Branded ​by Fire (Psy-Changeling 6.) 168 csillagozás

Nalini Singh: Branded by Fire Nalini Singh: Branded by Fire Nalini Singh: Branded by Fire

Hailed by Christine Feehan as “a major new talent,” New York Times bestselling author Nalini Singh now brings together two fierce changelings in her most explosive story yet.

Though DarkRiver sentinel Mercy is feeling the pressure to mate, she savagely resists when Riley Kincaid, a lieutenant from the SnowDancer pack, tries to possess her. The problem is not simply that he pushes her buttons; the problem is that he’s a wolf, she’s a cat, and they’re both used to being on top.

But when a brilliant changeling researcher is kidnapped from DarkRiver territory, Mercy and Riley must work together to track the young man—before his shadowy captors decide he’s no longer useful. Along the way, the two dominants may find that submitting to one another uncovers not just a deadly conspiracy, but a passion so raw that it’ll leave them both branded by fire…

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Gollancz, UK, 2011
368 oldal · ISBN: 9780575100053
>!
Gollancz, London, 2011
366 oldal · ASIN: B004VF62DE
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2011
ASIN: B005FYLOQU · Felolvasta: Angela Dawe

2 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Hawke Snow · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Brenna Shane Kincaid · Riley Aedan Kincaid · Tamsyn Ryder · Andrew Liam Kincaid · Mélisande Smith (Mercy) · Ashaya Aleine · Indigo Riviere · Bastien Smith (Bas)


Kedvencelte 37

Most olvassa 5

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Nalini Singh: Branded by Fire

Úgy sajnálom, hogy egyik kiadó sem karolta fel ezt a sorozatot. Mindenképpen folytatni szerettem volna ezt a szériát. Érdekelt, hogyan alakul majd a párduc-farkas páros kapcsolata.
Riley-t eddig is bírtam. Talán még Mercy-t is, de gyakran olyan makacs volt. Számomra furcsa volt ez a „domináns” nőstény szókapcsolat. Kissé állatiasan hangzik. Sokáig észre se vette a nyilvánvalót.
Sascha és Lucas jeleneteinek örültem a legjobban. Velük együtt örültem. Igazából miattuk fogom végül megadni azt az 5 csillagot is. Hawke és Kit még az, aki nagyon érdekel. Kitnek egyáltalán van saját története?!

kiruu>!
Nalini Singh: Branded by Fire

Igen! Ez az! Végre! Nalini egy rohadt nagy isten vagy. :DD
Imádom, amikor két forrófejű, különböző, de mégis hasonló, domináns – jelen esetben – alakváltó kerül nagyoooon közeli kapcsolatba. Untam már, hogy a könyv 3/4-e után esetleg összemelegednek a szereplők, lehetett volna előbb is, egy olyan rögtön-neked-esek jelenet és itt végre ez történt. Egy igazi szexi, izgalmas, fülledt jelenet már az elején, és imádooom. Mercyt alapból kedveltem, mert nagyon hasonlítunk. Fiúkkal van körülvéve, de mégis nőies a lelke mélyén. Határozott, erős, makacs. Riley szintén, csak egy görög szexisten formájában. Imádtam a harcaikat, ahogy a saját falkájukhoz viszonyultak, mindent. És ráadásként ott van Sascha és Lucas is… Tapsikolni és ugrabugrálni lett volna kedvem! Hihetetlen édesek. Izgalmas és pörgős könyv, rendesen halad a cselekmény. Jaj, mennyire vágytam egy ilyen könyvre! Ó, és Hawke és Sienna… remek páros lesz.

3 hozzászólás
Trice29 P>!
Nalini Singh: Branded by Fire

Zúzós volt ez a rész is. Nagyon pörögtek az események, izzott a kémia :o)
Nálam Mercy volt szimpatikusabb a főszereplők közül, bár a végére Rileyt is megszerettem. Imádom, hogy alfa baby érkezik. Azt kell mondanom, már a mentál Tanácstól sem undorodom annyira, van aki pozitív, van aki negatív meglepetést okozott. Továbbra is izgatott vagyok, hová fog ez vezetni, még elképzelésem sincs, talán egy új nagy mentál hálóhoz? Meglátjuk, folytatom!

7 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Nalini Singh: Branded by Fire

Mercy és Riley kapcsolata igazán szokatlan, de mint Nalini is megírta… ők elsősorban emberek m, és csak utána állatok.
Szóval ha már volt Mentál- Nagymacska, Mentál-farkas, Mentál-ember, akkor miért ne lehetne farkas-Macska is? :)
Mercy nagy önállósága és makacssága idegesített. Még ha valaki domináns, erősebb es függetlenebb, mint a többi nő, akkor is szüksége van arra, hogy gondoskodjanak róla. A gondoskodás, törődés, odaadás, aggódás mind a szeretet kifejezése, nem az elnyomásé…
Riley nagyon aranyos. Nagyon odaadó és néha úgy éreztem jobbat érdemelne!
A sorozat itt lassan áttér a farkasok fele, de nem bánom :)
Kíváncsian várom mit hoz a jövő!
Drew is izgi lesz az tuti :))
A cselekmény hozta a szokásos izgalmas színvonalat, bár nekem kissé összekötő résznek érződött ez a könyv.
Viszont hatalmas pozitívum, hogy a két falka ilyen jól működik együtt! Jó, hogy számíthatnak egymásra!
Kezdenek érdekes dolgok lenni itt is…
Nikita kezd érdekesebb karakter lenni, ugyanígy Kaleb is.
U.i.: vajon kis Leopárdok vagy kis farkasok lesznek majd? :D

5 hozzászólás
meteoritastar>!
Nalini Singh: Branded by Fire

En meg mindig imadom ezt a sorozatot. Ez a resz is nagyon jo volt. De miert is gondoltam volna maskepp?! Farkas es macska… hmm imadtam Rielyt es Marcyt. :)):)) igaz kiszamithato volt, hogy mi lesz veluk, de oszinten, nem erdekelt, mert annyira tetszett ennek a ket dominansnak a jatszmaja, ahogy harcoltak egymas es sajat maguk ellen. Nem is beszelve a falkak tobbi tagjarol. Ugy orultem, a csaladi jeneteknek:)):)) spoiler
Engem ez a vilag mar az elso resztol beszippantott es meg mindig nem ereszt. Imadom ezt a vilagot, az alakvaltokat szorostol borostol:)):))
Alig varom a folytatast…..
Hawke tortenete hol vagy.???!!!

5 hozzászólás
SzRéka P>!
Nalini Singh: Branded by Fire

Visszatértem, srácok! felkiáltással folytattam ezt a sorozatot, és nagyon örülök, amiért hagytam eltelni pár napot az ötödik rész után. Így sokkal jobban meg tudtam becsülni minden mozzanatot, nem telítettek el annyira a benyomások és érzelmek, illetve az agyamat is megtornáztattam párszor, mert már kezdenek beindulni a dolgok, és nem emlékeztem teljesen pár eddigi történésre. De az, hogy az írónő még most is képes újítani, az azért nem semmi.
Riley-t fontos mellékszereplőként már a Caressed by Iceban megszerettem, csakhogy ebben a könyvben néhány alkalommal meginogtak az érzéseim iránta. Ugyanez volt az tapasztalatom Mercy-vel, úgyhogy ez az újdonsült páros nem egyszer táncolt az idegeimen, hol felváltva, hol egyszerre. Ilyen közelről megismerni őket, a stílusukat, a vágyaikat, hát… maradjunk annyiban, hogy érdekes volt. Sokszor nevettem miattuk, ami miatt inkább a szeretet felé billent a mérlegem, és aztán jöttek az aranyos pillanataik, amikor pedig képtelen voltam ellenállni nekik. Ugyanakkor gyorsnak éreztem az első hempergésüket – amit még fel sem dolgoztam, és máris jött a második… Ha az előző párosok értékeléséhez hasonlót írtam, akkor my bad, visszaszívom – Riley és Mercy viszik a prímet.
A nyomozást az elejétől kezdve élveztem, az új szereplők (legyenek azok a szövetségesek vagy az ellenségek) szépen beilleszkedtek és felráztak mindenkit. Aggódni még nem tudtam a fenyegetések ellenére sem, a fejlődést azonban már látom. Kíváncsian várom, mivel rukkol még elő az írónő. :)

Marcsi P>!
Nalini Singh: Branded by Fire

Ilyen könyvek olvasása után érzem, hogy végig kell mennem az előző olvasásaimon és vissza kell őket csillagoznom, különben nincs értelme az 5 csillagnak.
MINDENT imádtam! Az elsőtől az utolsó mondatig, minden tökéletes volt. Pont jókor voltak megszakítva az egyes szemszögek, még jobban felcsigáztak a folytatásokra.

Mercy és Riley minden szempontból egymásnak lettek teremtve. Erősek, igazi harcosok, még a pozíciójuk is azonos, így tökéletesen értik és átérzik a másik cselekedeteit. Persze ebből adódnak a gondok is, de hát minden kezdet nehéz.

spoiler

spoiler

Imádom ezt a világot és imádom, hogy minden apró részletét ennyire kidolgozta Nalini. Ez a 6. Könyv, de még mindig csak próbálom megérteni a Mentál Hálót, mivel szörnyen bonyolult. Az alakváltók közötti kapcsolat, család/falka/érintés/átváltozás valami csodálatos és annyira érzékletesen ír le mindent, hogy közben azt érzem, hogy ez a valóság és oh bárcsak ilyenek lennének az emberi viszonyok is…

Most biztos, hogy minimum a következő 2 ezután következő könyvet ezen a történeten agyalva fogom kiolvasni, előre elnézést azoktól a sztoriktól!…

CsepAdri >!
Nalini Singh: Branded by Fire

Sóhajjal indítottam, mivel rájöttem milyen messze vagyok Hawke könyvétől nagyooon kíváncsi vagyoook!!. Aztán nagyon gyorsan be is befejeztem a dolgot, mert Mercy és Riley elraboltak. Eddig csak Brenna szemén át láttam Riley-t és nem tűnt ilyen szolid Falnak , ennyire dominánsnak, mekkorát tévedtem. Nyamm ;) Mercy belevaló, erős sentinel és nő egyben. Tetszett a „táncuk”, ahogy egymást cukkolták és helyre rakták. Mindeközben az események nem állnak meg, sőt nem egy meglepő dolog történik minden fronton. Bírom ahogy Lucas és Hawke húzzák egymás agyát, mindig mosolyt csalnak az arcomra :D Valaki amúgy elárulhatná nekem ki a „Szellem”, van tippem, de japp az csak tipp.

DarknessAngel >!
Nalini Singh: Branded by Fire

Istenem, végre! Már annyira, de annyira vártam, hogy olvashassam ezt a részt, mert Mercy és Riley… aw :3

A két nagyonis domináns alakváltó, akik folyton húzzák egymást és veszekednek, tökéletesek együtt. Kettejük között csak úgy izzik a levegő, már mindjárt az első oldalon egymásnak esnek, és itt kezdődnek a bonyodalmak is.
Mercy független és erős, keresi a párját, de nem is akar senkinek behódolni. Viszont a Riley-val töltött szenvedélyes együttlétek ráébresztik arra, hogy az érzései talán sokkal mélyebbek, mint gondolta volna.

Imádtam az összes közös jelenetüket. Az egyik kedvencem, amikor Riley már megint nem tud aludni a rémálmoktól, amik kísértik a húgával kapcsolatban, és átmegy Mercy-hez. Nincs semmi pikáns jelenet, csupán hozzá megy megvigasztalódni, menedéket keresni, és ez annyira szép ^^ Látni, hogy kezdenek megbízni egymásban, és hogy fontosak egymásnak.

Riley-t egyszerűen nem lehet nem imádni. Erős, gondoskodó, kedves és szenvedélyes… de még milyen! Viszont, neki is meg kell hoznia pár kompromisszumot, hogy a kapcsolatuk Mercy-vel működhessen. És még ha ez nem lenne elég, valamelyiküknek el kéne hagynia a falkáját, és az ott betültött pozícióját, ha a párosodásuk befejeződik.
Szóval, Nalini, már megint nagyot alkottál… imádlak, csak így tovább :)


Népszerű idézetek

Javíthatatlan>!

[Riley] “You trying to make me crazy?”
[Merrcy] “Everyone needs a hobby.”

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mélisande Smith (Mercy) · Riley Aedan Kincaid
6 hozzászólás
Javíthatatlan>!

[Mercy] „No pain for Riley, no fun for Mercy”

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mélisande Smith (Mercy)
13 hozzászólás
Javíthatatlan>!

[Riley] Great. If Drew was nosy, then Bren was relentless. “You have no life, Drew.”
“Then you won’t mind if I stick my nose into yours.”

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Liam Kincaid · Riley Aedan Kincaid
Javíthatatlan>!

[Riley]“I’ve got an assignment you’ll love.”
Hawke blinked, the slow, lazy blink of a predator very much on alert. “If the name Sienna appears in that assignment, I’m going to shred you open, tie your intestines in a bow, and feed you to the feral wolves.”
Riley smiled and kept going as if Hawke hadn’t spoken. “You need to take care of a certain juvenile Psy female you gave sanctuary to when her entire family defected from the PsyNet.”
“I should’ve given orders to eat them all.”
“Psy taste rubbery,” Riley said straight-faced. “I know. I tried to chew off Judd’s arm once while we were hunting.”

143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Riley Aedan Kincaid
22 hozzászólás
Javíthatatlan>!

Mercy kicked out a leg and spun, hitting her target—her favorite tree. She called it Riley, having been driven to kick it after their first real meeting. Now she “ran” up the tree and did a backflip, coming down on her feet, no wobbles. […]
Another kick. “Stupid.” Slap. “Male.” Slap. “Wolf.”

219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mélisande Smith (Mercy)
5 hozzászólás
Javíthatatlan>!

“Bren, don’t say a word.”
Brenna took one look at Riley’s face and bit back a laugh. Not fast enough. Her oldest brother turned to her with that look. The one that made everyone behave. But this time, she was laughing too hard to hold it in any longer.
Riley just waited until she’d gotten it out of her system before raising an eyebrow.
“You and Mercy. I love it!”
Silence.
She sniggered. “You wanted Little Miss Submissive and you got a DarkRiver sentinel.” Her giggles started again, deep in her throat.
“Brenna, I’m still your eldest brother.”
“And I’m mated to a big, bad Psy.” She put on her best annoying little-sister voice. “Plus you know you love me.”
“I know that right now, I wish I had some duct tape to put over your mouth.”

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Riley Aedan Kincaid
Javíthatatlan>!

“Hey.” Bas squeezed her shoulder. “Where did you go?”
She glanced ahead to where Grey and Sage were strolling, checking out the window displays in the adjacent shops. “I’m dealing with stuff.”
A silky pause. “What’s his name?”
“As if I’d tell you.”
“You chased off my last girlfriend.”
“She was a hyena.” Not literally, but in heart. “Wanted you for your money.” Bas was smart, crazy smart. He made money on the stock market simply by breathing. Which was why he was in charge of DarkRiver’s financial assets.
“My ego bleeds.” A hand rubbing pitifully over his chest.
“We’re going to be wiping up blood for weeks, it’s so colossal.”
[…]
“Don’t ‘Bas’ me. You might be able to control Grey and Sage but don’t even try it with me.”
She glared at him. “This is my business.” She trusted Riley not to hurt her brothers, but a lot could go wrong when men got stupid—especially when those men had claws and teeth meant for hunting prey.
“Should’ve thought of that before you told my ex -girlfriend I eat live kittens for breakfast.” A tiny twinge of guilt. Then the cat wondered what Riley would think of her last successful “shoo-away.”
“Who knew she’d believe me?”
“Oh no? When you ‘accidentally’ opened the cupboard to expose my ‘kitten cage’ full of the poor, sad kitties I was going to snack on?”

133-134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mélisande Smith (Mercy)
64 hozzászólás
Javíthatatlan>!

Andrew was waiting for her by the open door. His eyes were twinkling. “Hello, future sister-in-law.”
“Out of my way, shrimp.”
“My heart bleeds.” He put a hand to said heart, melodramatic in the way only younger brothers could be.
“Are you the reason Riley almost ripped off my head a few minutes ago?”
“None of your business.” She pushed past him. “Show me the way to his quarters.”
“Shouldn’t you talk to Hawke, make sure it’s alright for you to be up here?”
“Drew, today is really not a good day to mess with me.” Andrew walked beside her, pointing left when they reached a fork in the tunnels that made up the den.
“In that case, rest assured I’ll take care of the formalities.”
“Thanks.” She shot him a suspicious look. “Why are you being so helpful?”
He shrugged. “I like my brother. And I especially like watching him off balance.” An evil grin. “You and he are the best entertainment I’ve had in years.”
“Why hasn’t Riley killed you yet?”
“I keep bouncing back.” A shrug, wide-eyed innocence.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Liam Kincaid · Mélisande Smith (Mercy)
4 hozzászólás
Javíthatatlan>!

“Where’s Grey?”
“Right here.” Her youngest brother came in through the kitchen doorway with her father. “Hi, Riley.”
“Hi.”
Her eyes narrowed when no one bothered to introduce themselves. Even her father just gave a curt nod and kissed Mercy on the cheek before going to his mate. She looked at Bas. “Did you four gang up on Riley?”
Absolute silence in the kitchen except for her mother’s exasperated breath. “Michael T. Smith, I told you to leave the boy alone.”
The “boy” held her tighter against him, obviously not the least bit worried. “I’m fine, Mrs. Smith. And I have a sister, too.”
Lia turned her gaze on Riley. “Good God, Mercy. You brought another one into the family?”

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mélisande Smith (Mercy) · Riley Aedan Kincaid
perpetua P>!

Mercy kicked out a leg and spun, hitting her target – her favorite tree. She called it Riley.

36. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mélisande Smith (Mercy) · Riley Aedan Kincaid

A sorozat következő kötete

Psy-Changeling sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
J. R. Ward: Lover Unbound
Laura Thalassa: Rhapsodic
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Gena Showalter: The Darkest Kiss
Sherrilyn Kenyon: Night Play
J. D. Robb: Vengeance in Death
Laurell K. Hamilton: Micah (angol)
Susan Ee: World After