Shards ​of Hope (Psy-Changeling 14.) 14 csillagozás

Nalini Singh: Shards of Hope Nalini Singh: Shards of Hope

The ​“smoldering heat, epic romance, and awesome action” of Nalini Singh’s New York Times bestselling series continues as two Arrows find themselves caught in a chilling conspiracy that spans all three races…

Awakening wounded in a darkened cell, their psychic abilities blocked, Aden and Zaira know they must escape. But when the lethal soldiers break free from their mysterious prison, they find themselves in a harsh, inhospitable landscape far from civilization. Their only hope for survival is to make it to the hidden home of a predatory changeling pack that doesn’t welcome outsiders.

And they must survive. A shadowy enemy has put a target on the back of the Arrow squad, an enemy that cannot be permitted to succeed in its deadly campaign. Aden will cross any line to keep his people safe for this new future, where even an assassin might have hope of a life beyond blood and death and pain. Zaira has no such hope. She knows she’s too damaged to return from the… (tovább)

>!
Gollancz, London, 2015
500 oldal · ASIN: B00OLP7VE8
>!
Gollancz, London, 2015
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780575111950
>!
Berkley, New York, 2015
ISBN: 9780425264034

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Hawke Snow · Sienna Lauren · Kaleb Krychek · Walker Lauren · Aden Kai · Zaira Neve


Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
wolfy27
Nalini Singh: Shards of Hope

Nem volt rossz, a háttérben folyó események érdekesek volt, de a regény fő probléma konkrétan ki is lett mondva Aden által „ha egy évvel korábban történik ugyanez, káosz lett volna belőle, de a világ fontosabb szereplői már beszélnek egymással” és valóban. A fő konfliktus kimerült annyiban hogy emberek beszélgetnek helyeken és kiderül, hogy valaki felültette őket, aztán még többet beszélgetnek és kiderül hogy mindenkit felültettek… váo.
Mellékszál: Blake… ennek is nagyobb volt a füstje mint a lángja.

Ami nagyon érdekes volt és 1000 csillag jár érte az a RainFire falka és Remi, plusz a regény kezdete, a hajsza nagyon izgalmas volt. Eddig nem nagyon érdekelt a Trinity, de ha Reminek lesz könyve akkor azonnal lecsapok rá. A Nikita-Anthony szál is olyan, hogy ha lesz könyv azonnal elkezdem. Már sok kötettel ezelőtt is voltak apró kis utalások, de ebben a részben kaptunk végre valami kézzel foghatóbbat. Bár még így is csak kemény másfél oldaluk volt.

Szintén érdekes volt az Arrow gyerekek képzésének átalakítása és ezzel az egész Arrow squad életének felfordulása. Nagyon tetszett, ahogy a korábban megismert karakterek segítettek átformálni ezt az egészet. Ahogy a gyerekek szép lassan elkezdtek megint gyerekek lenni és ahogy a felnőttek is elkezdtek egyre jobban megnyílni.

A kötet félig már lezárja a történetet, de még van pár dolog ami lezárásra vár, de a legtöbb már csak kis finomítás, kivéve Mercy szála, az nagyon remélem hogy kiderül végre :D

Ja és hogy a főszereplőkről is mondjak már valamit. Aden jó karakter, igazi vezető, de nem hivalkodó, mindig az Arrow squad érdekeit nézi, de úgy, hogy közben igyekszik minden Arrowra is figyelni közben, könnyű volt megkedvelni. Zaira is érdekes volt, de nekem túl sok volt a szenvedés… „szörnyeteg vagyok”, „veszélyes vagyok” stb, szerencsére a végére összeszedte magát és őt is megszerettem.

>!
Shad
Nalini Singh: Shards of Hope

Bajban vagyok, a világot még mindig szeretem, de úgy érzem Vasic story-nál meg kellett volna állni:/ Az egy kis könnyed nagy happy end-vel végződő történet, ami szépen lezárta volna a sorozatot. Ritkán hagyok félbe sorozatot és Aden története mozgatta a fantáziám, bár ne tette volna:/
Kaptunk egy viszonylag sok szálon futó semmilyen történetet. Egy nagy konspirációt, ami végül befuccsolt, mivel a fajok beszélnek egymással. Kaptunk egy új ellenséget, amire még írhatna 10 könyvet és egy szerelmi szálat, amitől a könyv első 70%-ban ideggörcsöt kaptam. Nem tehetek róla, de a könyv első fele konkrétan arról szól Zaira így Zaira úgy mennyire roncs és 600szor leírta szerencsétlen gyerek korát… Alapvetően a könyv jól pörgősen kezdődött majd erősen visszavettünk a tempóból, amit hiányoltam, hogy Aden a végén nem konfrontálódott a szüleivel sem. Kis pozitívat is írjak a gyerek karakterek egytől-egyig imádnivalóak voltak (Jojo<3), BlackSea érdekesnek tűnt, Remi falkája még inkább, de mégis van egy olyan érzésem bár ne olvastam volna…kicsit úgy érzem ez csak arra íródott, hogy még pár bőrt húzzunk le a sorozatról :(

>!
Tori0925 
Nalini Singh: Shards of Hope

A sztori megy tovább csak nincs végállomás. Egy száz éves protokollt nem lehet pár év (kötet) alatt eltörölni. A karakterek viszont önmagukban tetszettek.

3 hozzászólás
>!
lustica P
Nalini Singh: Shards of Hope

Megint bajban vagyok… Ismét titokzatos ellenfél, akiről nem derült ki.kicsoda. A történet nagyon tetszett, kis bepillantas a BlackSea köreibe és tüneményes Arrow gyerekek. Ez a rész nálam kicsit kiverte a biztosítékot, szívet szorongatóak voltak.

>!
Werehorse
Nalini Singh: Shards of Hope

Ugyanolyan fantasztikus, mint a sorozat többi része, hihetetlen hogy az előző kötet után még mindig sikerül tovább szőni a történetet, még mindig izgalmas, és persze szokás szerint minden szereplő nagyon-nagyon megszeretteti magát olvasás közben! :)

>!
Gollancz, London, 2015
500 oldal · ASIN: B00OLP7VE8
>!
Xaveri P
Nalini Singh: Shards of Hope

A sorozat 14. részeként már alaposan benne vagyunk a történésekben, és a szereplők nagy részét is régi ismerősként köszönthetjük. Végül is elég régóta vártuk már Aden történetét, szerencsére a könyv nem okozott csalódást.
Bepillantást nyerhettünk a Nyilak életébe és igazán akció dús eseményeken keresztül kísérhettük végig a főszereplőinket. A történet bővelkedett intrikában, politikai játszmákban és romantikában egyaránt, amitől egyszerűen csak olvastatta magát
Nagyon jó lenne, ha egyszer valamelyik kiadó felkarolná ezt a sorozatot és folytatná a részek kiadását, mert ahol a magyar kiadást abbahagyták, az gyakorlatilag csak a bevezetése volt az átfogó történetnek.


Népszerű idézetek

>!
RavenS

“Reminding me you’re dangerous?”
Kissing him again, she pressed her hands against the wide wall of his chest. God, he was a beautiful, sexy man, and he was hers. “Can’t have Your Alphaness seeing me as weak.”
He snorted. “I haven’t been taken in by you since you were a damn juvenile with a smart mouth and a big attitude.”
“I love you, too.”

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Sienna Lauren
1 hozzászólás
>!
RavenS

Every white knight needed a deadly black sword at his back.

>!
Tufuka

“We are not that anymore. We are not only assassins trained to die and to kill. We do not abandon the weak or the hurt. And we never, ever leave our own behind.” That, he decided at that instant, would be the new motto of the squad, be what all trainee Arrows were taught. No Arrow is disposable. No Arrow is to be left behind.

Kapcsolódó szócikkek: Aden Kai
>!
RavenS

“If you ever want me to stop, just say.”
“Why would I do that when I can just break one of your ribs instead?”
And Aden found he knew how to smile after all, his lips tugging up at the corners. “That’ll work, too.”

Kapcsolódó szócikkek: Aden Kai · Zaira Neve
>!
Tufuka

“Why did you come back after you were relieved of duty?” he asked as they started to walk again. “You risked everything.” (…)
“If I could have, I would’ve taken you with me,” Walker said. “That I couldn’t do, but I could make sure you had the tools to survive.”
It didn’t quite answer Aden’s question, but he didn’t push.
Then Walker added, “You’re not my son, Aden, but that’s how I’ve always thought of you.”
A stretching pain in Aden’s heart that threatened to steal his breath. Unable to speak, he simply nodded and knew it was inadequate, but he also knew Walker would understand. Walker had always understood him.

Kapcsolódó szócikkek: Aden Kai · Walker Lauren
>!
Tori0925 

No Arrow is disposable. No Arrow is to be left behind.

>!
RavenS

Tamar was rubbing her eyes when she walked into the restricted underground part of the main training complex, the natural tight curls of her hair looking as if she’d stuck a finger into an electrical socket, and her clothing yellow pajamas with white stars on them that had Axl taking a long look as he came in at the same time. Then his eyes dipped to the pink sheepskin boots into which Tamar had shoved her feet.
“Civilian,” Tamar said before he could make a comment. “Civilian who has had only four hours of sleep because she’s obsessed with ripping apart all these shell companies upon shell companies.”
Axl ran his eyes up and down again. “How exactly did you pass for Silent? Was the examiner blind and psychically deaf?”
Tamar made a face at him. “Go on and take your vitamins, Battle-Ax. No creaky old men needed here.”

>!
Tufuka

A month after she met Aden, he’d noticed her staring at a faceted black button he’d taken from his pocket. Exending his hand, he’d given it to her. “You don’t have to hide it,” he’d said when she curled her fingers over it. “I’ll tell the trainers I gave it to you to anchor you to the squad.”
Holding it so tight the edges cut into her palm, she’d said, “Why are you giving it to me?”
“Because everyone should have something of their own.”

Kapcsolódó szócikkek: Aden Kai · Zaira Neve
>!
Tufuka

Aden was already a leader who was on his way to greatness. If he didn’t lose his way, if he didn’t break under the strain, he’d become a man who would be written of in history.

Kapcsolódó szócikkek: Aden Kai
>!
Tufuka

“Is there something you need, Carolina?”
Her smile was glorious. “You know my name!”
“Zaira told me.”
“I like Zaira. She’s not mean.” Smile fading, Carolina continued to stare at him.
He hunkered down in front of her so she didn’t have to crane her neck. “What is it?” he asked, certain she wanted something.
She shuffled closer and beckoned him with one hand. When he placed his ear next to her mouth, she whispered, “Can I have a hug, too?”
It felt like a kick to the heart, the shakily spoken words. Closing one arm around her, he rose to his feet, her weight so light, so fragile that he couldn’t wrap his mind around how anyone could’ve ever imagined that torturing a child was an acceptable thing. “You can have a hug anytime you want.”

Kapcsolódó szócikkek: Aden Kai

A sorozat következő kötete

Psy-Changeling sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Meding: Another Kind of Dead
Rebecca Zanetti: Tamed
Ilona Andrews: Magic Breaks
Thea Harrison: Dragon Bound
Maggie Stiefvater: Sinner
Patricia Briggs: Night Broken
Suzanne Wright: Feral Sins
J. T. Geissinger: Shadow’s Edge
Helen Harper: Bloodfire
Kendra Leigh Castle: Midnight Reckoning