Shield ​of Winter (Psy-Changeling 13.) 16 csillagozás

Nalini Singh: Shield of Winter Nalini Singh: Shield of Winter

“The ​alpha author of paranormal romance” (Booklist) draws us back into her extraordinary Psy-Changeling world, a world torn between violence and peace, passion and ice…

Assassin. Soldier. Arrow. That is who Vasic is, who he will always be. His soul drenched in blood, his conscience heavy with the weight of all he’s done, he exists in the shadows, far from the hope his people can almost touch—if only they do not first drown in the murderous insanity of a lethal contagion. To stop the wave of death, Vasic must complete the simplest and most difficult mission of his life.

For if the Psy race is to survive, the empaths must wake…

Having rebuilt her life after medical “treatment” that violated her mind and sought to suffocate her abilities, Ivy should have run from the black-clad Arrow with eyes of winter frost. But Ivy Jane has never done what she should. Now, she’ll fight for her people, and for this Arrow who stands as her living shield, yet believes he is… (tovább)

>!
Gollancz, London, 2014
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780575111509
>!
Gollancz, London, 2014
450 oldal · ASIN: B00I5KIO1O
>!
Berkley, USA, 2014
448 oldal · ISBN: 9781101605202 · ASIN: B00G3L7TX6

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Sascha Duncan · Kaleb Krychek · Vasic


Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Tufuka
Nalini Singh: Shield of Winter

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy Nalini a kedvenc írónőim egyike, így nem igazán vagyok képes objektíven értékelni a könyveit, és gyakorta felül is csillagozom őket. Azonban mindnek van valami varázsa, valami ami odatapaszt a lapokhoz és nehéz szabadulni a világtól, még akkor is mikor nem olvasok. Vannak olyan könyvek, amiket a főszereplők miatt, és van olyanok, amiket a háttérben zajló események miatt szerettem meg. És van, amikor egyszerre mindkettő.
Ez már a soron következő 2. könyv ahol két Psy a főszereplő, így nyilván felmerülhet az a gondolat, hogy túlzottan is hasonló lesz a két történet. Ez nem így van szerencsére. Vasic és Ivy sztorija jelentősen eltér a Heart of Obsidian főszereplőitől.

Vasic azt hiszem legelőször az 5. részben tűnt fel, mint a titokzatos teleportálni képes mentál. Ahogy haladtunk előre és egyre többször szerepelt – hol Aden társaságában, hol egyedül –, úgy kedveltem meg én is egyre jobban. Nyilván mivel ő is a Nyíl Osztag tagja így számíthatunk rá, hogy mivel kellett gyerekként szembesülnie, ez tehát nem okozott meglepetést. Azonban a személyiségéből adódóan iszonyatos bűntudata van. Úgy gondolja számára már nincs megváltás. Ez is vezet többek között ahhoz, hogy nem értékeli eléggé az életét és egy nagyon veszélyes kísérlet fő tesztalanyává válik.
Ivy egy teljesen új karakter, egy E Psy, mint Sascha. Nagyon könnyen megkedvelhető, aranyos karakter, akinek egy irtó édes háziállata van, akit Rabbit-nak hívnak. Az adottságából adódóan a könyv folyamán jobban megismerhetjük ezt az elfeledett, vagyis inkább elnyomott Psy típust, a képességeiket és a bennük rejlő lehetőséget. Bár Sascha révén már volt lehetőségünk találkozni velük, de ebben a könyvben rájövünk, hogy mekkora is a jelentőségük az egész mentál fajra nézve.
A könyvben sok korábbi főszereplő feltűnik. Fontos szerep jut Sascha-nak, és persze, ha ő jelen van, akkor ez garancia arra, hogy Lucas is feltűnik. Az első rész óta már elég hosszú idő eltelt, ők pedig változtak, de az idővel csak még szerethetőbbé váltak.
Régi karakterek közül Judd és Hawke, valamint a kialakult helyzet miatt Dev is szerepel. Mindannyian máshogy, de hozzájárulnak az események alakulásához.
Kaleb és Sahara szintén nagyon fontos szerephez jut, de azt hiszem az ő feltűnésük várható is volt.

A konfliktus fő pillére már kötetekkel ezelőtt megjelent, azonban az előző részben vált kulcsfontosságú kérdéssé. Nem nagyon tudtam, hogy hogyan is fogunk kilábalni ebből a helyzetből. Már néhány rész óta nem egy kisebb csoport problémájára fókuszálunk, hanem az egész társadalom fennmaradása és jóléte a kérdés.
A történet a Nalini által már megszokott ütemben folyt, nemcsak a főszereplőkre, hanem a háttérben zajló eseményekre is kellett figyelnünk. Az adott helyzetben pedig ez a két elem szorosan összefüggött. Voltak érdekes megoldások, és volt, ami kissé gyors volt, de a könyv végére érve elégedett voltam az események alakulásával.

Azt hiszem sok kérdésre választ adott ez a könyv, és sejtem, hogy mi lehet még terítékem, amire gondolom Aden könyvében kapjuk meg a választ. Azzal a kötettel lezárul ez a történetszál és új irányba haladunk, de Nalini ígérete szerint szerencsére nem kell elbúcsúznunk a világtól.

5 hozzászólás
>!
Szinna
Nalini Singh: Shield of Winter

Ez most nem igazán jött be. A sokat markol, keveset fog esete. De még így se rossz.

1 hozzászólás
>!
Shad
Nalini Singh: Shield of Winter

Hát nézzük, kicsit többet vártam a Vasic történettől,főleg hogy már a sorozat elején megjelenik és nem lehet eldönteni mikor kivel van. Nalini szépen zárja le a szálakat, már nem sok minden hiányzik a csodálatos tökéletes jövőből :) Aranyos volt, Ivy „cuki” és aláírom Vasic-nak ez a típusú nő kellett, bár én a „ponyva” kategóriánál is inkább a világ után érdeklődök és most valahogy az egész psynet probléma szépen nyugodtan megoldódott csendes víz partot mos alapon , a legnagyobb dráma Vasic keze volt, amit elfogadok nagy probléma, de hát nah:P Én szeretem, ha még egy ponyvában is vannak harcok és pörögnek a dolgok:) Itt kaptunk egy aranyos történetet, de semmi többet:)

>!
lustica
Nalini Singh: Shield of Winter

Nagyon tetszett! de félek a folytatástól… fogja egyáltalán folytatni az írónő? milyen fordulatok lehetnek így még a történetben?
Vasic története nagyon tetszett, de túl sok kérdésre választ adott. Remélem még lesz lehetőségünk Psy/Changeling sztorikat olvasni!

2 hozzászólás
>!
wolfy27
Nalini Singh: Shield of Winter

Bajban vagyok ezzel a résszel, mert összességében tetszett, de valahogy nem állt össze egy teljes egésszé a könyv.

Ivy aranyos, könnyen kedvelhető karakter, a kutyusa is imádnivaló. Vasicot is elég hamar megkedveltem még a sorozat korábbi köteteiben, de azt kell mondjam, hogy itt nem volt igazán konzisztens a karaktere, pedig Nalininál ilyet még nem tapasztaltam. A kötet legelején mikor az E-ket beköltöztették a kis táborukba iszonyatosan cuki volt, imádtam a közös kis jeleneteit Ivyvel, de aztán mintha egy hirtelen személyiségváltozáson esett volna át. Az elején távolságtartó és szűkszavú volt és nagyon lassan nyílt meg, egyre több kontaktot engedve Ivynek, aztán mintha ugrottunk volna egyet és ki lett volna vágva az átmenet egy része vagy mintha az írónőnek nem lett volna türelme kivárni, míg megtörik a jég… A karakterét az ugrás után is nagyon szerettem csak furcsa volt.

Továbbá Vasic problémája elég kiszámíthatóan ért véget. Szívszorító volt, és örültem neki, hogy megoldódott, meg tetszett a lezárás is, de én úgy éreztem, hogy a könyvnek ez a fele kicsit el lett kapkodva.

A háttértörténet nagyon érdekes volt, kiderült, hogy az E-ken belül is vannak alcsoportok, és hogy mennyire fontos szerepük van a mentálok világában. Láttunk mindenféle képességet, főleg Sascha új képessége tetszett. A fő probléma megoldása is tetszett, bár valami hasonlóra számítottam. Viszont nekem ez nagyon lezáró kötet-szerűre sikeredett. A fő probléma elhárult. Az E-k későbbi működésére is született megoldás, illetve a Tanács kérdésére is tulajdonképpen született egy válasz.

Tisztában vagyok vele, hogy jön a spin-off sorozat, de nem vagyok biztos benne, hogy szükség volt rá, és félek hogy elhúzza mint a rétes tésztát szokás. Nyilván van még egy csomó lezáratlan dolog, azon kívül hogy ténylegesen rendbe kell tenni a dolgokat, és letisztázni az új rend alapjait, de szerintem ez Aden kötetébe bőven belefért volna. De be lett hozva a BlackWater, de eddig azon a szálon sem történt semmi azon kívül, hogy emberek beszélgettek helyeken, pedig úgy lett beharangozva, mintha valami fontos szerepük lenne a későbbiekben. A Human Alliance-ról szintén nem tudunk semmit, hogy milyen szerepük lesz a jövőben. Minget ideje lenne eltenni láb alól, bár az előző két konfliktus amit okozott, elhanyagolható és szánalmas próbálkozás volt, de ezt a szálat is el kellene varrni.

Szóval még lenne mit írni, de szerintem egy kötetben le lehetne rendezni az egészet, így hogy a fő konfliktus tulajdonképpen megoldódott. Persze nagyok örülök, hogy még milyen sok kötet vár ránk és hogy még olvashatok az eddig megismert karakterekről, de nem vagyok biztos benne, hogy tényleg jó ötlet volt-e Nalini részéről folytatni.


Népszerű idézetek

>!
exodi

We all have to live with our past, but it doesn't have to define us.

>!
IvyLynne

How do you control your telekinesis while intimate with your mate?"
„I broke a damn lot of furniture at the start, including two beds.” A curious glance. „What are you doing?”
"Traveling around the world.”

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Vasic
>!
IvyLynne

Heroes are often the quietest people in a room, the ones least willing to lay claim to the title. These men and women simply go about doing what needs to be done without any expectation of gratitude or fame. It is in their nature to protect and to shield and to fight against darkness, whatever form it may take.

>!
IvyLynne

“But mostly, I just like being with you.” Never did she feel as alive as when she
was with Kaleb. He challenged her, loved her, made her think in innovative and exhilarating ways. “Do you mind?”
The stars disappeared to leave his eyes endless black. “Sahara.” His kiss was a
branding, a reminder that he would’ve destroyed an entire civilization for her. "You
could be with me every instant of every day and I would ask for more."

Kapcsolódó szócikkek: Kaleb Krychek
>!
Tufuka

“As for Judd,” Sascha said. “A week ago, I saw him go down under a tumble of pups who decided to ‘force’ him to play tag with them.” She closed her hand over one of Ivy’s, squeezed. “I saw him laugh, Ivy”—the cardinal’s eyes shone wet—“and never could I have imagined that when I first met him.”

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Sascha Duncan
>!
IvyLynne

Mine, she said, mind to mind. „You are mine. Every breath, every scar, every perfection, every flaw, every light, every darkness. It’s part of you, and it’s mine.” Vasic shuddered and collapsed onto her.
„The man I was, the man I am, the man I will be, the man I want to be, they all belong to you. Always.”

Kapcsolódó szócikkek: Vasic
>!
Hyacinth

For too many years, others have made choices for us, and those choices have defined us in darkness. Today, we make a free choice. We cannot know where that choice will lead us, but one thing I know—this is a path of honor . . . and perhaps of redemption.

>!
IvyLynne

When Rabbit took off a second later, Aden heard Vasic say, “I believe Rabbit is after one of his namesakes.”
Ivy’s shoulders relaxed.
“Oh, that’s all right. He never actually goes near them when he’s about to catch one.” Lowering her voice, she whispered, “We don’t speak about it, but I’m pretty sure Rabbit is a little scared of rabbits.”

Kapcsolódó szócikkek: Vasic
>!
Tufuka

“We created heartbreaking art once, discovered star systems and new species of butterflies with equal joy. We were explorers and musicians and writers of great works. Now . . . how did the Psy become such a ruin?”
Kaleb knew the answer wasn’t as simple as Silence, and yet Silence was the core. “We attempted to become a race without flaws.”

>!
Tufuka

Flaws make us who we are, Ivy. Without them, we might as well be made of plas, featureless and indistinct. Never ever be ashamed of your flaws.


A sorozat következő kötete

Psy-Changeling sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Shawntelle Madison: Kept
Stacey Brutger: Academy of Assassins
Ilona Andrews: Magic Bleeds
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses
C. L. Wilson: King of Sword and Sky
Andrea Cremer: Rise
Adrienne Woods: Firebolt
Colleen Houck: Tiger's Destiny
Rachel Vincent: Lion's Share