97. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Feloldozás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 4.) 371 csillagozás

Nalini Singh: Feloldozás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Clay Bennett falka nélkül, emberek között nőtt fel. Megpróbálta elfojtani leopárd énjét, de az a felszínre tört és embert ölt. A vérengzés után a fiú elvesztette egyetlen barátját, Talint is. A DarkRiver falka otthont és hivatást adott neki, de a lelkének fájdalmát, a bűnhődését nem tudta enyhíteni.

Talin McKade túlélte rettegéssel és szenvedéssel teli gyermekkorát. Régi rémálmaihoz azonban újabbak adódnak, amikor az utcagyerekek, akiket pártfogol, sorra tűnnek el. Talin szívének legfájóbb sebeit is hajlandó felszakítani, hogy megmentse őket: bár retteg a találkozástól, segítséget kér a legerősebb férfitól, akit valaha ismert.

Clay segít Talinnak, de közben szembe kell nézniük a közös múltjuk gyötrő titkaival is. Ha nem teszik, mindketten elveszítik az egyetlen dolgot, ami eddig életben tartotta őket.

Eredeti mű: Nalini Singh: Mine to Possess

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633431283 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes · Lucas Hunter · Judd Lauren · Dorian Christensen · Sascha Duncan · Vaughn D'Angelo · Clay Bennett · Brenna Shane Kincaid · Tamsyn Ryder · Nathan Ryder (Nate)


Kedvencelte 79

Most olvassa 10

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 111

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Nalini Singh: Feloldozás

Tetszett ez a rész is, bár nem Talin és Clay lesz a kedvenc párosom. Izgalmas történet fantasy és krimi szállal vegyítve. spoiler Szeretem Nalini történeteit, mert rendesen kikezdi a valóságértemet. Örültem, hogy végre egy ember is bekerült a képbe. Clay-t az eddigiek alapján nem egészen ilyennek képzeltem, de mégsem csalódtam benne.
Dorian történetére vagyok én már nagyon kíváncsi. Hamarosan!

2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Nalini Singh: Feloldozás

Kellőképpen átbeszéltem magammal a dolgokat, és arra a megállapításra jutottam, hogy telhetetlen vagyok. ;)
Clay, üdv az én személyes kis falkámban! :*

3 hozzászólás
>!
BreeS
Nalini Singh: Feloldozás

Oh istenem! Kész hullámvasút ez a könyv! Igaz nem először olvastam mégis ugyanúgy izgultam a végkifejlett miatt!
Imádom Clay és Talin történetét <3

3 hozzászólás
>!
Wandamaci
Nalini Singh: Feloldozás

Nalini Singh a kedvenc írónőm. Hihetetlenül összetett és érdekes világokat teremt.
Jó volt újra elmerülni ebben a világban, főleg a leopárdoknál. A DarkRiver falka vált a kedvencemmé.Tetszik, hogy ennyire védelmezik egymást és tipikus családként viselkednek. Az érintés kiváltsága pedig zseniális ötlet volt. Az emberek fejébe is bele kellene verni, hogy nem fogdosunk idegeneket, mert irritáló! :D
A romantikus szál most egyáltalán nem lopta be magát a szívembe. Örültem, amikor más párosokról volt szó, valahogy Clayel és Talinnal nem szimpatizáltam.
Ezt a történetet egyértelműen a krimi szál tartotta életben. Kíváncsi voltam, hova fogunk kilyukadni. Mégis minek kellenek a gyerekek, miért pont ők stb…
Az izgalmat csak fokozták azok a bevillanások, amiket Ashaya szemszögéből olvashattam.
Összességében nem volt rossz történet, de Nalini Singhez szerintem gyenge. Mint egy langyos limonádé… még éppen fogyasztható, de lehetne jobb is.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/06/nalini-singh-felol…

>!
Diana_L IP
Nalini Singh: Feloldozás

Nalini nagy-nagy kedvencem. Nem először olvastam a Feloldozást. És most is élveztem. Clay nálam örök kedven és bár Talint néha lapáttal tudnám simogatni, mégis jár az *****. Nagy SD fan vagyok. Nagy DR fan vagyok. Szóval senki ne várjon tőlem kevesebbet. Csak azt sajnálom, hogy Nalini feledésbe merült kis hazánkba.

17 hozzászólás
>!
Trice29 P
Nalini Singh: Feloldozás

Nagyon tetszett ez a rész. Nem kifejezetten a főszereplők miatt, (bár Clay közel került hozzám) hanem a kapcsolatok erősödése miatt. Egyre erősebb a falkák és szövetségeseik gyűrűje. Tetszik, ahogy építik az ellenállást. A Shine is új erős kapcsolatnak tűnik. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják találni a megoldást a visszacsatolást igénylők befogadására. A fiatalok is ígéretesek és nagyon tetszenek. Egyre jobban egy kedves nagycsalád érzésem van, és ez JÓ! Folytatom :o)

10 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Nalini Singh: Feloldozás

Az írónő hiába szakított a mentál-alakváltó hagyománnyal ez a megközelités is nagyon tetszett.
Arról nem is beszélve, hogy igazan felüdülés volt olvasni arról is, ahogy már meglevő érzelmek mélyültek el illetve változtak meg Tally es Clay között.
Az izgalom és a kérdések továbbra is ott vannak az új információk mellett, mintha a szerző kimeríthetetlen készlettel rendelkezne..
Egy szó mint száz, sokkal jobban tetszett mint vártam, meg mindig szeretek ebben a különleges világban elmerülni és kíváncsian várom, legközelebb kiről hullik le a lepel.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/01/nalini-singh-…

1 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P
Nalini Singh: Feloldozás

Awhhh! *-* Ez az első gondolatom a könyvről. :D
Tallint én nem utáltam, sőt. Már az első oldal első mondatánál tudtam, hogy kedvelni fogom. Így is lett: egy nő, akit megtörtek még egészen kislány korában: spoiler Más se viselte volna el jobban azt, ami vele történt. Clay pedig…ki hitte volna, hogy ilyen édes kiscica is tud lenni? *-*
Imádtam őket,és a szóváltásaikat is, olyan szép páros. Ashaya nagyon érdekes, kíváncsi leszek rá és Dorianra.
Faithben hatalmasat csalódtam. Nem volt joga hozzá, hogy így bánjon Tallyval, azok után, ahogyan a falka befogadta Faith-t is…

>!
kocybaba P
Nalini Singh: Feloldozás

Nalini S. képes újra- és újra rabul ejteni. Ami nem kis teljesítmény tekintve hogy az éppen adott páros nem került oly közel a szívemhez. Nem mintha nagy bajom lett volna Talinnal és Clay-el, úgy ahogy el voltam velük, csak valahogy a többi szál és a korábbi párok sokkal jobban lekötötték a figyelmem. Érdekelt a spoiler utáni nyomozás, ami annak hátterében állt, Ashaya szerepe (ő különösen), a mentálok szervezkedése, és az, amit előre engedett mutatni a cselekmény. Annyi minden volt benne, annyira szövevényes volt és izgalmas. Szeretem ezt a világot, és ha lehet még jobban hozzám nőtt a sorozat, mégha nem is ez volt a legjobb része.

>!
Viktória_Erdei 
Nalini Singh: Feloldozás

Kicsit gyengébben sikerült mint a többi könyv, de ez is nagyon jó volt. Szeretem, hogy falka férfi tagjai ennyire szeretik a nőiket. Kíváncsian várom, hogy mi fog történni a következő könyvben.


Népszerű idézetek

>!
Vicky3 P

– Judd párja, Brenna. – mutatta be a lányt Clay.
A farkas lány szemében őszinte rácsodálkozás látszott.
– Te jó ég, hát mégis igazak a pletykák! Clay tényleg beszél hozzád.
Talin nem állta meg hogy el ne nevesse magát.
– És ő? – mutatott Juddra.
– Ha nagyon jó vagyok, néha két összefüggő mondatot is kimond.
Talin épp válaszolni akart de ekkor Clay hátulról befogta a száját, Judd pedig ugyanabban a pillanatban Brenna nyaka köré zárta a karját.
– Beszélgessünk – szólt a mentál Claynek – mielőtt még más dolgokat is összehasonlítanak.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Clay Bennett · Judd Lauren · Talin McKade
>!
Vicky3 P

– A francba. Részeg vagyok. – Nate válla köré vetette a karját.
– Úgy gondolod, Sherlock? – Dorian jelent meg a másik oldalán és felemelte. – Öreg, nagyon kicsinálhatott, hogy a barátnőd a nőkre bukik!
– Micsoda? – Nate megbotlott, és majdnem magával rántotta mindannyiukat.
Clay kivillantotta a fogait.
– A férfiakat szereti. – mordult. Újabb dühroham hullámzott rajta végig. – A férfiakat és nem az olyan csini fiúkat mint te.

52. oldal

2 hozzászólás
>!
Vicky3 P

– Ezt azonnal vond vissza vagy nem megyek veled sehova.
– És mégis hogyan állítasz meg? – a mosolya egy öntelt, gőgös macskáé volt.
Talint nehéz volt feldühíteni, és a haragja gyorsan elmúlt, de amíg égett perzselően forró volt. Elmosolyodott és megveregette Clay karját.
– Jaj, Clay, drágám, ha tudtam volna, hogy ennyire ideges vagy a …kis gondjaid miatt, akkor nem hergellek tovább. – Nagyon jól tudta, hogy az alakváltók minden egyes elsuttogott szót hallottak.
– Tally! – mordult fel figyelmeztetően Clay.
– Tudom, hogy szégyelled a dolgot. Úgy értem egy ilyen nagy és erős férfi mint te… – A hangja tele volt utalásokkal. – de biztos vagyok benne, hogy ami múlt éjjel történt csak kivétel volt. És ha nem, vannak erre gyógyszerek is.
Hallatszott, hogy a környéken mindenkinek eláll a lélegzete.

242.

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Talin McKade
>!
vmonika_

– Ez a nő egyszerűen kifordít önmagamból.[Clay]
– A nők, akik számítanak nekünk, tudnak ilyet. – Lucas összevonta a szemöldökét.- Olyanok vagyunk, mint két nő, itt ülünk, és az érzelmeinkről beszélgetünk.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Lucas Hunter · Talin McKade
>!
Vicky3 P

– Ez a nyuszid? – kérdezte Dorian, a kormányra akasztotta a bukósisakját, és rámosolygott Talinra. Elbűvölő és megigéző mosolya volt, a mélyén valami vadsággal. Clay nem egy nőt látott az őrszem karjaiba omolni egyetlen ilyen tekintettől. – Neked fél fogadra sem elég! nem adod inkább nekem?
(…)
– Mit szólsz kisnyuszi?
– Bocsi – válaszolta Talin negédesen. – de nem érdekelnek a csini kisfiúk. Ami azt illeti, egyáltalán nem érdekelnek a fiúk.
(…)
– A lányokat szereted? – kérdezte nagyon halkan. (Clay)
Talin szeme tágra nyílt. Megrázta a fejét.
– Még mindig meg tudom mondani mikor hazudsz és mikor nem. Doriannak igazat mondtál.
– Tényleg nem. – A lány az alsó ajkára harapott. – De szórakoztam vele egy kicsit mert ő is csak szórakozott velem. Azt mondtam neki, nem szeretem a fiúkat.
A leopárd túlságosan zaklatott volt ahhoz, hogy bármit is megértsen az egészből.
– Akkor most kiket szeretsz?
– A férfiakat.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Dorian Christensen · Talin McKade
>!
Sunshine

– Te dorombolsz is?
A férfi mosolya tiszta macskaszerű volt.
– Csak neked.

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Talin McKade
>!
Reika

– Te vagy a nő. – Clay végighúzta a fogát a lány fülén. – Alá kell vetned magad az akaratomnak.
Nagy volt a csábítás, hogy Talin visszaharapjon.
– Ez a duma bejött már valaha?
– Egyszer, amikor ötéves voltál.

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Talin McKade
>!
Sunshine

Ha éppen nem töltötte el Doriant a mélyen gyökerező düh, akkor a madarak is leszédültek utána a fáról.

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen
>!
Blue_Nadine P

(…) – Azt mondta, megszabadult az árulótól.
– Megszabadult tőle?
– Gondolom, apró darabokban.
– Máris szimpatikusabb nekem ez a pasas.

330. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Dorian Christensen
1 hozzászólás
>!
otaksa

– Ez a nő egyszerűen kifordít önmagamból.
– A nők, akik számítanak nekünk, tudnak ilyet. – Lucas összevonta a szemöldökét. – Olyanok vagyunk, mint két nő, itt ülünk, és az érzelmeinkről beszélgetünk. Azt hiszem, Sascha rossz hatással van rám.
– Te kezdted.

97. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Lucas Hunter · Sascha Duncan

A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát
Peter Clines: 14
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Gena Showalter: Éjsötét csók
Lara Adrian: A vámpír vére