Caressed ​by Ice (Psy-Changeling 3.) 30 csillagozás

Nalini Singh: Caressed by Ice Nalini Singh: Caressed by Ice Nalini Singh: Caressed by Ice

Explore new heights of sensuality in this return to the world of the Psy—where two people who know evil intimately must unlock the good within their icy hearts…

As an Arrow, an elite soldier in the Psy Council ranks, Judd Lauren was forced to do terrible things in the name of his people. Now a defector, his dark abilities have made him the most deadly of assassins—cold, pitiless, unfeeling. Until he meets Brenna…

Brenna Shane Kincaid was an innocent before she was abducted—and had her mind violated—by a serial killer. Her sense of evil runs so deep, she fears she could become a killer herself. Then the first dead body is found, victim of a familiar madness. Judd is her only hope, yet her sensual changeling side rebels against the inhuman chill of his personality, even as desire explodes between them. Shocking and raw, their passion is a danger that threatens not only their hearts, but their very lives…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2011
ASIN: B0057CESO0 · Felolvasta: Angela Dawe
>!
Gollancz, UK, 2010
384 oldal · ISBN: 9780575095700
>!
Gollancz, London, 2010
388 oldal · ASIN: B004LX0DAY

2 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Judd Lauren · Lucas Hunter · Hawke Snow · Vaughn D'Angelo · Brenna Shane Kincaid · Tamsyn Ryder · Andrew Liam Kincaid · Nathan Ryder (Nate)


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

SzRéka >!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Mintha az írónő tudta volna mit hiányoltam az eddigi részekből, mivel nem tudtam megbarátkozni, miből volt kicsit sok – úgy érzem, ebben a könyvben mindent a kellő mennyiségben mutatott be. Ráérzett az időre, tökéletesen ábrázolta az érzéseket, nehézségeket állított az újdonsült páros elé – nem is egyszer –, és közben nem felejtette el a többi szereplőt sem. Egyesek még szemszöget is kaptak, ami nem jött rosszul, a legnagyobb meglepetés mégis a tettes saját nézőpontja volt. Kicsit leesett az állam, amikor először lehetett olvasni a gondolatait, utána viszont már csak azt akartam megtudni, ki ez a beteg állat. :D
Teljesen elégedett vagyok a nyomozással: nem kapkodták el, és nem is szorították háttérbe – pont sikerült az aranyközéputat megtalálni. Az elkövető kilétét sejteni sem lehetett, ezért az előző részekkel ellentétben most tűkön ülve vártam a leleplezést. Az ügy folytatására még kíváncsi lettem volna, hátha majd kiderül valami a továbbiakban.
A kapcsolat Brenna és Judd között, mamám, csak úgy pezsegtem tőle. Az érzelmek, a szavak, a tettek – csodálatos! Újra tininek éreztem magam, ráadásul Judd miatt még a rózsaszín köd is megjelent. Ő az első férfi szereplő, akibe beleszerettem a sorozatból, és ők az első páros, akiket a kezdetektől szerettem és akikért szurkoltam. Pedig nyilván elég klisé az egész – mégsem zavart, hogy egyértelmű volt a végkimenetel, mert olykor izgalmasan kalandos, máskor bonyolult utakon jártak együtt. Imádtam, amikor új dolgokat tudtak meg egymásról, a szívemet mégis akkor rabolták el, amikor nyálasan romantikus módon (de úgy, hogy teljesen féltékeny lettem) mutatták ki az érzéseiket vagy fejezték ki a gondolataikat egymásról. :')
Nem hiszem, hogy felülmúlná ezt bármelyik a következő részek közül. Megvolt az egyensúly, Andrew, Riley, illetve Dorian pedig szépen teljesítettek fontosabbnál fontosabb mellékszereplőkként. Minden akadály ellenére nagyon boldoggá tett ez a történet. ♥

CsepAdri >!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Végre megindultak az események kezeit dörzsöli és várja a további fejleményeket ördögi vigyorral az arcán :D
Az első két könyvet tekinthetjük bevezetésnek ebbe a világba amit Nalini megálmodott, megmutatta hogyan működik és kik élnek benne, kinek milyen képességei vannak és mik vezettek a mostani kialakult helyzethez. Tetszett, h itt kezdtek felpörögni az események, végre a tanács terveibe is bele láthattunk.
A könyv párosa pedig meglepetés volt számomra :)) őszintén gondolom, h ha nem is direkt, de Judd néha nagyon is szarkasztikus :D pontosan Brenna-ra volt szüksége ;)
Nagyon kíváncsi vagyok hogyan folytatódik a történet és kiket hoz össze az írónő.

Tufuka>!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Már korábban olvastam a történetet magyarul, így ez egyfajta újraolvasás volt számomra, és pont annyira imádtam, mint először. Vagyis hát ez nem tejesen igaz, mert azt érzem, hogy még jobban.
Mivel már a sorozatban a 10. részt is olvastam, így érdekes volt visszatérni a kezdetekhez. Judd és Brenna története, még ennyi könyv után is az egyik kedvencem maradt, egyedül Hawke az, aki megelőzi.
Érdekes volt visszaemlékezni, hogy milyen volt eleinte a két falka viszonya, mikor még nem volt olyan erős a kapcsolat és a bizalom is csak kibontakozóban volt.
Most, hogy olvastam ezt a részt jöttem rá, hogy Nalini, milyen ügyesen előrevetített dolgokat. Ezeket itt nem nem érezzük még fontosnak, de később hatalmas jelentőségük lesz, például Walker és Sienna esetében is.

2 hozzászólás
papramona>!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Az első két könyv is jó volt, de ez messze viszi a prímet. Teljesen átjött, hogy két ennyire más ember/lény/világ is milyen jól kijöhet egymással ha túljutnak az előítéleteken és nyitnak a másik felé. Judd szerintem fantasztikus a maga értelmileg teljesen elzárt, és könyörtelen módján, hatamas jellemfejlődésen mentek együtt keresztül, de főleg Judd. Brenna a teljes ellenpólusa, együtt egy Yin-yang.

wolfy27>!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Még az első kötetnél is jobban tetszett. Annak ellenére hogy ismét egy psy-changeling párosról volt szó, most nem éreztem azt, hogy ezt olvastam már. Brennát és Juddot is nagyon megszerettem. A nyomozós szálak izgalmasak voltak és jobban átszőtték a könyvet.

És hol van már Hawke könyve?

lustica P>!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Nagyon tetszett! Nem gondoltam, hogy épp Judd lesz a következő, de az írónő nagyon jó történetet kerített belőle!

3 hozzászólás
lilice>!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Judd igazi mentál: totálisan mentes minden érzelemtől – persze csak eleinte :) Újabb kúúl főhős, nekem simán verte az első két részt, és a sorozat egyre jobb lesz, mert végre a farkasokat is megismerjük.

Szinna>!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Ez a történet egy psy orgyilkos és egy farkaslány egymásra találását meséli el. Nagyon érdekes, ahogy egy hideg, érzelemmentes, félelmet keltő férfi és egy életvidám vibráló lány hogyan jut közös nevezőre. Egyik kedvencem ez a sorozatból. Szeretem, ahogy az ellentétek vonzzák és kiegészítik egymást.
A cselekményt még élőbbé és vibrálóbbá teszik a történések. A titokzatos lázadó Szellem a PsyNeten, aki átlátja, hogy a Csend a faj pusztulásához fog vezetni. A Psy Tanács tagjainak folyamatos egymás elleni ármánykodása a hatalomért és erőegyensúlyért. Az áruló, aki végig arctalan marad, jelenlétét csak eldugott sarkokban, dühös gondolatokban érezzük. Az óvatos egyensúlyozgatás a három faj között, hogy ne törjön ki pusztító háború.

Ezt olvasva váltam igazán rabjává Singh meséjének.

tashley>!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Ez jobban tetszett, mint az előző két rész. Sok váratlan fordulat volt benne, lövésem se volt, hogy ki a gonosz. Érdekes változatosság volt a felállás, hogy most a férfi a Psy. Eszembe nem jutott volna, hogy ő legyen a következő regény főszereplője, sok muníció volt abban, ahogy az ő világa feltárult. Ahogy abban is, hogy Brenna hogy talál magára a trauma után.
A SnowDancer-DarkRiver alakváltók élete újabb érdekes szereplőket hoz be, a Council történései és belső politikájában folyó taktikázás is nagyon leköt.
A 3. részben a romanitkának/erotikának is jót tett, hogy most férfi volt a főszereplő.
Beszippantott a sorozat, Nalini Singh nagyon jól keveri a kártyákat.

Tori0925 P>!
Nalini Singh: Caressed by Ice

Amit imádtam, hogy végre egy pasi volt mentál és nő volt alakváltó. Tetszett, hogy Judd nem adta meg magát könnyen (mégha a fájdalom miatt is) és hogy Brenna nem adta fel.
Amit nagyon utáltam, az a Tanács, azon beül a két Scott.
Jó volt, hogy előrevetítik a következő eseményeket. Sütipont jár a nem sorozatgyilkosért. Kicsit jó volt látni, hogy a korábbi sulykolással ellentétben nem minden tökéletes az állat-ember kapcsolatokban sem. Most már csak egy-két ember kéne és minden kitárulna a világban. Eddig, mintha csak mentál meg alakváltó lenne és megemlítenék az embert, mint valami bogarat.


Népszerű idézetek

CsepAdri >!

“Of course, if I want revenge, I’ll simply send Sienna your way.” His niece could make Hawke lose his cool faster than any other man or woman in the den.

Tori0925 P>!

„Sorry, honeypie, but I'm wolf. We're temperamental- get used to it.”
„Not that one. I'll accept darling and even baby,” he said, feeling something unclench in his chest at hearing her sound like herself again."but never honeypie."
„Babycakes?” She rubbed her face against his chest.
He took a page from Andrew's book. „Now you're just being mean.”

Tori0925 P>!

„Thank you, Sascha darling. Maybe you're with the bad alpha, hmm?”
„I swear, Hawke.” Lucas muttered, shifting so he was pinning Sascha to him with an arm around the front of her neck."One of these days-"

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Lucas Hunter
SzRéka >!

The child lifted a finger to his lips. „Shh. I‘m hiding.” With that, he went behind Judd and scrambled into a small alcove. „Quickly!”
Not sure why he obeyed the order, Judd backed up to stand in front of the alcove, arms crossed.
A flustered Lara came running around the corner a few seconds later. „Have you seen Ben? Four-year-old. Naked as a jaybird.”
„How tall is he?” Judd asked in his most overbearing Psy manner.
Lara stared. „He‘s four. How tall do you think he is? Have you seen him or not?”
„Let me think…did you say he was naked?”
„He was about to be bathed. Slippery little monkey.”
A giggle from behind Judd.
Lara‘s eyes widened and then her lips twitched. „So you haven‘t seen him?”
„Without a proper description, I can‘t be sure.”
The healer was obviously trying not to laugh. „You shouldn‘t encourage him—he‘s incorrigible as it is.”
Judd felt childish hands on his left calf and then Ben poked his head out. „I‘m incorwigeable, did ya hear?”

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren
CsepAdri >!

“Don’t judge him by his Ice Man persona. He’s different.”
“No, he’s not, sweetheart,” Andrew said. “I think Judd’s the same as any wolf in the den —he simply hides his animal better.”
Coming from a changeling, being called an animal was the highest of compliments.

CsepAdri >!

“Karate?” Those completely human-seeming eyes brightened in interest.
“Katana.”
“Hot damn. Let’s do it.”
Lucas coughed. “If you two have stopped flirting, we have business to discuss.”
Indigo grinned but stayed silent. Mercy wasn’t so reticent. “So that’s what it takes to get into Dorian’s pants. I’ll let the sentinel-chasers know.” Her packmate’s growl only widened her smirk.

Tori0925 P>!

„You're the strongest, most determined woman I know.” He played his fingers along the strands of her hair. „You'd make mincemeat out of a lesser man. It's a good thing you belong to me.”

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren
Tori0925 P>!

„You chose a location extremely close to the den. Why not somewhere nearer to your pack?”
[…]
„Vaughn finds it amusing to get past your patrols without detection.”
Vaughn looked unrepentant. „They're getting sloppy. Even with Red here stomping away, I had no trouble getting in.” He grinned when his mate gave him a warning look.

Kapcsolódó szócikkek: Faith NightStar · Judd Lauren · Vaughn D'Angelo
CsepAdri >!

“Technically speaking?”
“I’m very good at research—some might say I was obsessed with this particular topic.”

CsepAdri >!

“After what you did for Drew, I think they want to throw a damn parade in your honor.”
“I hope you put a stop to that idea.”


A sorozat következő kötete

Psy-Changeling sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Laura Thalassa: Rhapsodic
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night
Maggie Stiefvater: Sinner
Jeaniene Frost: One Grave at a Time
Laurell K. Hamilton: Circus of the Damned
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Jennifer L. Armentrout: The Return
Lara Adrian: Veil of Midnight