22. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
75. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
79. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

Borzongás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 3.) 364 csillagozás

Nalini Singh: Borzongás
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Judd Lauren mentálképességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait.
Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik.
Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.

Eredeti mű: Nalini Singh: Caressed by Ice

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633430118 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Hawke Snow · Judd Lauren · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Brenna Shane Kincaid · Tamsyn Ryder · Riley Aedan Kincaid · Andrew Liam Kincaid · Mercy Smith


Hirdetés

Kedvencelte 137

Most olvassa 9

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
susan2 könyve Nalini Singh: Borzongás

Kiemelt értékelések

+
>!
Mónika_Vajda
Nalini Singh: Borzongás

A sorozatból eddig ezt a részt imádtam a legjobban. Judd már legelőször is levett a lábamról, hát még itt…:) Brennát is nagyon szerettem, bátor, erős, érzéki, igazi kemény csaj. Örülök, hogy betekintést nyerhettünk a farkasokhoz a SnowDancer falkába, valamint jobban megismerhettük a tanács piszkos titkait, és az Elcsendesedésbe is jobban beleláthattunk. És végre több akció, több cselekmény is volt, amit az előző részből hiányoltam.
Én imádtam ezt a könyvet, új kedvenc sorozatot is avattam, új kedvenc szereplőkre is találtam, az írónő meg már amúgy is kedvenc volt. Mi kellene egy jó könyvhöz még? :)

+
>!
Katie_Sue
Nalini Singh: Borzongás

Kész, ez engem megvett kilóra!!!

Judd Lauren-től T-O-T-Á-L-I-S-A-N elolvadtam! Most komolyan, van, olyan, aki nem szereti??! :) Stipi-stopi Barrons és Bones után

Az eddigiekhez képest toronymagasan ez a rész a kedvencem!
Örültem, hogy Brenna egy „tökös” csaj, aki a vele történtek ellenére ugyan megváltozott, de nem vesztette el magát.
Judd pedig………….hát ő Judd. Nem is tudom megfogalmazni…………csak vigyorgok ha rá gondolok!

Team Judd forever

+
>!
DarknessAngel 
Nalini Singh: Borzongás

Sokkal, de sokkal jobb volt mint az előző rész. Mivel úgy látszik, hogy az alakváltók elkezdtek mentál párt keresni maguknak, egy kicsit féltem, hogy kezd egyhangú lenni a sorozat. Itt viszont fel lettek cserélve a szerepek, és végre egy mentál pasi volt az, aki megtörte az Elcsendesedést… és nemis akármilyen pasi, hanem maga Judd *.*
Tényleg nagyon – nagyon megszerettem, sőt még Brennával sem volt semmi problémám.
A Mentál Tanács már kezd nagyon az idegeimre menni, az első részben még annyira érdekelt, mert hát ott meg volt a kellő feszültség, az akció, a második részben még azért volt egy két olyan dolog, ami érdekelt, de sajnos a vége felé már kezdett elpuhulni az egész. Ebben a részben pedig, már annyit csavargatják az egészet, hogy azt vettem észre, már csak fél szemmel figyelek oda, hogy mi történik.
Egyedül ez zavart a történetben, amúgy Judd és Brenna kapcsolata fantasztikus volt, és Siennát is mindig jobban kedvelem.

8 hozzászólás
+
>!
Javíthatatlan
Nalini Singh: Borzongás

Imádtam az egészet. Judd megvett magának, akárcsak az előzőben Vaughn. Brenna iszonyatosan szimpatikus volt, eddig a kedvenc női karakterem. :)
Volt jópár mosolygós rész is, a pucér farkaskölyök esete, és a Doriannel megbeszélt karate/katana edzés :)
Ez a sorozat részről részre egyre jobb lesz…és lassan jön Dorian is! Nyami :P

+
>!
Fairy
Nalini Singh: Borzongás

Nagyon jó a könyv imádtam minden sorát.
A borító borzalmas a pasi olyan nyálaska nem az én ízlésem, egyáltalán nem hasonlít Judd-ra.
Judd és Brenna zseniális párost alkotott.
Nalini remekül megírta az egymásra találásuk minden percét.
Nagyon tetszett Judd odaadása és saját maga háttérbe szorítása, szenvedése a lányért.
Na de vannak kérdéseim és sejtéseim ki valójában a Szellem?!
Nagyon örültem,hogy a végén Brenna visszakapja a farkasát.
Kapom is elő a következő részt.

3 hozzászólás
+
>!
Bagneso
Nalini Singh: Borzongás

Elég egykedvűen vágtam bele, sőt, az elején abszolút közönyösen álltam az egészhez! Nem tudom miért, talán mert nem voltam megfelelő hangulatban hozzá. Azonban a könyv nem sokáig hagyott egykedvű közönyömben! :) Ezúttal is bebizonyosodott számomra, hogy egy jó történet sosem tud hidegen hagyni, bármilyen kedvel vágjak is bele. Ez is beszippantott aztán és magával vitt egy különleges és bonyolult világba. A cselekmény izgalmas volt, hála a krimi szálnak, érzelmes és szenvedélyes, hála a szerelmi szálnak, valamint kifejezetten humoros, hála a szereplők évődéseinek! Szóval jó volt ez a könyv, úgy, ahogy volt, bár azért néha kicsit már töménynek éreztem. Judd viszont a kezdetektől az egyik legérdekesebb szereplő volt számomra, és végül nagyon tetszett, ahogy lassacskán felolvadozott, de mégsem lett belőle öleb! :) Kíváncsian várom a folytatást!

+
>!
Nusejka_Sentellion
Nalini Singh: Borzongás

Ha az előzőnek 4,5-et adtam, ennek muszáj 5-öt adni, mert jobban tetszett, mint az második kötet. (Valószínűleg annál kicsit jószívű voltam a 4,5-el) Sokkal mozgalmasabbnak éreztem ahhoz képest, viszont azt cseppet se bánom, hogy a románc most egy kicsit lassabban indult be. Nagyon jó húzás volt, hogy időnként a „gonosznak” is beleláthattunk a gondolataiba, ettől teljesen hátorzongató lett néha, azt éreztem, hogy akármikor lecsaphat.
Judd-ot és Brennát is megkedveltem, sikerült megint olyan karaktereket alkotni, akik csodák csodájára nem mennek az agyamra :D (Ritka az ilyen.)
Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy a séma végig ugyanaz marad vajon? És hogyan lehet 10+ könyvet írni ugyanarról? Azt hiszem ez további vizsgálatokat kíván a témában :D

7 hozzászólás
+
>!
Paulina_Sándorné
Nalini Singh: Borzongás

Maximálisan meg vagyok elégedve a történettel és a könyvvel. Azt hozta, amit vártam, a többi része után. Néhol azért siettetem volna a történetet, hogy haladjon, de a végén rádöbbentem, hogy úgy volt jó, ahogy olvastam. Judd hihetetlen egy fickó, csodálom az erejét, az önuralmát. Brenna nem semmi, hogy azok után, amit átélt, eljutott oda, ahová a történet elvitte. :-) Örültem, hogy találkoztam újra Lucas és Sascha párosával. Jók azok a részek, ahol Hawke idegesíti Lucas-t Sascha miatt. :-)

+
>!
Ercsusz
Nalini Singh: Borzongás

Különösen tetszik, hogy nem csak a főszereplők, hanem egy két fejezetben más szereplők szemszögéből is megy a történet. Örültem, hogy most már nemcsak a leopárd DarkRiver, hanem a farkas SnowDancer falka életébe is beleláthattam. Ugyan olyan jó mind a kettő és ez a szövetség igazán erős lesz majd még.

Tudtam én, hogy Anthony NightFair a lázadás vezetője! Annyira tudtam, hogy benne van! Nem hiába védte meg a lányát! Szurkolok a sikerességének.

Judd nehezen törte meg magát, de már az elején is, amikor a házikónál vigasztalta a lányt, látszott, mennyire fontos neki. Egészen eddig meg sem fordult a fejemben, hogy ő volt az, aki lényegében kiszabadította Brennát. Pedig logikus, mert hát milyen esélye lett volna a felbőszült alakváltóknak egy rendkívül erős TK ellen. A ridegsége ellenére is egyszerűen imádtam a pasit! Azért azon meglepődtem, hogy ténylegesen mennyire erős ereje van. Persze, tudtam, hogy erős, hiszen egy elit katonai egységben volt, de hogy ennyire hatalmas mentál erő legyen benne. Csodálkozom, hogy a tanács elengedte.
Brennával semmi bajom nem volt. Igazi, belevaló farkaslány, aki ugyan sérült, de szépen lassan a gyógyulás fele halad.

A Lauren gyerekek egyre érdekesebbek. Francokat, az egész család érdekes! Nagyon kíváncsi vagyok a többiek valódi erejére. És végre megtudtam, miért akart a Mentál Tanács megszabadulni az egész családtól. Azt hittem, csak árulás miatt, dehát a gyávaság már csak ilyen…
Megható és aranyos volt, ahogy Marlee feloldotta a gátlásait a Tk-k ellen és megvígasztalta Brennát.

Alig várom már Sienna és Hawke harcát. Hogy az mennyire vicces, szórakoztató és pörgős lesz a sok vitától. Az engedetlen, makacs tini és az erőskező falkavezér :)

D'Arn és Sing-Liu párosa érdekes, éppen ezért szívesen olvasnék egy novellát róluk. Biztos nagyon élvezhető és szórakoztató volt a párosodásuk :)

A Mentál Tanács meg egyre zavarosabb… Azt az elejétől gondoltam, hogy Shoshanna és Henry Scott gonosz. Nikita úgy érzem, néha hajlong a két véglet között. Az azért meglepett, hogy már magzatként tudta Sascha-ról, hogy pszichikus. Erről a tanács vajon tudott? Érdekelne, mi is volt vele a szándéka, mert biztosan volt. Kaleb-et nem tudom hova tenni. Csak tippelek, de valamiért úgy érzem, ő lesz a Szellem, de közben meg Nikitával szövetkezik az alakváltók ellen. Ami valamilyen szinten érthető, mert erősnek kell lennie, de nem tudom, miért támad rájuk ha valóban az, akinek gondolom. Érdekes lesz ez még, főleg, hogy Nikita által kiderült a múltja egy része is.

Felmerült bennem a gondolat, hogy ha ezek a párok – anélkül, hogy védekeznének – ennyit hancúroznak, akkor hogyhogy még egyik nő sem vár egy félig mentál félig alakváltó babát? Mert biztosan lehet gyerekük, hiszen Lucian dédnagymamája (vagy az ük?) is mentál volt.

+
>!
kte
Nalini Singh: Borzongás

Az írónő megint újított, ezúttal egy teljesen más jellegű képességekkel rendelkező mentál férfi, Judd és az első részben elrabolt farkas alakváltó leány szemszögéből követjük az eseményeket, ezzel jobban belelátunk a farkasfalka és a Lauren család működésébe, továbbá a mentáltanács elleni küzdelembe. Szerintem nagyon jól adagolja az újabb információkat. A főszereplők nehézségei, félelmei abszolút érthetőek, jogosak.
Az eddigi szereplők közül szerintem Judd az, aki legkevésbé változik meg, fegyelmezettsége, hidegsége megmarad, de Brenna és még néhány személy esetében kivételt tesz.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
SzAngelika

– Hogy vadásznak a mentál hadnagyok?
Judd egyenesen a leopárd világoskék szemébe nézett.
– Nagyon halkan.
– Akár a lövészek. – Dorian elgondolkozott. – Beszélgetnünk kellene.
– Lehet, hogy szükségem lesz majd egy küzdőpartnerre. (…)
– Karate? – Azok a teljesen emberi szemek érdeklődve felcsillantak.
– Katana.
– Azta! Benne vagyok.
Lucas megköszörülte a torkát.
– Ha végeztetek a flörtöléssel, rátérhetnénk a témára.
Indigó vigyorgott, de nem szólt egy szót sem. Mercy azonban nem volt ennyire tartózkodó.
– Á, szóval ennyi kell ahhoz, hogy valaki lefektesse Doriant! Majd szólok a rajongóinak.

355. - 356. oldal

4 hozzászólás
+
>!
Javíthatatlan

Judd már késő délelőtt visszafelé tartott a lakrészébe, amikor az egyik járatban egy apró, meztelen test rohant neki. A mentál a Tk-erejével elkapta a kisfiút, hogy el ne essen és lenézett rá. A farkaskölyök a szájához emelte az ujját.
– Pszt! Elbújok! – Azzal Judd mögé ugrott és behúzódott egy apró fülkébe. – Gyorsan!
Judd nem tudta pontosan, miért is engedelmeskedik, de megállt háttal a fal mélyedése előtt és karba fonta a kezét. Egy pillanattal később Lara futott felé idegesen.
– Nem láttad Bent? Négyéves. Meztelen.
– Milyen magas? – kérdezte Judd a legvisszataszítóbban arrogáns mentál hangján.
Lara rámeredt.
– Négyéves. Mégis mit gondolsz, milyen magas?! Láttad vagy nem?
– Hadd gondolkozzam. Azt mondtad, meztelen?
– Éppen meg akartam fürdetni azt a csúszós kismajmot.
Judd mögül kuncogás hallatszott.
Lara szeme elkerekedett, a szája mosolyra húzódott.
– Szóval nem láttad?
– Megfelelő személyleírás nélkül nem tudok biztosan nyilatkozni erről.
A farkas gyógyító nagyon igyekezett, hogy el ne nevesse magát.
– Legalább ne bátorítsd! Már így is egy javíthatatlan rosszcsont!
Judd apró kezek érintését érezte a combján, mielőtt Ben kidugta volna mögüle a fejét.
– Javíthatatlan moszcsont vagyok! Judd lenézett rá.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren
22 hozzászólás
+
>!
SzAngelika

– Nem akarok több könnyet látni. Soha.
– Bocs, tündérbogár, de én farkas vagyok, nekünk már csak ilyen hevesek az érzelmeink. Jobb lesz, ha hozzászoksz.
– Ezt ne! A drágámat elviselem, még az édest is – érezte, hogy felszabadul, amikor hallotta, hogy Brenna hangja újra a régi volt –, de azt, hogy tündérbogár, soha.
– Angyalbögyörő? – Brenna a férfi mellkasának dörgölte az arcát.
Judd kölcsönvett egyet Andrew kifejezései közül.
– Most csak gonoszkodsz, ugye?
Brenna felkacagott. Judd úgy érezte, egy örökkévalóság óta nem hallott ilyen csodás hangot.

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
2 hozzászólás
+
>!
Sunshine

– Lasagna volt vacsorára – kiáltott oda Tamsyn. – Az jó lesz?
(…)
– Bármi megfelel.
– Akkor nem is pazarolom rád a lasagnámat. – Tamsyn közben kivette a tárolódobozt a hűtőből. – Egyél inkább kartondobozt.
(…)
– A kartondoboznak igen csekély a tápértéke – szólt Judd tökéletesen színtelen hangon. – A lasagna jobban megfelelne a célnak.
Tamsyn az égnek emelte a kezét.
– Már el is felejtettem, milyen szörnyű tud lenni a fajtátok!

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Tamsyn Ryder
+
>!
Sunshine

– Annyira szexi vagy!
– Tudom.
Brenna elmosolyodott.
– Tényleg?
– Van egy csodálatos alakváltó, ő mondja mindig.

Kapcsolódó szócikkek: alakváltó · Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
+
>!
SzAngelika

– Ha csak egyszer is megríkatod, én összetöröm minden csontodat, darabokra szaggatlak és pikniket rendezek a vad farkasoknak.
– Riley! – Brenna megütközött a bátyja szavain.
Judd nem lepődött meg. A nyugodt külső alatt Riley éppen annyira vadul féltette Brennát, mint Andrew.
– Azt hiszem, Brenna tökéletesen képes ezt elintézni saját maga is.
– Judd!
Riley arcán szokatlanul széles mosoly jelent meg.
– Igen. Ez így van!

398. oldal

+
>!
SzAngelika

Nem lehet eltörölni a sötétséget, mert akkor a fény is eltűnne.

400. oldal

+
>!
kiruu P

– Huh, annyira szexi vagy, amikor mentálul beszélsz!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter
+
>!
SzAngelika

– Fogalmad sincs, mihez kezdj velem, igaz?
Rossz ötletnek tűnt, hogy ezt bevallja.
– Ha férfi lennél, egyszerűen kihajítanálak a házból néhány zúzódással a testeden. De mivel nő vagy, nem tudom pontosan, hogyan szabadulhatnék meg tőled.
– Ez gonosz volt – válaszolt a lány, de továbbra is mosolygott.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
+
>!
SzAngelika

– Nincs tökéletes faj. (…) De téged például egészen bírlak, a hibáid ellenére is.

401. oldal


A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A burok
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát
Marissa Meyer: Scarlet
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
László Zoltán: Nagate
Lauren Beukes: Zoo City
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
J. L. Armentrout: Origin
Richelle Mead: A halál csókja
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték