18. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
22. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
70. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
75. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Szabadulás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 5.) 298 csillagozás

Nalini Singh: Szabadulás

Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut. Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat.

Eredeti mű: Nalini Singh: Hostage to Pleasure

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633433713 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Clay Bennett · Tamsyn Ryder · Andrew Liam Kincaid · Mélisande Smith (Mercy) · Ashaya Aleine · Amara Aleine


Kedvencelte 82

Most olvassa 10

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 104

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
deen
Nalini Singh: Szabadulás

Egyértelműen ez volt eddig a legjobb rész. Dorian annyira jó karakter. A látens leopárd, aki egyszerre kell, hogy megküzdjön eme hiányosságával, és húga elvesztésének gyötrelmével, akit a mentálok vettek el tőle. Dorian gyűlöli a mentál fajt és éppen neki kell megmentenie Ashaya fiát, hiszen köti az ígérete. Ráadásul a kisfiú rögtön be is lopja magát Dorian szívébe. Ashaya nem átlagos mentál, egész életében szerepet játszott, hogy beilleszkedhessen a mentálok közé. Hiszen, aki sérült, azt rehabilitálják. Ashaya sok titkot rejteget, amit Doriennek kell felfedeznie, hogy megértse, mi is forog kockán valójában. Az írónő egy nagyszerű történetet rakott össze, amiben legalább annyira élvezetes Dorian és Ashaya épülő kapcsolatát figyelni, mint a lázadók, a Mentál tanács és az emberek cselszövéseit, hogy hogyan tartsák fenn vagy éppen buktassák meg a mentálok uralmát. Nagyon izgalmas volt a cselekmény és sok helyen nagyon megható is volt. Imádtam Ashaya gondolatait és Dorian küzdelmét. Bárcsak folytatnák a magyar kiadást! Igazi kedvenc!

1 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Nalini Singh: Szabadulás

Remélem valamelyik kiadó felfedezi ezt a remek sorozatot. Nagyon szeretném olvasni a következő részét. Az eddig részek közül ez tetszett a legjobban. Dorian-nál tetszett a játékos énje. Egész végig izgalmas volt. A vége pedig fenomenális. Örültem, hogy így lett vége.

3 hozzászólás
>!
BreeS
Nalini Singh: Szabadulás

Szentségesúristen
Nem tudom, hogyan fokozhatnám azt, hogy egyszerűen IMÁDOM ezt a sorozatot! Dorian már az első résztől kezdve kész rejtély volt számomra.Alig vártam az ő történetét! ❤ Nem csalódtam, az írónő hozta a tökéletes formáját, minden a helyén volt. A történet megint egy élmény volt :)

>!
Trice29 P
Nalini Singh: Szabadulás

Ereztem, hogy Ashaya és Dorian párosa gyilkosan jó lesz, és igazam volt! :o) Az ő kapcsolatuk kialakulása egy valódi násztánc volt. Közben rendkívül izgalmasan halad tovább az Elcsendesedés elleni harc. Belépett az emberi tényező is a küzdő felek közé. Még nem látom tisztán a szálakat, hová fog ez vezetni. Folytatom :o)

2 hozzászólás
>!
K_A_Hikari P
Nalini Singh: Szabadulás

Nem hittem volna, hogy ennyire meg fogom szeretni ezt a kötetet, már pedig így lett. A vége tett róla, hogy elégedetten, boldog mosollyal tegyem le a regényt, azt gondolva, hogy ez bizony nagyon jó volt.
Szerencse, hogy az utolsó mondattal Ashaya és Dorian története is véget ér, mert ha nem így lenne, tuti, hogy most sokkal idegesebb lennék…mondjuk egy leopárd dühével.
Nem adom föl a reményt, hátha egyszer kiadják a sorozat többi kötetét is, mindenesetre ezt a kötetet a többivel együtt nagyon szerettem.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/01/nalani-singh-…

4 hozzászólás
>!
_nalla_
Nalini Singh: Szabadulás

Több, mint 1évnyi várakozás után a világ egyik legjobb érzése volt, mikor a kezemben tudhattam végre a könyvet. Az pedig leírhatatlan érzés volt, amikor elkezdtem olvasni. És, hogy most mit érzek, miután befejeztem? Rettentően mérges vagyok, amiért nincs a kezemben a következő rész, illetve azért is, mert nem tudok annyira jól angolul, hogy belevágjak eredeti nyelven.
Amikor elkezdtem, egyből beszippantott a történet. Nem tudom, hogy sikerül Nalini-nek a sorozat eddig megjelent minden részébe tennie valamit, amitől ennyire letehetetlen. Ugyan kicsit döcögősen indult Dorian és Shaya kapcsolata, közbejött néhány akadályozó tényező, de végül minden a helyére került. Igaz, nem pont ezt képzeltem el Amara számára, de lehet, hogy tartogat még meglepetéseket. Új szereplőkben ez a kötet sem szenved hiányt, de ennek köszönhetően még több olyan személy lett, akire nagyon kíváncsi vagyok, pl. Vasic. Akkor lettem rá nagyon kíváncsi, mikor találkoztak Dorian-al abban a házban. És, szerencsére, rengeteget találkozhattunk régebbi főszereplőkkel, illetve jövőbeli főszereplőkkel, amiknek mindig különösen örülök.
Amikor az előző részekben Dorian-ról olvashattam, kialakult bennem róla egy kép, ami eléggé eltért attól, amit a könyv olvasása során láttam, de én ennek még örültem is, így sokkal jobban tetszett az egész. Shaya az egyik kedvenc szereplőm lett, hihetetlenül erős nő, szerintem az egyik legerősebb a történet során megismertek közül. Az pedig, hogy a könyv végén sikerült amit szeretett volna… Hát, majdnem megkönnyeztem őket. Lehet, hogy kicsit túl mézes-mázos volt, de szerintem ennyi szenvedés után megérdemelte Dorian. Keenan nagyon aranyos volt, akkor lopta be magát nagyon a szívembe, amikor azért megszegte az ígéretét, hogy láthassa az anyuciját. Amara-ról csak annyit, tényleg nem ezt képzeltem el neki, de nagyon remélem, hogy meg tud változni, jó irányba. Az pedig szerintem nem is kérdéses, hogy a legkíváncsibb természetesen arra vagyok, vajon ki lehet a Szellem. Már rengeteg tippem, ötletem van, de valahogy egyik sem tökéletes.
Úgyhogy most megyek bosszankodni egy kicsit, amiért még nem olvashatom a 6-ot, utána pedig valószínűleg újraolvasom a könyvet, mert még mindig ez az egyik kedvenc sorozatom :)

18 hozzászólás
>!
gab001 P
Nalini Singh: Szabadulás

Ezúttal is sikerült megfeledkezni a valóságról, s egészen elmerülni a mentálok és alakváltók világában. Imádom az írónő stílusát, ahogy egy átlagos szerelmi történet helyett egy izgalmakkal teli, minden érzéket megmozgató, letehetetlen történettel vesz le a lábamról. Most sem tudtam ellenállni a szereplőknek, bármeddig olvastam volna róluk; szívesen élnék a világukban, lennék a falkájuk tagja. Bízom benne, hogy valamelyik kiadó a szárnyai alá veszi a többi részt és hasonló színvonalon elérhetővé teszi őket magyarul, mert bizony a keret történet is egyre bonyolódik. Igazi felüdülés volt.

5 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Nalini Singh: Szabadulás

Úristen! Ez valami hihetetlen, pompás, istenien gyönyörű és irtószuper volt. :D
Már annyira vártam Dorian könyvét, de nem gondoltam volna, hogy ennyire felülmúja az elképzelésemet.
Ááá, Dorian egyszerűen csodálatos… annyira, de annyira imádtam, hogy olyan játékos, mégis komoly, hogy mennyire szereti Keenant, azt a kis cukorfalatot ^^ ,hogy ilyen dögös és szenvedélyes, és még sorolhatnám.
Ashaya pedig… Ó, te jó ég! Ez a csaj nem semmi, egyszerűen imádom. Engem már az előző részben megfogott a bátorságával, itt pedig még a képességeit is megcsodálhattam, és ez csak fokozta az iránta érzett sok pozitívumot. Hogy mi mindent vol képes megtenni ez a nő a gyerekéért, jaj, annyira jó volt.
A borító is, hmm… finom :D a pasi Chris Hemsworthra hasonlít, nagyooon jó ;)

>!
Katara_Phoenix P
Nalini Singh: Szabadulás

Dorian határozottan nem volt a kedvencem soha , mégis az ő könyve a lett a legjobb. Szerencsétlen. Kyliet nagyon sajnáltam végig, Lucas olyan sok szépet mesélt róla az első részben. Nem bántam volna, ha még Brenna előtt sikerül őt is megmenteniük. :( Most, hogy Dorian bővebben mesélt róla, és a halálának körülményeiről, most még jobban bánom. :( spoiler
Ashaya tökéletesen illik Dorianhoz:kívül-belül. spoiler Amara esetére nem volt jó megoldás. Ez volt a legemberibb, de én még ezzel sem voltam teljesen kibékülve.:/ Keenan egy cukiságbomba. *-*

Mercyt nagyon szeretem, kíváncsi leszek a történetére. :D Oké, már a harmadik rész óta arra várom, hogy mi lesz velük. Egyenlőre ötletem sincs.

2 hozzászólás
>!
vmonika_
Nalini Singh: Szabadulás

Még csak pár órája fejeztem be, de még teljesen a hatása alatt vagyok, hiába kezdtem másik könyvet.
Nem túlzok, ha azt mondom, hogy nekem eddig ez a rész tetszett legjobban a sorozatból. Ebben volt a legtöbb érzelem, szerelem, bánat, vágyakozás, és humor is. Doriant imádtam, Ashayát is kedveltem, Keenan meg cuki, és úgy örültem, hogy viszonylag sokszor visszatértek az előző könyvek szereplői. :)
Örültem annak is, hogy most nagyjából egyensúlyban volt az akció a romantikával, és tele volt feszültséggel – több értelemben is. ;)
A előző részeiben is volt, hogy elérzékenyültem, de itt történt meg velem az először, hogy el is sírtam magam. Annyi érzelem, szeretet, és és…
Egyszerűen csak imádtam és kész.


Népszerű idézetek

>!
nykyriana

– Az a rohadt farkas! A múlt héten ajándékot küldött neked.
Sasha elmosolyodott, amikor belegondolt, hogyan flörtöl vele Hawke. A SnowDancer alfa csak azért csinálta ezt, hogy Lucast bosszantsa.
– Én nem kaptam semmilyen ajándékot. Mi volt az?
– Honnan tudjam? Összetapostam, és behajítottam a legmélyebb szurdokba, amit találtam. Azután felhívtam Hawke-ot, és megkérdeztem, hogy van Sienna.
A nőből kipukkadt a nevetés.
– De gonosz vagy! – Mindenki tudta, hogy a farkas alfát csak Sienna Lauren tudta teljesen kikészíteni, a mentál tini lány pedig, úgy tűnt, élete céljának választotta, hogy Hawke utolsó idegszálát is elnyűje. – Mit mondott?
– Hogy Sienna a tizennyolcadik szülinapi buliját tervezi. – (…)
– Ez azt jelenti, hogy mi már majdnem másfél éve egy pár vagyunk!
– Bizony. – (…) – És azóta én vagy százszor majdnem megöltem Hawke-ot. Esküszöm ha még egyszer édesemnek szólít, én belerúgok abba a szőrös farkasfenekébe!

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Lucas Hunter · Sascha Duncan · Sienna Lauren
1 hozzászólás
>!
nykyriana

– Ugyan már, Dorian, te vagy a DarkRiver reklámarca. Ha plakátokat nyomnánk, a te „Ó, nézd, milyen cuki, nem is veszélyes!„ pofid virítana rajta!

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen
>!
krisztin1 P

– Sascha hol van?
– Otthon.
– Egyedül hagytad?
– Ahogy a párom mondaná, ő egy kardinális mentál. Tud magára vigyázni.
– Szóval legalább két katonát otthagytál őrségben.
– Hát persze. (…)

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen · Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
Vicky3 P

Latens vagyok. Régen haragudtam emiatt, de már nem. Most már eldöntöttem, hogy őrszem leszek. Anyukám azt mondja, hogy makacs vagyok, de én tudom mit akarok. És senki sem állíthat meg. Jobban teszik, ha meg sem próbálják.
Egy iskolai fogalmazás részlete. Címe: Mi leszek, ha nagy leszek. Írta Dorian Christiensen (nyolcéves) Osztályzat: csillagos ötös

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen
>!
Sunshine

– Sikerült kiborítania.
– A legjobbakkal is megesik.
– Igen? Téged ki tud kikészíteni? – Lucas annyira erős volt, hogy Sascha néha aggódott is érte. Mindenkinek szüksége van egy kis lazításra, még egy alfának is, aki az egész falkájáért felel.
– Az a rohadt farkas! A múlt héten ajándékot küldött neked.
Sascha elmosolyodott, amikor belegondolt, hogyan flörtöl vele Hawke. A SnowDancer alfa csak azért csinálta ezt, hogy Lucast bosszantsa.
– Én nem kaptam semmilyen ajándékot. Mi volt az?
– Honnan tudjam? Összetapostam, és behajítottam a legmélyebb szurdokba, amit találtam. Azután felhívtam Hawke-ot, és megkérdeztem, hogy van Sienna.
A nőből kipukkadt a nevetés.
– De gonosz vagy! – Mindenki tudta, hogy a farkas alfát csak Sienna Lauren tudta teljesen kikészíteni, a mentál tini lány pedig, úgy tűnt, élete céljának választotta, hogy Hawke utolsó idegszálát is elnyűje.

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Lucas Hunter · Sascha Duncan
>!
rebeka_kovács

– Nekem mondod?! Mit gondolsz, én nem tudom? – beletúrt a hajába. – A fenébe is, Dorian, már ott tartok, hogy azon gondolkozom, valamelyik farkas nem lenne-e jó az ágyban! – Ez persze hazugság volt. Mercy fantáziájában nem általánosságban jelentek meg a farkas hímek, ő egyetlenegy bizonyos hímre összpontosított. Nem mintha ezt valaha is
bevallotta volna bárkinek.
– A macska és a farkas nem… normális kombináció.
– Mert a macska és a mentál az. – Mercy fura arcot vágott.
(…)
– És mi van a patkányokkal? – Dorian szeme pajkosan megcsillant. Mercy összevonta a szemöldökét.
– Macska és patkány? Na, gratulálok!
– Az biztos, hogy a fekete özvegy kifejezés teljesen új értelmet nyerne.

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen · Mélisande Smith (Mercy)
>!
krisztin1 P

Andrew elnézett Dorian válla felett.
– Érzem a nő illatát.
– Ne!
A fiatalabb hím elmosolyodott.
– Rajtad is ott a nyoma. Tényleg olyan szexi, mint amilyen az illata?
Dorian tudta, hogy Andrew szándékosan hergeli őt.
– Miért nem jössz közelebb, és nézed meg magad?
– Hülyének látszom?
– Farkas vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Liam Kincaid · Dorian Christensen
>!
rebeka_kovács

– Add ide! – A férfi türelmetlenül kivette a nő kezéből a készüléket, és beütötte a jelszót.
A képernyőn olvashatatlan sebességgel kezdtek peregni a fájlok nevei.
– Hogy az a…! – füttyentett Dorian. – Úgy látom, mégiscsak tudod, mit csinálsz. Nem csak szexi, de okos is.
Az elismerő füttyentés felrázta a nőt a merengésből.
– Eddig az volt a benyomásom, hogy meg akarsz ölni, és nem a testi adottságaim érdekelnek.
A férfi foga megcsillant, amikor kissé vad mosolyt villantott a nő felé.
– A kettő nem zárja ki egymást.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashaya Aleine · Dorian Christensen

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Árnyak és Rémek – Ray Bradbury emlékére
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Marissa Meyer: Scarlet
Stephenie Meyer: A burok
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
J. R. Ward: Irigység
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Darynda Jones: Harmadik sírhant