Feloldozás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 4.) 511 csillagozás

Nalini Singh: Feloldozás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Clay Bennett falka nélkül, emberek között nőtt fel. Megpróbálta elfojtani leopárd énjét, de az a felszínre tört és embert ölt. A vérengzés után a fiú elvesztette egyetlen barátját, Talint is. A DarkRiver falka otthont és hivatást adott neki, de a lelkének fájdalmát, a bűnhődését nem tudta enyhíteni.

Talin McKade túlélte rettegéssel és szenvedéssel teli gyermekkorát. Régi rémálmaihoz azonban újabbak adódnak, amikor az utcagyerekek, akiket pártfogol, sorra tűnnek el. Talin szívének legfájóbb sebeit is hajlandó felszakítani, hogy megmentse őket: bár retteg a találkozástól, segítséget kér a legerősebb férfitól, akit valaha ismert.

Clay segít Talinnak, de közben szembe kell nézniük a közös múltjuk gyötrő titkaival is. Ha nem teszik, mindketten elveszítik az egyetlen dolgot, ami eddig életben tartotta őket.

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633431283 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Vaughn D'Angelo · Clay Bennett · Brenna Shane Kincaid · Tamsyn Ryder · Nathan Ryder (Nate)


Kedvencelte 88

Most olvassa 8

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 117

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Nalini Singh: Feloldozás

Tetszett ez a rész is, bár nem Talin és Clay lesz a kedvenc párosom. Izgalmas történet fantasy és krimi szállal vegyítve. spoiler Szeretem Nalini történeteit, mert rendesen kikezdi a valóságértemet. Örültem, hogy végre egy ember is bekerült a képbe. Clay-t az eddigiek alapján nem egészen ilyennek képzeltem, de mégsem csalódtam benne.
Dorian történetére vagyok én már nagyon kíváncsi. Hamarosan!

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Nalini Singh: Feloldozás

Kellőképpen átbeszéltem magammal a dolgokat, és arra a megállapításra jutottam, hogy telhetetlen vagyok. ;)
Clay, üdv az én személyes kis falkámban! :*

3 hozzászólás
Bree_olvas>!
Nalini Singh: Feloldozás

Oh istenem! Kész hullámvasút ez a könyv! Igaz nem először olvastam mégis ugyanúgy izgultam a végkifejlett miatt!
Imádom Clay és Talin történetét <3

3 hozzászólás
Wandamaci__könyvkuckója P>!
Nalini Singh: Feloldozás

Nalini Singh a kedvenc írónőm. Hihetetlenül összetett és érdekes világokat teremt.
Jó volt újra elmerülni ebben a világban, főleg a leopárdoknál. A DarkRiver falka vált a kedvencemmé.Tetszik, hogy ennyire védelmezik egymást és tipikus családként viselkednek. Az érintés kiváltsága pedig zseniális ötlet volt. Az emberek fejébe is bele kellene verni, hogy nem fogdosunk idegeneket, mert irritáló! :D
A romantikus szál most egyáltalán nem lopta be magát a szívembe. Örültem, amikor más párosokról volt szó, valahogy Clayel és Talinnal nem szimpatizáltam.
Ezt a történetet egyértelműen a krimi szál tartotta életben. Kíváncsi voltam, hova fogunk kilyukadni. Mégis minek kellenek a gyerekek, miért pont ők stb…
Az izgalmat csak fokozták azok a bevillanások, amiket Ashaya szemszögéből olvashattam.
Összességében nem volt rossz történet, de Nalini Singhez szerintem gyenge. Mint egy langyos limonádé… még éppen fogyasztható, de lehetne jobb is.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/06/nalini-singh-felol…

Diana_Z I>!
Nalini Singh: Feloldozás

Nalini nagy-nagy kedvencem. Nem először olvastam a Feloldozást. És most is élveztem. Clay nálam örök kedven és bár Talint néha lapáttal tudnám simogatni, mégis jár az *****. Nagy SD fan vagyok. Nagy DR fan vagyok. Szóval senki ne várjon tőlem kevesebbet. Csak azt sajnálom, hogy Nalini feledésbe merült kis hazánkba.

17 hozzászólás
bemese05 P>!
Nalini Singh: Feloldozás

Ez a rész egy kicsit szomorúan indult! Egyből megszakadt a szívem Clay-ért, utána pedig Tally-ért! Nagyon sok rossz történt a múltjukban, de mégis szuper volt , h ott voltak egymásnak! Újdonság volt, h most ember-alakváltó párost kaptunk!
Nagyon sokáig tartott, míg végre el tudták felejteni a múltjukban történteket, alig bírtam kivárni :D De utána azért rendesen izzottak a lapok ♥ Hihetetlen kémia van mindig a párosok között
Szerettem, h milyen jól ismerik egymást, azt h állandóan civakodtak és azt a rengeteg érzelmet *.*
Nagyon jó volt ismét a cicusokkal lenni!
Imádom ,h mindig változatosak a helyszínek, az emberek, a kapcsolatok, a problémák. Mindegyik rész tartogat valami újdonságot. Az alapprobléma is egyre jobban bonyolódik, de részről-részre követhető! Fogalmam sincs Nalini hogy csinálja! :)

Trice29>!
Nalini Singh: Feloldozás

Nagyon tetszett ez a rész. Nem kifejezetten a főszereplők miatt, (bár Clay közel került hozzám) hanem a kapcsolatok erősödése miatt. Egyre erősebb a falkák és szövetségeseik gyűrűje. Tetszik, ahogy építik az ellenállást. A Shine is új erős kapcsolatnak tűnik. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják találni a megoldást a visszacsatolást igénylők befogadására. A fiatalok is ígéretesek és nagyon tetszenek. Egyre jobban egy kedves nagycsalád érzésem van, és ez JÓ! Folytatom :o)

10 hozzászólás
noni55 P>!
Nalini Singh: Feloldozás

Talin és Clay egy igazán különleges páros, mert az eddigiektől eltérően most ember az egyikük. Talin-nak viszont fotografikus memóriája van, ami sok esetben nagyon hasznosnak bizonyul. Ők ketten több mint húsz éve elszakadtak egymástól, Talin ráadásul elhitette a sráccal, hogy évekkel korábban meghalt. Clay nehezen tud túljutni ezen az információn, mert egyrészt örül, hogy Talin él, másrészt iszonyúan dühös rá, hogy átverte.
A lány most sem a régi barátság felelevenítése miatt keresi meg, hanem a segítségét kéri. A munkája, hogy rászoruló gyerekeknek segítsen, de pár gyerek rejtélyes körülmények között eltűnik, némelyik kegyetlenül megverve, holtan kerül elő. Clay és a leopárd falka befogadja a közösségükbe és segítenek megmenteni az egyik pártfogoltját is. Az elrablások hátterében sokkal több áll, mint egy szimpla rablás, de ez még a további részekben fog kiforrni. Talin és Clay a közös munka során egyre közelebb kerülnek egymáshoz és barátságnál sokkal több alakul ki közöttük. A sorozat előző részeihez hasonlítva ez tetszett eddig a legjobban.

DzsDzs88 IP>!
Nalini Singh: Feloldozás

Imádom ezt a sorozatot.
És még mindig C&T a kedvenc párosom.♥️
Szeretem a falka összetartozását. Az érintés kiváltságát. Hogy minden szereplő a legegyszerűbb módon is különleges.
Nem unatkozom, nem lehet átsiklani részletek felett, mert az esemény szál szerteágazó, és mindig tartogat csavart. Határozottan jót tett neki, hogy a cselekmények kikerültek a Mentálhálóról, de a DR közvetlen környezetéből is, mert így szélesebb perspektívát kaptunk.
Most először örülök, hogy egy sorozat ilyen hosszú, mert ebből nem elég… :-D

1 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Nalini Singh: Feloldozás

Az írónő hiába szakított a mentál-alakváltó hagyománnyal ez a megközelités is nagyon tetszett.
Arról nem is beszélve, hogy igazan felüdülés volt olvasni arról is, ahogy már meglevő érzelmek mélyültek el illetve változtak meg Tally es Clay között.
Az izgalom és a kérdések továbbra is ott vannak az új információk mellett, mintha a szerző kimeríthetetlen készlettel rendelkezne..
Egy szó mint száz, sokkal jobban tetszett mint vártam, meg mindig szeretek ebben a különleges világban elmerülni és kíváncsian várom, legközelebb kiről hullik le a lepel.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/01/nalini-singh-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Vicky3>!

– Judd párja, Brenna. – mutatta be a lányt Clay.
A farkas lány szemében őszinte rácsodálkozás látszott.
– Te jó ég, hát mégis igazak a pletykák! Clay tényleg beszél hozzád.
Talin nem állta meg hogy el ne nevesse magát.
– És ő? – mutatott Juddra.
– Ha nagyon jó vagyok, néha két összefüggő mondatot is kimond.
Talin épp válaszolni akart de ekkor Clay hátulról befogta a száját, Judd pedig ugyanabban a pillanatban Brenna nyaka köré zárta a karját.
– Beszélgessünk – szólt a mentál Claynek – mielőtt még más dolgokat is összehasonlítanak.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Clay Bennett · Judd Lauren · Talin McKade
Vicky3>!

– A francba. Részeg vagyok. – Nate válla köré vetette a karját.
– Úgy gondolod, Sherlock? – Dorian jelent meg a másik oldalán és felemelte. – Öreg, nagyon kicsinálhatott, hogy a barátnőd a nőkre bukik!
– Micsoda? – Nate megbotlott, és majdnem magával rántotta mindannyiukat.
Clay kivillantotta a fogait.
– A férfiakat szereti. – mordult. Újabb dühroham hullámzott rajta végig. – A férfiakat és nem az olyan csini fiúkat mint te.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Dorian Christensen · Nathan Ryder (Nate)
2 hozzászólás
Vicky3>!

– Ezt azonnal vond vissza vagy nem megyek veled sehova.
– És mégis hogyan állítasz meg? – a mosolya egy öntelt, gőgös macskáé volt.
Talint nehéz volt feldühíteni, és a haragja gyorsan elmúlt, de amíg égett perzselően forró volt. Elmosolyodott és megveregette Clay karját.
– Jaj, Clay, drágám, ha tudtam volna, hogy ennyire ideges vagy a …kis gondjaid miatt, akkor nem hergellek tovább. – Nagyon jól tudta, hogy az alakváltók minden egyes elsuttogott szót hallottak.
– Tally! – mordult fel figyelmeztetően Clay.
– Tudom, hogy szégyelled a dolgot. Úgy értem egy ilyen nagy és erős férfi mint te… – A hangja tele volt utalásokkal. – de biztos vagyok benne, hogy ami múlt éjjel történt csak kivétel volt. És ha nem, vannak erre gyógyszerek is.
Hallatszott, hogy a környéken mindenkinek eláll a lélegzete.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Talin McKade
vmonika_>!

– Ez a nő egyszerűen kifordít önmagamból.[Clay]
– A nők, akik számítanak nekünk, tudnak ilyet. – Lucas összevonta a szemöldökét.- Olyanok vagyunk, mint két nő, itt ülünk, és az érzelmeinkről beszélgetünk.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Lucas Hunter · Talin McKade
Reika>!

– Te vagy a nő. – Clay végighúzta a fogát a lány fülén. – Alá kell vetned magad az akaratomnak.
Nagy volt a csábítás, hogy Talin visszaharapjon.
– Ez a duma bejött már valaha?
– Egyszer, amikor ötéves voltál.

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Talin McKade
1 hozzászólás
Sunshine>!

– Te dorombolsz is?
A férfi mosolya tiszta macskaszerű volt.
– Csak neked.

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Talin McKade
Sunshine>!

Ha éppen nem töltötte el Doriant a mélyen gyökerező düh, akkor a madarak is leszédültek utána a fáról.

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen
Vicky3>!

– Ez a nyuszid? – kérdezte Dorian, a kormányra akasztotta a bukósisakját, és rámosolygott Talinra. Elbűvölő és megigéző mosolya volt, a mélyén valami vadsággal. Clay nem egy nőt látott az őrszem karjaiba omolni egyetlen ilyen tekintettől. – Neked fél fogadra sem elég! nem adod inkább nekem?
[…]
– Mit szólsz kisnyuszi?
– Bocsi – válaszolta Talin negédesen. – de nem érdekelnek a csini kisfiúk. Ami azt illeti, egyáltalán nem érdekelnek a fiúk.
[…]
– A lányokat szereted? – kérdezte nagyon halkan. (Clay)
Talin szeme tágra nyílt. Megrázta a fejét.
– Még mindig meg tudom mondani mikor hazudsz és mikor nem. Doriannak igazat mondtál.
– Tényleg nem. – A lány az alsó ajkára harapott. – De szórakoztam vele egy kicsit mert ő is csak szórakozott velem. Azt mondtam neki, nem szeretem a fiúkat.
A leopárd túlságosan zaklatott volt ahhoz, hogy bármit is megértsen az egészből.
– Akkor most kiket szeretsz?
– A férfiakat.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Dorian Christensen · Talin McKade
BlueWinter>!

[…] – Azt mondta, megszabadult az árulótól.
– Megszabadult tőle?
– Gondolom, apró darabokban.
– Máris szimpatikusabb nekem ez a pasas.

330. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Dorian Christensen
1 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!

Minden okod megvan rá, hogy büszke légy magadra. Húzd hát ki magad!

159. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Clay Bennett · Talin McKade

A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kayra B King: Chaos
Laura Thalassa: The Emperor of Evening Stars – Az Esti Csillagok Császára
J. R. Ward: A vadállat
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
J. R. Ward: Halhatatlanság
Richelle Mead: A szukkubusz dala