Shield ​of Winter (Psy-Changeling 13.) 69 csillagozás

Nalini Singh: Shield of Winter Nalini Singh: Shield of Winter Nalini Singh: Shield of Winter

“The ​alpha author of paranormal romance” (Booklist) draws us back into her extraordinary Psy-Changeling world, a world torn between violence and peace, passion and ice…

Assassin. Soldier. Arrow. That is who Vasic is, who he will always be. His soul drenched in blood, his conscience heavy with the weight of all he’s done, he exists in the shadows, far from the hope his people can almost touch—if only they do not first drown in the murderous insanity of a lethal contagion. To stop the wave of death, Vasic must complete the simplest and most difficult mission of his life.

For if the Psy race is to survive, the empaths must wake…

Having rebuilt her life after medical “treatment” that violated her mind and sought to suffocate her abilities, Ivy should have run from the black-clad Arrow with eyes of winter frost. But Ivy Jane has never done what she should. Now, she’ll fight for her people, and for this Arrow who stands as her living shield, yet believes he is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Gollancz, London, 2014
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780575111509
>!
Gollancz, London, 2014
450 oldal · ASIN: B00I5KIO1O
>!
Berkley, USA, 2014
448 oldal · ISBN: 9781101605202 · ASIN: B00G3L7TX6

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Sascha Duncan · Kaleb Krychek · Vasic · Aden Kai · Sahara Kyriakus


Kedvencelte 10

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Hogy én mennyire imádom Nalini világait! Egyszerűen lebilincselő egy történet volt, csakúgy mint az előzőek. Semmi ördöngősség, egy szimpla szerelmi történet, némi bonyodalommal, de a végére minden elrendeződik és a jó győz. Legalábbis egy ideig. Aztán jön a következő rész és a következő konfliktus.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Psy-Changeling 13

Ez is nagyon izgalmas rész volt, teljesen oda voltam érte, annyira tetszett.
Ebben a részben megint két mentál, egy Nyil férfi és a Psziché nő talált egymásra.
A férfi egy mélységesen elcsendesedett, a nő pedig egy idáig töröttként élő P mentál volt. Ennél jobban nem is különbözhettek egymástól, de mint tudjuk az ellentétek vonzzák egymást.
Természetesen rengeteg bonyodalom volt a történetben, most az alakváltók csak csekély mértékben szerepeltek. A fő vonal a közös mentálháló végzetes összeomlással fenyegetett, ami azt eredményezte, hogy az elcsendesedettek elnyomott érzelmei utat törtek maguknak és őrült gyilkosokká változtatták a mentálok nagy csoportjait és rengeteg ember halt meg, vagy esett kómába.
A P-mentálokra és az őket védelmező Nyilakra hárult a felelősség, hogy kezeljék a helyzetet, miközben próbálták kitalálni, hogyan gyógyíthatnák meg a hálót.
Szóval volt izgalom elég és sok hátborzongató esemény, miközben főszereplőink egymásra találtak ezzel reményt adva a többi Nyilnak.
spoiler
És nem elhanyagolható a könyvben szereplő kedves, aranyos Rabbit (Nyuszi) nevű kutyuska, akit egyenesen imádtam.

SzRéka P>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Ó, Vasic, hiányoztál! Ez a férfi már az első felbukkanásakor megfogott, és azóta sem eresztett el. Mennyi önzetlenség, védelmezés és szeretet rejtőzik benne, gyönyörű volt megfigyelni, ahogy kibontakozhatott Ivy mellett. És ez a nő, mamám, csodálatos teremtés! Rabbittel kiegészülve legyőzhetetlen csapatot alkottak, örömet okoztak és életre keltették a reményt. Akció akció hátán, megható szerelemmel megfűszerezve, és még a visszatérő szereplők további életének alakulása is belefért. Fergeteges utazás részese lehettem, nem is akarom tovább húzni a szót – ezt a részt el kell olvasni. ♥

Trice29 P>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Egyszerűen a bőröm alatt tudtam, hogy Vasic és én nagy-nagy barátok leszünk ♥
Nagyon örültem a sok-sok betűnek, szónak, mondatnak, mert ebből nekem a sok sem elég! Minden várakozásomat felülmúlta. A P-k pedig fantasztikusak. KEDVENC!

Tufuka>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy Nalini a kedvenc írónőim egyike, így nem igazán vagyok képes objektíven értékelni a könyveit, és gyakorta felül is csillagozom őket. Azonban mindnek van valami varázsa, valami ami odatapaszt a lapokhoz és nehéz szabadulni a világtól, még akkor is mikor nem olvasok. Vannak olyan könyvek, amiket a főszereplők miatt, és van olyanok, amiket a háttérben zajló események miatt szerettem meg. És van, amikor egyszerre mindkettő.
Ez már a soron következő 2. könyv ahol két Psy a főszereplő, így nyilván felmerülhet az a gondolat, hogy túlzottan is hasonló lesz a két történet. Ez nem így van szerencsére. Vasic és Ivy sztorija jelentősen eltér a Heart of Obsidian főszereplőitől.

Vasic azt hiszem legelőször az 5. részben tűnt fel, mint a titokzatos teleportálni képes mentál. Ahogy haladtunk előre és egyre többször szerepelt – hol Aden társaságában, hol egyedül –, úgy kedveltem meg én is egyre jobban. Nyilván mivel ő is a Nyíl Osztag tagja így számíthatunk rá, hogy mivel kellett gyerekként szembesülnie, ez tehát nem okozott meglepetést. Azonban a személyiségéből adódóan iszonyatos bűntudata van. Úgy gondolja számára már nincs megváltás. Ez is vezet többek között ahhoz, hogy nem értékeli eléggé az életét és egy nagyon veszélyes kísérlet fő tesztalanyává válik.
Ivy egy teljesen új karakter, egy E Psy, mint Sascha. Nagyon könnyen megkedvelhető, aranyos karakter, akinek egy irtó édes háziállata van, akit Rabbit-nak hívnak. Az adottságából adódóan a könyv folyamán jobban megismerhetjük ezt az elfeledett, vagyis inkább elnyomott Psy típust, a képességeiket és a bennük rejlő lehetőséget. Bár Sascha révén már volt lehetőségünk találkozni velük, de ebben a könyvben rájövünk, hogy mekkora is a jelentőségük az egész mentál fajra nézve.
A könyvben sok korábbi főszereplő feltűnik. Fontos szerep jut Sascha-nak, és persze, ha ő jelen van, akkor ez garancia arra, hogy Lucas is feltűnik. Az első rész óta már elég hosszú idő eltelt, ők pedig változtak, de az idővel csak még szerethetőbbé váltak.
Régi karakterek közül Judd és Hawke, valamint a kialakult helyzet miatt Dev is szerepel. Mindannyian máshogy, de hozzájárulnak az események alakulásához.
Kaleb és Sahara szintén nagyon fontos szerephez jut, de azt hiszem az ő feltűnésük várható is volt.

A konfliktus fő pillére már kötetekkel ezelőtt megjelent, azonban az előző részben vált kulcsfontosságú kérdéssé. Nem nagyon tudtam, hogy hogyan is fogunk kilábalni ebből a helyzetből. Már néhány rész óta nem egy kisebb csoport problémájára fókuszálunk, hanem az egész társadalom fennmaradása és jóléte a kérdés.
A történet a Nalini által már megszokott ütemben folyt, nemcsak a főszereplőkre, hanem a háttérben zajló eseményekre is kellett figyelnünk. Az adott helyzetben pedig ez a két elem szorosan összefüggött. Voltak érdekes megoldások, és volt, ami kissé gyors volt, de a könyv végére érve elégedett voltam az események alakulásával.

Azt hiszem sok kérdésre választ adott ez a könyv, és sejtem, hogy mi lehet még terítékem, amire gondolom Aden könyvében kapjuk meg a választ. Azzal a kötettel lezárul ez a történetszál és új irányba haladunk, de Nalini ígérete szerint szerencsére nem kell elbúcsúznunk a világtól.

5 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Mindig ha Nalini egy Angyalos konyveben csalodok, akkot egy Psy konyvhoz fordulok… ez a sorozata egyszeruen valami zsenialis! Nem is ertem, hogy hogy tud ket ennyire kulonbozo valamit irni.
Vasic mar a felbukkanasakor elerte, hogy felfigyeljek ra. Nincs mit tenni a Nyilak a vegzeteim :D
Ivynel keresve sem valaszthatott volna Nalini jobb part neki, egyszeru es szeretheto karakter.
Annak orulok, hogy tobb regi ismeros is visszakoszon a konyv lapjain, nelkuluk kicsit szaraz lett volna a sztori.
Az ezutani reszektol azt hiszem picit tartok, de kb. ugyanennyi kíváncsisággal is varom oket, erdekel, hogy innen merre tovabb. Remelem nem oli meg ezt a sorozatot.

2 hozzászólás
Cintia_ >!
Nalini Singh: Shield of Winter

Az utóbbi időben rosszul éreztem magam és bűntudatom volt, mert elhanyagoltam Nalini világát. Úgy éreztem, hogy Kresley és a halhatatlanjai vannak az első helyen (ezért is voltak ezek a rossz érzések), de most rájöttem, hogy ekkora mértékű, mélységű kötődést és szeretetet, mint ami ezzel a világgal van, lehetetlen megelőzni.
Annyira csodás érzés volt visszatérni, hogy azt szavakkal nem tudom leírni! Öt oldal után zokogtam.
Aggódtam egy kicsit a könyv miatt, hiszen Ivy-val abszolút nem, Vasic-kal pedig csak keveset találkoztunk eddig és nem tudtam, hogy elvisznek-e egy különálló könyvet. Igen, elvisznek.
Ez az a történet, amely a legmélyebben megérintett. (A Kiss of Snow, és a Heart of Obsidian is, de ott romantikus értelemben szerettem bele a szereplőkbe.)
Ez az első történet, ahol igazán belelátunk a Nyíl létben, és azt kell mondanom, hogy befészkelték magukat a szívembe a SnowDancerek mellé. Szívem minden mélyszeretetét megkapják mostantól!
Annyi fájdalom, olyan sok kihasználás, lélekölő momentumok terhe és a szeretetre, reményre, valahová tartozás lengte be a történetet, a Nyilakat, az egész mentál fajt, hogy lelkileg teljesen kipurcantam…majd velük együtt épültem újra.
Imádtam Ivy és Vasic párosát, az egyik kedvenceimmé válták! Illetve másokkal is bővült a kedvenceim listája, mint Aden vagy Zia Zen. Elképesztően örültem -ismételten sírtam- a visszatérő szereplők miatt: Sahara és Kaleb életébe való betekintései, és Judd hatalmas fejldődésének rejtett bemutatátasa igazán megdobogtatták a szívemet.
Most éreztem azt, most jött át igazán, hogy a Mentálháló mennyire is csodálatos…
Mindenr leszámítva is: izgalmas, elképesztően komplex és lenyűgöző volt a cselekmény. Végigizgultam az egészet, amikor már az utolsó ötven oldalnál tartottam és még mindig nem volt megoldás Vasic problémájára, a hajamat téptem. Ja, és sírtam.
Igazából az is lehet, hogy az utolsó hat fejezetet végigzokogtam…
Nalini csodás, szóval nem változott semmi.

Szerelmes vagyok ebbe a történetbe, ebbe a világba, ezekbe az emberekbe… Számomra ők már nemcsak kitalált karakterek, hanem a családom tagjai.

gyuszi64>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Most is kissé rátelepedett a cselekményre a helyzet „problematikája”. A kedves történetben egy Nyíl és egy mentál kapcsolata bontakozik ki.

Szinna>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Ez most nem igazán jött be. A sokat markol, keveset fog esete. De még így se rossz.

1 hozzászólás
Shad>!
Nalini Singh: Shield of Winter

Hát nézzük, kicsit többet vártam a Vasic történettől,főleg hogy már a sorozat elején megjelenik és nem lehet eldönteni mikor kivel van. Nalini szépen zárja le a szálakat, már nem sok minden hiányzik a csodálatos tökéletes jövőből :) Aranyos volt, Ivy „cuki” és aláírom Vasic-nak ez a típusú nő kellett, bár én a „ponyva” kategóriánál is inkább a világ után érdeklődök és most valahogy az egész psynet probléma szépen nyugodtan megoldódott csendes víz partot mos alapon , a legnagyobb dráma Vasic keze volt, amit elfogadok nagy probléma, de hát nah:P Én szeretem, ha még egy ponyvában is vannak harcok és pörögnek a dolgok:) Itt kaptunk egy aranyos történetet, de semmi többet:)


Népszerű idézetek

exodi>!

We all have to live with our past, but it doesn't have to define us.

SzRéka P>!

“You should still be resting.”
Ivy’s smile morphed into a scowl. “Says the man who sleeps less than anyone else in this compound.”
I wouldn’t. Judd’s mental voice touched Vasic’s mind when he would’ve pointed out that she’d experienced a major psychic strain today. She’s ready to be annoyed with you.
Vasic met Judd’s eyes. How do you know?
A faint amusement in the other man’s expression. I have a mate and two nieces. I also live in a wolf pack. Trust me when I say I know annoyed women.

Chapter 28

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Vasic
IvyLynne>!

Heroes are often the quietest people in a room, the ones least willing to lay claim to the title. These men and women simply go about doing what needs to be done without any expectation of gratitude or fame. It is in their nature to protect and to shield and to fight against darkness, whatever form it may take.

SzRéka P>!

The Silence Protocol has been the defining aspect of the Psy race for over a hundred years.

(első mondat)

IvyLynne>!

Kaleb’s hands on her hips, his thumbs brushing over her skin after he nudged up her knit top as he had a way of doing. “Good governance,” he said, “is acting for your people rather than for your own gain.”
Her fingers stilled on his tie.
“Yes,” she whispered to the man she adored, a man who’d been brutally scarred by leaders” acting for their own selfish interest.
“That is your definition.” His fingers squeezed her hips. “Mine is to do nothing that would make you ashamed to be mine.”
Sometimes, he broke her heart.
“Never will I be ashamed to be yours.”

Kapcsolódó szócikkek: Kaleb Krychek
IvyLynne>!

“But mostly, I just like being with you.” Never did she feel as alive as when she
was with Kaleb. He challenged her, loved her, made her think in innovative and exhilarating ways. “Do you mind?”
The stars disappeared to leave his eyes endless black. “Sahara.” His kiss was a
branding, a reminder that he would’ve destroyed an entire civilization for her. "You
could be with me every instant of every day and I would ask for more."

Kapcsolódó szócikkek: Kaleb Krychek
IvyLynne>!

How do you control your telekinesis while intimate with your mate?"
„I broke a damn lot of furniture at the start, including two beds.” A curious glance. „What are you doing?”
"Traveling around the world.”

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Vasic
Tufuka>!

Flaws make us who we are, Ivy. Without them, we might as well be made of plas, featureless and indistinct. Never ever be ashamed of your flaws.

Tufuka>!

“As for Judd,” Sascha said. “A week ago, I saw him go down under a tumble of pups who decided to ‘force’ him to play tag with them.” She closed her hand over one of Ivy’s, squeezed. “I saw him laugh, Ivy”—the cardinal’s eyes shone wet—“and never could I have imagined that when I first met him.”

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Sascha Duncan
SzRéka P>!

“You’re my hope, Ivy, my beacon home on the darkest night.”

Chapter 54

Kapcsolódó szócikkek: Vasic

A sorozat következő kötete

Psy-Changeling sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Dance with the Devil
J. R. Ward: The Savior
J. D. Robb: Holiday in Death
V. E. Schwab: The Invisible Life of Addie LaRue
Richelle Mead: Frostbite
Jennifer L. Armentrout: Onyx
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Kiersten White: Endlessly
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Kresley Cole – Gena Showalter: Deep Kiss Of Winter