Szabadulás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 5.) 446 csillagozás

Nalini Singh: Szabadulás

Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut. Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat.

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633433713 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Vaughn D'Angelo · Clay Bennett · Tamsyn Ryder · Andrew Liam Kincaid · Mélisande Smith (Mercy) · Ashaya Aleine · Amara Aleine


Kedvencelte 93

Most olvassa 9

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 115

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Nalini Singh: Szabadulás

Az első rész óta talán Dorian az, akire a leginkább kíváncsi voltam. Szerettem volna őt még jobban megismerni. Ha osztok, szorzok és az összes létező matematikai műveletet számításba venném, akkor talán ezt a részt hoznám ki győztesként, mint az eddigi legjobb részt. Ashaya számomra igazi meglepetés volt. Sascha után ő lett a kedvencem a sorozat női szereplői közül. Őt és Lucast az első rész óta nagyon megszerettem és mindig örültem, amikor feltűntek. Nagyon aranyosak és harmonikus a kapcsolatuk, de Ashayához visszatérve, nagyon érdekesnek tartottam az ikertestvérével való kapcsolatát.
Az epilógus olyan jót tett a lelkemnek, pedig az elejétől kezdve tetszett a történet. Ezt a sorozatot mindenképpen folytatni fogom. Sajnálom, hogy félbehagyták a magyar kiadásokat.

9 hozzászólás
deen>!
Nalini Singh: Szabadulás

Egyértelműen ez volt eddig a legjobb rész. Dorian annyira jó karakter. A látens leopárd, aki egyszerre kell, hogy megküzdjön eme hiányosságával, és húga elvesztésének gyötrelmével, akit a mentálok vettek el tőle. Dorian gyűlöli a mentál fajt és éppen neki kell megmentenie Ashaya fiát, hiszen köti az ígérete. Ráadásul a kisfiú rögtön be is lopja magát Dorian szívébe. Ashaya nem átlagos mentál, egész életében szerepet játszott, hogy beilleszkedhessen a mentálok közé. Hiszen, aki sérült, azt rehabilitálják. Ashaya sok titkot rejteget, amit Doriennek kell felfedeznie, hogy megértse, mi is forog kockán valójában. Az írónő egy nagyszerű történetet rakott össze, amiben legalább annyira élvezetes Dorian és Ashaya épülő kapcsolatát figyelni, mint a lázadók, a Mentál tanács és az emberek cselszövéseit, hogy hogyan tartsák fenn vagy éppen buktassák meg a mentálok uralmát. Nagyon izgalmas volt a cselekmény és sok helyen nagyon megható is volt. Imádtam Ashaya gondolatait és Dorian küzdelmét. Bárcsak folytatnák a magyar kiadást! Igazi kedvenc!

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Nalini Singh: Szabadulás

Üdv zsenifiú! :*
Csak azért, mert szőke, kékszemű, „szörfös” leopárdom még nincs. ;)
Most már van!

Viktória_Erdei P>!
Nalini Singh: Szabadulás

Remélem valamelyik kiadó felfedezi ezt a remek sorozatot. Nagyon szeretném olvasni a következő részét. Az eddig részek közül ez tetszett a legjobban. Dorian-nál tetszett a játékos énje. Egész végig izgalmas volt. A vége pedig fenomenális. Örültem, hogy így lett vége.

3 hozzászólás
Bree_olvas>!
Nalini Singh: Szabadulás

Szentségesúristen
Nem tudom, hogyan fokozhatnám azt, hogy egyszerűen IMÁDOM ezt a sorozatot! Dorian már az első résztől kezdve kész rejtély volt számomra.Alig vártam az ő történetét! ❤ Nem csalódtam, az írónő hozta a tökéletes formáját, minden a helyén volt. A történet megint egy élmény volt :)

bemese05 P>!
Nalini Singh: Szabadulás

Másodjára is nagyon izgatottan vártam Dorian és Ashaya történetét, hiszen Dorian nagyon különleges illetve jó oka van utálni a mentálokat is!
Nagyon jó volt végig kísérni Dorian változását az első rész óta. Nagyon nehéz dolgokon ment keresztül, nagyon sajnáltam a veszteségei miatt! Viszont örömmel láttam, azt ahogyan Ashayára reagált! Tiszta, állati ösztönnel *.*
Ashayát is szerettem! Mentál létére egy csupaszív nő volt!
Már az első pillanattól izzott a levegő köztük, imádtam végig követni ahogyan Dorianban változtak az érzelmek és azt is szerettem, h nem küzdött ellene olyan sokáig! :D
Az ő kapcsolatuk sem az egyszerűségen alapult, de mindent elkövettek azért, h működjön!
Az epilógus pedig ismét megsiratott! Annyira csodás ♥

Trice29>!
Nalini Singh: Szabadulás

Ereztem, hogy Ashaya és Dorian párosa gyilkosan jó lesz, és igazam volt! :o) Az ő kapcsolatuk kialakulása egy valódi násztánc volt. Közben rendkívül izgalmasan halad tovább az Elcsendesedés elleni harc. Belépett az emberi tényező is a küzdő felek közé. Még nem látom tisztán a szálakat, hová fog ez vezetni. Folytatom :o)

2 hozzászólás
Aoimomo P>!
Nalini Singh: Szabadulás

Végre úgy tettem le ennek a sorozatnak egy darabját, hogy maradéktalanul elégedett vagyok vele! Nem volt zavaróan túltolt ledominálás off az alakváltó pasik részéről, és amiért összeteszem a két kezem, nem volt az az érzésem, hogy csak a karakterszám miatt mindent ezerszer a számba rágott, miközben a szituáció egy tapodtat nem mozdult semerre.
Akkor mégis mi volt? Nagyon érdekes konfliktusok. Ashaya és Amara kapcsolatának nem kis problémája feladta a leckét mindenkinek. Illetve Ashaya és Dorian kapcsolata sem volt igazán egyszerű és magától értetődő, tekintve, hogy milyen múltja van utóbbinak a mentálokkal. Azt kell mondjam, hogy kifejezetten érdekes részt kaptunk ötödjére, de ami a szerelmi szálat illeti az maradt ugyanolyan mechanikus, mint eddig. Mintha egy nem különösebben izgalmas receptet olvasnék, de már megszoktam, hogy nálam ő nem működik ezen a téren, viszont a világ, amit letett az asztalra egyre izgalmasabb és bonyolultabb lesz, illetve ez a párocska tényleg sok akadályon küzdötte át magát, míg elért a másikig úgy igazán.

K_A_Hikari>!
Nalini Singh: Szabadulás

Nem hittem volna, hogy ennyire meg fogom szeretni ezt a kötetet, már pedig így lett. A vége tett róla, hogy elégedetten, boldog mosollyal tegyem le a regényt, azt gondolva, hogy ez bizony nagyon jó volt.
Szerencse, hogy az utolsó mondattal Ashaya és Dorian története is véget ér, mert ha nem így lenne, tuti, hogy most sokkal idegesebb lennék…mondjuk egy leopárd dühével.
Nem adom föl a reményt, hátha egyszer kiadják a sorozat többi kötetét is, mindenesetre ezt a kötetet a többivel együtt nagyon szerettem.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/01/nalani-singh-…

4 hozzászólás
_nalla_>!
Nalini Singh: Szabadulás

Több, mint 1évnyi várakozás után a világ egyik legjobb érzése volt, mikor a kezemben tudhattam végre a könyvet. Az pedig leírhatatlan érzés volt, amikor elkezdtem olvasni. És, hogy most mit érzek, miután befejeztem? Rettentően mérges vagyok, amiért nincs a kezemben a következő rész, illetve azért is, mert nem tudok annyira jól angolul, hogy belevágjak eredeti nyelven.
Amikor elkezdtem, egyből beszippantott a történet. Nem tudom, hogy sikerül Nalini-nek a sorozat eddig megjelent minden részébe tennie valamit, amitől ennyire letehetetlen. Ugyan kicsit döcögősen indult Dorian és Shaya kapcsolata, közbejött néhány akadályozó tényező, de végül minden a helyére került. Igaz, nem pont ezt képzeltem el Amara számára, de lehet, hogy tartogat még meglepetéseket. Új szereplőkben ez a kötet sem szenved hiányt, de ennek köszönhetően még több olyan személy lett, akire nagyon kíváncsi vagyok, pl. Vasic. Akkor lettem rá nagyon kíváncsi, mikor találkoztak Dorian-al abban a házban. És, szerencsére, rengeteget találkozhattunk régebbi főszereplőkkel, illetve jövőbeli főszereplőkkel, amiknek mindig különösen örülök.
Amikor az előző részekben Dorian-ról olvashattam, kialakult bennem róla egy kép, ami eléggé eltért attól, amit a könyv olvasása során láttam, de én ennek még örültem is, így sokkal jobban tetszett az egész. Shaya az egyik kedvenc szereplőm lett, hihetetlenül erős nő, szerintem az egyik legerősebb a történet során megismertek közül. Az pedig, hogy a könyv végén sikerült amit szeretett volna… Hát, majdnem megkönnyeztem őket. Lehet, hogy kicsit túl mézes-mázos volt, de szerintem ennyi szenvedés után megérdemelte Dorian. Keenan nagyon aranyos volt, akkor lopta be magát nagyon a szívembe, amikor azért megszegte az ígéretét, hogy láthassa az anyuciját. Amara-ról csak annyit, tényleg nem ezt képzeltem el neki, de nagyon remélem, hogy meg tud változni, jó irányba. Az pedig szerintem nem is kérdéses, hogy a legkíváncsibb természetesen arra vagyok, vajon ki lehet a Szellem. Már rengeteg tippem, ötletem van, de valahogy egyik sem tökéletes.
Úgyhogy most megyek bosszankodni egy kicsit, amiért még nem olvashatom a 6-ot, utána pedig valószínűleg újraolvasom a könyvet, mert még mindig ez az egyik kedvenc sorozatom :)

18 hozzászólás

Népszerű idézetek

nykyriana>!

– Az a rohadt farkas! A múlt héten ajándékot küldött neked.
Sasha elmosolyodott, amikor belegondolt, hogyan flörtöl vele Hawke. A SnowDancer alfa csak azért csinálta ezt, hogy Lucast bosszantsa.
– Én nem kaptam semmilyen ajándékot. Mi volt az?
– Honnan tudjam? Összetapostam, és behajítottam a legmélyebb szurdokba, amit találtam. Azután felhívtam Hawke-ot, és megkérdeztem, hogy van Sienna.
A nőből kipukkadt a nevetés.
– De gonosz vagy! – Mindenki tudta, hogy a farkas alfát csak Sienna Lauren tudta teljesen kikészíteni, a mentál tini lány pedig, úgy tűnt, élete céljának választotta, hogy Hawke utolsó idegszálát is elnyűje. – Mit mondott?
– Hogy Sienna a tizennyolcadik szülinapi buliját tervezi. – […]
– Ez azt jelenti, hogy mi már majdnem másfél éve egy pár vagyunk!
– Bizony. – […] – És azóta én vagy százszor majdnem megöltem Hawke-ot. Esküszöm ha még egyszer édesemnek szólít, én belerúgok abba a szőrös farkasfenekébe!

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Lucas Hunter · Sascha Duncan · Sienna Lauren
1 hozzászólás
nykyriana>!

– Ugyan már, Dorian, te vagy a DarkRiver reklámarca. Ha plakátokat nyomnánk, a te „Ó, nézd, milyen cuki, nem is veszélyes!„ pofid virítana rajta!

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen
krisztin1>!

– Sascha hol van?
– Otthon.
– Egyedül hagytad?
– Ahogy a párom mondaná, ő egy kardinális mentál. Tud magára vigyázni.
– Szóval legalább két katonát otthagytál őrségben.
– Hát persze.

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen · Lucas Hunter · Sascha Duncan
Vicky3>!

Latens vagyok. Régen haragudtam emiatt, de már nem. Most már eldöntöttem, hogy őrszem leszek. Anyukám azt mondja, hogy makacs vagyok, de én tudom mit akarok. És senki sem állíthat meg. Jobban teszik, ha meg sem próbálják.
Egy iskolai fogalmazás részlete. Címe: Mi leszek, ha nagy leszek. Írta Dorian Christiensen (nyolcéves) Osztályzat: csillagos ötös

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen
Sunshine>!

– Sikerült kiborítania.
– A legjobbakkal is megesik.
– Igen? Téged ki tud kikészíteni? – Lucas annyira erős volt, hogy Sascha néha aggódott is érte. Mindenkinek szüksége van egy kis lazításra, még egy alfának is, aki az egész falkájáért felel.
– Az a rohadt farkas! A múlt héten ajándékot küldött neked.
Sascha elmosolyodott, amikor belegondolt, hogyan flörtöl vele Hawke. A SnowDancer alfa csak azért csinálta ezt, hogy Lucast bosszantsa.
– Én nem kaptam semmilyen ajándékot. Mi volt az?
– Honnan tudjam? Összetapostam, és behajítottam a legmélyebb szurdokba, amit találtam. Azután felhívtam Hawke-ot, és megkérdeztem, hogy van Sienna.
A nőből kipukkadt a nevetés.
– De gonosz vagy! – Mindenki tudta, hogy a farkas alfát csak Sienna Lauren tudta teljesen kikészíteni, a mentál tini lány pedig, úgy tűnt, élete céljának választotta, hogy Hawke utolsó idegszálát is elnyűje.

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Lucas Hunter · Sascha Duncan
krisztin1>!

Andrew elnézett Dorian válla felett.
– Érzem a nő illatát.
– Ne!
A fiatalabb hím elmosolyodott.
– Rajtad is ott a nyoma. Tényleg olyan szexi, mint amilyen az illata?
Dorian tudta, hogy Andrew szándékosan hergeli őt.
– Miért nem jössz közelebb, és nézed meg magad?
– Hülyének látszom?
– Farkas vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Liam Kincaid · Dorian Christensen
1 hozzászólás
rebeka_kovács>!

– Nekem mondod?! Mit gondolsz, én nem tudom? – beletúrt a hajába. – A fenébe is, Dorian, már ott tartok, hogy azon gondolkozom, valamelyik farkas nem lenne-e jó az ágyban! – Ez persze hazugság volt. Mercy fantáziájában nem általánosságban jelentek meg a farkas hímek, ő egyetlenegy bizonyos hímre összpontosított. Nem mintha ezt valaha is
bevallotta volna bárkinek.
– A macska és a farkas nem… normális kombináció.
– Mert a macska és a mentál az. – Mercy fura arcot vágott.
[…]
– És mi van a patkányokkal? – Dorian szeme pajkosan megcsillant. Mercy összevonta a szemöldökét.
– Macska és patkány? Na, gratulálok!
– Az biztos, hogy a fekete özvegy kifejezés teljesen új értelmet nyerne.

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen · Mélisande Smith (Mercy)
rebeka_kovács>!

– Add ide! – A férfi türelmetlenül kivette a nő kezéből a készüléket, és beütötte a jelszót.
A képernyőn olvashatatlan sebességgel kezdtek peregni a fájlok nevei.
– Hogy az a…! – füttyentett Dorian. – Úgy látom, mégiscsak tudod, mit csinálsz. Nem csak szexi, de okos is.
Az elismerő füttyentés felrázta a nőt a merengésből.
– Eddig az volt a benyomásom, hogy meg akarsz ölni, és nem a testi adottságaim érdekelnek.
A férfi foga megcsillant, amikor kissé vad mosolyt villantott a nő felé.
– A kettő nem zárja ki egymást.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashaya Aleine · Dorian Christensen

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Laura Thalassa: Rhapsodic – Az Éjszaka Királya
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: A végső áldozat
Aurora Lewis Turner: A megtörhetetlen átok