A ​sötétség angyalai 88 csillagozás

Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

A ​sötét ég leple alatt legendák földöntúli lényei szárnyalnak. Az urban fantasy és a paranormális romantika négy mestere kitárja előttünk a mennyei gyönyörök és a pokoli sötétség kapuit.

A sötétség angyalai

NALINI SINGH: Angyal és farkasa
Az angyali vadászok lenyűgöző világában egy megtört vámpír a veszélyes és vonzó angyal nő udvarába kerül. Új megbízatása látszólag a pályája és élete végállomását jelenti, de Nimra birodalmában semmi sem az, aminek tűnik. A pusztulás helyett talán mégis a gyógyulás és a boldogság vár a vámpírra…

ILONA ANDREWS: Alfák: kezdetek
A főhősnőt elrabolják egy emberfeletti lények küzdelme által megosztott világban. Egy ellenállhatatlanul veszélyes hím foglyaként két lehetőség áll előtte: vagy aláveti magát az uralmának, és bábu lesz belőle, vagy megpróbálja kezébe venni a sorsa irányítását…

SHARON SHINN: Éji dal
A félreeső iskola kitűnő menedék nemcsak egy múltja elől menekülő nő, de egy még nála is… (tovább)

Eredeti mű: Ilona Andrews – Nalini Singh – Meljean Brook – Sharon Shinn: Angels of Darkness

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636298524 · Fordította: Barta Tamás, Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
meteoritastar
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Angyal és Farkasa
Nagy lelkesedéssel kezdtem neki a történetnek, de már az első oldalon zavar támadt az erőben….olyan ismerős volt… mintha olvastam volna már…. Ahha és tényleg. :)):)) Az angyali szárnyalás című könyvben is benne van ez a történet. Ez nem baj, hogy dupláztak, csak nem értem, hogy miért kellett. De mindegy. Attol ez a történet továbbra is szép, szomorú és érzelmes.

Alfák: kezdetek.
Nagyon érdekes kis szösszenet volt. Izgalmasan indult és lett vége. Sajna túl hamar. Pont mikor kezdtem volna igazán beleélni magam és efogadni a dolgokat. :((:((
Picit meglepett, hogy kik a szereplőink, meg a helyszín, de miután felfogtam mindent/ Ezer hála és köszönet azért a hagyma meg a héja magyarázatért :D:D / nagyon is tetszett. Érdekes elmélet. Szívesen olvastam volna még tovább is. A szereplők.. khm.. nagy jövőt látok előttük *-*

Éji dal:
Hiába volt kiszámítható a történet, de ez tetszett a legjobban. Rövidségéhez képest elég kerek lett.
Hiába voltak benne humoros részek, kis romantika, de az egész történetet átjárta a szomorúság. Érzelmes volt. Nem tudok mást írni rola. Nagyon tetszett. Szívesen olvastam volna több száz oldalas könyvként ezt is.

Mennybemenetel:
A címe miatt nagy reményekkel kezdtem neki ennek a történetnek. Az alap ötlet tetszett, de ez túl rövid volt, hogy teljesen eltudjam képzelni ezt a világot, és a romantikus szálat kivéve olyan semmilyen vége lett :// ://
Amit viszont meg kell említenem az Radhna volt. A képessége nagyon tetszett :)):))

Örülök, hogy megismerhettem ezeket a történeteket. Most pont ilyen kis szösszenetekre volt szükségem. S hiába voltak hibáik, de nem tudok szigorú lenni velük, mert ugyanúgy voltak bennük nagyon is tetszetős részek.

>!
Dora_Sullivan
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Egy nagy problémám volt, ezzel a 4 részes novellás tartalommal, hogy rövidek voltak. Ami kapcsán sajnos, nem éreztem a teljes kidolgozottságot. Mert mire kezdett igazán beindulni egy-egy történet, hamar véget is ért az.
S nálam ez egy fantasy-nál kevés volt. Ugyanis a fantasy történetek úgy igazán a jók, ha kivan dolgozva rendesen, kb 300-400 oldalban, ha nem többen. S nem pedig csak 100 oldalban…
Ez mellett hiányzott az, hogy jobban megismerhessem a karaktereket.

Ettől eltekintve, mindegyik „novella” – „kis történetecske”, ha teljességében olvastam volna őket, mint külön álló könyvben, s nem csak 100 oldalban, akkor egészen jó kis történetek lehettek volna. Mind a 4-nek meg volt a maga kis alapja, fikciója ami megragadta a figyelmemet, ezért is sajnáltam, hogy csak ilyen kevés oldalban lettek összeszedve… szívesen olvastam volna mindegyiket még tovább… na jó, nem mindet… az utolsó kivételével az első hármat biztosan. :D

>!
Timi
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

NALINI SINGH: Angyal és farkasa
Szeretem Nalini Singh történeteit, ezért ezt is nagyon el akartam olvasni. Tetszett Noel és Nimra története. Igaz, hogy csak száz egynéhány oldal, de nem keltett bennem hiányérzetet a rövidsége, mert jól kilett dolgozva, és egy jó kerek egész történetet olvashatunk.

ILONA ANDREWS: Alfák: kezdetek
Nekem ez a történet is tetszett. Mire a végére értem eléggé felkeltette az érdeklődésemet a világfelépítés, és a karakterek. Szívesen olvastam volna tovább is.

SHARON SHINN: Éji dal
Az alap történet tetszett, de maga a kivitelezés, a karakterek nem tetszettek. Bőven elég volt belőle ennyi.

MELJEAN BROOK: Mennybemenetel
Miután elolvastam kb. azt az érzést keltette bennem mint Sharon Shinn novellája. Nem kötött le, nem éreztem azt, hogy én ebből úgy olvasnék még. Ebből is elég volt ennyi.

>!
Midoriko
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Összességében nem volt rossz még sem adnék rá 5 csillagot. Egy-két helyen még hibákat is találtam benne.

NALINI SINGH: Angyal és farkasa
Aranyos történet volt. Nem ilyet vártam és nem ilyenre számítottam. Valószínű azt vártam, hogy Nimra is olyan lesz,mint Raphael. De kellemesen csalódtam benne. Angyal volt, de még is valahogy emberibb. Érdekesnek találtam, hogy egy angyal és egy vámpír szerelmét írja meg az írónő. Noelen személyisége nagyon jól tükrözte azt a sebzettséget amit a balesete váltott ki belőle és ahogy haladt előre a történet csak-csak meglátszott kinél is szolgált eddig. Összességében egy jó történet volt, olyan amilyet vártam Singhtől :)

ILONA ANDREWS: Alfák: kezdetek
Ez a történet nekem egy picit nehézen és megfoghatatlanul indult. Sőt talán csak a végére jutottam el odáig, hogy kezdtem volna megszeretni és vártam volna a folytatást.

SHARON SHINN: Éji dal
Szeretem a teremtett világokat ami csak annyiban hasonlít a milyenhez, hogy emberek élnek benne. Tetszett, hogy az Angyalok ott vannak a Földön és még is olyan megközelíthetetlenek! Tetszett, hogy Corban és Moriah egymásra találásuknak köszönhetően túlléptek a múlton.

MELJEAN BROOK: Mennybemenetel
Mikor elkezdtem olvasni az jutott az eszembe, hogy én ezt a történetet olvastam már. De 1-2 oldal után rájöttem, hogy nem. Csak hasonlít egy már általam régebb olvasott történetre. De azért jó volt :)

>!
Shanara
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Nagyon vegyes érzéseim vannak a kötettel kapcsolatban, mert a négy, eléggé nagy terjedelmű novella közül volt, amit nagyon szerettem és volt, amit nagyon nem. Nem tudom mennyire véletlen vagy mennyire szándékos a novellák elhelyezése, de az én véleményem, tetszési indexem szerint a legjobbtól haladtunk a leggyengébb felé. Hmm, van ilyen.
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2013/08/singh-andrews-sh…

>!
barbikaunatkozik
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Csak azért olvastam el a könyvet, mert Nalini novellája is szerepel benne, habár Nimráék történetét már olvastam. De az ismétlés a tudás anyja. És ezt a történetecskét nem lehet megunni. Igazán még az Éji dal tetszett a maga csendesen csordogáló eseményeivel. Nincsenek nagy akciójelenetek, csupán két szomorú és magányos lélek egymásra találása. Az Alfák sem volt valójában rossz, csak ez a harapásos dolog, meg az ellenség. De ami valóban nem tetszett a gyűjteményben, az a Mennybemenetel volt. A sztori még csak-csak, de a szereplők kibírhatatlanok voltak.

>!
enechh
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Valahogy mostanában nem érzem az erőt, hogy kiolvassak egy 300-400 oldalas regényt, ezért kifejezetten örülök, hogy kiadásra került ez a novellás kötet.
Nailniban nem csalódtam, bár az ok, hogy miért tette az aki, azt amit (:D) nekem elég wtf kategória.
Az Ilona Andrews novella tetszett a legjobban, szívesen folytatnám, hiszen éppen csak beindulni látszik a történet.
Sharon Shinn története jó volt, kis lazulós irománynak sikeredett, de nem epedek el a folytatásért.
A Meljean Brook tollából / billentyűzetéből származó rövidke sztori volt a leggyengébb. Hihetetlen, hogy mennyire nem élveztem…a főhőseink tönkrement „kapcsolatának” magyarázata pedig a „beleverem a fejemet a falba” kategória.

43 hozzászólás
>!
SayanKimblee
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Ilona Andrews: Alfák: kezdetek – 2/5
Sharon Shinn: Éji dal – 5/5
Meljean Brook: Mennybemenetel – 1/5
Nalini Singh: Angyal és farkasa – 2/5

Borzasztóan sajnálom, de számomra jó nagy csalódás volt ez a könyv, pedig teljes mértékben biztos voltam benne, hogy tetszeni fog. A történetek nem teljesen abban a sorrendben szerepelnek, ahogy az imént felsoroltam őket, ugyanis a leginkább kíváncsi Nalini Singh írására voltam, így ezt hagytam utoljára.

Az Alfákkal kezdtem az olvasást, eleinte egész érdekesnek tartottam, azonban nem tudott sokáig lekötni. Egyáltalán nem éreztem magamhoz közel a szereplőket, igazából senkit sem tudtam megszeretni. Csak azért haladtam vele gyorsan, mert már nagyon kíváncsi voltam a további három történetre.
Az Éji dal mentette meg a kötetet attól, hogy fél csillagra értékeljem :))) Ez viszont egyenesen csodálatos volt. Sharon Shinn írói stílusa magával ragadó, az olvasó simán bele tudja magát élni a történetbe, ami azon kívül, hogy érdekes és gördülékeny, szívhez szóló is. Imádtam!
Meljean Brook Mennybemenetel c. műve egyszerűen értékelhetetlen. Számomra maximálisan unalmas és semmitmondó volt.
Mint már említettem, Nalini Singh irománya birizgálta a legjobban a fantáziámat, de végül csalódnom kellett. Nem volt sokkal jobb, mint a Mennybemenetel…. Nem történt benne túl sok minden, inkább a romantikán volt a hangsúly, úgyhogy nem mondanám, hogy élvezet volt olvasni, és egy kicsit összecsapottnak is éreztem. Az írónőtől ennél sokkal többet vártam.

>!
Kathreen
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Az igazi nagy probléma ezekkel a több történetes könyvekkel, hogy a történések nem tudnak kiteljesedni 100 oldalban. Nekem mindig hiányérzetem van tőlük.
Singh írása volt a legjobb. Nagyon jó volt, hogy hallhatunk újra a vámpírról azután, ami történt vele.
Az Alfákat nem teljesen értettem, mire kezdtem felfogni, hogy ki és mi, akkora vége lett.
Az Éji dal aranyos volt, bár mást vártam olvasás közben, de így is szerethető volt a történet.
A Mennybemenetel tetszett a legkevésbé. Nem voltak szimpatikusak a karakterek, maga a cselekmény se.
Összességében jó volt belekóstolni olyan írónők műveibe is, amelyek nálunk még nem jelentek meg.

>!
Becca
Nalini Singh – Ilona Andrews – Sharon Shinn – Meljean Brook: A sötétség angyalai

Angyal és farkasa: érdekes volt 2 mellékszereplő történetét olvasni, Nalini hozta a formáját, kerek egész volt a történet
Alfák: nagyon tetszett ez a másik világ, az új lények, a harc izgi volt, 1 bajom volt csupán, mégpedig hogy: olyan volt ez a történet mintha egy teljesen megírt történetből vágtak voltak ki egy részt, szóval olyan befejezetlen. Jól kezdődött, a vége meg mintha elvágták volna.. azt hittem, hogy jópár oldal kimaradt, de nem :O
Éji dal: ez van, még 1 angyalos történet, mely egyedi és bejövős. Bár néha eléggé idegesítő az angyalkánk, a csaj meg… mintha csak magamról olvastam volna XD
Mennybemenetel: hát kicsit olyan lagymatag volt. valahogy ezt éreztem a leggengébbnek


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika 

– Az elmúlt két évben ritkán kerültem olyan helyzetbe, ahol kedves lehettem volna bárkihez.
– Nem, mert végig itt ültél és sajnáltad magad a sötétben.
– Nos, nem láttam értelmét, hogy világosban sajnáljam magam – vágott vissza gúnyosan.

253. oldal - Éji dal

>!
SzAngelika 

Ha valaki egy állatot szeret, azzal saját szívének jóságát táplálja.

55. oldal - Angyal és farkasa

>!
SzAngelika 

– El fogsz ájulni. Olyan, mint a véradásnál, csak macerásabb. A tested sokkot fog kapni a mérgemtől. Ha túléled, hozzá fogsz szokni.
– Az is lehet, hogy meghalok?
– Igen.
– Ez egyre jobb.
– Ilyen az élet.
A szoba imbolyogni kezdett körülötte. – Ugye nem álmodom?
– Ha ilyeneket álmodsz, komoly bajod lehet.

124-125. oldal - Alfák: A kezdetek

>!
SzAngelika 

Az öreg könyvtárosnő nem adna a kezükbe ilyesmit. (…) Egyszer bementem, hogy kikölcsönözzem a Fénytolvajt a húgomnak, és az öreglány azt mondta, hogy legyek óvatos, mert a görög istenes cuccoktól rászokhatok a fekete mágiára…

366. oldal - Mennybemenetel

>!
NightStar

– Az állatok ártatlanok – tette hozzá Noel minden hátsó szándék nélkül. – Ha valaki egy állatot szeret, azzal a saját szívének jóságát táplálja.

55. oldal

>!
NightStar

– Szerintem a legtöbben túl könnyen feladják a küzdelmet, pedig ha egy kicsit is eltökéltek lennének, jelentősen tudnának javítani a saját körülményeiken. Nem mondom, hogy ez egyszerű, de a legtöbbször az ember jobb helyen köt ki, mint ahonnan elindult.

253. oldal

>!
SzAngelika 

Ha Jill legközelebb megkéri, hogy pesztráljon egy csapat elsőst az osztálykiránduláson, inkább azt mondja majd, hogy bubópestise van.

105. oldal - Alfák: A kezdetek

>!
Tori0925

-Milyen messzire tudsz majd elrepülni anélkül, hogy elveszítsd a hangomat?
Félrebillentette fejét, mintha hallgatózna.
-Ma csendes az éj, a hangod messzire elhallatszik majd Amikor észreveszem, hogy halkulni kezd, visszafordulok.
-Szóval azt akarod, hogy itt álljak, míg te a levegőben vagy és végig össze-vissza kiabáljak, mint egy hülye?
-Nem hiszem, hogy ez nehezedre esne- válaszolt.

260. oldal - Éji dal

>!
T_Vicky

Radha felsóhajtott. Miért mindig ugyanazt hajtogatják a démonok? Bla-bla, megöllek, bla-bla.

410. oldal - Mennybemenetel


Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Halhatatlanság
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Cassandra Clare: Üvegváros
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Wendy Higgins: Angyali győzelem
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
J. R. Ward: Megbosszult szerető
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve