Heart ​of Obsidian (Psy-Changeling 12.) 89 csillagozás

Nalini Singh: Heart of Obsidian Nalini Singh: Heart of Obsidian Nalini Singh: Heart of Obsidian

Step into New York Times bestseller Nalini Singh’s explosive and shockingly passionate Psy-Changeling world…

A dangerous, volatile rebel, hands stained bloodred.

A woman whose very existence has been erased.

A love story so dark, it may shatter the world itself.

A deadly price that must be paid.

The day of reckoning is here.

From “the alpha author of paranormal romance” (Booklist) comes the most highly anticipated novel of her career—one that blurs the line between madness and genius, between subjugation and liberation, between the living and the dead.

>!
Gollancz, London, 2013
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780575111042
>!
Gollancz, London, 2013
370 oldal · ASIN: B00BCK1A5G
>!
Berkley, USA, 2013
384 oldal · ISBN: 9781101605196 · ASIN: B00C1N9JWO

2 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Vaughn D'Angelo · Kaleb Krychek · Mélisande Smith (Mercy) · Sahara Kyriakus


Kedvencelte 19

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Trice29 P>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Nagyon más volt, mint az eddigiek,de ettől csak még jobban szerettem. Kaleb végre kinyílt, de nem lett a kedvencem. Sahara számomra nagyobb élményt jelentett. Ez a nő hihetetlen belső erővel bír, ugyanakkor tud kedves is lenni és végtelenül megértő. A kémia is jól muzsikált. Az izgalom is megvolt tetőfokon. Nincs mese kedvenc lett ♥

5 hozzászólás
SzRéka P>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Ó mamám, Kaleb, mit műveltél velem? Hogy nem szerettelek meg eddig, miért nem tudtam arról a mélységről és érzelmi kavalkádról, ami benned rejlik? És miért sikerült több DarkRiver és SnowDancer férfit megelőznöd, elérve azt, amit ők nem – a szívemet? Hooogy?
Ez a Spy tele van meglepetésekkel. Az az oldala, ami Saharának köszönhetően látott napvilágot, elkápráztatott és meghatott. Ahogy bánt ezzel a különleges lánnyal, amilyen módon kommunikált vele, hát az eszméletlen volt. Miközben egy múltbéli emlék kínozta, végig attól féltem, hogy amikor kiderül mi is ez, majd kiábrándulok és lesz nagy pofáraesés. De szent tehén, felrobbant a lelkem, ahogy közösen újra felidézték a történteket, és komolyan, nem bírtam ki egy-két könnycsepp nélkül. Az a kapcsolat, ami kialakult közte és Sahara között, az egyik legszebb, legtartalmasabb, legirigylésreméltóbb a sorozat összes szerelmes párosa közül.
Saharában minden megvan, ami ahhoz kell, hogy elkápráztassa Kalebet, meggyógyítsa a sérült szívét – és nem féltékenységet váltott ki belőlem, hanem engem is magával ragadott. Egy rossz szavam sincs rá, mert képes volt a saját lábára állni, elfogadni a segítséget, meggyőzni a gyerekként elveszett Kalebet a saját jóságáról, és egyszer sem viselkedett gyáván vagy drámázott feleslegesen. Ők ketten egymásnak lettek teremtve – nyilván –, és ez így jó.
Imádtam, imádtam, imádtam! Alig várom a továbbiakat, főleg Vasic részét. ♥

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Psy-Changeling 12

Igen, ez a rész eszméletlenül jó volt, le sem tudtam tenni, hajnali 4-kor fejeztem be és imádtam.
Volt már ebben a sorozatban mindenféle páros, farkas-mentál, farkas-farkas, macska-mentál, macska-macska, még farkas-macska is, ami nekem azért fura volt, de hát végül is alakváltókról van szó, akik életük java részét emberi alakban töltik. Aztán volt ember-mentál páros is, de mentál-mentál még nem.
Ebben a részben erről volt szó és micsoda izgalmas rész volt. Kaleb Krichek tanácsnok eddig mindig egy sötét ló volt, nem lehetett tudni, hogy a jó vagy a rossz oldalon ténykedik. Én inkább a jó felé tendáltam és ebben a részben kiderült, hogy így is volt.
A mentál társadalomban, hiába nyomták el az érzelmeket, az lépten-nyomon utat tört magának.
A fanatikus mentálok továbbra is mindenféle terrorcselekményeket követtek el, írtva sok-ezer fajtársukat válogatás nélkül. Aztán már nem csak őket.
Szóval volt itt minden, terror, kárenyhítés, szerelem és erotika, nagyon élveztem ezt a részt.

_Leelan_ P>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Uh, Hát ezt is megértük :)
Hihetetlen, hisz olyan, mintha nem rég olvastam volna először az első részt, a Vonzódást. Hihetetlenül magába szippantotta Nalini világa. Imádom az alakváltókat, de az igazán lenyűgözőEm számomra a Mentálok voltak. A háló, az elhatározásaik. Imádtam ahogy szépen megtörik az Elcsendesedést, ahogy elkezdenek érezni.
Vannak kedvenc mentáljaim, mint Sascha, vagy Judd, de Kaleb…. szerintem ő valahol Dorián és Lucas körül kap helyet :)
Kalebre régen felfigyeltem, már akkor érdekes volt, mikor a Látomásban belebegtette Nalini. Utána kaptunk apró morzsákat és egy kegyetlen m, végtelenül motivált és ambiciózus férfi, rideg Mentál vezető képet kaptuk meg.
Ég igaz is. Kaleb nagyon-nagyon motivált volt.
De sosem gondoltam volna, hogy ezért.
Annyira sok rétü férfi! Igazi színész.
Sok dolog kiderült róla, olyanok amik szinte hihetetlenek is. Jaaaaah, és tudtaaaam! Annyira éreztem, hogy ősz az! :))))
Elképesztő képességei vannak. Kár, hogy nem remegtette meg úgy igazán a Földet :)
Imádtam a hűségét, a kitartását. Fájt a szívem a gyermekért, a fiatal fiúért.
Sahara kivételes nő, de valahogy nem volt ah igazi. Kalebbel jól működnek együtt, kiegészítik egymást, ott a tűz, a hűség és kitartás. Én csak hiányoltam Saharából valamit.
Ami vele történt valahogy nem volt meglepő. Nalini szereti kínozni a nőket is
Maga cselekmény jó volt, de valahogy nem egészen így képzeltem el a végét.
A Tiszta Mentálokkal való apróbb csaták kissé túl voltak tolva. Kevesebb hangsúlyt kapott az Elcsendesedés elleni harc, a fekete kórság a mentálhálón.
Ez zavart.
Régóta készültünk erre, hogy az Elcsendesedés megtörik. Épült a történet, szépen szövődtek a szálak, aztán… olyan semmilyen lett.
Kaleb szerelmes lett, és huss….
valahogy a szereposztás is hiányos volt nekem. Mindig úgy gondoltam, hogy az Elcsendesedés megtörésekor ott lesz Sacha, vagy szépen megcsillannak a Pszichikus, a szép szivárvány szín kardinálisok, mentálok. De nem. Itt Sacha csak említés szintjén szerepelt.
Úgy éreztem, hogy ezt a nagy, sorozatot is befolyásoló, Nalini világát gyökereiben megváltoztató történést nem jól dolgozta ki az írónő.
Ettől függetlenül örömmel tekintek vissza az egész sorozatra, bár Max és Riazék kötetét kihagytam, dr amiket olvastam, azokat szinte mind-mind szerettem.
Minden hibája ellenére ez a sorozat szép helyen szerepel nálam. A kedvenceim egyike.
Imádom a világot, a fajokat.
Viszont tudom, hogy Vasic könyve után én elbúcsúzik a történetektől.
Nekem ez a sorozat eddig, illetve Vasic könyvéig tart.
Nem százszázalékos sorozat zárás, de Kaleb miatt mégis az egyik legjobb kötet számomra.
Nem búcsúzik végleg a sorozattól, mert jön majd Vasic könyve és vissza van még kettő rész, de tudom, hogy hamarosan újraolvasom a könyveket.
Mentálok, leopárdok, farkasok, alakváltók, emberek, Shine alapítvány tagjai…. mind-mind szeretett karakter számomra ♥️
Köszönöm Nalini! ♥️♥️♥️

CsepAdri>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Hiába, ha nem a farkasok (Hawke ♥) vagy a leopárdok körül forog a történet annyira nem köt le. DE! Kaleb már az elejétől kezdve birizgálta a fantáziám és volt egy elméletem vele kapcsolatban háh betalált :D Érdekes volt látni, h hogyan működik, gondolkodik Kaleb látni egy másik psy-t Judd-on kívül testközelből, bár ő a kedvenc psy-om ;).

Tufuka>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Ez a rész is a sorozat nagy durranásai közé tartozik, de a könyv elején még ezt nem éreztem. Nagyon vártam ezt a sztorit, és minden esélyt megadtam neki, de eleinte valahogy mégsem szippantott be. Kissé lassúnak és érthetetlennek éreztem. Nalini ügyesen szokta bevezetni a dolgokat és homályosan utalgatni, de itt időnként annyira homályos volt, hogy elkezdtem attól tartani, hogy hatalmas csalódás lesz a könyv.

Azonban ahogy előrébb haladtunk a sztorival jöttem rá, hogy milyen zseniálisan is az egész. Valahogy keretbe foglalta az eddigi 11 részt. Bár nem sok interakció volt korábbi szereplőkkel, de mégis azt éreztem, hogy ez a rész minden korábbi könyvhöz kapcsolódik bizonyos szálakkal.
A két főszereplő egyfajta belső világot teremtett magának, azonban ezen kívül a világ szereplőinek az eddigi legkritikusabb kérdéssel kellett szembesülnie.
A két főszereplő kapcsolata két szálon is formálódott, hiszen a jelen mellett sok visszatekintést kaptunk a múltba. Nagyon tetszett ez a párhuzamos alakulás, ezáltal jobban megismerhettük és megérthettük őket.
Nagy változások és elég nagy tragédiák is zajlottak a háttérben, ami az adott világ társadalmát érintette. Nem emlékszem, hogy a korábbi kötetekben volt-e ennyi ismeretlen emberáldozat, de úgy vélem, hogy nem. Azonban ez az egész elengedhetetlen volt, hogy elérjük azt, ami már az első résztől kezdve az egyik legnagyobb cél volt.

A könyv lezárta ezt az adott történetszálat, és ahogy Nalini is nyilatkozta a Shield of Winter és a Shards of Hope után el kell búcsúznunk az eddigi szereplőinktől, hogy átadják a teret az újaknak. Azt hiszem jól van ez így. Fájni fog, hogy nem szerepelnek majd annyit a régi kedvencek, de ez a könyv tökéletes lezárás volt. Gondolom még a két hátra maradt könyvben lezárásra kerülnek az elvarratlan szálak és megláthatjuk, hogy merre és hogyan halad tovább a világ, ami ezzel a kötettel egy új mederbe lépett.

ƨɔɴом P>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Oh te magassagos… !
Kalebre mar Judd konyveben felfigyeltem, es mar akkor -oke… lehet egy picit elhamarkodottan- kijelentettem, hogy csak O lehet az egyetlen, aki kepes lesz Judd-ot megkozeliteni, vagy akar le is korozni. Bevallom nem kicsit tartottam ezek alapjan a tortenettol, mert mar lathatatlanban is tul magas piedesztalra emeltem.
Nem is tudom igazabol mit irhatnek, imadtam az egesz konyvet, ugy ahogy van.
Vegre a kirakos minden eleme a helyere kerult, es ha belegondolok Nalini szepen csepegtette az informaciokat a sorai moge, es azok mindig oramu pontosaggal kerultek eloterbe. Kivancsi leszek, hogy ezek utan merre megy majd el a sorozat. Jelenleg nincs konkret elkepzelesem, de annyi biztos, hogy az eddigiek alapjan nem fogunk csalodni benne.
Szamomra a tortenet egyik kulonlegessege es talan legkedveltebb reszei a visszaemlekezések voltak. Kaleb multjaban boven voltak olyan reszek, amiket kifejezetten ruheltem, megis tobb volt az olyan, ami mosolyt csalt az arcomra. Sahara szamomra eloszor inkabb furcsa volt, mint erdekes, de minden furcsasaga ellenere megkedveltem a vegere. A kozos jeleneteik pedig, szinte megolvasztottak a szivem.
Noha Kaleb nem korozte le Judd-ot, de teljesen odaert melle, es egyszeruen, ha akarnek sem tudnek kulonbseget tenni, se kozottuk, se a tortenetuk kozott.

Szinna>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Gyönyörű, múltba nyúló és jelenben kiteljesedő szerelmi történet, csak van néhány pont ami engem teljesen összezavart.
Az elején nagyon lassan indult. Megértem, hogy Sahara lassan visszatérő emlékei és bizonytalanságai a vezérelv, amit a történet követ, csak nekem is hasonlóan zavaros volt egy csomó dolog. Pl. a hősnő képességére majdnem az egész történet alatt csak érthetetlen utalásokat kapunk. Kaleb mentális állapota sem tiszta. Az ő kondicionálása is törött valamilyen szinten, vagy nem? Mert törött Sahara miatt, de aztán valahol az szerepel, hogy sikerült kiküszöbölni a hibát. Míg Juddnál milyen problémás volt kikerülni a protokollt, Kaleb szimplán megkerüli vagy elnyomja a disszonanciát. Abszolút nem volt világos, hogy jönnek elő az érzelmei. Az, hogy a mentális pajzsai összeomlanak megengedi az érzéseket is, vagy csak az energiái kerülnek közelebb a kitöréshez? (jól kereshetnek az üvegesek a környéken).
A sorozat utóbbi könyvei nagyon sokszínűvé váltak, sok szereplős, sok helyszínes, szövetkezésekkel és ellenségeskedésekkel teli, amit én imádtam. Ebben a kötetben majdnem csak két szereplőre redukálódtunk vissza. A hősök alig kerültek kapcsolatba másokkal, nagyon kevés párbeszéd folyt harmadik személyekkel. A felbukkanó szereplők halványak és szinte lényegtelenek. Nekem hiányoztak az eddigi kötetekben megismert szereplők, akiknek a személyisége a rövid interakciók alatt meg sem csillant.
De még ilyen lista után is azt tudom mondani, hogy Ms. Singh nagyszerű író. Képes egy hideg érzelemmentes férfi és egy élettől vibráló nő közötti szexet úgy megírni, hogy perzsel a sorok között. :)

3 hozzászólás
gyuszi64 >!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

A történet még mindig kedves… :) Talán a szokásosnál kevesebb volt most a cselekmény, nagyobb súlyt kapott a lélektan. Ezúttal egy mentál-oldali párral ismerkedünk meg.
Köszönöm a fordítást!

Váczi_Fanni>!
Nalini Singh: Heart of Obsidian

Már rég olvastam az előző részt, de még emlékszem rá mennyire izgatott voltam emiatt a rész miatt. Kalebről az eddigi könyvekből nem sok mindent tudtunk meg. És hát le vagyok sokkolódva a háttere és a története miatt. Sahara szintén érdekes karakter, ő és Kaleb nagyszerű párost alkotnak. A történet izgalmas volt, mint mindig és örülök hogy sok régebbi karaktert is viszont láthattunk Faith, Vaughn és a többiek személyében.


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

Shaking her head in a mute refusal to accept what he was trying to tell her, she whispered, „What have you done?”
„Too much that can never be undone.”

9 hozzászólás
Tufuka>!

“Some things need to be broken to become stronger.”

SzAngelika>!

„Yes.” The confession felt as intimate as what he'd just done to her body. „With you.”
His expression altered to a hardness that made it clear who and what he was, his arms coming down on either side of her as he lowered his face until their breaths kissed. „It will,” he said in a silken whisper, „only ever be with me.”

Cicu>!

I'd line the streets with bodies, before I'd ever hurt you.

Gabriella666_Sentellion>!

“The rumor in the Net is that I can drive people insane.”
No terror, no fear, just unwavering attention that said she heard far more than he said. “Can you?”
“Yes.” He wanted to ask her what she saw when she looked at him, whether the nightmare was apparent to those midnight eyes. “Until they see phantoms and hear terrible voices, until they can no longer exist in the rational world and become broken facsimiles of who they once were.”
“Why?”
“Because I can.”

SzAngelika>!

Her fingers curled into her hands as she watched him, the fluidity and grace of his body doing nothing to mask the fact that the beautiful movements could quickly turn lethal. It was hypnotic, the way he moved, the flex and release of his muscles compelling on a visceral level, until she found herself leaning against the French doors, her palms spread on the glass.

5 hozzászólás
Cicu>!

Sahara’s eyes were haunted when they met his. “Am I so important to you?”
“Yes,” he said. “You’re everything.” The entire reason for his existence.
A single tear trailed down Sahara’s cheek. “Why can’t I remember you?”
“You’re not strong enough yet.” For the horror, the pain, the realization of the betrayal that had splattered blood around a cheap hotel room when she’d been a girl on the brink of womanhood.
Stroking her fingers along his jaw, she said, “Come back, Kaleb.” and stepped closer, moving her hands to his lapels to push the unbuttoned suit jacket off his shoulders. “Walk out of the dark.”

Tufuka>!

“What would we have become if we’d been free?”

Tufuka>!

Xavier spoke into the silence. “We sit in a house of God and speak of murder. What does that make us?”
“Men who understand that there is evil in the world,” Judd answered.


A sorozat következő kötete

Psy-Changeling sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
J. R. Ward: The Savior
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Joss Stirling: Seeking Crystal
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Jennifer L. Armentrout: The Return
Gail Carriger: Changeless
Darynda Jones: Second Grave on the Left
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)