Borzongás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 3.) 503 csillagozás

Nalini Singh: Borzongás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Judd Lauren mentálképességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait.
Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik.
Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633430118 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Hawke Snow · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Vaughn D'Angelo · Brenna Shane Kincaid · Riley Aedan Kincaid · Tamsyn Ryder · Andrew Liam Kincaid · Mélisande Smith (Mercy) · Marlee Lauren


Kedvencelte 162

Most olvassa 9

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Nalini Singh: Borzongás

Kellemes meglepetés volt a jéghideg mentál és a lelkileg sérült farkas lány története, de valami miatt mégsem volt kiemelkedőbb az előző részekhez képest. Kíváncsi voltam, mi lesz a megoldás a „problémájukra”. A világfelépítés lenyűgöző és a karakterek továbbra is nagyon szerethetőek, de várom azt az igazán ütős érzést, amit Nalini az angyalos sorozatának már az első részével el tudott érni nálam. Van egy olyan érzésem, hogy Dorian lesz a kulcs, vagy Hawke. Ő tuti. Hmmm.

8 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Nalini Singh: Borzongás

Imádom Nalini-t, imádom Judd Lauren-t, imádom Brenna-t és összességében az egész sorozatot a mentálokkal és alakváltokkal együtt!!! Jó beismerem, az előző résztől nem voltam elájulva, de ez a történet kárpótolt mindenért.
Izgalmas és rejtélyes volt a cselekménye, romantikus és szenvedélyes volt Judd és Brenna kapcsolata. Ők ketten olyan különbözőek, de mégis érzi az ember, hogy passzolnak egymáshoz. Mint ahogy az egy mentál esetén várható volt, időbe telt mire a kapcsolatuk kiteljesedett, de megérte várni. Addig pedig humoros jelenetekkel, izgalmakkal és akcióval is feldobta a történetet az írónő.
Engem az elejétől fogva ámulatba ejt a hatalmas, milliónyi elmét összekötő a mentálháló, illetve a Hálóelme, amit még most sem tudok teljesen megérteni. Az itt játszódó részeket azonban sosem unom meg, az sem izgat, hogy az általam úgy gyűlölt Mentál Tanácsot kell „hallgassam”. Az alakváltók persze sokkal közelebb állnak a szívemhez, jó volt közöttük és az ő otthonukba is hosszabb időt eltölteni.

12 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Nalini Singh: Borzongás

Hááát… ööö…
Most mit mondjak? Hogy kell egy mentál is?
Kell hát! ;)

10 hozzászólás
>!
Bree_olvas
Nalini Singh: Borzongás

Judd és Brenna története. ♥
Annyira imádom ebben a sorozatban, hogy kellő romantikát is kapunk, de emellett ott van az izgalom, a veszély is a sorok között.

>!
_Leelan_ P
Nalini Singh: Borzongás

Ez a könyv elég érdekes számomra.
Tetszik is, de nem is egészen.
Itt az előzőktől eltérően nem a nő a Mentál, hanem a pár férfi tagja. Ráadásul egy olyan Mentál, aki nem igazán törte/törhette meg az Elcsendesedést.
Ennek megvannak az okai, Judd képességei az állandó fegyelmet, figyelmet igényli, persze a Tanács az ő esetében is kavart. Meg sem lepődök ezen… Annak ellenére, hogy az Elcsendesedésre támaszkodottot, nem merült el benne teljesen. Erre több mondat is utal.
Igaz, hogy Judd kemény és sokáig mondhatni érzéketlen, de lehetetlenség nem szeretni.
Brenna szenvedett karaktere nagyon jól van ábrázolva. Az őt értek után nem hipp-hopp gyógyul fel, hanem hosszas küzdelem vezet el a folyamat végéig, aminek az egyik legnagyobb mozgató rugója a férfi iránt ezért szerelme.
Mégis azt tudom mondani, hogy a könyvet részben miatta nem tudom igazán szeretni.
Néha túl szenvedte a dolgokat, makacs volt, nem engedte ki a fájdalmat,ami miatt sok hülyeséget és felesleges köröket futott.
Nagyon szeretem Lucast,de Hawke is a szívem egy csücske, valamiért mindig erős 40-esnek képzeltem, és bár sokadjára olvastam el a könyvet most ragadta meg a szemem az, hogy csak 32 éves. Mindig nagyon komoly, nagyon erős. Másokkal szemben olyan néha,mint egy laza apuka, de ő maga inkább a „magányos farkas" címre hajaz.
Rá nagyon is találó az, hogy „társaságban, mégis egyedül". Ez persze csak a maga köré épített falak miatt lehet,illetve,hogy csak egy kevés tagja a falkának tudhatja az ő igaz történetét.
Imádom a sorozatot *-* ❤

9 hozzászólás
>!
Trice29 P
Nalini Singh: Borzongás

Nagyon tetszett, de még mindig az első rész a kedvencem. Judd és Brenna nagyon megküzdöttek egymásért. Jó volt látni, hogy a béka …alól is van visszaút. Felgyorsultak az események az alakváltók és a Tanács között is, bár nem jó irányba. Nem szeretem az értelmetlen öldöklést. A szellem felkeltette érdeklődésemet. Bár Judd története volt, a Lauren családból keveset kaptunk :o( Várom a folytatást!

>!
turanett P
Nalini Singh: Borzongás

Na ez kellemes meglepetés volt, az előző (számomra lagymatag) rész után. Judd egy rideg metál, aki semmit nem érez és senkit nem enged közel magához. Ezzel annyira azért nem értek egyet. Mert ugyan is a családját csak kihozta a mentálháló karmai közül. Segített rajtuk, ha teljesen közönyös lett volna, akkor ők már nem élnek. Ugyan ez a helyzet Brenna-val is. Valamiért csak segített neki. Aztán közel kerültek egymáshoz. Judd hiába próbált menekülni, Brenna elég szívós, hiszen farkas. Jó volt végi követni a jellemfejlődésüket. Judd rengeteget változott. A háttérstory is jó volt. Kíváncsi leszek, hogy ki is a szellem. Remélem lassan kiderül.

>!
K_A_Hikari
Nalini Singh: Borzongás

Veszély, titkok, ármánykodás, vágyódás…ezeket mind megtalálod a regényben.
Érett mentál, egy sérült farkaslány…az utolsó pillanatig nem tudod mi lesz a történetük vége.
Csak reméled, hogy rátalálnak a boldogságukra, amit megérdemelnek.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/01/nalini-singh-…

2 hozzászólás
>!
kocybaba P
Nalini Singh: Borzongás

Nalini S. nagyon tud valamit, mert ezt a részt is bőven volt okom imádni, csakúgy mint az elsőt. Végre jobban megsimerhettem a farkasfalkát, több humor villant meg, és a szerepek is megújultak. Kaptam egy mentál férfit, és abból sem akármilyet! Sosem hittem volna, hogy majd jobban levesz a lábamról, mint egy alakváltó, de hát megtörtént. Egyszerűen oda voltam Juddért, és oda voltam azért is, ahogy Brenna szépen felolvasztotta ezt a jéghideg pasit, ahogy ez az eltökélt lány nem hagyta magát, pedig még a démonaival is küzdött. És még volt ott voltak a testvérei is. Ezt bizony megérte kivárni. Úgyhogy meg tudom érteni miért ilyen jó a könyv százaléka és miért szeretik ennyien.:)

ui.:Ilyen csúcstechnológiás hajpótlás nekem is kell:D

>!
vmonika_
Nalini Singh: Borzongás

A sorozatból eddig ezt a részt imádtam a legjobban. Judd már legelőször is levett a lábamról, hát még itt…:) Brennát is nagyon szerettem, bátor, erős, érzéki, igazi kemény csaj. Örülök, hogy betekintést nyerhettünk a farkasokhoz a SnowDancer falkába, valamint jobban megismerhettük a tanács piszkos titkait, és az Elcsendesedésbe is jobban beleláthattunk. És végre több akció, több cselekmény is volt, amit az előző részből hiányoltam.
Én imádtam ezt a könyvet, új kedvenc sorozatot is avattam, új kedvenc szereplőkre is találtam, az írónő meg már amúgy is kedvenc volt. Mi kellene egy jó könyvhöz még? :)


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

– Hogy vadásznak a mentál hadnagyok?
Judd egyenesen a leopárd világoskék szemébe nézett.
– Nagyon halkan.
– Akár a lövészek. – Dorian elgondolkozott. – Beszélgetnünk kellene.
– Lehet, hogy szükségem lesz majd egy küzdőpartnerre. (…)
– Karate? – Azok a teljesen emberi szemek érdeklődve felcsillantak.
– Katana.
– Azta! Benne vagyok.
Lucas megköszörülte a torkát.
– Ha végeztetek a flörtöléssel, rátérhetnénk a témára.
Indigó vigyorgott, de nem szólt egy szót sem. Mercy azonban nem volt ennyire tartózkodó.
– Á, szóval ennyi kell ahhoz, hogy valaki lefektesse Doriant! Majd szólok a rajongóinak.

355. - 356. oldal

4 hozzászólás
>!
Javíthatatlan

Judd már késő délelőtt visszafelé tartott a lakrészébe, amikor az egyik járatban egy apró, meztelen test rohant neki. A mentál a Tk-erejével elkapta a kisfiút, hogy el ne essen és lenézett rá. A farkaskölyök a szájához emelte az ujját.
– Pszt! Elbújok! – Azzal Judd mögé ugrott és behúzódott egy apró fülkébe. – Gyorsan!
Judd nem tudta pontosan, miért is engedelmeskedik, de megállt háttal a fal mélyedése előtt és karba fonta a kezét. Egy pillanattal később Lara futott felé idegesen.
– Nem láttad Bent? Négyéves. Meztelen.
– Milyen magas? – kérdezte Judd a legvisszataszítóbban arrogáns mentál hangján.
Lara rámeredt.
– Négyéves. Mégis mit gondolsz, milyen magas?! Láttad vagy nem?
– Hadd gondolkozzam. Azt mondtad, meztelen?
– Éppen meg akartam fürdetni azt a csúszós kismajmot.
Judd mögül kuncogás hallatszott.
Lara szeme elkerekedett, a szája mosolyra húzódott.
– Szóval nem láttad?
– Megfelelő személyleírás nélkül nem tudok biztosan nyilatkozni erről.
A farkas gyógyító nagyon igyekezett, hogy el ne nevesse magát.
– Legalább ne bátorítsd! Már így is egy javíthatatlan rosszcsont!
Judd apró kezek érintését érezte a combján, mielőtt Ben kidugta volna mögüle a fejét.
– Javíthatatlan moszcsont vagyok! Judd lenézett rá.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren
22 hozzászólás
>!
SzAngelika 

– Nem akarok több könnyet látni. Soha.
– Bocs, tündérbogár, de én farkas vagyok, nekünk már csak ilyen hevesek az érzelmeink. Jobb lesz, ha hozzászoksz.
– Ezt ne! A drágámat elviselem, még az édest is – érezte, hogy felszabadul, amikor hallotta, hogy Brenna hangja újra a régi volt –, de azt, hogy tündérbogár, soha.
– Angyalbögyörő? – Brenna a férfi mellkasának dörgölte az arcát.
Judd kölcsönvett egyet Andrew kifejezései közül.
– Most csak gonoszkodsz, ugye?
Brenna felkacagott. Judd úgy érezte, egy örökkévalóság óta nem hallott ilyen csodás hangot.

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
4 hozzászólás
>!
Sunshine

– Lasagna volt vacsorára – kiáltott oda Tamsyn. – Az jó lesz?
(…)
– Bármi megfelel.
– Akkor nem is pazarolom rád a lasagnámat. – Tamsyn közben kivette a tárolódobozt a hűtőből. – Egyél inkább kartondobozt.
(…)
– A kartondoboznak igen csekély a tápértéke – szólt Judd tökéletesen színtelen hangon. – A lasagna jobban megfelelne a célnak.
Tamsyn az égnek emelte a kezét.
– Már el is felejtettem, milyen szörnyű tud lenni a fajtátok!

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Tamsyn Ryder
>!
Sunshine

– Annyira szexi vagy!
– Tudom.
Brenna elmosolyodott.
– Tényleg?
– Van egy csodálatos alakváltó, ő mondja mindig.

Kapcsolódó szócikkek: alakváltó · Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
>!
SzAngelika

– Ha csak egyszer is megríkatod, én összetöröm minden csontodat, darabokra szaggatlak és pikniket rendezek a vad farkasoknak.
– Riley! – Brenna megütközött a bátyja szavain.
Judd nem lepődött meg. A nyugodt külső alatt Riley éppen annyira vadul féltette Brennát, mint Andrew.
– Azt hiszem, Brenna tökéletesen képes ezt elintézni saját maga is.
– Judd!
Riley arcán szokatlanul széles mosoly jelent meg.
– Igen. Ez így van!

398. oldal

>!
SzAngelika

Nem lehet eltörölni a sötétséget, mert akkor a fény is eltűnne.

400. oldal

>!
kiruu P

– Huh, annyira szexi vagy, amikor mentálul beszélsz!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter
>!
Renee_chan

– Lasagna volt vacsorára – kiáltott oda Tamsyn. – Az jó lesz?
Judd nem vette le a szemét a lányról, mintha magába akarta volna szippantani a tekintetével.
– Bármi megfelel.
– Akkor nem is pazarlom rád a lasagnámat. – Tamsyn közben kivette a tárolódobozt a hűtőből. – Egyél inkább kartondobozt.

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren · Tamsyn Ryder
>!
SzAngelika

– Fogalmad sincs, mihez kezdj velem, igaz?
Rossz ötletnek tűnt, hogy ezt bevallja.
– Ha férfi lennél, egyszerűen kihajítanálak a házból néhány zúzódással a testeden. De mivel nő vagy, nem tudom pontosan, hogyan szabadulhatnék meg tőled.
– Ez gonosz volt – válaszolt a lány, de továbbra is mosolygott.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren

A sorozat következő kötete

Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Megigézve
J. R. Ward: Halhatatlanság
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
J. D. Robb: A halál fényében
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Christina Dodd: A sötétség lángjai
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Kresley Cole: Vámpírszerető
Lara Adrian: A vámpír csókja