43. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Vonzódás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 1.) 692 csillagozás

Nalini Singh: Vonzódás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sascha ​Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.

Figyelem: felnőtteknek szóló tartalom!

Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas… (tovább)

Eredeti mű: Nalini Singh: Slave to Sensation

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636298203 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Hawke Snow · Judd Lauren · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Vaughn D'Angelo · Brenna Shane Kincaid · Sienna Lauren · Tamsyn Ryder · Nathan Ryder (Nate) · Mentálok (mint faj) · Nikita Duncan


Kedvencelte 202

Most olvassa 26

Várólistára tette 310

Kívánságlistára tette 270

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Nalini Singh: Vonzódás

Nalinit már az angyalos sorozatával a szívembe zártam és egyhamar a kedvenceim közé került. Úgy gondoltam, teszek egy próbát az „alakváltós-mentálos” sorozatával is. Most jön(ne) az a közhely, hogy teljesen másra számítottam. Volt némi sci-fibe való áthajlás, de szerencsére nem lépte át a fantasy műfajt. Ráadásul arra gondoltam, hogy biztos valami civilizálatlan társadalmon belül zajlódnak az események. Mivel Nalini-ről van szó, nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Még nem egészen tiszta, de ilyen egy remek sorozatindító. A világ eléggé jól ki van dolgozva. A cselekmény pörgős, átgondolt, jól nyomon követhető. Egy csapásra megszerettette a falkát, és lenyűgözött a mentál társadalmi lét. Noha ez most Lucas-nak nem igazán sikerült. spoiler már előre érzem, hogy ebből a sorozatból is sok kedvencet fogok avatni. Eddig Hawke a legesélyesebb kedvenc.

28 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Nalini Singh: Vonzódás

„Aznap majdnem megértette, miért ölték ki magukból a mentálok az érzelmeket. Ha nem érzett volna, nem kellett volna emlékeznie. Ha nem érzett volna, nem gyászolt volna. Ha nem érzett volna, nem kellett volna elviselni a fájdalmat, amely nagyon is emberi szívének minden egyes dobbanásakor beléhasított.”

Hm…lehet nem kellene ebbe az állapotban értékelést írnom, de talán pont most van meg bennem a képesség arra, hogy igazán összefoglaljam, mit is éreztem a könyv olvasása közben.

Azt tudni érdemes rólam, hogy a kedvenc idézeteimet mindig pontossággal és hittel választom. Ami le van írva, az nagyon tetszik, vagy pontosan azt gondolom.
Tehát a fenti idézet is nyomos okkal került az értékelésem elejére.
Valamint hiszek abban, hogy egy adott történet MINDIG a megfelelő időpontban jut el hozzánk. Ahogy történt most velem is ismételten.
Most sokan felhúzhatjátok a szemöldökötöket, hogy ez egy paranormális erotikus töltetekkel megfűszerezett fantasy történet, amiben igazatok is van.
De, mint minden könyvnek van, – még ha szórakoztató is –, egy üzenete.
Ennek a történetnek az volt az mondanivalója, hogy merjek gyászolni. Merjek érezni és itt az ideje elengedni a falakat.
Lehet csak beleképzelem, de úgy gondolom, most nagyon sokat segített nekem.
Elkezdem feldolgozni az idei évet.

És akkor jöjjön a kötet értékelése.
Első könyv, bár az író nem ismeretlen a számomra, hisz az angyalos történetét párhuzamosan olvasom evvel.
Teljesen más a kettő, mégis megmutatkozik az író tehetsége, humora.
Mert igen is szarkazmus volt benne dögivel, sőt rejtetten fel is kacagtam.
Annyi érzés szorult ebbe az egy kötetbe, hogy sokszor fojtogatónak éreztem, de megértettem, hogy miért történik mindez.
Sascha nagyon erős teremtés, tele fájdalommal, sebekkel, mégis egy hatalmas harcos, csak tudat alatt teszi mind ezt. Nőként csábító, tele kíváncsisággal és mindezt megfűszerezve egy nagyon érdekes intelligenciával.
Fejlődése nagyon látványos, szinte vele együtt értem be én is.
Csodálatos volt részese lenni annak a világ ismerkedésnek, amihez foghatót rég nem olvastam.
Lucas igazi vezér egyéniség, szintén hordozza a maga hegeit, de büszke, tele szenvedéllyel, határtalan birtoklás vággyal és igen néhol kegyetlenséggel.
Valahogy így képzelem el a társ fogalmát, mert bár a történet kitaláció mégis az emberi ösztön és vágy megtestesítője.
Melyik nő ne vágyna biztonságra, szerelemre, szenvedélyre? Titkon mindannyiunkban ott a kívánság, csak ki megkapja ezt, ki még keresi és van aki megtagadja….bárhogy is van, nem volt nehéz beleélnem magam a történetbe. Csodálatos volt látni ezt az elsöprő szerelmet és igen én is féltem mikor kellett, és hagytam, hogy az érzelmeim túlcsorduljanak az események alakulása által.
Nagyon sok szereplőt megszerettem, minden Őrző tetszik. És nem tudok választani Dorian vagy Hawke között…tudom ízlések és pofonok…:)
Egy szó, mint száz kell a folytatás, nem érdekel milyen nehéz megvenni őket. És minél előbb természetesen.
Nagy kedvenc és köszönöm @Demise barátnőmnek, hogy felhívta rá a figyelmemet. Nélküled még mindig tudattalan lennék, de szerencsére vagy nekem és a síró pénztárcámnak. Még sok ilyen és ennél jobb könyveket kívánok magunknak .

Kedvenc! ♥

3 hozzászólás
>!
BreeS
Nalini Singh: Vonzódás

Nalini könyvei mindig elérik a maximum szintet. Csodásan kidolgozott történet. Komolyan ez a mentálhálós dolog valami elképesztő! Imádom azt a világot, amibe a könyv vezet. Lucas és Sacha története pedig még mindig az egyik kedvencem a sorozat köteteiből. :)
Blog: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/09/nalini-si…

1 hozzászólás
>!
Orsi999
Nalini Singh: Vonzódás

Pozitívan csalódtam ebben a könyvben. Valamiért rosszabbra számítottam, de nagyon jó volt. Teljesen lekötötte a figyelmemet és amint volt egy kis szabad időm rögtön olvastam.
Nagyon különleges és érdekes ez a világ, amit Nalini Singh létrehozott. Saschan karaktere érdekes, de igazából nem is az ő személyisége miatt olvastam, hanem az ő világa miatt, amiben felnőtt. A mentálháló teljesen lenyűgözött. Lucas karaktere az elején még nem volt annyira szimpatikus, de ahogy haladtunk előre a történetben egyre jobban megkedveltem. Az ő világában inkább a szokások voltak azok, amik felkeltették a kíváncsiságomat.
Egy idő után már kezdtem sejteni, hogy ki lehet a gyilkos, de ettől még ugyan úgy kíváncsi voltam a könyv befejezésére. Az biztos, hogy amint megszerzem a folytatást rögtön neki is kezdek.

5 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Nalini Singh: Vonzódás

Ó, te szent ég! *-*
Teljesen elvarázsolt ez a világ. Már most, az első résszel kedvenc sorozattá vált.
És kell nekem egy cica! Egy nagyon nagy cica! Természetesen egy nagyon nagy FIÚ cica! Mondjuk egy leopárd pont megtenné! ;)
spoiler

22 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Nalini Singh: Vonzódás

Kezdem azzal, hogy az ilyen típusú „ponyvákat” általában tévénézés közben szoktam olvasni, mert egyik sem követel tőlem annyit, hogy ne tudnék figyelni a másikra is ugyanúgy, hát ezzel a könyvvel nem így volt, ki kellet kapcsolnom a tévét, mert nagyon kellett figyelnem, hogy megértsem.
A világ, ami a szemem elé tárult, nagyon komplex, és szerteágazó volt, le a kalappal Singh előtt, hogy ezt így összerakta. Az is tetszett, hogy amint kb rájöttem, hogy nem értem ezt a mentálhálós ötletet, bedobta példának az internetet, hogy megértesse, és be is jött, utána nem okozott gondot. Sajnáltam viszont, hogy tényleges alakváltás ennyire kevés volt benne. A kicsiket imádtam, tök kis cukik voltak. Lucas is kedvelhető volt, de ami a legjobban megfogott, az Sascha harca volt önmagával, mennyire durva lehet már, (az Equlibrium c. film jutott az eszembe róla, ott az érzelem bűn volt) felnősz, és tudod, hogy hibás vagy, tudod, hogy bármikor beáldozhatnak a tökéletesek, aztán kiderül, hogy nem hibás vagy, hanem egyedi, egyedüli, és ezt akarták elnyomni benned, méghozzá az anyád, akiről egyébként azt hitted valamennyire is számítasz neki, de kiderül, hogy ez is hazugság volt, de inkább önáltatás.
Nagyon tetszett! Nagyon szerettem! Köszönöm @xoxo_ivett, hogy ajánlottad, imádtam, ha nem mondod, lehet, h a következő százba nem került volna bele…

3 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Nalini Singh: Vonzódás

Ez volt az első Nalini Singh könyvem (hogy én miért nem olvastam tőle semmit ezelőtt?!!!), de az biztos, hogy nem ez lesz az utolsó!
Egy kis fantasy, egy kis sci-fi, egy kis romantika – minden benne van ebben a könyvben, amit szeretek! Zseniális és egyedi ez a világ, a mentálháló és alakváltó kombináció a történetben pedig egy nyerő téma – remélem ez az irányvonal a további kötetekben sem okoz csalódást.
Ejnye-bejnye, hogy nekem ez eddig nem került a kezembe… sebaj, pótolom a következő kötettel, amint lehet! :)

21 hozzászólás
>!
J_Evie_Lina
Nalini Singh: Vonzódás

Eddig kétszer olvastam el ezt a könyvet.❤

Túl hoszzú értékelést nem szeretnék, és nem is tudnék róla írni. Nem lelem a szavakat:)
Számomra ez a legkedvesebb fantasy-krimi-romantikus hangulatú könyv, amit eddig valaha olvastam.

A két faj ellentéte az érzelmeket tekintve remek hangvételt adott a könyvnek!
Szuper párosítás szerintem az alakváltók és a mentálok!
Mert nagyszerűen ki lehetett fejezni az érzelmek fontosságát.
Míg a mentálok érzelem mentesen éltek, az alakváltók nevükhöz híven kifejezetten szerették kimutatni minden gondolatukat. A saját falkájuk összetartozását, területeik, egyéb saját birtokukban lévő dolgok/személyek iránti kisajátításukat.
Gyönyörű szerelmet hoztak ki ebből az adott két fajból, imádom, imádom, imádom!❤
És emellett tökéletesen beleszabtak a történetbe egy krimi ágat.

Tartalmas, Izgalmas, Fordulatos, Iszonyatosan Szenvedélyes!!❤

Fantasztikus egy könyv, biztos vagyok benne, hogy nem utoljára olvastam ki :)
❤Lucas Hunter❤

4 hozzászólás
>!
sarahangel P
Nalini Singh: Vonzódás

Ha nem egy kihíváshoz olvasom a könyvet, valószínű még jó darabig nem nyúltam volna hozzá, mert nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog. Szerencsére tévedtem. Igaz, nem olvasok túl sok paranormális jellegű könyvet, mert nem mindegyik az én ízlésemnek való, de ez tetszett.

Mentálokról én még nem hallottam és nem olvastam soha, nem tudom, hogy Nalini saját találmánya-e, vagy már „létező” fikciós szereplőkről van szó. Mindenesetre érdekes volt a felépített világ, és tetszett a két különböző faj, a hideg és érzelemmentes mentálok és az életerőtől duzzadó, szenvedélyes alakváltók szembeállítása, a romantikus szál behozása. A két főhős szimpatikus, ahogy a mellékszereplők is. Sascha változása fokozatos és hiteles ahhoz képest, hogy nem ölel fel túl sok időt a történet. A spoiler kiléte egy kissé kiszámítható volt ugyan, de sebaj, pont ezért meglepődtem rajta. ;)

Jó bevezető része volt a sorozatnak, így előbb-utóbb szerintem folytatni fogom. :)

27 hozzászólás
>!
Blackfire
Nalini Singh: Vonzódás

Az igazat megvallva,nem volt rossz,cseppet sem volt rossz,de mégis vannak benne olyan kidolgozatlan részek,amik nekem hiányosak és ezzel párhuzamban voltak olyan részek amik meg annyira kidolgozottak voltak,hogy az írónő akarva,akaratlanul,úgy összezavart,hogy azutan a rész után azt se tudtam mit olvasok :DD
Tetszik a fanatasy világ ami ki lett alakitva.Szinte falkatagnak éreztem magam benne.Köszönöm az élményt,Nalini Singh.
Élveztem Sasha karakter vlátozásának végigkísérését.Olyan jó volt,olvasni,hogy egy begyepesedett,mindig félénk,de erős lány,hogy lett egyik pillanatról a másikra egy erős,független,szabad,fellélegzett ,nő.Mintha anyukámék mondanák,most a következőket :DD de olyan könnyen felnőnek *könnyes szem* érzésem van :D
Lucas ,ahw én nagy vadmacskám,örültem a karakterének,egy igazi vadállat,férfi,ember.Imádtam a védelmező ösztönét,nem tudom,hogy a valőságba létezik-e ilyen hímnemű egyed,mint ez a mintapéldány :D de ha létezel,kedves Mister.Tökéletes pasi,az számom +360454545437586498 ,nyugodtan hivj ha lenne kedved találkozni,eme fenséges lénynel aki szerény személyem :D <3
A többiek,hát szerintem mind a leopárd,mind a farkas falka tagjait.Egyenesen imádtam őket.És igen tudom veszélyesek meg minden,meg ne huzzak velük ujjat értem én de akkor is mindegyikükbe volt valami megállithatatlan szenvedély,szeretet,ami megakadűlyozta azt ,hogy bármelyiküket is utáljam mondjuk nem mintha lett volna okom őket utlni ,cs úgy mondom :DD
Megérte elolvasni,hisz nem vsztettem vele semmit :D de azért a töri tanárom idézve ismét „Ez se egy Jókai” :D hát nem,tehát jó kikapcsolódás,de sajnálatos módon semmi tanulság nem mintha mondjuk számitottam volna rá

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sunshine

– Nagyon rossz az emlékezeted.
– Csak azt felejtem el, amire nem akarok emlékezni.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
RavenS

– Ezt Marlee-ért és Tobyért teszem, nem a te kedvedért – fordult dacosan Hawke felé a tini.
Az alfahím gúnyosan tisztelgett a lánynak.
– Isten ments, hogy bármit megcsinálj, amire én kértelek!

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Sienna Lauren
2 hozzászólás
>!
Sunshine

– Azta…
– Tudom. Én vagyok a legszebb lény, akit valaha láttál.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Vivi_

– Hogyan párosodhatnék több leopárddal?
– Sehogy – csattant fel Lucas önkéntelenül. – Te az enyém vagy. Ennyi.
(…)
– Ezt én is tudom, uram, királyom!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Vivi_

A logika és a szeretet néha nem illenek össze.

>!
Vicky3

– Nincs szívetek, nincs lelkiismeretetek, nincsenek érzéseitek. Ez a pszichopaták meghatározása, nem?!

Kapcsolódó szócikkek: Mentálok (mint faj)
>!
Judyth3

Ez a határozott parancs összezavarta Saschát, nem értette pontosan a szobában tartózkodók hierarchiáját.
– Azt hittem, Lucas itt az alfa.
A férfi felnevetett.
– Na igen, de ez itt Tamsyn konyhája. Szóval inkább üljünk le, mielőtt hozzánk vág egy fazekat.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder
>!
Sunshine

– Te már soha nem leszel egyedül. Te már hozzánk tartozol. A falkához. – A lány kezére tette a kezét. – Ne félj elengedni a mentálhálót. Mi elkapunk.

Kapcsolódó szócikkek: Tamsyn Ryder
>!
Vivi_

Sascha óvatosan beleharapott a sütibe. Éppen, hogy meg tudta állni, hogy sírva ne fakadjon. Nem csoda, hogy az egyház valaha az ördög csábításának nevezte a csokoládét. Legszívesebben az egész tányért maga elé vette volna, de mérsékelte magát, és szépen lassan elfogyasztotta a sütit.

>!
dor_i

Aznap majdnem megértette, miért ölték ki magukból a mentálok az érzelmeket. Ha nem érzett volna, nem kellett volna emlékeznie. Ha nem érzett volna, nem gyászolt volna. Ha nem érzett volna, nem kellett volna elviselni a fájdalmat, amely nagyon is emberi szívének minden egyes dobbanásakor beléhasított.

117. oldal

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát
Peter Clines: 14
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Gena Showalter: Éjsötét csók
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda
J. R. Ward: A király
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Lara Adrian: A vámpír vére