Quiet ​in Her Bones 3 csillagozás

Nalini Singh: Quiet in Her Bones Nalini Singh: Quiet in Her Bones

In ​this gripping thriller set in New Zealand, New York Times bestselling author Nalini Singh takes you into the twisted world of an exclusive cul-de-sac located on the edge of a sprawling forest.

My mother vanished ten years ago.
So did a quarter of a million dollars in cash.
Thief. Bitch. Criminal.
Now, she's back.
Her bones clothed in scarlet silk.

When socialite Nina Rai disappeared without a trace, everyone wrote it off as another trophy wife tired of her wealthy husband. But now her bones have turned up in the shadowed green of the forest that surrounds her elite neighborhood, a haven of privilege and secrets that's housed the same influential families for decades.

The rich live here, along with those whose job it is to make their lives easier. And somebody knows what happened to Nina one rainy night ten years ago. Her son Aarav heard a chilling scream that night, and he's determined… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Berkley, New York, 2021
384 oldal · ASIN: B08HY2PRGQ

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

havaska>!
Nalini Singh: Quiet in Her Bones

Nem ismertem az írónő korábbi könyveit, ahogy kivettem, eddig főleg paranormális romantikus könyveket írt, talán ez a második krimije…

Elég lassú a könyv, rengeteg -rengeteg szereplővel, és rengeteg felesleges, sehova-sem -vezető túlírt részlettekkel.

A megbízhatatlan narrátorokat úgy általában nem szeretem, mert olcsó trükknek tartom a könyvekben, hiszen nem kell, hogy logikusan összejöjjenek a szálak, itt viszont a végén azért sikerült szépen helyrerakni mindent.

Azon viszont megütköztem, ahogy Aarav az anyjáról beszélt – nekem kicsit túlfűtött, fura volt…

Az új-zélandi környezet, a különböző nemzetiségű szereplők természetessége, kulturális különbözősége érdekes volt, más, mint amiket eddig olvastam.

Gulo_gulo>!
Nalini Singh: Quiet in Her Bones

Talán NS első olyan regénye, aminek nincs központi romantikus szála és határozottan jobb ez így. Az egyetlen zavaró dolog, hogy E/1-ben íródott és az első oldalakon azt hittem, a főszereplőnk nő és idősebb, és szerintem később sem volt mindig meggyőző a mesélő „hangja” (Érdekelne, hogy férfi olvasók szerint mennyire hiteles Aarav). A másik probléma, hogy itt mindenkinek titkai vannak, a nem annyira gyakori kategóriából. Ha ezektől eltekintünk, ez egy viszonylag jól felépített thriller/krimi (hivatalosan thriller, szerintem inkább krimi, kivéve az Aarav mentális problémáit illető szálat).

Xaveri >!
Nalini Singh: Quiet in Her Bones

Nem volt rossz könyv, bár kicsit lassúnak éreztem. Igazi, jó kis nyomozós krimi, mint valami Agatha Cristie történet. A gyilkos kilétét gyakorlatilag az utolsó pár oldalig nem lehet tudni, mondjuk nem is kapunk túl sok nyomot, hogy magunktól rájöhessünk. Nalini nyelvezete egyébként sem könnyű, itt pedig még némi hindi is nehezíti az olvasást.


Népszerű idézetek

Xaveri >!

Even lovers of murder had a well-concealed romantic bone or two. Probably buried in the basement under two feet of concrete.

Xaveri >!

Of course bubbly giggly Daisy worked with animals. The information would have been catnip to my cold, bastard heart.

Xaveri >!

For a small child, my sister is a very good mimic with an excellent memory.
“I don’t think you’re stupid,” she added with fierce loyalty. “You wrote a whole book with no pictures.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Guillaume Musso: The Reunion
Dennis Lehane: Shutter Island
A. J. Finn: The Woman in the Window
Alex Michaelides: The Silent Patient
Thomas Harris: Red Dragon
Robert Galbraith: The Silkworm
Alafair Burke: The Wife
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
Allen Eskens: The Life We Bury