nekem ez eddig nem került a kezembe… sebaj, pótolom a következő kötettel, amint lehet! :)

21 hozzászólás
bemese05 P>!
Nalini Singh: Vonzódás

Nalini egy istennő és, ha bárki mást mondd az tuti, h hazudik! :D
Tényleg imádom a nőt! Akárhányszor olvasom ezt a sorozatát, mindig csak ámulok, h milyen tökéletesen megalkotta ezt a világot! A szereplői csodásak! A nők mind erősek, függetlenek, nem hisztiznek, a férfiak pedig ahhh…. minden meg van bennük ami kell! Egyszerűen nem tudok jobb világot elképzelni, mint az alakváltók világát! Ezek a férfiak halálosak, érzékiek, szexik, védelmezők, viccesek és gyönyörű állatokká tudnak változni! Mi kellhet még egy nőnek? :D
A lényeg, h másodjára olvastam ezt a könyvet és még most sem tudtam letenni. Folyamatosan olvasnom kellett, mert izgalmas volt és annyira szexi. Nem tehetek róla, de ez a sorozat mindig ezt hozza ki belőlem! Annyira imádom benne azokat az apró részeket, amik tökéletessé teszik a könyvet! Ez az egész párosodási kötelék egy csoda! Amikor megérzik, h ő az enyém és onnantól nem látnak mást! A kedvenc részleteim szinte mind ezek!
Nagyon szeretem Sascha és Lucas párosát! Remek kezdés egy ilyen hosszú sorozatban! Szép lassan megismerjük a világukat, ők is megismerik egymást! A kapcsolatuk szinte tabu, de eszükben sincs harcolni ellene!
Rengeteg dologra nem kaptunk még választ az első rész végén és alig várom, h újra felfedezzem a mentálok és alakváltók izgalmas világát!

17 hozzászólás
sarahangel>!
Nalini Singh: Vonzódás

Ha nem egy kihíváshoz olvasom a könyvet, valószínű még jó darabig nem nyúltam volna hozzá, mert nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog. Szerencsére tévedtem. Igaz, nem olvasok túl sok paranormális jellegű könyvet, mert nem mindegyik az én ízlésemnek való, de ez tetszett.

Mentálokról én még nem hallottam és nem olvastam soha, nem tudom, hogy Nalini saját találmánya-e, vagy már „létező” fikciós szereplőkről van szó. Mindenesetre érdekes volt a felépített világ, és tetszett a két különböző faj, a hideg és érzelemmentes mentálok és az életerőtől duzzadó, szenvedélyes alakváltók szembeállítása, a romantikus szál behozása. A két főhős szimpatikus, ahogy a mellékszereplők is. Sascha változása fokozatos és hiteles ahhoz képest, hogy nem ölel fel túl sok időt a történet. A spoiler kiléte egy kissé kiszámítható volt ugyan, de sebaj, pont ezért meglepődtem rajta. ;)

Jó bevezető része volt a sorozatnak, így előbb-utóbb szerintem folytatni fogom. :)

27 hozzászólás
Ashriver>!
Nalini Singh: Vonzódás

Ők a kezdet.
Ha egyszer elkezdődött már nincs megállás. Egy érzelmekre kiéhezett faj és egy érzelmekben dúskáló. Egykoron megtudtak élni egymás mellett, de a kondicionálás ezt eltörölte. Vajon képesek lesznek arra, amire az elődeik voltak, vagy vérbe és halálba taszítják egymást és a világot?

Sascha a mentál, akinek képessége az érzelmekből áll, de egy olyan fajhoz tartozik, akik kondicionálással kiölték magukból az érzelmeket. Falakkal és pajzsokkal veszik körül magukat, hogy önmagukba zárják a gyilkos indulatot, az őrjöngés puszta élvezetét, az őrületet, a vágyat, szerelmet, az érintés iránti sóvárgást, s így nem marad más csak a hideg külső, mely a hatalomnak él.

Lucas, az alfa, akitől erőszakkal elvették azt, ami a legfontosabb volt a számára: a szülői szeretetet. És évekkel később egy érzelmek nélküli mentál kezdi mészárolni az alakváltók nőstényeit. Nyomozása során találkozik a szépséges Sascháva, aki már az első találkozás során felkelti a benne élő párduc figyelmét. És így kezdődik meg a vadászat.

A lány megtanul érezni, élni, szeretni és táncolni egy halálos ragadozóval.
A férfi megtanul bízni a lányban, a párjában, megtanul újra tiszta szívből szeretni és gondoskodni anélkül, hogy megfojtaná vele a másikat.

Velük kezdődik minden és nincs megállás.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sunshine>!

– Nagyon rossz az emlékezeted.
– Csak azt felejtem el, amire nem akarok emlékezni.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
RavenS>!

– Ezt Marlee-ért és Tobyért teszem, nem a te kedvedért – fordult dacosan Hawke felé a tini.
Az alfahím gúnyosan tisztelgett a lánynak.
– Isten ments, hogy bármit megcsinálj, amire én kértelek!

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Sienna Lauren
2 hozzászólás
Sunshine>!

– Azta…
– Tudom. Én vagyok a legszebb lény, akit valaha láttál.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
Vivi_>!

– Hogyan párosodhatnék több leopárddal?
– Sehogy – csattant fel Lucas önkéntelenül. – Te az enyém vagy. Ennyi.
[…]
– Ezt én is tudom, uram, királyom!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
Vivi_>!

A logika és a szeretet néha nem illenek össze.

Vicky3>!

– Nincs szívetek, nincs lelkiismeretetek, nincsenek érzéseitek. Ez a pszichopaták meghatározása, nem?!

Kapcsolódó szócikkek: Mentálok (mint faj)
Judyth3>!

Ez a határozott parancs összezavarta Saschát, nem értette pontosan a szobában tartózkodók hierarchiáját.
– Azt hittem, Lucas itt az alfa.
A férfi felnevetett.
– Na igen, de ez itt Tamsyn konyhája. Szóval inkább üljünk le, mielőtt hozzánk vág egy fazekat.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder
bemese05 P>!

– Olyanok vagytok, mint két vadállat, aki nem tudja, megbízhat-e a másik békeajánlatában. Meddig köröztök még egymás körül, amíg végre eldöntitek? – Megrázta a fejét, s furcsa szemeiben vidámság csillant. Abban a pillanatban egyszerre volt minden, amit a férfi szeretett benne: nőiesség és szenvedély, játékosság és nevetés, érzékiség és vágy.
Lucas hallotta, hogy Hawke mellette felsóhajt. Ránézett, és azt olvasta le a farkas arcáról: ha nem a tiéd lenne…
– De az – válaszolt neki, alfahím az alfahímnek, ragadozó a ragadozónak.

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Lucas Hunter · Sascha Duncan
3 hozzászólás
dor_i>!

Aznap majdnem megértette, miért ölték ki magukból a mentálok az érzelmeket. Ha nem érzett volna, nem kellett volna emlékeznie. Ha nem érzett volna, nem gyászolt volna. Ha nem érzett volna, nem kellett volna elviselni a fájdalmat, amely nagyon is emberi szívének minden egyes dobbanásakor beléhasított.

117. oldal

2 hozzászólás
Sunshine>!

– Te már soha nem leszel egyedül. Te már hozzánk tartozol. A falkához. – A lány kezére tette a kezét. – Ne félj elengedni a mentálhálót. Mi elkapunk.

Kapcsolódó szócikkek: Tamsyn Ryder

A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kayra B King: Chaos
Laura Thalassa: The Emperor of Evening Stars – Az Esti Csillagok Császára
J. R. Ward: A vadállat
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
J. R. Ward: Halhatatlanság
Richelle Mead: A szukkubusz dala