Lord ​of the Abyss (Royal House of Shadows 4.) 31 csillagozás

Nalini Singh: Lord of the Abyss

Once upon a time…the Blood Sorcerer vanquished the kingdom of Elden. To save their children, the queen scattered them to safety and the king filled them with vengeance. Only a magical timepiece connects the four royal heirs…and time is running out.…

As the dark Lord who condemns souls to damnation in the Abyss, Micah is nothing but a feared monster wrapped in impenetrable black armor. He has no idea he is the last heir of Elden, its last hope. Only one woman knows—the daughter of his enemy.

Liliana is nothing like her father, the Blood Sorcerer who'd cursed Micah. She sees past Micah’s armor to the prince inside. A prince whose sinful touch she craves. But first she has to brave his dark, dangerous lair and help him remember. Because they only have till midnight to save Elden.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Harlequin, Torontó, 2011
288 oldal · ISBN: 9780373618729

Kedvencelte 7

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Ivy_MacGregor
Nalini Singh: Lord of the Abyss

HALLELUJA, kiáltottam föl, mikor megláttam, hogy Nalini könyve következik. Singh a világ legeslegjobb fantasy írója, szinte minden műve felér egy imával, éppen ezért írom boldogan, hogy az utolsó részt imádtam!
Bővebben:
http://ivymacgregor.blogspot.hu/2015/03/royal-house-of-…

>!
andie88_Sentellion
Nalini Singh: Lord of the Abyss

A Lord of the Abyss a negyedik része a Royal House of Shadows sorozatnak, melyet Gena Showalter, Jill Monroe, Jessica Andersen és Nalini Singh közösen ír.

Ez egy rövid sorozat, minden részt más író ír, de van egy alap háttértörténet, ami az összes rész alapja. A sztorik négy királyi testvéren és Elden királyságán keresztül kapcsolódnak.

Nalini jó munkát végzett és szépen elmagyarázta a lényeget. Úgyhogy önálló könyvként is olvasható. Mivel a másik 3 részt nem olvastam, így azokról nem tudok véleményt mondani, de a Lord of the Abyss egy tündérmese felnőtteknek. Nem tudom ki (és hogyan) jött elő az alap sztorival, de KÖSZÖNÖM!! Mindig is odáig voltam az ilyen mágikus világban játszódó kalandozós cuccokért.

A mágia mindenhol jelen van. Számos különböző mágikus lények tűnnek fel és segítik vagy éppen meg akarják enni hőseinket, Elden népének ereiben is ott csörgedezik a mágia. Tényleg látod a szemed előtt, hogy milyen gyönyörű volt Elden fénykorában.

A könyv elejétől kezdve az utolsó pár fejezetig a Fekete Kastélyban játszódik, ahol a hősnőnk; Liliana próbálja emlékeztetni (csak finoman) az Abyss őrét (Guardian of the Abyss – megszámoltam ez a megszólítás hányszor hangzott el: 48-szor. Értem én, hogy nem emlékezett és nem is akart a rendes nevére, de már kezdett idegesíteni, hogy 4 percenként ezt hallom) a múltjára, a családjára és, hogy ki is ő valójában.

A szexuális feszültség…nos, mégiscsak Nalini könyvéről beszélünk! Tökéletesen felépített, már az én agyamat húzta mire elértünk…áááh nem is tudok mit mondani, OLVASD EL A KÖNYVET!!

Akció… itt jön az, amit az elején említettem, hogy nem biztos, hogy ha nekem kellett volna olvasni, ennyire tetszett volna (bár eget verő problémám nem volt). Amíg a kastélyban vagyunk, szinte semmi nem történik, azon kívül, hogy Liliana puhítja a nagyságos urat – ami sokszor vicces, főleg ha a sötét úr kicsit felszabadultabb. Ami kifejezetten tetszett, hogy néha-néha a fókusz Micah-n már megint ez a név grrr , azaz a Sötét Úron volt és láthattuk mi is a feladata az Abyss Őrzőjének. Viszont, amikor a két jómadár elindul megmenteni a világot, attól kezdve egy perc nyugtunk sincs annyira eseménydús. Amit az első 150 oldalon nem kaptunk meg, azt itt jól bepótoltuk. Esküszöm nehezebb volt az utuk a célig, mint Frodónak eljutni a Végzet Hegyéhez. De aggodalomra semmi ok, ettől még lehet követni az eseményeket és nagyon is élvezhető.

A végső harc (leszámítva az odaig tartó utat) egy kicsit könnyűnek tűnt. De azt hiszem az oda vezető út bőven kompenzálja.

Most már biztos, hogy el fogom olvasni a többi részt is. Miután kivégeztem azt a 10 könyvet, amit az elmúlt pár hónapban elkezdtem.

Részletes kritika: http://konyvekhaboruja.blogspot.hu/2012/08/kritika-nali…

>!
zsuzana P
Nalini Singh: Lord of the Abyss

Nem is tudom, miért hagytam abba annak idején ezt a sorozatot. Csak véletlenül vettem észre hogy a már másfél éve olvasott sorozat befejezetlenül maradt. Kicsit tartottam tőle, hogy az elég nagy kihagyás miatt nem lesznek meg már a fejemben a fontos részletek, de még magam is meglepődtem, hogy pár pillanat alatt visszajött az előzménye. Egy kellemes kis mese, ami kikapcsol a mindennapokból. Pörgős és eseménydús volt ez a rész. Nekem ez a rész tetszett a legjobban. Talán bele kéne kukkantanom Nalini Singh többi írásába is.

>!
vikiniki2
Nalini Singh: Lord of the Abyss

Aranyos romantikus történet fantasy elemekkel. Bevallom őszintén, hogy én Nalini Singh-től többet vártam, de hát mindenkinek lehet rossz napja.

2 hozzászólás
>!
Earthjade P
Nalini Singh: Lord of the Abyss

Nalini könyve stílusos, jól megírt, esemény dús. Mint a sorozat bármely eleme, ez is önálóan szintén megállja a helyét, azonban minősége és a cselekménybe bevont karakterek, továbbá a sztori kikerekítése miatt az első könyv egyetlen méltó folytatása.
Bár én kicsit többet is elviseltem volna a többiekből is, dehát én meg sorozat függő vagyok…
Ez egy jól felépített világot tár elénk, egy sokrétű és nagyon színes dimenziót ábrázol, ahol nem lehet unatkozni.
Bevallom rettenetesen féltem a negyedik résztől a második és harmadik könyv alapján, de Nalini véghezvitte – szerintem – a lehetetlent, beépítette kötetét egy sorozatba és le is zárta azt, annak ellenére, hogy a köztes könyvek kifejezetten elkerülték a beépülést a fő sodorba.
Örülök, hogy végre befejeztem a sorozatot.

>!
Reika
Nalini Singh: Lord of the Abyss

Szerintem az, hogy az iskolából haza felé jövet azt mondogattam magamban, hogy: Jövök, Micah! és közben úgy vigyorogtam, mint egy vadalma, mindent elmond. De hát Nalini minden könyvét imádom, ez tény. Olyan férfi karaktereket tud teremteni, hogy az hihetetlen. Nekem is teremthetne valakit. :D
De Micah azt leszámítva, hogy a nevét mindig másképp mondtam, a maga sötét módján egyszerűen imádnivaló volt. Bár ha valaha, valaki azt mondaná rá, hogy cuki, azt biztos a tömlöcbe vetné, elvégre Lilianát mindig ezzel fenyegette meg. Ez számomra valahogy nagyon szórakoztató volt. Ahogy az is, hogy meghatározta, hogy évente négy alkalommal sírhat csak. Hát igen, egy kissé birtokló természetű, de ez Nalininél egyáltalán nem szokatlan. A mások amiért muszáj szeretni, hogy bár Liliana nem volt szép, őt ez egy cseppet sem érdekelte, mert nem ez számított neki. Ide egy ilyen férfit. :D
Liliana sem volt egyébként rossz főszereplő. Az apja, nos… Szép szóval nem lehet elmondani, csúnyával pedig nem akarom. De Lilyvel nagyon sok rossz dolgot tett, ő mégsem nyavalygott a múltja miatt, hanem azt tette, amiről azt gondolta, hogy meg kell tennie.
Úgy olvasnám még, mivel imádtam az egészet, őket együtt, és külön-külön, de hát vége. De vigasztal a tudat, hogy bármikor elővehetem, ha akarom.

>!
Boca_Isabela
Nalini Singh: Lord of the Abyss

Imàdtam.Izgalmas, màgikus történet két imàdnivaló szereplővel.Szerettem Micah karaktertét, félelmetes bátor és egyben aranyos gyerekes is.Lili is egy bàtor női karakter,aki annak ellenére hogy a gonosz gyermeke, mindent megtesz hogy helyre tudja hozni az apja gonoszsàgàt es kuzd hogy ne valjon olyanna mint o.Nagyon tetszett az is hogy az irónő egy nem tökéletes női karaktertként alkotta meg Lilit, màr kezdtem unni hogy utobbi idöben olvasott könyvekben a szereplők többsége mind tökéletes.
Többet nem mondok, inkàbb olvassàtok el, mert Nalini tollàból csak remekművek születnek.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Ilona Andrews: Magic Bleeds
Karen Marie Moning: Shadowfever
Richelle Mead: The Indigo Spell
Ilona Andrews: White Hot
Rick Riordan: The House of Hades
George R. R. Martin: A Game of Thrones
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. (angol)