36. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Vonzódás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 1.) 634 csillagozás

Nalini Singh: Vonzódás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sascha ​Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.

Figyelem: felnőtteknek szóló tartalom!

Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas… (tovább)

Eredeti mű: Nalini Singh: Slave to Sensation

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636298203 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Hawke Snow · Judd Lauren · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Brenna Shane Kincaid · Sienna Lauren · Tamsyn Ryder · Nathan Ryder (Nate) · Mentálok (mint faj) · Nikita Duncan


Kedvencelte 188

Most olvassa 24

Várólistára tette 287

Kívánságlistára tette 258

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
BreeS
Nalini Singh: Vonzódás

Nalini könyvei mindig elérik a maximum szintet. Csodásan kidolgozott történet. Komolyan ez a mentálhálós dolog valami elképesztő! Imádom azt a világot, amibe a könyv vezet. Lucas és Sacha története pedig még mindig az egyik kedvencem a sorozat köteteiből. :)
Blog: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/09/nalini-si…

1 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Nalini Singh: Vonzódás

Kezdem azzal, hogy az ilyen típusú „ponyvákat” általában tévénézés közben szoktam olvasni, mert egyik sem követel tőlem annyit, hogy ne tudnék figyelni a másikra is ugyanúgy, hát ezzel a könyvvel nem így volt, ki kellet kapcsolnom a tévét, mert nagyon kellett figyelnem, hogy megértsem.
A világ, ami a szemem elé tárult, nagyon komplex, és szerteágazó volt, le a kalappal Singh előtt, hogy ezt így összerakta. Az is tetszett, hogy amint kb rájöttem, hogy nem értem ezt a mentálhálós ötletet, bedobta példának az internetet, hogy megértesse, és be is jött, utána nem okozott gondot. Sajnáltam viszont, hogy tényleges alakváltás ennyire kevés volt benne. A kicsiket imádtam, tök kis cukik voltak. Lucas is kedvelhető volt, de ami a legjobban megfogott, az Sascha harca volt önmagával, mennyire durva lehet már, (az Equlibrium c. film jutott az eszembe róla, ott az érzelem bűn volt) felnősz, és tudod, hogy hibás vagy, tudod, hogy bármikor beáldozhatnak a tökéletesek, aztán kiderül, hogy nem hibás vagy, hanem egyedi, egyedüli, és ezt akarták elnyomni benned, méghozzá az anyád, akiről egyébként azt hitted valamennyire is számítasz neki, de kiderül, hogy ez is hazugság volt, de inkább önáltatás.
Nagyon tetszett! Nagyon szerettem! Köszönöm @xoxo_ivett, hogy ajánlottad, imádtam, ha nem mondod, lehet, h a következő százba nem került volna bele…

3 hozzászólás
>!
E_Lina
Nalini Singh: Vonzódás

Eddig kétszer olvastam el ezt a könyvet.❤

Túl hoszzú értékelést nem szeretnék, és nem is tudnék róla írni. Nem lelem a szavakat:)
Számomra ez a legkedvesebb fantasy-krimi-romantikus hangulatú könyv, amit eddig valaha olvastam.

A két faj ellentéte az érzelmeket tekintve remek hangvételt adott a könyvnek!
Szuper párosítás szerintem az alakváltók és a mentálok!
Mert nagyszerűen ki lehetett fejezni az érzelmek fontosságát.
Míg a mentálok érzelem mentesen éltek, az alakváltók nevükhöz híven kifejezetten szerették kimutatni minden gondolatukat. A saját falkájuk összetartozását, területeik, egyéb saját birtokukban lévő dolgok/személyek iránti kisajátításukat.
Gyönyörű szerelmet hoztak ki ebből az adott két fajból, imádom, imádom, imádom!❤
És emellett tökéletesen beleszabtak a történetbe egy krimi ágat.

Tartalmas, Izgalmas, Fordulatos, Iszonyatosan Szenvedélyes!!❤

Fantasztikus egy könyv, biztos vagyok benne, hogy nem utoljára olvastam ki :)
❤Lucas Hunter❤

4 hozzászólás
>!
sarahangel P
Nalini Singh: Vonzódás

Ha nem egy kihíváshoz olvasom a könyvet, valószínű még jó darabig nem nyúltam volna hozzá, mert nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog. Szerencsére tévedtem. Igaz, nem olvasok túl sok paranormális jellegű könyvet, mert nem mindegyik az én ízlésemnek való, de ez tetszett.

Mentálokról én még nem hallottam és nem olvastam soha, nem tudom, hogy Nalini saját találmánya-e, vagy már „létező” fikciós szereplőkről van szó. Mindenesetre érdekes volt a felépített világ, és tetszett a két különböző faj, a hideg és érzelemmentes mentálok és az életerőtől duzzadó, szenvedélyes alakváltók szembeállítása, a romantikus szál behozása. A két főhős szimpatikus, ahogy a mellékszereplők is. Sascha változása fokozatos és hiteles ahhoz képest, hogy nem ölel fel túl sok időt a történet. A spoiler kiléte egy kissé kiszámítható volt ugyan, de sebaj, pont ezért meglepődtem rajta. ;)

Jó bevezető része volt a sorozatnak, így előbb-utóbb szerintem folytatni fogom. :)

27 hozzászólás
>!
Blackfire
Nalini Singh: Vonzódás

Az igazat megvallva,nem volt rossz,cseppet sem volt rossz,de mégis vannak benne olyan kidolgozatlan részek,amik nekem hiányosak és ezzel párhuzamban voltak olyan részek amik meg annyira kidolgozottak voltak,hogy az írónő akarva,akaratlanul,úgy összezavart,hogy azutan a rész után azt se tudtam mit olvasok :DD
Tetszik a fanatasy világ ami ki lett alakitva.Szinte falkatagnak éreztem magam benne.Köszönöm az élményt,Nalini Singh.
Élveztem Sasha karakter vlátozásának végigkísérését.Olyan jó volt,olvasni,hogy egy begyepesedett,mindig félénk,de erős lány,hogy lett egyik pillanatról a másikra egy erős,független,szabad,fellélegzett ,nő.Mintha anyukámék mondanák,most a következőket :DD de olyan könnyen felnőnek *könnyes szem* érzésem van :D
Lucas ,ahw én nagy vadmacskám,örültem a karakterének,egy igazi vadállat,férfi,ember.Imádtam a védelmező ösztönét,nem tudom,hogy a valőságba létezik-e ilyen hímnemű egyed,mint ez a mintapéldány :D de ha létezel,kedves Mister.Tökéletes pasi,az számom +360454545437586498 ,nyugodtan hivj ha lenne kedved találkozni,eme fenséges lénynel aki szerény személyem :D <3
A többiek,hát szerintem mind a leopárd,mind a farkas falka tagjait.Egyenesen imádtam őket.És igen tudom veszélyesek meg minden,meg ne huzzak velük ujjat értem én de akkor is mindegyikükbe volt valami megállithatatlan szenvedély,szeretet,ami megakadűlyozta azt ,hogy bármelyiküket is utáljam mondjuk nem mintha lett volna okom őket utlni ,cs úgy mondom :DD
Megérte elolvasni,hisz nem vsztettem vele semmit :D de azért a töri tanárom idézve ismét „Ez se egy Jókai” :D hát nem,tehát jó kikapcsolódás,de sajnálatos módon semmi tanulság nem mintha mondjuk számitottam volna rá

2 hozzászólás
>!
Vivi_
Nalini Singh: Vonzódás

Istenem! Oh, istenem! :D
Ki hitte volna, hogy nekem ennyire tetszeni fog ez a könyv?
Nalinitől eddig csak egy könyvet olvastam, az angyalos sorozat első részét. Azonban nem hagyott bennem akkora nyomot, hogy folytassam is a sorozatot.
De, ez! Úgy megszerettem a két kis leopárdkölyköt, olyan kis aranyosak voltak…
Szívesen megszeretgettem volna őket én is.
Az eleje még nem is fogott meg, de amikor először találkozunk Tamsynnal és a két kis kölyökkel, na, onnantól én faltam a sorokat.
Sajnos el kellett intéznem pár dolgot, így abba hagytam pár óráig a könyvet. Áh, ne tudjátok meg mennyire vártam, hogy újra olvassam… Kiváncsi voltam mi fog történni Saschával és Lucassal.
Az írónő itt is különleges világot alakított ki, a mentálok és alakváltók világát. Néhol zavaros volt ez a mentálháló-dolog, de lehet csak nekem.
A két főszereplő nekem tökéletes volt, nem volt semmi felesleges hiszti, sem nyafogás mert nem lehetnek egymáséi, csak kellő mennyiségű.
Jaj, nagyon megkedveltem az egészet! :)) Csak lennének a kezemben a következő kötetek is, s ha azok is ilyen jók lesznek, lehet új kedvenc sorozatot avatok.
A borító kicsit érdekes, de elmegy kategória. Khm… a rajta lévő félmeztelen test egyátalán nem befolyásolt, hogy belekezdjek.

5 hozzászólás
>!
kocybaba P
Nalini Singh: Vonzódás

Mérhetetlenül jól döntöttem, amikor neki kezdtem ennek a sorozatnak, mert ez egyszerűen valami fantasztikus volt. Már az első fejezet után teljesen elvesztem, és csak lestem, hogy Nalini S. mit össze nem hozott ebben a könyvben. A mentálok, az alakváltók, a szerelmi szál, az erotika, a nyomozás, a falkák, a mellékszereplők… Annyira komplex és jól felépített volt, a mentálhálóval meg egyszerűen lenyűgözött, annyira különlegesnek és érdekesnek találtam. Saschan keresztül pedig remekül lett bemutatva ennek a működése, szerkezete, a lényege, és mellette még ott volt a mentál küzdelme, harca önmagával, majd Lucassal. Tetszett mikor az érzéketlenség, a hűvös távolságtartás összecsapott az érzelmekkel és az érintéssel. Mikor ösztönözték, jobbá tették egymást. Olyan szépen kerekedett ki az egész, és nem volt elsietve semmi, még a végén a krimi szál sem. Szóval tényleg egy rossz szavam sincs rá, és ha még nem írtam volna, nagyon, de nagyon tetszett.

>!
Trice29 P
Nalini Singh: Vonzódás

Ezt hívják úgy, hogy szerelem első látásra. Hihetetlen jó a történet, izgalmasak a szereplők. Sascha jellemfejlődése lenyűgözött, Lucas kedvenc pasi lett. Nalini világa bonyorult, mégis csodálatos, nagyon várom a folytatást! :o)

8 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Nalini Singh: Vonzódás

Azt kell mondanom, hogy sokkal jobb történetet kaptam, mint számítottam rá. Izgalmas volt, alaposan kidolgozott világgal, szuper szereplőkkel, kellő romantikával (bár van benne néhány +18as jelenet).
Nagyon hamar magába szippantott a történet, és addig nem nyugodtam, még a végére nem értem.
Pozitívum, hogy önálló kötetként is teljes és érthető.
Ennek ellenére kiváncsi vagyok a többi kötetre és falkatagra.

Bővebben:http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/01/nalini-singh-…

1 hozzászólás
>!
avidreader
Nalini Singh: Vonzódás

Egy baratnom ajanlotta meg regebben ezt a konyvet, es banom, hogy nem olvastam el elobb ezt az eszmeletlen regenyt.
Hihetetlenul jo volt, nagyon otletesnek talaltam a mentalokat, a mentalhalot, de legfokeppen Sascha kulonlegesseget. A foszereplok kedvelheto karakterek, a felepitett vilag fantaziadus es lenyugozo a maga modjan. Az alakvaltok es a mentalok olyanok voltak szamomra, mintha az erzelem es az ertelem allando harcat es ellensegeskedeset neztem volna vegig.
Csodaltam, mennyire kidolgozott volt a kotet, Nalini Singh mint romantikaban, mint fantasy teren megallja a helyet. Reszletesen megismerhettem, fokozatosan, a ket faj vilagat, szabalyait, szokasait, meg ha a konyv elejen nagyon idegennek hatott a foszereplok vilaganak feltarasa is. Sascha es Lucas rendkivul nyers a kezdetekben, de ahogy egyre kozelebb kerulnek egymashoz, annal hivogatobba valt a regeny is, es nagyon oda kellett figyelnem, hogy megertsem, Sascha mikent kering a mentalhalon es mire kepes.
A konyv felenel mar sejtettem, ki a gyilkos, es nem volt meglepetes, amikor Sascha leleplezte, de ettol meg nagyon elveztem a tortenetet a fantasy szalnak koszonhetoen.


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

– Nagyon rossz az emlékezeted.
– Csak azt felejtem el, amire nem akarok emlékezni.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
RavenS

– Ezt Marlee-ért és Tobyért teszem, nem a te kedvedért – fordult dacosan Hawke felé a tini.
Az alfahím gúnyosan tisztelgett a lánynak.
– Isten ments, hogy bármit megcsinálj, amire én kértelek!

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Sienna Lauren
2 hozzászólás
>!
Sunshine

– Azta…
– Tudom. Én vagyok a legszebb lény, akit valaha láttál.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Vivi_

– Hogyan párosodhatnék több leopárddal?
– Sehogy – csattant fel Lucas önkéntelenül. – Te az enyém vagy. Ennyi.
(…)
– Ezt én is tudom, uram, királyom!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Vicky3 P

– Nincs szívetek, nincs lelkiismeretetek, nincsenek érzéseitek. Ez a pszichopaták meghatározása, nem?!

Kapcsolódó szócikkek: Mentálok (mint faj)
>!
Vivi_

A logika és a szeretet néha nem illenek össze.

>!
Judyth3

Ez a határozott parancs összezavarta Saschát, nem értette pontosan a szobában tartózkodók hierarchiáját.
– Azt hittem, Lucas itt az alfa.
A férfi felnevetett.
– Na igen, de ez itt Tamsyn konyhája. Szóval inkább üljünk le, mielőtt hozzánk vág egy fazekat.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder
>!
dor_i

Aznap majdnem megértette, miért ölték ki magukból a mentálok az érzelmeket. Ha nem érzett volna, nem kellett volna emlékeznie. Ha nem érzett volna, nem gyászolt volna. Ha nem érzett volna, nem kellett volna elviselni a fájdalmat, amely nagyon is emberi szívének minden egyes dobbanásakor beléhasított.

117. oldal

2 hozzászólás
>!
Sunshine

– Te már soha nem leszel egyedül. Te már hozzánk tartozol. A falkához. – A lány kezére tette a kezét. – Ne félj elengedni a mentálhálót. Mi elkapunk.

Kapcsolódó szócikkek: Tamsyn Ryder
>!
Vivi_

Sascha óvatosan beleharapott a sütibe. Éppen, hogy meg tudta állni, hogy sírva ne fakadjon. Nem csoda, hogy az egyház valaha az ördög csábításának nevezte a csokoládét. Legszívesebben az egész tányért maga elé vette volna, de mérsékelte magát, és szépen lassan elfogyasztotta a sütit.


A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Éjsötét szerető
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Charlaine Harris: Vérszag
Darynda Jones: Harmadik sírhant
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
J. L. Armentrout: Origin