Slave ​to Sensation (Psy-Changeling 1.) 34 csillagozás

Nalini Singh: Slave to Sensation Nalini Singh: Slave to Sensation Nalini Singh: Slave to Sensation Nalini Singh: Slave to Sensation

Dive ​into a world torn apart by a powerful race with phenomenal powers of the mind—and none of the heart…

In a world that denies emotions, where the ruling Psy punish any sign of desire, Sascha Duncan must conceal the feelings that brand her as flawed. To reveal them would be to sentence herself to the horror of “rehabilitation”— the complete psychic erasure of everything she ever was….

Both human and animal, Lucas Hunter is a Changeling hungry for the very sensations the Psy disdain. After centuries of uneasy co-existence, these two races are now on the verge of war over the brutal murders of several Changeling women. Lucas is determined to find the Psy killer who butchered his packmate, and Sascha is his ticket into their closely guarded society. But he soon discovers that this ice-cold Psy is very capable of passion—and that the animal in him is fascinated by her. Caught between their conflicting worlds, Lucas and Sascha must remain bound to their identities—or… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2011
ASIN: B004YTI1KO · Felolvasta: Angela Dawe
>!
Gollancz, UK, 2010
368 oldal · ISBN: 9780575095663
>!
Gollancz, London, 2010
356 oldal · ASIN: B003FXCSMC

2 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder · Nathan Ryder (Nate)


Kedvencelte 7

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

SzRéka P>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Ez a könyv több más történet emlékét is előhozta belőlem: éreztem egy kicsit a Éjsötét vágyakból, az átváltozás miatt pedig A sötétség örökösei-sorozat és a Sons of Beast-trilógia szintén megelevenültek lelki szemeim előtt – és ennek inkább örültem, mint amennyire nem, mert anno mindegyik kellemes élményt okozott. Bár ha a nyomozós vonal erősebb lett volna, akkor lehet elmegyek szó nélkül a hasonlóságok mellett, így viszont, hogy a gyilkos keresése, majd leleplezése túlságosan hamar megoldódott, nem hagyhattam ki az összevetést. ¯_(ツ)_/¯
A falkák sokkal hamarabb hatásuk alá vontak, ugyanis Sascha kivételével az összes Psy-t mentált rühelltem. Azt gondolom ez nem meglepő annak, aki már olvasta a sorozatot. Aki azonban nem ismeri, csak annyit mondanék: a Psy-ok kisebb túlzással robotok, érzések nélkül, míg a falkában élő alakváltók szeretnek, kötődnek, védelmezik egymást és a „nem tökéletesnek” titulált egyedeket is. Ráadásul, lehet nem szeretni a kicsi párduckölyköket, akik megrágják a cipőket, élvezik, ha simogatják a hasukat és képesek voltak percek alatt elrabolni a szívemet? Erre csak egy helyes válasz van. :))
Nem ez az első, és valószínűleg nem is az utolsó olyan történet, amiben a főszereplő páros egyik tagja valamiért kivételes(ebb) a saját társaitól, a másik tag meg nem sokkal lemaradva tőle valamiben (vagy több dologban) szintén kiemelkedik. Emiatt az alapfelállás miatt elég sok fejezetnek kellett eltelnie, hogy ne várjak világmegváltásra és túltegyem magam azon, hogy valami mással már nem fog előállni az írónő. Egyedül a PsyNet tartotta bennem a lelket, mert ez az ötlet új volt, izgalmas, és aztán, amikor végreee nagyobb szerepet kapott, akkor már nem ültem befeszülve és abbahagytam a „legyen valami plusz, mert így csak 4 csillag lesz belőle, legyen valami plusz, mert így csak 4 csillag lesz belőle”-mantrázását. Tényleg utáltam a Psy-hoz tartozókat, a hálózatuk nagysága, illetve felépítése azonban felpezsdítően hatott rám és így az érzéseimre is. Jobban lenyűgözött, mint a nyomozás, az biztos.
Lényeg a lényeg, tetszetős a sorozat – érzésekből nem volt hiány, a farkasok szépen kiegészítették a párducokat (Hawke ígéretesnek tűnik, bár nem tudom milyen szerepe lesz még a továbbiakban), a társra találás és falkabéli hierarchia meg aztán kielégítették a romantikus és a kíváncsi énem várakozásait. Utóbbi oldalam azért nehezebben szunnyad, úgyhogy hamarosan folytatom a következő résszel. :)

Ittimi78>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Ez angolul is épp olyan jó volt, mint magyarul. :))
Jöhetnek a folytatások.

CsepAdri >!
Nalini Singh: Slave to Sensation

A kérdés csak az, h miért nem előbb került a mancsaim közé ez a sorozat?
Bevezető kötetnek nagyon jó, tetszik a világ felépítése és a karakterek, egyetlen pici hiba: kitaláltam ki a gyilkos.

Demise P>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Nincs mit tagadni. A sorozat sokadik részénél tartva, még mindig ez a kedvencem. :)

8 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Újra kezdtem a sorozatot, és egyre jobban tetszik nekem ez a világ. Bátran ajánlom másoknak is a könyvsorozatot.

Rémálom P>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Úgy vettem a kezembe a könyvet, hogy ugyanazt kapom majd, mint az Angyali vadász sorozattól. Hát tévedtem! Sokkal, de sokkal jobb, mint az Angyali vadász sorozat. Bár felfedezhető a hasonlóság, és nem csak az írónő fogalmazására gondolok, hanem a karakterek viszonyára, múltjára, felépítésére, mégis sokkal kidolgozottabbnak tűnik és sokkal élvezhetőbb, mint az Angyali vadász sorozat. Nem mondom, hogy csavaros történet (én egyből tudtam, ki a gyilkos), de szinte letehetetlen könyv.

48 hozzászólás
Kristiina>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Folytatódik a K. újraolvassa tinédzserkora nagy romantikus könyveit, ám ezúttal angolul sorozata

Azt kell hogy mondjam, ez is megérte angolul, és mivel a sorozat magyar kiadást már akkor elkaszálták, mikor még csak tervezgettem a Vonzódás olvasását. Pedig oh boy ez egy nagyon jó paranormális romantikus könyv.

Az biztos, hogy ez egy lassan égő románc, tehát nem a könyv első fele fogja megfogni az olvasót. Viszont, akit érdekel egy olyan paranormális romantikus, amiben egy jól felépített alapkonfliktusra épülő világot talál, amely képes végig izgalmat garantálni a romantikus szál mellett, annak a Slave to Sensation feltétlen megér egy próbát.

Arról nem is beszélve, hogy amikor a románchoz érkezünk ott bizony sistergő oldalakat kapunk. Számomra ez volt az első olyan romantikus könyv, amit szívesebben tettem az éjjeli szekrény mellé, minthogy visszategyem a könyvespolca, if you know what I mean. Ezt nem csak a jelenetek maguk érték el – és ezt az eredeti mű még inkább megerősítette bennem – mire odáig jutunk, hogy párzási szezon van,addig Nalini képes mindkét szereplőt bemutatni, megfűszerezni a karaktereket, úgy hogy nem csak Lucan lesz az akihez vonzódunk hanem Sacha is.

Mindehhez hozzájárul az is, hogy Nalini gyönyörűen ír, ugyan olvasás közben kellet szótárazni, ám még ez is megérte, nem nagyon tudott ez sem kizökkenteni. Mindent összevetve tehát azt kaptam, amire emlékeztem, csak egy jobb kiadásban, alig várom a folytatás, csak ne lenne olyan hosszú a TBR.

Tori0925 P>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Imádom Nalinit. A stílusa, a szókincse és a világ amit leír nem gyakran látott helyekre viszi az olvasót. Fogalmam sincs honnan szerezte a PSY (magyarul Mentál) ötletét, de rögtön megfogott. Persze, ha valaki azt mondja ne gondolj rá, akkor juszt is megteszed. Amikor Sascha reakcióit olvastam, mindig láttam magam előtt az arckifejezéseit. Aztán eszembe jutott, hogy ha volt is sosem mutatta ki, mert a Psy nem érez. Tetszett a kontraszt az érzelemmentes mentálok és az érzelmekkel teli alakváltók között. Kicsit az egyszerű embereket hiányoltam, de biztos lesz részük a történetben különben minek beleírni őket.

wolfy27>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Jó volt angolul újraolvasni a könyvet. A felépített világ még mindig nagyon tetszik, azóta sem találkoztam hasonlóval. Sascha nagyon jó főhős, könnyű azonosulni vele, szerethető és nagyon bátor. A falkát is nagyon bírom, főleg Tamsynt.

Zurelily>!
Nalini Singh: Slave to Sensation

Nagyon kellemes meglepetés volt nekem ez a könyv. Nalini Singh Guild Hunter sorozatának olvastam korábban az első részét, az egy erős közepes volt nekem, ezért nem számítottam arra, hogy az írónő ennyire jó is tud lenni.

Alapvetően szeretem az alpha/pack/mate jellegű (paranormal) romance könyveket, sőt, a Kate Daniels az egyik kedvencem. A Slave to Sensation pedig szerintem ebben a műfajban szinte tökéletesre sikerült!

Vonzó, sötét múltú, alakváltó alfahím? Pipa! Erős, szimpatikus női karakter? Pipa! Egy falka, aminek a tagjai az életüket adnák egymásért? Pipa! Ráadásul még a világépítés is érdekes, és tökéletesen működik.

Nyilván aki a falra mászik mindennemű kisajátító, örök életre szóló, kicsit instalove-os kapcsolattól, az nem fogja ezt a könyvet élvezni. Aki azonban szereti az ilyesmit, annak garantálom, hogy ezt imádni fogja.

Én hajnali fél 3-ig le sem tudtam tenni, úgyhogy minden paranormal romance rajongónak ajánlom.


Népszerű idézetek

Tori0925 P>!

„So a kiss is nothing special to Lucas?”
[…]
Sascha nodded, feeling worse and worse.
„But outside the pack? The only women I've known Lucas to kis outside the pack are the ones he wants in his bed.”

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder
Rémálom P>!

She meant more to him than she’d ever know. If she died, so would his heart.

Tori0925 P>!

Nate and Tamsyn were the only ones left. The healer was grinning. „You know I'll never say no, and Nate's so dedicated, I think he loves our alpha more than me.”
„I resent that.” Nate grumbled. „I might love football more than you, but definitely not Lucas's ugly mug.”

Kapcsolódó szócikkek: Nathan Ryder (Nate) · Tamsyn Ryder
CsepAdri >!

Then she looked up to meet his gaze and the panther in him opened its mouth in a wordless growl.
The hunt had begun. And Sascha Duncan was the prey.

CsepAdri >!

That should’ve given him pause but it was the panther who was in charge at this moment and he wanted to be stroked.

CsepAdri >!

To the Psy the changelings were all animals, all the same. That was their mistake. A wolf was not the same as a leopard, an eagle nothing like a swan.
And a stalking panther was danger and fury combined.

CsepAdri >!

What would he do if she threw caution to the winds and started touching him in return? Male that he was, he’d probably ask for more.

Rémálom P>!

„Did you expect me to sit here… baking cookies while you were gone?” A twinge of amusement from somewhere in the room made her turn and say, „No offense intended, Tamsyn.”
„I know, honey. You’re not the cookie-baking type.”


A sorozat következő kötete

Psy-Changeling sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
J. D. Robb: Vengeance in Death
Laura Thalassa: Rhapsodic
Gena Showalter: The Darkest Pleasure
Richelle Mead: Succubus Blues
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Ilona Andrews: Magic Burns