Látomás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 2.) 503 csillagozás

Nalini Singh: Látomás

Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát – és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja.
Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.

Eredeti mű: Nalini Singh: Visions of Heat

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636299446 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Hawke Snow · Dorian Christensen · Sascha Duncan · Vaughn D'Angelo · Clay Bennett · Tamsyn Ryder · Mélisande Smith (Mercy) · Nathan Ryder (Nate) · Indigo Riviere · Mentálok (mint faj)


Kedvencelte 86

Most olvassa 9

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Rémálom
Nalini Singh: Látomás

Most ez nagyon nem. Az alábbi játszódott le a fejemben, és nem kérek most negatív kommenteket. Teljesen szeretem a paranormális romantikát, avagy ahogy én hívom a ponyvát. Nem vártam mást, csak erotikát, sztorit, stb. Nos az első részért oda voltam meg vissza és imádtam, ezért alig vártam ezt. De Nalini negyedik könyve után, az alábbi problémával találtam szemben magam:
Akutális főhősnő: „Óh, én nagyon tökös vagyok, és nem érzek semmit.”
Aktuális pasi: „Óh, nekem van egy szörnyű múltam, és bár jó pasi vagyok, jártas a szexben, nem hágok nőkkel, mert én komoly kapcsolatra vágyom, még ha nem is mondom.”
Főhősnő: „Úúú, milyen izmos, vad pasi.”
Pasi: „ÚÚÚ milyen szép haja/bőre/alakja van a csajnak, MEG KELL HÁGNOM!”
*pár oldalnyi simizés, taperolás, és igazán jó világfelépítés és plot hint után*
Főhősnő: „Ne nyúlj hozzám, nem érdekelsz.”
Pasi: „Unga-bunga, meg foglak hágni.”
Főhősnő: „Na jó, oké.”
Pasi: „Szeretlek.”

Még egyszer mondom, nem, nem vártam sokat, de az első rész után, ez iszonyat nem jött be, és újra fogom olvasni, amint lesz kedvem, és természetesen újra csillagozás is lesz.

31 hozzászólás
>!
BreeS
Nalini Singh: Látomás

Imádtam! ♥
Biztos, hogy szeretnél egy szobában lenni egy jaguárral?
IGEN, igen, igeeeen!

Tűz és Jég története ♥ -> csak ennyit mondok :)

1 hozzászólás
>!
Naiva P
Nalini Singh: Látomás

Komolyan nem értem, hogy az olvasói többség miért ítélte úgy, hogy ez a rész gyengébb, mint az előző. Még mindig várom, hogy üssön, de legalább annyira tetszett. Egyre több mindent tudok meg erről a szépen felépített világról, egyre jobban megértem a mentál társadalmat. Faith és Vaughn nagyon összeillő páros volt. Legjobban az tetszett, hogy bár a vonzalom rögtön megvolt (nyílván Vaughn részéről) de a kapcsolat lassan bontakozott ki közöttük. Ha nem is a falkában betöltött szerepe miatt, de Vaughn is egy igazi alfahím, aki teljes odaadással védelmezi a párját.
Várom a következő részt. Kíváncsi vagyok, milyen egy mentál pasi.

3 hozzászólás
>!
sarahangel P
Nalini Singh: Látomás

Nekem ez a rész is nagyon tetszett. Az alapkoncepció nagyon hasonló, mint az első résznél, de nem számított, mert nagyon élveztem így is. Mi lehet annál érdekesebb téma, mint egy üzleti célra használt mentál – akinek elvileg nem lehetnek érzései, gyakorlatilag mégis vannak, és van annyi bátorsága, hogy kitörjön a képletes vagy sem rabságból és behatoljon a számára ismeretlen, épp ezért veszélyesnek is tarthatott alakváltók területére, hogy segítséget kérjen – és egy érzéki, életteli, szenvedélyes, a falkájáért bármire képes alakváltó jaguár pasi közti kapcsolat kibontakozása? Márpedig az ellentétek vonzzák egymást, mint tudjuk.

Itt is volt spoiler szál, akárcsak az első részben, Sascha-hoz és Lucas-hoz hasonlóan pedig Vaughn és Faith is szimpatikus szereplők. Annak örültem, hogy előbbi páros is kapott szerepet ebben a részben is.

A fan videó a sorozatról pedig igazi kedvcsináló a többi részhez is:

https://www.youtube.com/watch…

:-)

30 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Nalini Singh: Látomás

Két faj – állandó küzdelem! Most én is küzdöttem kicsit az olvasással. Pedig izgalmas és érdekes a világ amit az írónő megteremtett, rengeteg benne a lehetőség és az első részt is szerettem. Engem főleg a mentálháló, a teljes mentál faj és az Elcsendesedés körüli titkok hoztak lázba. A Vaughn és Faith közötti szerelmi románc most valahogy nem tudott magával ragadni úgy, mint szerettem volna. Nem volt rossz, éreztem a vonzalmat közöttük, szurkoltam nekik. Csak hát túlságosan hasonlított Sascha és Lukas történetére azzal a különbséggel, hogy már pontosan tudjuk mi lesz, ha a lány otthagyja a mentálhálót…

4 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti
Nalini Singh: Látomás

Nem tudom hanyadjára olvastam, de az tuti, hogy nem utoljára.
Imádom ezt a komplex világot,a fajokat és az alapvető különbségek leküzdését. Itt aztán tényleg igaz az a közmondás, hogy a szerelem mindent legyőz.
Vaughn egy vad férfi, akivel én nagyon szívesen megismerkednék :)
Faitht is kedvelem, erős nő és bátor, hogy az ismeretlenbe így bele veti magát.
Szívesen lennek mentál, de csak olyan hálón lennék,ahol Sascha is van.
Csodálatos. *-*
Azért szeretem annyira ezt részt, mert lényegében egy teljesen rideg mentál, egy éppen -éppen csak néhány érzelmet érző nő a főszereplő, és ő általa meg jobban is megismerhetjük. Mentálok rideg,de tökéletes világába. Egy sötét, csillagos égbolt, ahol mentális síkon minden elérhető.
Imádom:)

>!
Katara_Phoenix P
Nalini Singh: Látomás

Jobban tetszett, mint az első rész: Vaughn közelebb került hozzám, mint Lucas. *-* Ki hitte volna. Az előző részben annyira még nem szerettem meg, na most behozta.
Alig vártam, hogy végre találkozzanak Faith-el..:D Valahogy..összeillettek. Vaughn mellé egy olyan nőt képzeltem, akit nagyon meg kell védeni. Faith pedig baromi hasznos tagja lesz a falkának. Úgy szeretem, amikor minden klappol. :D
spoiler
spoiler Megszakadt értük a szívem. :(
Kicsit zavart, hogy Faitht nem fogadták be olyan „gyorsan” és „egyszerűen”, mint Saschat. Rinát hiányoltam,és Tamsynból (meg a drága kölykökből) is keveset kaptam, de most már legalább nagyon érdekel a folytatás. :D

3 hozzászólás
>!
Trice29 P
Nalini Singh: Látomás

Ez a sorozat függőséget okoz és álmatlansághoz vezet :o)
Ez a rész is nagyon jó volt. Pörgős, eseménydús, ismeretekkel teli. Nekem nagyon tetszett, hogy a Háló maga is személyiség. Jó volt a már megismert társasággal újra együtt lenni. Ahogy egyre többet megtudunk róluk, úgy kerülnek közelebb hozzám. Már várom sokuk történetét. Az is pozitívum, hogy a mentálok közül sem mindenki büdös borz. Amiért fél pontot levontam, annak oka a főszereplő pár. Nagyon hiányzott a humor, ami elfogadhatóbbá tette volna a személyiségüket. Így is kedveltem őket, de nem lettek kedvencek. Folytatom :o)

>!
kocybaba P
Nalini Singh: Látomás

Ugyan élveztem ezt a részt is, de azért laposabb lett, mint az előző. Mondjuk ehhez valószínűleg hozzájárult, hogy az alapfelállás nagyon hasonszőrű volt, ismét egy mentál nő és egy alakváltó pasi. Bár lasabban haladtak előre, mivel érthetően több idő kellett az elszigetelten élő és labilisabb mentális erővel bíró Faith-nek. Így alig vártam már mikor erősödik meg a lány, és hogy mikor veszíti már el a Vaughn-ban lakozó jaguár a türelmét. Végül kedves párt alkottak együtt, de nem kerültek olyan közel hozzám, mint Sascha és Lucas. A mentálháló viszont továbbra is nagyon megragadó, bár a Hálóelmés résznél azért kicsit megakadtam. Rendesen oda kellett figyelni, hogy mindent megértsek. De ez is csak azt igazolja hogy milyen összetett és érdekes a történet, és én a legnyagobb örömmel merültem el benne. :)


Népszerű idézetek

>!
Wee IP

– Akarsz beszélni róla?
– Csak erre vágyom, meg egy lobotómiára.

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Vaughn D'Angelo
>!
Kiera

– Köszöni, hogy figyelmeztetted.
– Na és a beszélgetés vége? – vonta fel a szemöldökét Lucas.
Vaughn felmordult.
– Az a farkas szeret veszélyesen élni.
– Mit mondott? – kérdezte Faith, akinek felkeltette az érdeklődését a mosoly Sascha arcán. A lány, úgy tűnt, már előre tudta, mit is mondhatott Hawke.
– Semmit. – A férfi beleharapott Faith fülcimpájába, olyan erősen kifejezve ezzel, hogy birtokolja őt, Faith majdnem elpirult. Az ilyen helyzetekben nagyon nagy hasznát vette a mentál tréningjének.
– Mondd el! – a körmeivel végigszántotta Vaughn mellkasát. – Mit mondott?
– Az a rohadt farkas megkérdezte, hogy csinos-e a J-mentálunk, szemét Lucas meg azt mondta, az. – Vaughn hangja minden szóval veszített emberi tónusából. – Erre Hawke azt mondta, köszönetképpen megcsókolja majd a csinos szádat, ha legközelebb találkoztok.

379. oldal, 27. fejezet

>!
Sunshine

– Selyemlepedők, plüsstörülközők. – Nem volt hozzászokva ilyen élvezetekhez. – Szereted a kényelmet.
– Macska vagyok. A lágy, puha dolgoktól dorombolhatnékom támad.

Kapcsolódó szócikkek: Faith NightStar · Vaughn D'Angelo
>!
Kiera

Hawke elégedett vigyorral az arcán fordult vissza Lucas és Vaughn felé.
– Vigyázni fogunk az embereidre. Mondd meg Sascha drágámnak, hogy csókolom.
Csak néhány centi híja volt, hogy Lucas karmai fel nem szakították Hawke torkát.

255. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Lucas Hunter · Vaughn D'Angelo
>!
kiruu P

Egy pillanat múlva már ki is nyitotta a szemét és egyenesen
Vaughnra nézett. De nem szólt semmit, pedig Vaughn tudta, mit akar
mondani.
– Minden rendben.
– Akkor kicsengettek? – kérdezte Dorian. – Kapott valaki intőt?
– Menjetek, mielőtt kiosztok néhányat! – Sascha egy puszit nyomott
az őrszem arcára és nevetett, amikor az egy bensőségesebb csókot is
akart lopni. – Vaughn, maradnál még egy percig? Beszélni szeretnék
veled valamiről.
Mercy vészjósló hangot hallatott.
– Összerúgtad a port a tanár nénivel, macska? Nem csináltad meg a
mentális házidat, mi?!
– Elvonták a figyelmét – morogta Clay, aki már majdnem beleolvadt
a fák sötétjébe.
– Úristen! Tud beszélni! – Mercy az ég felé emelte a kezét. – Hány
szó volt ez ma már? Vagy tíz? – Még akkor is cikizte a csendes
őrszemet, mikor Doriannal együtt, hármasban elhagyták a tisztást.

>!
SzAngelika 

Ha elég sokszor ismételgetsz valamit egy gyermeknek, előbb vagy utóbb hinni fog benne.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sascha Duncan
>!
DarknessAngel

– Azt hiszem, a fiaim beléd szerettek. Hallanod kellene, hogyan emlegetnek otthon: Sascha ezt mondta, Sascha azt mondta! – A gyógyító megcsóválta a fejét. – Lucas jobban teszi, ha vigyáz rád!
Lucas átölelte Tamsynt és egy csókot nyomott a feje búbjára.
– Mondd meg a büdös kölkeidnek, hogy felejtsék el a páromat!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder
>!
Wee IP

– A harag néha jó dolog. Életben tart, ha már semmi más nincs, amiért élj.

202. oldal

>!
Vivi_

… azt mindig tudom, ha egy nő simogatni akar.

Kapcsolódó szócikkek: Vaughn D'Angelo

A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cinder
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát
Peter Clines: 14
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
J. R. Ward: A király
Lara Adrian: A vámpír vére
Richelle Mead: A végső áldozat
László Zoltán: Nulla pont